Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 688
  • 776
  •   1
Отговори
# 180
Здравеите мили мами.тук съм нова във саита.Искам да споделя моето положение.Работим ве4е втори месец със мъжът ми за бебенце,правихме го 5 пъти и мисля и наи важното 4е беше и в овулацията ми но сега незнам кога да направя теста.Миналия месец ми дойде на 14.03.2015 а сега по календар ми се пада на 11.04.2015.нямам признаците на цикъла ми но имам едни гадни спазми в стомаха няколко на 2 дена,само два дена ги имах,също тъка и на зърната отстрани виждам едни малки ситни като пъпки всеедно набъбва това го има всяка жена и това е.та въпроса ми е сега мога ли да си направя теста или утре сутринта.наи добре сутрин до колкото знам.Но сегаа или след датата на цикъла ми.

# 181
Здравеите мили мами.тук съм нова във саита.Искам да споделя моето положение.Работим ве4е втори месец със мъжът ми за бебенце,правихме го 5 пъти и мисля и наи важното 4е беше и в овулацията ми но сега незнам кога да направя теста.Миналия месец ми дойде на 14.03.2015 а сега по календар ми се пада на 11.04.2015.нямам признаците на цикъла ми но имам едни гадни спазми в стомаха няколко на 2 дена,само два дена ги имах,също тъка и на зърната отстрани виждам едни малки ситни като пъпки всеедно набъбва това го има всяка жена и това е.та въпроса ми е сега мога ли да си направя теста или утре сутринта.наи добре сутрин до колкото знам.Но сегаа или след датата на цикъла ми.
По принцип тестът се прави след закъснение на цикъла и е най-добре да се направи сутрин. Успех!

# 182
Влизам да похваля Пайлекс за хемороиди.Тук в темата ми го препоръчаха и днес след три намазвания имам значителен напредък.Вчера не можех да седна от болка,а днес вече съвсем слабо ме боли,поносимо е.Надявам се утре,най-късно вдругиден да няма помен от гадните хемороиди.Благодаря ви  bouquet.

# 183
Здравейте, бъдещи и настоящи мами! Искам да ви попитам нещо, надявам се да успеете да ме просветлите по въпроса. Аз и бащата на нашия бебо , който очакваме след месец, нямаме сключен граждански брак. По лична карта се водя в областен град, различен от този, в който живеем. Та се чудя след раждането трябва ли да ходя до областния град, по който се водя в личната карта, за да се оправят някакви документи на бебо? Притеснявам се да не ни накарат да се разхождаме напред- назад за това и оново, затова ви питам. А 300 км в посока не са си малко.. Rolling Eyes Казаха ми, че сега бебето го пишат гражданин на града, в който е роден, но за адресната регистрация как по-точно стоят нещата? Трябва ли да си сменя постоянното местожителство? Не знам дали ме разбрахте, аз самата се обърках вече  Laughing Laughing , но да се надяваме, че сте! Благодаря предварително!  bouquet  bouquet Two Hearts

# 184
Ами аз когато родих първото си дете, също по лична карта се водех в друг град.Трябваше да си сменя адресната регистрация, защото детето автоматично се записва на адреса на майката и за детските и еднократната помощ трябваше да се разхождам до там.С малко бебе не ми се тичаше напред-назад.Предполагам за личния лекар на детето нещата стоят по същия начин.Според мен по-добре си смени адреса,за да нямаш тичанията между двата града.

# 185
  • Варна
детето автоматично се записва на адреса на майката
И аз така мисля. Как ще стане гражданин на града, в който е родено, ако майката и бащата са регистрирани в друг град? На кой адрес ще се води детето, на болницата ли? Абсурдно е.

# 186
Ами бащата е от града, в който живеем, но при положение, че нямаме сключен граждански брак, предполагам, че автоматично ще го запишат на моя адрес, въпреки че той го припознава. Стана ми интересно като ми казаха, че записват бебо като гражданин на града, в който се ражда, но на какъв адрес аджеба ще го запишат, когато аз нямам постоянен адрес в града.  Laughing Ами явно ще обикалям по общини и КАТ  за смяна на постоянния адрес с голямото тумбаче.  Mr. Green

# 187
Здравейте момичета! Искам да попитам дали е вредна кърмата ми понеже съм леко хремава а детето ми е едва на 12 дена. Днес като го накърмих и повърна всичко и ме е страх да не се разболява

# 188
Стана ми интересно като ми казаха, че записват бебо като гражданин на града, в който се ражда, но на какъв адрес аджеба ще го запишат, когато аз нямам постоянен адрес в града.  

И мен ме интересува това, но аз имам настоящ адрес в града в който живея, ама не е постоянен.. newsm78

Къде се записва този адрес, като те бебетата нямат лична карта и т.н. В акта за раждане не пише ли само град еди си кой, без адрес?

После адреса май е нужен за записване в детска ясла и т.н.?

ПП Четох инфо в нета:

"Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете съвпадат със съответните адреси на родителите му. Когато родителите имат различни постоянни адреси, те избират един от тях за детето си. Когато родителите имат различни настоящи адреси, настоящият адрес на майката е настоящ адрес и за детето."

Иначе акта за раждане се издавал май от града в който е родено.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 11:51 от Анонимен

# 189
  • Варна
Здравейте момичета! Искам да попитам дали е вредна кърмата ми понеже съм леко хремава а детето ми е едва на 12 дена.
НЕ! Напротив - съдържа антитела, т.е. само може да му бъде от полза и евентуално да предотврати разболяването му или пък да го облекчи, ако все пак се зарази от теб.

# 190

# 191
Стана ми интересно като ми казаха, че записват бебо като гражданин на града, в който се ражда, но на какъв адрес аджеба ще го запишат, когато аз нямам постоянен адрес в града. 

И мен ме интересува това, но аз имам настоящ адрес в града в който живея, ама не е постоянен.. newsm78

Ние живеем в София. Нямаме сключен брак, но детето е припознато. Настоящият ни адрес е записан в личната карта на мъжа ми, но моят постоянен адрес по лична карта е в друг град. Детето ми е записано на моя адрес и дори сумата, която се изплаща за първо дете я получих от общината там, а не от София. Документите за детски също ги подавам в родния ми град.

Много често когато се започват опити, жената започва да си внушава различни симптоми. Трябва да си наясно, че може да стане веднага, но може да отнеме и дълго време, докато забременееш. Съветвам те да не купуваш тестове всеки месец, да тръпнеш и после евентуално да се разочароваш от резултата. Изчаквай си цикъла. Няколко дни закъснение са нещо съвсем нормално при много жени. Успех!

# 192
Мерси Поли.
Ние имаме брак, но по постоянен адрес сме на различни места, сигурно ще го запишат на моя.

Препоръчвам тест Престо на 1 ден закъснение. Успех!

# 193
Здравейте момичета! Искам да попитам дали е вредна кърмата ми понеже съм леко хремава а детето ми е едва на 12 дена. Днес като го накърмих и повърна всичко и ме е страх да не се разболява

Вече са ти отговорили, но и аз да ти кажа. Задължително си кърми детето. Кърмата ти съдържа антитела и така няма да го разболееш! Ако се налага прием на медикаменти, има много съвместими с кърменето.  Peace

# 194
  • Плевен
Аз влизам с въпроса дали сте ползвали Аугмнтин понеже аз от днес го пия на 8часа по 1 заради това, че ме боли гърлото и ми се надуват с ливиците в 9тия месец съм личната ми го предписа, но аз паниката трябва да се доинформирам, че термина ми наближава на 29ти е ??? newsm78 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт