Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 698
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
Разрешено ли е похапването на 300-400 грама ягоди дневно? Simple Smile Четох,че са вредни през бременността,вярно ли е?

# 541
Разрешено ли е похапването на 300-400 грама ягоди дневно? Simple Smile Четох,че са вредни през бременността,вярно ли е?
Яж си ягоди на воля. Пълни са с витамини http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/2064/2

# 542
Аха,притесни ме това,че пише за развитие на алергия от тях  Thinking

# 543
Не знам какво си чела, но ягодите се препоръчват по време на бременност. Дори при кърмене, педиатъра ми каза, че няма проблем да хапвам ягоди, мед. Ти ако не си алергична, изведнъж няма да станеш, а бебето е на безопасно място и не яде ягодите директно Wink

# 544
Четох че при кърменето всичко се яде но в умерени количества, аз наблягам на тестено и за това май не мога да смъкна малко килограма

# 545
  • Пловдив
Това с хапването е кошмар- това се яде, това не се яде. Има толкова вредни неща като мръсен въздух, цигарен дим, алкохол. До преди няколко години и фъстъци не трябваше да се ядат, а сега излизат по- нови изследвания, че те са опасни само ако в рода има наследствена астма. Цитрусите са полезни, но не и в последните месеци, заради контракции.

# 546
Ох... Яжте разнообразни плодове и зеленчуци, колкото ви душа иска. Какво по-хубаво от това да приемате полезни вещества в естествената им форма, вместо да пиете всякакви хранителни добавки, излязли от някоя поточна линия?

# 547
  • Габрово
Добре казано Фея, подкрепям казаното от теб.Всичко натурално и непреработено е най-полезно независимо бременост имали, отнася се за всички хора  Peace

# 548
Добре казано Фея, подкрепям казаното от теб.Всичко натурално и непреработено е най-полезно независимо бременост имали, отнася се за всички хора  Peace
Всичките тези ограничения "внимавайте с ананас/ягоди/праскови/спанак и пр. по време на бременност" означават, че не трябва са се прекалява с нито един плод или зеленчук. Ако менюто в разнообразно и съставено от пълноценни, пресни хранителни продукти, няма причина за тревога.

# 549
Много ми е полезно да чета отзивите ви за ягодите! Бях се понаплашила малко, но днес спокойно ще си купя  Heart Eyes Извинявам се за спама!  Hug

# 550
  • Габрово
С мойта бременност преди 9г.не съм се ограничавала с нищо, освен цигари и кофеин,дори и чаша бяло вино съм пила вечер от време на време и проблеми не съм имал. Спомняч си дори, че пиех фреш портокал всеки ден до термина си. Peace

# 551
И аз подкрепям това което казвате за храненето .Фен съм на разнообразното хранене без сериозни ограничения и на принципа често и по малко.
Не съм спряла да пия кафе....според вас колко количество е нормално да се пие ? Пия по 2 кафета ,но винаги с мляко,а вие?

# 552
Какво значи кистозно жълто тяло при бременност? Казаха ми само да не правя резки движения и колкото мога да се пазя и почивам и че към 3 месец щяло да изчезне  Thinking

# 553
  • Пловдив
Какво значи кистозно жълто тяло при бременност? Казаха ми само да не правя резки движения и колкото мога да се пазя и почивам и че към 3 месец щяло да изчезне  Thinking

Жълтото тяло до 4 месец играе роля на плацента. Тя е хранително сакче. След третия месец от него се изгражда плацентата. Но защо са ти казали кистозно? Резките движения наистина не са препоръчителни в началото, поне докато плодния сак не се закрепи напълно.

# 554
4 кафета на ден си е сериозна доза кофеин! И без да съм бременна не бих могла да изпия четири, при все ниското ми кръвно.

Аз да попитам за седловидната ми матка - току-що се връщам от преглед, имам си сакче, жълтъчно мехурче, всичко изглежда наред. Но щом лекарката видя "седлото", каза, че може да доведе до кървене. Досега колкото лекари са го видели (далеч не всички), винаги са били на мнение, че няма отношение към забременяване, износване и раждане, било си ми анатомична особеност и толкова. Доколко може да е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт