Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 568
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
Бременна съм в 14 седмица и от снощи на моменти усещам лека болка в шийката на матката  Rolling Eyes
Преди пак ми се е случвало един два пъти и си премина от само себе си...не знам как да го опиша точно като пробождане е, остро ниско долу но отива към влагалището,  сякаш е точно шийката на матката...
Другата седмица съм на лекар и ще го питам, но дотогава исках да питам дали на някой му се е случвало и притеснително ли е, че не намерих информация  Rolling Eyes
от растенето на бебчо е! не се притеснявай но за всеки случай кажи на доки👍🏻 леко бременеене

# 271
Бременна съм в 14 седмица и от снощи на моменти усещам лека болка в шийката на матката  Rolling Eyes
Преди пак ми се е случвало един два пъти и си премина от само себе си...не знам как да го опиша точно като пробождане е, остро ниско долу но отива към влагалището,  сякаш е точно шийката на матката...
Другата седмица съм на лекар и ще го питам, но дотогава исках да питам дали на някой му се е случвало и притеснително ли е, че не намерих информация  Rolling Eyes
от растенето на бебчо е! не се притеснявай но за всеки случай кажи на доки👍🏻 леко бременеене

Благодаря!  Hug

# 272
И мен ме болеше ниско долу, нормално е, не се притеснявай! Лека бременност!

# 273
Здравейте бъдещи мами  Hug

Аз не съм бременна, но напоследък доста често обсъждаме тази тема, тъй като вече ни се иска и ние да изпитаме тази радост. Обръщам се към вас с някои въпроси и  с надеждата да избия страховете, които ме обземат.
Не сме правили още целенасочени опити, макар че не се и пазим. До сега бяхме малко с идеята ако стане, стане, но вече ни се иска. Проблемът е в мен напоследък, тъй като аз покрай преживяван инцидент миналата година и едно безразборно мое хранене понапълнях и от 53-54 стигнах до 60 кг. и най лошото е че от един два месеца краката почнаха да ме наболяват. Не знам дали от това, че дрехите, които все още ми стават, са по мен или наддаването оказва влияние, но се страхувам, от това, че още преди да забременея имам такъв тип проблеми.  Като цяло имам тънка и нееластична кожа, която е податлива към стрии и варици. Това ме навежда на мисълта, че е и към разширени вени  Sad Въпроса ми е мога ли да взема превантивни мерки или е неизбежно.
Другият ми въпрос е ако поотслабна малко, после като забременея дали няма да започна стремглаво да кача тези кг двойно... в смисъл дали няма да стане по лошо отколкото ако забременея на тези кг? Знам, че няма категоричен отговор, просто ако някой е имал подобен проблем моля да сподели  Wink

Моят опит-забременях без да сме го планирали.Преди това за два месеца свалих 8 кг-по време на бременността тези кг ги върнах до 4-ти месец,после постепенно качих още толкова.Не знам ако не бях отслабнала на какво щях да приличам Simple Smile т.е. не съм ги качила двойно според мен,но доста бързо си ги върнах.А относно стриите,ако се мажеш още в началото на бременността,както и веднага след раждането,може и да ги избегнеш.Аз се мазах,но по едно време за 1-2седмицижспрях и се нацепих по корема.Родих преди 20 дена,корема ми почти се прибра,част от стриите останаха,няма отърване веднъж като се появят. SadРазширени вени не съм имала и нямам засега,въпреки че цялата бременност бях на крак на работа и с токчета.Влязох да раждам с 10 см токове,а съм предразположена към разширени вени-ще се обадят по-късно сигурно.  Joy

# 274
Аз се мазах с кокосово масло, не се нацепих, само гърдите ми станаха на лилави черти и съм сигурна че няма да изчезнат. Корема ми веднага се прибира, бях 49кг като забременях и до края на бременността станах 65,сега съм 57 а родих преди 20 дена

# 275
Момичета,  дайте ми съвет за подпухнали крака. Откакто се затопли времето краката ми се надуха видимо.

# 276
 ludetina85, благодаря ти за споделеното  Hug . Значи все пак  е по добре да посваля преди да забременея. Просто ако сега почна от 60 нз колко ще стигна. И не е толкова до кг, колкото до последиците от многото килограми.
Преди няколко дни бях пред дилема.. дали сега или да поизчакам 2-3 месеца докато вляза в ритъм самата аз.
И мисля, че е най- добре първо да се погрижа за себе си, да посваля малко и да си оправя храненето.
Благодаря ви момичета  Heart Eyes Ще следя темичката, защото ми е интересна и има какво да науча.
И дай Боже скоро ви споделя, че и аз ще ставам мама  Praynig

# 277
Момичета,  дайте ми съвет за подпухнали крака. Откакто се затопли времето краката ми се надуха видимо.
Кратка статия по въпроса.

# 278
Кратка статия по въпроса.
Благодаря ти!   bouquet

# 279
  • Germany
Здравейте, момичета! Поздравления за прекрасната тема и благодарности към всички, които отзивчиво помагат със съвети и напътствия!  Hug

Аз съм в ранна бременност - 6 г.с., ако не ме лъжат сметките. На лекар съм чак другата седмица в сряда, затова се включвам с няколко въпроса.

Имам въпрос относно това колко вода трябва да се пие по време на бременността. По принцип пия много вода около 3л (понякога стигам и до 4л) на ден и сега продължавам да си ги пия. Дали е полезно или не е желателно да се подувам (защото се подувам доста понякога от многото вода  Blush)?

Смятате ли, че трябва да преустановя всякакви процедури с вредни влияния, като лакирането например?  newsm78

На места четох, че не бива да се пие кафе, а на други - че по една чаша на ден е позволено. Какво е мнението ви по въпроса?

Четох и, че не бива да се яде сурово/пушено месо, включително и салам, шунка, луканка и т.н. Вие ядете ли?  Thinking

Дано не съм била досадна с хилядата въпроси. Хубав ден на всички.   bouquet

# 280
Здравейте, момичета! Поздравления за прекрасната тема и благодарности към всички, които отзивчиво помагат със съвети и напътствия!  Hug

Аз съм в ранна бременност - 6 г.с., ако не ме лъжат сметките. На лекар съм чак другата седмица в сряда, затова се включвам с няколко въпроса.

Имам въпрос относно това колко вода трябва да се пие по време на бременността. По принцип пия много вода около 3л (понякога стигам и до 4л) на ден и сега продължавам да си ги пия. Дали е полезно или не е желателно да се подувам (защото се подувам доста понякога от многото вода  Blush)?

Смятате ли, че трябва да преустановя всякакви процедури с вредни влияния, като лакирането например?  newsm78

На места четох, че не бива да се пие кафе, а на други - че по една чаша на ден е позволено. Какво е мнението ви по въпроса?

Четох и, че не бива да се яде сурово/пушено месо, включително и салам, шунка, луканка и т.н. Вие ядете ли?  Thinking

Лакирах се до средата на 9-ти месец с гел лак,боядисвах си косата всеки месец,тренирах до 4-ти месец-според лекарят ми няма проблем за бебето,беше ми казал даже че след 5 -6 месец и малко алкохол може.Simple Smile-така че и си пиех бира или вино.Вода знам,че е добре да се пие много,но аз не можех,така че предполагам,че е добре,че изпиваш толкова вода.Лека бременност.

# 281
Ако това ти е първия преглед по добре я карай по спокойно до тогава. Имам предвид не прекалявай с физическата активност, докато доктора каже, че всичко е наред и околоплодния сак е добре закрепен.

Водата е много хубаво, че я пиеш в големи количества, не е проблем.

Направи си списък с твоите процедури, за които се съмняваш, че са вредни и се консултирай с лекар.

Кафе пия, но гледам да е по слабичко и да е само едно на ден. (Разбира се, ако АГ каже, че не трябва поради здравословни причини, го послушай). Не пий никакви лекарства без консултация.

Пушените меса и други пушени продукти по принцип не са полезни, така че ако можеш ги намали до минимум. Колбаси аз лично избягвам, тъй като не знам какво точно има вътре...  Rolling Eyes

Леко бременеене   bouquet

# 282
Момичета, от два дни усещам много неприятно изтръпване на краката( нямам оттоци,движа се доста)- като ходя до 00, като съм легнала.
Преди ми се е случвало,когато не мога да ходя до 00 (имам разширени вени), но сега предполагам,че е от бременността. Не са крампи.
Ще се обадя на лекаря си,за да го обсъдим (на гости на роднини съм), но ми се ще да чуя и вашето мнение.
Благодаря  Hug

# 283

И аз пия много вода, полезно е. Лошото е, ако не пиеш вода.

Докторите казват, че може по 1 чаша кафе, но аз не пия. Понякога само 3в1.
Ако можеш да не пиеш, недей или си прави по - слабо.

Аз лично съм против боядисване, лакиране и т.н по време на бременност, макар да има безамонячни бои и други, но въпрос на личен избор. На мен не ми пречи да издържа, косата ми е хубава и така, вече ако ти е належащо се боядисай.
Може да са суеверия, но аз дори не се и подстригвам, пак въпрос на мое усещане и мнение.
Твърдо съм против пиенето на алкохол и пушенето на цигари по време на бременност.
И все пак казват, че малко биричка понякога няма да навреди.

Луканка, шунка хапвам, но термично обработени.
Избягвай сурови сирена, суши, морски дарове, някои подправки и чайове - прочети в нета затова.

# 284
  • Germany
Много благодаря за отговорите.  Hug

Аз спрях цигарите още, като решихме, че искаме бебе, а откакто разбрах, че съм бременна изпих само едно 3в1, но мога и без кафе да мина така или иначе. Относно колбасите, от време на време ми се дояжда суджук или салам някакъв, но съм решила засега да ги ям и аз след термична обработка. Иначе съм направила наистина цял списък с въпроси за лекарката, защото колкото повече чета, толкова повече неща искам да питам.  Laughing Иначе, аз като се замисля, освен лакирането нямам други вредни навици, тъй като съм естествено руса и харесвам цвета на косата си, та не я боядисвам (никога не съм  Blush).
А за физическата активност - спрях тренировките, макар че те не бяха кой знае колко тежки, а ММ не иска да правим и други неща, докато лекарката не ни увери, че всичко е наред.

**Sisi**, кои сирена имаш в предвит - меките от сорта на Бри, Камемберт, синьо сирене и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт