Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 594
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
И аз преди 3-4 седмици пих Аугментин и то в най-силната доза-3×1 от 1000 мг за 7 дни. Имах ентерококи и сега микробиологията ми е чиста. Това,
което ме притесни обаче е, че като ходих на преглед бебето не беше пораснало изобщо за 2 седмици, но доктора каза, че не е от антибиотика . А допреди това растеше с бясна скорост. Вчера на прегледа си беше пораснало от последния път с 300 г и се поуспокоих.
Аз от няколко дни имам ужасен сърбеж най-вече по краката и корема, не мога да спя, само се чеша до кръв, много е гадно. Много ми е зачервена кожата от чесането, направо ми гори и много боли.Особено силно е през  нощта и вчера забравих да попитам доктора. Четох за такъв сърбеж по време на бременността, но се чудя с какво да се мажа или пък дали не е алергична реакция? Случвало ли се е на някоя от вас?

# 211
Маришка, да не си сменила препарата/сапуна, с който се къпеш с такъв, дето изсушава?

Предлагам ти като начало да мажеш сърбящите те участъци с натурално масло (кокосово, жожоба и тям подобни) веднага след къпане. За успокояване на сърбежа помага и мазането с Кармолис.

Ако това не помогне, непременно се консултирай със следящия те лекар.

Натали, бактериална инфекция ли имаш, че ти предписаха антибиотик? Вероятно са ти пуснали тестове, преди да ти подадат рецептата?

# 212
Някой ще ме посъветва ли какво му е помогнало при гъбични инфекции,тъй като моя АГ ми предписа Клептотримазол за мазане и трябваше да ми мине от него за 1 месец,а отдавна го минахме...много се притеснявам да не би ако не се оправя до раждането да не се предаде този проблем и при бебето...какво да правя??

# 213
  • Плевен
Натали, бактериална инфекция ли имаш, че ти предписаха антибиотик? Вероятно са ти пуснали тестове, преди да ти подадат рецептата?
[/quote]

Болки в гърлото и ми се надуват сливиците за това ми го изписаха, иначе бактериалната инфекция АГто каза, че ще я оправим след раждането

# 214
Някоя мама да знае каква е причината за кетони в урината и колко са опасно за бебето? Следящия запразни и не вдига телефона...

# 215
Кетоните са опасни и без бременност. Задължително отиди на лекар, първо си виж кръвната захар. Понякога е е от висока. Успех!

# 216
Болки в гърлото и ми се надуват сливиците за това ми го изписаха, иначе бактериалната инфекция АГто каза, че ще я оправим след раждането
Аз питах дали възпалението на гърлото ти е причинено от бактерия. Защото сливиците, като част от имунната система, реагират с подуване и при вирусна инфекция. А тя не може да се излекува с антибиотик.

# 217
  • Стара Загора
Здравейте мами,
Аз съм нова при Вас и се надявам да ми помагате. На 36 години съм в средата на втория месец. Първо дете ни е и за това се притеснявам много. Чувствам се много отпаднала, имам обострен гастрит и ме боли доста стомаха. Говорих с моя гинеколог и тя ми каза да си купя да пия гавискон. Малко ме отпусна болката, но корема ми остава все така подут. Нямам никакъв апетит и ми е ниско кръвното.  Дали ще има подобрение в състоянието ми за в бъдеще?

# 218
да ще има ниското кръвно и отпадналостта са симптоми почти при всички майчета в началото на бременността аз съм в края на третия и все още съм така   bouquet

# 219
  • София
jivaka, за съжаление за стомашните проблеми лекарството може да се окаже раждане.
Аз имам проблеми с жлъчката. В начална бременност почти нямах проблеми, но към края кризите се засилиха много.
Опитайте се да си направите някаква диета, хранете се по-често и с по-малки порции с храна, която не дразни стомаха ви.
Кръвното ви най-вероятно ще се нормализира, даже може да се покачи.

# 220
Здравейте мами! В 4ти месец съм и имам проблем с венците. Вие как се справяте с кървящите венци? Стоматоложката ми предписа паста за зъби пародонтакс, но от нея повръщам.
А някой да е пил Аспирин протект по време на бременност? Знам, че аспирините са вредни за плода, но АГ-то ми изписа по една т. на ден. 

# 221
За венците не мога нищо да кажа но аспирин протект пия от самото начало заради предишен спонтанен аборт и аз като теб питах лекаря не е ли вреден,тоий ми обясни че той разрежда кръвта и помага да не се образуват тромби и това да попречи на плода да се развива (дано да съм го обяснила правилно  Embarassed) и ако не се лъжа аспирин протект не е като обикновения аспирин  Hug

# 222
Мен ме притесни листовката, но и моя доктор ми обясни същото, така чееее доверявам се Simple Smile

# 223
И яз пия от началото аспирин протект 👍

# 224
Здравейте мами! В 4ти месец съм и имам проблем с венците. Вие как се справяте с кървящите венци? Стоматоложката ми предписа паста за зъби пародонтакс, но от нея повръщам.
Моят стоматолог ми беше дал вода за уста Листерин май беше,освен това по два пъти на ден си жабурих устата с отвара от смрадлика,имах ужасно подути,направо отделени венци,за една седмица се оправиха .

Общи условия

Активация на акаунт