Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 577
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
Да, обади се задължително. Най-вероятно ти изтичат водите и започва раждане, ама то си ти е време де Simple Smile Успех!

# 241
Здравейте , искам да ви попитам дали е нормално да не усещам Бебо. Вече съм в 21 седмица а още нищо не усещам почвам вече да се притеснявам
А на преглед с ултразвук какво вижда следящият те лекар?

Леко раждане, tedity21!

# 242
Като споменахте усещане - мисля,че усетих бебка днес за първи път. Лежах по гръб, ръцете ми бяха на корема, по едно време усетих едно като почукване отвътре, два пъти. В 19-та седмица съм. Дали е била тя? Нямам газове, или някакви стомашни проблеми?

# 243
Като споменахте усещане - мисля,че усетих бебка днес за първи път. Лежах по гръб, ръцете ми бяха на корема, по едно време усетих едно като почукване отвътре, два пъти. В 19-та седмица съм. Дали е била тя? Нямам газове, или някакви стомашни проблеми?
Най-вероятно е била тя  Heart Eyes Ах, толкова хубаво нещо са бременността и майчинството!

# 244
Благодаря ти,Фея,за отговора!  Heart Eyes
(Да, наистина е страхотно!  Hug  Hug  Hug  Heart Eyes )

# 245
Здравейте , искам да ви попитам дали е нормално да не усещам Бебо. Вече съм в 21 седмица а още нищо не усещам почвам вече да се притеснявам
А на преглед с ултразвук какво вижда следящият те лекар?

Леко раждане, tedity21!

На 2 април бях на преглед но тогава бях за конт. и не се сетих да го попитам а сега е великденска ваканция и чак на 20.04 ще е на работа.И тогава имам час . Но ми е притеснено и реших да ви попитам дали е нормално в тази сед. да не усещам ритници или бутане от нейна страна в корема ми

# 246
Здравейте,бременна съм в 7 г.с бих искала да попитам бъдещи мами от Пловдив,дали са ходили на ЖК при д-р Бачуров от Окръжна болница,знае тели дали работи по ЗК или само на частно,много благодаря предварително и се извинявам,ако мястото за въпроса ми не е тук.

# 247
Аз също много късно започнах да я усещам,в 18 -Та седмица я усетих няколко пъти и после чак към 23 г.с.,бях откачила,но всичко беше наред.Като цяло Дребка беше мързелива в корема ми,не риташе изобщо,от време на време се завърташе и това беше. Simple Smile

# 248
Аз също много късно започнах да я усещам,в 18 -Та седмица я усетих няколко пъти и после чак към 23 г.с.,бях откачила,но всичко беше наред.Като цяло Дребка беше мързелива в корема ми,не риташе изобщо,от време на време се завърташе и това беше. Simple Smile
Мисля , че вчера я усетих бях седнала в неудобна поза и усетих нещо като почукване надявам се да е тя.И всичко да е наред. Вече нямам търпение на дойде 20 и д-р да ми кажеш как е  Praynig

# 249
Момичета искам да попитам някоя от вас дали е имал проблеми с носа по-време на бременността имам в предвид кървави корички,кръвотечение от време на време и често кихане?Ще бъда много благодарна ако някой ми отговори.  bouquet

# 250
Момичета искам да попитам някоя от вас дали е имал проблеми с носа по-време на бременността имам в предвид кървави корички,кръвотечение от време на време и често кихане?Ще бъда много благодарна ако някой ми отговори.  bouquet

Аз имах абсолютно същите симптоми като бях във втория месец. Но не знам дали не се дължеше на Утрогестана, който приемах, защото в момента в който го спрях(защото се наложи да ме кюртират Tired), до 3-4 дни и кихането спря и носа ми се изчисти от кървавите корички.
Ти вземаш ли Утрогестан?

# 251
Здравейте ! Припомнете ми (то срамота, че не помня с толкова бременности) изтръпването на крайниците облекчава ли се от магнезии? Т.е. магнезия помага ли и за това ?

# 252
  • Варна
Гунди,
доколкото имам спомен - да, обаче не ти ли е рано? В смисъл дали нямаше някакви противопоказания за прием на магнезий в тези седмици?

# 253
Гунди,
доколкото имам спомен - да, обаче не ти ли е рано? В смисъл дали нямаше някакви противопоказания за прием на магнезий в тези седмици?
Аз още когато бях в 7 седмица на преглед ми разрешиха да пия магнезии, понеже тогава вече имах крампи. Но аз го пия много рядко. Сега обаче, заради изтръпването вероятно ще го започна, че е много неприятно. А иначе до колкото помня д-р Папазова и д-р Михайлов го препоръчват от началото на бременността и не знам защо често срещам мнение,че е рано да се пие в 1 триместър. Аз и затова не съм толкова редовна, понеже не мога да разбера къде е истината. Но пък моята лекарка каза, ако са ми много крампите и по две наден да пия.

# 254
Гунди, магнезият отпуска мускулатурата и се пие за схващания, не за изтръпвания. Освен това помага и при усвояването на калция.

Пантерикс, нормално е лигавицата на носа ти да е по-суха от обикновено. Мазвай я с по мъничко растително масло, примерно кокосово или зехтин. Това ще намали и кихането, и образуването на кървави корички.

Общи условия

Активация на акаунт