Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 569
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Благодаря  Simple Smile А къде мога да виждам лентата?

# 646
  • Варна
Когато я генерираш сайтът ще ти изведе един код, който трябва да копираш и да сложиш в подписа си в профила ти. Така ще си я виждаш постоянно, както излиза в моя Simple Smile

# 647
Здравейте, коя клиника и лекари бихте ми препоръчали за изследване по фетална морфология? Знаете ли какви са актуалните цени за това изследване? Тъй като четох много информация по темата, според вас най-удачно ли е да се направи между 11 и 14-та гестационна седмица?

# 648
  • Пловдив
4D не се прави с цел диагностика на Даун, а за радост на родителите. ФМ се прави на 2Д, a ранният скрининг е много важен, защото тогава се вижда носната кост (има ли я или я няма) и се измерва нухалната транслуценция - много важни ранни маркери за Даун.

Е как не е за Даун първото 4Д като моята АГ така ми каза...то в първите седмици каква радост на родителите  Rolling Eyes то още нищо не се вижда.

# 649
Ранният скрининг в 11-14 г.с. се прави на 2Д, тъй като замерванията са по-точни така. Пускат и 3Д и 4Д единствено за кеф на родителите. Аз правих ранен скрининг в 12 г.с. и бебето беше дълго 5,5 см. от главата до опашката, т.нар. CRL. Дори полът ми казаха тогава.

# 650
Момичета кажете ми в Бургас къде е най добре да си направя ранен скриниг,ако знаете.Много бих искала в Сф при Марков но точно тогава се връщам на работа. newsm78

# 651
  • Варна
Е как не е за Даун първото 4Д като моята АГ така ми каза...
Ами ей така Laughing 4Д е единствено за кеф на наблюдаващите. Няма лекар, който прави ФМ на 4д. Всички замервания се правят на 2Д. Аз на 4Д не съм ходила нито веднъж, а съм правила и трите ФМ. Твоята АГ сериозно ли ти е казала, че 4Д е задължително?

# 652
  • Пловдив
Ами ей така Laughing 4Д е единствено за кеф на наблюдаващите. Няма лекар, който прави ФМ на 4д. Всички замервания се правят на 2Д. Аз на 4Д не съм ходила нито веднъж, а съм правила и трите ФМ. Твоята АГ сериозно ли ти е казала, че 4Д е задължително?

Втората ми фетална ще е на 4д. Първата беше  на обикновен ехограф

# 653
  • Пловдив

Втората ми фетална ще е на 4д. Първата беше  на обикновен ехограф
При кой?

Месечинка виторога,не не ми е казала,че е задължително.Нали всички тези изследвания/наблюдения са допълнителни,пожелателни и се плащат.

# 654
  • Пловдив
Втората ми фетална ще е на 4д. Първата беше  на обикновен ехограф

[/quote]При кой?
Следящият ми лекар е Ямаков, той ми направи замерванията на първата. Сега ще ходя при Борислав Иванов от Медлайн за фетална в 20/21 седмица

# 655
  • Пловдив
Плати ли си за първата?

# 656
  • Варна
mystic woman,
не можем да се разберем нещо... ФМ не се извършват в режим 4Д, а 2Д. Това се опитвам да кажа през цялото време. Дори и апаратът да е 4Д замерванията ще се направят в режим 2Д. 4Д се пуска накрая за кеф на родителите.

# 657
  • Пловдив
Плати ли си за първата?
Не, то не е и аз не разбрах, че било фетална. Беше си з амен все едно контролен преглед. Прави замервания на нухалната тръба, дължини и още някакви неща. Сега за втората ще  се плаща.

Да фетална може да се направи и на 2Д, това никой не го успорва. За по- ясно резултати се прави на по- високо ниво техника. Поне според мен.

# 658
  • Пловдив
  bouquet Разбрах...ама явно пак опираме до пари...Т.к. ще ме води по касата на мойта не и се занимава и ме праща при друг,където ще си платя кат поп и така...

Беше ми написала на едно листче седм. в които трябва да ида и да си направя доп.неща.На първото ми пишеше само 4Д-Даун,после БСХ и накрая 4Д-ФМ.

# 659
  • Пловдив
 bouquet Разбрах...ама явно пак опираме до пари...Т.к. ще ме води по касата на мойта не и се занимава и ме праща при друг,където ще си платя кат поп и така...

Беше ми написала на едно листче седм. в които трябва да ида и да си направя доп.неща.На първото ми пишеше само 4Д-Даун,после БСХ и накрая 4Д-ФМ.

Май и при мен е така. Няма да правя втори БХС, първият е с идеални резултати. МОга ли да те попитам ти при кой си?

Общи условия

Активация на акаунт