(Био)зеленчукова градина - тема 29

• 69 246
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
А какви цветя мога да засадя на сенчесто место(под асма)?

Хости, астилбе, папрати, иглики, аюга, здравец, бергения, бръшлян, някои сортове хойхери, саксифрага, пулмонария (медуница), арум, пълзящ евонимус, някои видове хортензии (щото има и слънцелюбиви хортензии), винка, хиперикум, аквилегия, момина сълза, кукуряк...
Тези се сещам в момента. Дървовидни и по-големи не ги пиша.

# 91
Налитам и аз!
Нашата градинка е далеч от сеитба...  ooooh! Този уикенд се фрезова, има боцнати лук и чесън за пера, сега вече почвам да планирам всичко останало което съм си наумила... Не е ли студено още?  newsm78

И още една питанка (ще прощавате ако не е за тази тема).
Намерих ей това - http://promo.bakker.bg/special-2015-lamps/?utm_source=facebook&a … le-gardening-mass в нета.
Някой дали е вземал нещо от там? От тази промоция?
Отзиви?

# 92
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Налитам и аз!
Нашата градинка е далеч от сеитба...  ooooh! Този уикенд се фрезова, има боцнати лук и чесън за пера, сега вече почвам да планирам всичко останало което съм си наумила... Не е ли студено още?  newsm78

И още една питанка (ще прощавате ако не е за тази тема).
Намерих ей това - http://promo.bakker.bg/special-2015-lamps/?utm_source=facebook&a … le-gardening-mass в нета.
Някой дали е вземал нещо от там? От тази промоция?
Отзиви?

не съм взимала, цветята не са лощи, но можеш да вземеш много повече на много по-малка цена  Blush

не искам да се приема за реклама, но в лидл има 75 гладиоли за 11-12 лева  и това бяха най-скъпите, имаше и ириси, фрезии, оксалиси, далии.. вече не си спомям какво още.  Hug

освен това, миналата година купихме от бриколаж някакъв промо-ултра-мега-не-незнам-какъв-си пакет (прилича на това, което показваш) и цената беше много по-ниска - направо смешна  Hug

сигурна съм, че могат да се намерят по-изгодно  Hug

# 93

не съм взимала, цветята не са лощи, но можеш да вземеш много повече на много по-малка цена  Blush

не искам да се приема за реклама, но в лидл има 75 гладиоли за 11-12 лева  и това бяха най-скъпите, имаше и ириси, фрезии, оксалиси, далии.. вече не си спомям какво още.  Hug

освен това, миналата година купихме от бриколаж някакъв промо-ултра-мега-не-незнам-какъв-си пакет (прилича на това, което показваш) и цената беше много по-ниска - направо смешна  Hug

сигурна съм, че могат да се намерят по-изгодно  Hug
Ехаааа! Злато си!   bouquet
Като нищо щях да е хвърля на тази прИмоция  Blush
Истината е, че за първи път ми се отдава възможност аз да си подредя/направя градина и съм тъй да се каже лаик  Laughing
Задължително ще проверя и на други места за луковици   bouquet
Зеленчуци ще отглеждам за трета година, миналата се изложих тотално, но първата ми продукция беше много добра.
Далеч съм още от момента с разсада...  Blush Вземам готов, а някои неща ми й подаряват бабите комшийки Simple Smile
Тази година обаче се местим за пролетно летния период на селска почва (близо до града - 15-тина км.) и ще имам повече поле за действие та затова се ослушвам и за цветя освен останалите неща Flutter
В северната част на страна съм, за тук е рано още за голяма част от културите...
Само се чудя дали не закъснявам с ягодите  newsm78

# 94
ако си намериш разсад на ягоди  - боцкай Simple Smile
няма да измръзне  Peace

вчера на едно пазарче видях разсади от ягоди - в една кофичка от кисело мляко 10-15 корена, но като няма къде да ги садя на балкона  Blush

# 95

Хости, астилбе, папрати, иглики, аюга, здравец, бергения, бръшлян, някои сортове хойхери, саксифрага, пулмонария (медуница), арум, пълзящ евонимус, някои видове хортензии (щото има и слънцелюбиви хортензии), винка, хиперикум, аквилегия, момина сълза, кукуряк...
Благодаря за отговора. Аз питам за лятото .Дали бонките и циганчетата ще издържат на сянка?

# 96
# 97
Трябва ми за необработвана, косена за сено нива, покрита с остатъци от трева (живи корени, стари и нови стебла) и измежду всички хербицидни и дълбокооранни съвети от агрономи, ще правим експерименти с плоскорез и вила Simple Smile
Ще сме смешни, но трябва да опитаме.

ЗаСлон, аз съм в същата ситуация, така че сме две по този метод. Аз копая дупки/лехи само за растенията, около тях дебел слой дървесни стърготини. Хем влага ще ми пазят, хем бурените няма да никнат. Дори съм засипала един участък преди 2 седмици, отдолу тревата е изгнила и ще копая там лехи за зеленчуци.  Grinning
Вече си признах, че с разсада се изложих тотално. Нищо, тази година ще купувам или ще сея направо в земята.
И да се похваля - кресонът ми изникна и вече е висок 3-4 см.

# 98

Благодаря за отговора. Аз питам за лятото .Дали бонките и циганчетата ще издържат на сянка?

За циганчета - да. Бонките? Не съм го чувала това, може би е неволна грешка?

Ягоди разсад мога да изпратя ако някой има нужда, моите и без това са за прореждане. Само ми кажете колко броя. Но да имате предвид, че да не чакате продукция тази година, не са големи коренища.

# 99
Ягоди разсад мога да изпратя ако някой има нужда, моите и без това са за прореждане. Само ми кажете колко броя. Но да имате предвид, че да не чакате продукция тази година, не са големи коренища.
Сега се сетих, че имам семенца за чери-домат... Дали ако поръся сега ще успея да си завъдя разсад?  newsm78
И как точно да стане този номер?  Blush

Ягоди са ми обещали, но ако не ми дадат - ще пиша  Peace

# 100
Какви черита, високи, ниски?
Засей семенцата в торф, като кръстосат пикирай. Не е късно.

# 101
...
Сега се сетих, че имам семенца за чери-домат... Дали ако поръся сега ще успея да си завъдя разсад?  newsm78
И как точно да стане този номер?  Blush

...

давай смело  Hug

насей в саксия - покълват бързо;
остави да порастат до два същински листа;
разсади по два стръка в кофички от кисело мляко/чаши/саксии, каквото имаш и чакай да се вдигнат температурите
 Peace след това премести където си решила да ги садиш Hug

# 102
Супер!
Още довечера ще бъдат засяти.
Високостеблени са (мисля). Миналата година не им се отдаде да си покажат цялата прелест... Свекърва ми ги оплеви от сандъчето, в което ги бях сложила да поникнат за разсад мислейки ги за бурен  Mr. Green
Този път ще сложа табела - НЕ ПЛЕВИ!  Laughing

# 103
  • София
Имам събрани биодинамично отгледани семена от 2 лета назад. Да ги стимулирам ли  по някакъв начин преди засаждане и въобще да разчитам ли на тях? Ако покълнат това означава ли, че са ОК?
Домати различни сортове, чушки, дини.

# 104
Имам събрани биодинамично отгледани семена от 2 лета назад. Да ги стимулирам ли  по някакъв начин преди засаждане и въобще да разчитам ли на тях? Ако покълнат това означава ли, че са ОК?
Домати различни сортове, чушки, дини.

Ако ги рътиш и поникнат значи са ОК, но признавам не съм наясно що е то "биодинамично отгледани семена" и каква им е разликата с останалите...

Нивата, от която ще правиш градина не я обработвай цялата, ако не смяташ да я изореш всъщност, но с толкова коренища ще е много трудно и определено ще е тревисто... ее123456 ти е обяснила нейния начин, а имаше из старите теми и други описания как се работи на необработваеми площи - даже клипчета имаше - ще потърся...

Общи условия

Активация на акаунт