Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 582
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мами! В 4ти месец съм и имам проблем с венците. Вие как се справяте с кървящите венци? Стоматоложката ми предписа паста за зъби пародонтакс, но от нея повръщам.
Моят стоматолог ми беше дал вода за уста Листерин май беше,освен това по два пъти на ден си жабурих устата с отвара от смрадлика,имах ужасно подути,направо отделени венци,за една седмица се оправиха .

Аз ползвах Гангигел по време на бременността и много ми облекчаваше венците.
Малко по-скъп е, но го ползвах повече от година и съм изключително доволна.

За водите за уста съм чувала, че не всички са подходящи при бременност.
Иначе съм ползвала и Сандрин.

# 226
Моята зъболекарка категорично ми забрани всякакви води за уста, защото можели да предизвикат алергия на бебето. Каза да се жабуркам с отвара от лайка или смрадлика. Използвам паста за зъби за венци и нямам проблеми даже и без да се жабуркам.
На мен док също ми препоръча да пия всеки ден аспирин протект. Разликата е в дозата, обикновения аспирин е 500мг, а протект е 100мг.
Весел празник на всички!

# 227
Паста Астера пародонт актив и вода за уста Листерин бяха единственото нещо, което нормализира кървенето и възпалението на венците при мен.

# 228
Моята зъболекарка категорично ми забрани всякакви води за уста, защото можели да предизвикат алергия на бебето.
Нали водата за уста се ползва само за жабурене, а не я гълташ? Каква според зъболекарката ще е концентрацията на препарата в кръвта ти и каква част от него ще достигне до бебето, та да предизвика алергия?

Не съм спирала ползването на Листерин по време и на която и да е от двете си бременности.

Освен старателното миене на зъбите препоръчвам и редовната употреба на конец за зъби.

# 229
Някой ще ме посъветва ли какво му е помогнало при гъбични инфекции,тъй като моя АГ ми предписа Клептотримазол за мазане и трябваше да ми мине от него за 1 месец,а отдавна го минахме...много се притеснявам да не би ако не се оправя до раждането да не се предаде този проблем и при бебето...какво да правя??
може ли някой да ми отговори... Sad

# 230
Аз в 19 г.с. слагах глобули гино певарил от 50 мг. 10 дни и се оправих. Незнам ти в коя седмица си и пак питай твоя лекар да ти смени лечението.

# 231
Моята зъболекарка категорично ми забрани всякакви води за уста, защото можели да предизвикат алергия на бебето.
Нали водата за уста се ползва само за жабурене, а не я гълташ? Каква според зъболекарката ще е концентрацията на препарата в кръвта ти и каква част от него ще достигне до бебето, та да предизвика алергия?

Не съм спирала ползването на Листерин по време и на която и да е от двете си бременности.

Освен старателното миене на зъбите препоръчвам и редовната употреба на конец за зъби.

Разбира се, че не я гълтам. При мен не са се появили сериозни проблеми с венците, така че не го мисля особено. Опитвам се да намаля химията, дори и да е в малки количества.

# 232
Някой ще ме посъветва ли какво му е помогнало при гъбични инфекции,тъй като моя АГ ми предписа Клептотримазол за мазане и трябваше да ми мине от него за 1 месец,а отдавна го минахме...много се притеснявам да не би ако не се оправя до раждането да не се предаде този проблем и при бебето...какво да правя??
Аз имах много сериозни проблеми и ми помогна редуване на промивки със сребърна вода и тампон с пртополисов възелин.

# 233
Аз имах много сериозни проблеми и ми помогна редуване на промивки със сребърна вода и тампон с пртополисов възелин.
Питай го доктора за друго да ти даде ,изключително неприятно е но пък доста "нормално" по време на бременност. За раждането нали правят изследвания преди това и ако има нещо ти дават антибиотик за да не се прехвърли на бебчо! Ако носиш каквито и да е било превръзки ги махай и се старай да е сухо и проверливо долу...😅 спи без гащи с две думи ... знам че няма да ги излекува гъбичките но пък ще пооблекчи симптомите! 😛

# 234
благодаря ви...   bouquet Hug

# 235
Здравейте , искам да ви попитам дали е нормално да не усещам Бебо. Вече съм в 21 седмица а още нищо не усещам почвам вече да се притеснявам

# 236
Здравейте, днес на прегледа ми казаха, че водите ми били много малко и след няколко часа отидох до тоалетната и след като се изпишках по малко продължи да изтича течност в много малко количество. Дали на някоя от вас и се е случвало и може ли да са водите?

# 237
В коя седмица си? Ако си близо до термин, добре, ама ако не си си за болница.

# 238
В коя седмица си? Ако си близо до термин, добре, ама ако не си си за болница.

в 39 седмица съм, но не знам да ходя ли в болноцата, да чакам ли

# 239
Обади се на докторката ти и я питай.

Общи условия

Активация на акаунт