Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 575
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
Гунди, магнезият отпуска мускулатурата и се пие за схващания, не за изтръпвания. Освен това помага и при усвояването на калция.

Хм, аз знаеш ли нещо , което помага за изтръпване? Дори и някакъв алтернативен лек, не държа да е лекарство- дори напротив.

# 256
Изтръпването обикновено е признак на нарушено оросяване и би се повлияло от препарати, които разширяват кръвоносните съдове. Това обаче може да е опасно при бременни.

Вероятно при теб причината е в отичане на крайниците. Пробвай с масаж или с пози, които облекчават отока (лежане с крака, подпряни на стената или повдигнати с възглавница).

# 257
Здравейте мами, през цялата бременност съм с контракции и  пия всякакви лекарства, 4пъти съм била в болница, а положението в последните две седмици е много зле. Миналата  бях отново,но се наложи да се самоизпиша, защото с приятеля ми подписахме в тесен семеен кръг и нямаше как иначе. Всичко е горе долу нормално и под контрол докато съм на системи в болница, но изляза ли още същата вечер всичко започва на ново. Контракциите всеки ден стават все по-болезнени, до сега поне не бяха такива, и са през 15-20-10мин., като стана от леглото на момента ме стяга и докато не легна не отпуска. В 32г.с съм и имам предвидено секцио за 36г.с защото съм и с диабет(гестационен,но все пак съм с инсулин). Въпроса ми е,  ако сега вляза отново в болница може ли да стоя там до деня на секциото или на 5ден ще си ме пратят по живо по здраво?  И за дробчетата май се оказва, че не можем да сложим инжекции заради захарта, защото и повлияват, въпреки, че пак ще попитам...

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 15:50 от march01

# 258
Пантерикс, нормално е лигавицата на носа ти да е по-суха от обикновено. Мазвай я с по мъничко растително масло, примерно кокосово или зехтин. Това ще намали и кихането, и образуването на кървави корички.

До сега се чудех, защо като стана сутрин ми е много сух носа и гърлото. Имам и кървави корички. А то било нормално  ooooh!
Благодаря Фея, аз по принцип се мажа с кокосово масло. Ще приложа и твоя метод.

# 259
Момичета искам да попитам някоя от вас дали е имал проблеми с носа по-време на бременността имам в предвид кървави корички,кръвотечение от време на време и често кихане?Ще бъда много благодарна ако някой ми отговори.  bouquet

Аз имах абсолютно същите симптоми като бях във втория месец. Но не знам дали не се дължеше на Утрогестана, който приемах, защото в момента в който го спрях(защото се наложи да ме кюртират Tired), до 3-4 дни и кихането спря и носа ми се изчисти от кървавите корички.
Ти вземаш ли Утрогестан?

Съжалявам за теб мила.  Sad Аз пиех утрогестан 2месеца и половина ,но вече 1мес и нещо не пия вече утрогестан и не мисля че е от това.От него се запичах яко и не можех да ходя по-голяма нужда ,сега вече нямам проблем с това.

# 260
Марч, напълно те разбирам с тези контракции. Аз загубих вяра в който и да е препарат. На моменти контракциите ми бяха през 5-10 минути. Като бях в болницата ми беше добре, но няколко часа след изписването пак същата работа. Дори сама си спрях шепата лекарства някъде в 34та седмица и бях по-добре.
Съветвам те да лежиш много, да не пътуваш и да си абсолютно спокойна и отпусната. На мен само това ми помогна, преносих накрая. Успех.

# 261
Здравейте.
Излезнал ми е херпес на устата, а след няколко дни ще раждам  Sad С какво мога да го мажа и ако не го мажа изобщо дали ще мине от само себе си?

# 262
  • Плевен
Здравейте.
Излезнал ми е херпес на устата, а след няколко дни ще раждам  Sad С какво мога да го мажа и ако не го мажа изобщо дали ще мине от само себе си?

Аз имам същия проблем, постоянно ми излизат, но докато видя и най-малко зачервяване го мажа с Ацик. Също ми помага и гентамицина  Simple Smile

# 263
Здравейте мами, през цялата бременност съм с контракции и  пия всякакви лекарства, 4пъти съм била в болница, а положението в последните две седмици е много зле. Миналата  бях отново,но се наложи да се самоизпиша, защото с приятеля ми подписахме в тесен семеен кръг и нямаше как иначе. Всичко е горе долу нормално и под контрол докато съм на системи в болница, но изляза ли още същата вечер всичко започва на ново. Контракциите всеки ден стават все по-болезнени, до сега поне не бяха такива, и са през 15-20-10мин., като стана от леглото на момента ме стяга и докато не легна не отпуска. В 32г.с съм и имам предвидено секцио за 36г.с защото съм и с диабет(гестационен,но все пак съм с инсулин). Въпроса ми е,  ако сега вляза отново в болница може ли да стоя там до деня на секциото или на 5ден ще си ме пратят по живо по здраво?  И за дробчетата май се оказва, че не можем да сложим инжекции заради захарта, защото и повлияват, въпреки, че пак ще попитам...
На мен лекарят ми казваше,че контракциите са в главата-колкото повече мислиш за тях,толкова по-зле става .Не знам внуших ли си или какво,но още в 20г.с. спрях всички глупости,които ми бяха изписали и реших,че всичко ще е наред.Найрая преносих с една седмица.

# 264
Здравейте бъдещи мами  Hug

Аз не съм бременна, но напоследък доста често обсъждаме тази тема, тъй като вече ни се иска и ние да изпитаме тази радост. Обръщам се към вас с някои въпроси и  с надеждата да избия страховете, които ме обземат.
Не сме правили още целенасочени опити, макар че не се и пазим. До сега бяхме малко с идеята ако стане, стане, но вече ни се иска. Проблемът е в мен напоследък, тъй като аз покрай преживяван инцидент миналата година и едно безразборно мое хранене понапълнях и от 53-54 стигнах до 60 кг. и най лошото е че от един два месеца краката почнаха да ме наболяват. Не знам дали от това, че дрехите, които все още ми стават, са по мен или наддаването оказва влияние, но се страхувам, от това, че още преди да забременея имам такъв тип проблеми.  Като цяло имам тънка и нееластична кожа, която е податлива към стрии и варици. Това ме навежда на мисълта, че е и към разширени вени  Sad Въпроса ми е мога ли да взема превантивни мерки или е неизбежно.
Другият ми въпрос е ако поотслабна малко, после като забременея дали няма да започна стремглаво да кача тези кг двойно... в смисъл дали няма да стане по лошо отколкото ако забременея на тези кг? Знам, че няма категоричен отговор, просто ако някой е имал подобен проблем моля да сподели  Wink

# 265
Klee, колко ще качиш не само по време на бременността, но и по принцип зависи от това колко, как и с какво се храниш. Както и от общата ти физическа активност.

# 266
Klee, колко ще качиш не само по време на бременността, но и по принцип зависи от това колко, как и с какво се храниш. Както и от общата ти физическа активност.

Напълно съгласна.

А колкото до стриите по добре се мажи с нещо подходящо още от сега. Аз лично съм в 7 месец, имам стари стрии тъй като съм сваляла и качвала два пъти по 20 кг от пубертета до сега (31 г). Новопоявили се нямам, а се мажа само със зехтин. От началото на бременността съм качила 10 кг., а колко ще съм в края ..... един Господ знае  Embarassed  Whistling

Имам също и разширени вени (вътрешни), с които се боря с удобни обувки и разходки.

# 267
Фея Кръстница, Jasmine_  Hug благодаря ви. Прави сте за храненето и физическата активност, но тези стрии и разширени вени не са под наш контрол и се плаша от това. В тинейджърските си години рязко понапълнях и си докарах куп стрии, после минах на кви ли не диети и отслабнах, но храненето ми беше според режим. Всичко това ще си е истинско изпитание, но си струва цената, така че дано в най- скоро време ми се случи Simple Smile

# 268
Бременна съм в 14 седмица и от снощи на моменти усещам лека болка в шийката на матката  Rolling Eyes
Преди пак ми се е случвало един два пъти и си премина от само себе си...не знам как да го опиша точно като пробождане е, остро ниско долу но отива към влагалището,  сякаш е точно шийката на матката...
Другата седмица съм на лекар и ще го питам, но дотогава исках да питам дали на някой му се е случвало и притеснително ли е, че не намерих информация  Rolling Eyes

# 269
За херпес имаше въпрос по-напред- позлвам един бг продукт на фирмата Хигитест (много има харесвам нещата, но все не съм сигурна как се пише фирмата точно), с прополис е и е напълно безвреден. Всичко друго май, поне тия по аптеките, са с антибиотик и въпреки,че е локално не бих си го сложила. Може да се пробва и с билки, живовляк, лайка и др.

Общи условия

Активация на акаунт