Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 261
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Аз ползвам прах от ДМ,доволна бях с предишната ми миялна,но с новата защо остават петна по приборите.... не знам Thinking  дали е необходимо да слагам и гланц?

# 91
  • SF
Каква ти беше новата? Моята нова (Candy), когато работи с прах, много се излага.

# 92
  • София
Esmee а твоята все пак намери ли някакъв начин да мие добре?

# 93
  • SF
Ами.... мие.
Скрит текст:
Далече е от моите претенции. Чета темите, говоря с хора. Оказва се, че не толкова машината, колкото самите препарати имат значение, но аз не мога след всяко миене да купувам нова кутия с нов препарат, докато не ги пробвам всичките. Сега съм с един прах somat и чакам да го свърша, за да не го повторя никога повече. Има някакви кафяви точки, които забелязах от вътрешните стени на белите чаши за чай (!!!) и забелязвам, че чинии от салата, мазни от зехтин, не са измити до блясък. Трябва да ги изплакна, което не е нормално. Иначе я ползвам, какво да правя.

# 94
  • София
Освен от приятели и познати да помолиш по една таблетка или там каквото полват по една дозичка да ти дадат са пробваш различни... много неприятно така.

# 95
  • SF
А ние не ядем манджи, не цапаме тенджери и тави. Всичко, което слагам в машината е от салати, омлети, спагети, най-много риба и "изцапано" при правене на сандвичи. Ти представяш ли си, ако имах наистина мръсни съдове!!

# 96
Чета, чета....и пак не разбрах от какво остават белите петна по съдовете. Ползвам миялна от десетина години. Скоро ходи на ремонт за смяна на помпа. Като цяло добре измива, но имам едни прозрачни пластмасови кутии за храна и термо чаши, на които външната чашка е от прозрачна пластмаса - еми остават си тези петна по тях и това е. Като бутна с пръст, се махат. Напоследък купувам от препаратите на Кауфланд - сол и таблетки, евтини са и им личи. Whistling Работата е там, че и с друга марка таблетка петната пак си стоят. Гланцът и той е на Кауфланд. Ще го сменя да видим дали ще се оправят нещата. Rolling Eyes

# 97
  • Сф
Похвал похвал... В събота си купихме миялна ВЕКО 5831 от Технополис.  Flutter Flutter От кога я дебна да излезе на промоция и я грабнах. Ще я монтираме чак след няколко месеца, когато сме готови с ремонта, но нямах търпение да ви се похваля   Blush Grinning

# 98
  • SF
Браво! Честито!
И покажи снимка!

# 99
  • Сф
На миялната ли? Ще ни я доставят чак на 18 април, но иначе е тази
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … DIS-5831/p/680540

# 100
  • Sofia
Каква ти беше новата? Моята нова (Candy), когато работи с прах, много се излага.
http://www.mshop.kiev.ua/published/publicdata/MSHOPPOSTBEL/attac … SMV40M00EU_02.jpg не е много нов модел,отпреди 5 год.е,но изобщо не е ползвана...още не мога да свикна,предишната ми имаше по-кратки програми и много по-качествено измиваше,нямаше петна или не измити съдове и чаши,а при тази доста често се получава.Вчера пуснах на кратка-33мин.и всичко беше мръсно,а от дългите 2,18мин.чува се как мие около 1 1/2ч.,после тишина...

# 101
  • SF
На дългите измива ли хубаво или освен петната имаш и други колебания относно миенето й?
Твоята все пак е Бош.

# 102
И аз тук с проблемче - по дуралексовите чинии остават бели петна, предполагам варовик, какво друго може да е  newsm78 А още даже не съм започнала сериозната експлоатация - засега само 3-4 пъти я пускахме, за да се премият новите съдове, чаши, прибори, но при последното зареждане пуснах дуралексовите и излезнаха на петна. Някаква идея? Миялната е Уърлпуул, иима заредено всичко - сол, гланц, а миенето е с таблетка - всичко на ККласик.

# 103
  • Sofia
На дългите измива ли хубаво или освен петната имаш и други колебания относно миенето й?
Твоята все пак е Бош.
добре мие на дългите програми и няма петна,но аз на ден пускам по два пъти и ми се искаше поне едната да е кратка

# 104
  • Русе
Да не слагаш много прах? Ползвай гел за кратката програма. Тя има по-малко изплаквания, по-ниска температура, вероятно не успява да разтвори и измие праха.

Общи условия

Активация на акаунт