Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 589
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
А БСХ прави ли?Има ли смисъл...какво ти обясниха?

# 631
О, аз вече ходих понеже си имам хронична депресия и се лекувам с години и като забременях спрях всякакви хапчета, но преди две седмици ми се върнаха симптомите придружени с много други екстри и веднага потърсих психиатъра ми, той ми изписа АД, които са в много ниска доза и много слабо токсични. За сега имат леко действие, но изискват време. (Само да подчертая, психотерапията не ми оказва никакво влияние, подлагала съм се 4 пъти в продължение на месеци и резултат нямаше)
След като си била на медикаментозна терапия и си я спряла, е нормално симптомите да се появят. Едва ли са засилени. Просто така ти се струва, защото хапчетата, които си пиела преди са смекчавали проявата на заболяването.

Приемай лекарството, което ти е изписано, щом никакви други методи не са дали положителен резултат.

# 632

Не съм правила. Реших да не правя, а на втората ФМ, д-р Троянчев ми каза, че на близнаци не се правило.

# 633
  • Пловдив

Не съм правила. Реших да не правя, а на втората ФМ, д-р Троянчев ми каза, че на близнаци не се правило.

Коя седмица ходи на 2 фетална?

# 634

Коя седмица ходи на 2 фетална?

В 22ГС ходих. Но то БХС се прави 15-16ГС, ако не се лъжа.

# 635
Как се тълкува този резлтат:
                                      резултат   изм. единица   референтна област
Хепатит B (HBsAg)   S        0.49       ratio            Cut off = 1.00

# 636
О, аз вече ходих понеже си имам хронична депресия и се лекувам с години и като забременях спрях всякакви хапчета, но преди две седмици ми се върнаха симптомите придружени с много други екстри и веднага потърсих психиатъра ми, той ми изписа АД, които са в много ниска доза и много слабо токсични. За сега имат леко действие, но изискват време. (Само да подчертая, психотерапията не ми оказва никакво влияние, подлагала съм се 4 пъти в продължение на месеци и резултат нямаше)
След като си била на медикаментозна терапия и си я спряла, е нормално симптомите да се появят. Едва ли са засилени. Просто така ти се струва, защото хапчетата, които си пиела преди са смекчавали проявата на заболяването.

Приемай лекарството, което ти е изписано, щом никакви други методи не са дали положителен резултат.

Благодаря за подкрепата  Hug

# 637
Момичета ,БХС беше за синдрома на Даун нали така,не бяха ли два ранен и късен или аз съм в грешка?

# 638
  • София
За синдром на Даун е, но колко пъти се прави не съм сигурна... Мисля , че ранния е 13-15 седмица и след това май лекарката преценява в зависимост от резултатите. Аз съм ходила само на ранния за сега и моята лекарката не ми е споменавала нищо повече дали ще ходя пак, а съм в 7ми месец вече.

# 639
Момичета ,БХС беше за синдрома на Даун нали така,не бяха ли два ранен и късен или аз съм в грешка?

Ранен и късен са,да.Аз пропуснах ранния,май до 11 г.с.беше,защото не знаех,правих късния,някъде 13 г.с.бях,но гинеколога каза,че ранния бил по- точен.

# 640
Значи аз трябва сега м/у 11-14 да направя феталната и биохимичния скрининг.

# 641
Значи аз трябва сега м/у 11-14 да направя феталната и биохимичния скрининг.
Фетална ми бяха казали след 18 г.с.,но предполагам лекарите практикуват различно.

# 642
  • Пловдив
Аз се замислих...как толкова рано,когато ембриона е около 8-9 мм,се прави това 4Д и какво се вижда точно за Даун newsm78

# 643
  • Пловдив
Момичета как да изичсля в коя седмица и ден съм с точност?Калкулаторите ми вадят само седмиците.

# 644
  • Варна
4D не се прави с цел диагностика на Даун, а за радост на родителите. ФМ се прави на 2Д, a ранният скрининг е много важен, защото тогава се вижда носната кост (има ли я или я няма) и се измерва нухалната транслуценция - много важни ранни маркери за Даун.
diana87,
използвай някой от сайтовете за създаване на лентички, повечето от тях изчисляват седмица и ден, напр:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421758.0

Общи условия

Активация на акаунт