НВ-ВМХ, част 87 - за здравословното хранене

• 54 584
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • В полите на Пирин планина
Zvezdna, аз си мисля, че ако е с по-бавни темпове, то е по-трайно. И аз съм нетърпелива и все си мисля, че е малко, но се старая да се задоволявам с постигнатото ...

Сега съм си поставила за цел по едни 5 см- от талия и ханш за края на м. 06.2015.

На мен ми останаха точно 2 панталона от най-слабия ми период от преди 10 години, които са ми цел. Вече влизам в тях, но са ми значително опънати  Mr. Green

Скрит текст:
Да се похваля, че имам един любим сайт, от който си поръчвам дрехи и вече съм с 2 номера по-малко, сравнено с лятото на 2013 , когато започнах да си поръчвам от там.

Обаче освен визуалния ефект и намаляването на обиколките трябва да кажа, че благодарение на режима нямам дискомфорт след хранене, който преди ми се случваше често - подуване, болки, газове ... Дори преди цикъл не се подувам и не задържам вода. Кожата ми се изчисти и не ми излизат пъпки, а преди по гърба имах постоянно големи и болезнени пъпки, от които имам неприятни белези.

# 391
Дори преди цикъл не се подувам и не задържам вода.

Това го изпитах още тези дни. Започнах режима на 4 март. Скоро става почти месец. Закъсня ми с 3 дни, но честно казано заради новия режим - хранителен и спорт, го очаквах. Нямах никакъв ПМС. Ама никакъв. Болките по време на цикъл си бяха същите, но поне преди това не се мъчих.

Иначе и при мен стават бавно нещата. Бедрото е паднало само с 5 мм, но пък паласките и ханша с по 4. Ще давам подробен отчет в събота, точно на 1 месец.

# 392
  • някъде по морето

Lady Brinne, разбира се , че е така....но това не намалява нетърпението... Grinning
Сподели сайта, от който си  поръчваш дрехи...може и на лични... Hug

# 393
  • Пловдив
Zvezdna,аз бих ги махнала плодовете и млечните,щом искаш да ускориш нещата.Всъщност аз съм така в момента,решила съм 3 дни без млечни,после пак с тях и така.

# 394
  • SA
Zvezdna , според мен няма защо да ускоряваш свалянето на килограми, от това което си споделяла, сьм останала с впечатлението, че много добре се движиш.
Но все пак, ако искаш да ускориш нещата, на твое място аз бих махнала ябьлките. В две средни по размери си има доста захар ( кьм 40 гр.) , а и са богати на фруктоза. Може да ги замениш с някой друг плод, с не толкова високо захарно и фруктозно сьдьржание.
buttinsky, мазнините не натоварват бьбреците, нито нормалното количество протеини. Мисля, че освен ако не клониш повече кьм Дюкан, няма защо да се притесняваш.

# 395
  • някъде по морето
Благодаря, момичета... Hug

И аз кавам, че трябва търпение Embarassed
Темпът ми е около 3 кг месечно, но не знам докога ще е така...

# 396
Звездна, и моето темпо на сваляне е подобно.За сега съм доволна.Една част от мен иска по бързо, но си давам сметка, че така не стресирам организма и той сам си регулира, кое и как да става.Аз пък съм с много болезнена овулация а по време на МЦ нямам проблем.Има ли някой с подобен проблем?

# 397
И при мен овулацията се усеща болезнено, и ПМС-то е някакъв ужас.
Сега ще видим има ли подобрение...

Камелот, видях каква глупост съм написала. Благодаря ти за успокоението.  Hug

# 398
Момичета, аз взех да се оглеждам и ослушвам за отзиви на кърмещи мами, които са били на режима. Имаме ли такива? Живот и здраве възнамерявам, след като родя скоростно да се върна към режима, но пък ми се ще и да кърмя. Нещо по темата?

# 399
Беба, според мен няма проблем да се върнеш на режима. Аз си карам на него и по време на бременност, както и много други момичета тук. Е, по-либерално, но не виждам проблем да продължа с него и по време на кърмене, ако се получи.  Peace

# 400
През бременността ми е много трудно, месо, яйца и риба да не видя  ooooh! Първите 2 месеца изкарах на картофи и хляб само това ми понасяше в резултат на което още втори месец бях +10 кг. После забавих ход и от ноември до сега съм + 8 общо 18 до тук.  Как ще се свалят....  Tired Но определено  ще е с този начин на хранене. Обмислях и 90 дневната но нещо не ми се харесва, а и нямам опит. Аз от години се храня ВМ-НВ и ми понася много добре.

# 401
Съчувствам ти!  Hug И аз бях така с животинските, сега съм малко по-добре, но пак съм доста ограничена в това, което ми понася.  Laughing Въпреки това гледам да не прекалявам с въглехидратите, защото не се чувствам добре от тях. Предполагам, че ти ще влезеш бързо във форма, все пак тялото не забравя, че сме се грижили добре за него.  Peace

# 402
На нещо интересно попаднах тези дни. Става въпрос за лекции на една възрастна испанка - Ана Мария Лахустисия, която е химичка по образование. Преди години страдала от артроза на много стави, за която й предписали кортизон. Отделно храненето й било ужасно (по собствените й думи) - никога не е обичала да яде месо, а най-много ядяла хляб и сладки неща. И развила диабет. Това била последната капка - тогава си казала: "Ана Мария, при толкова лекари беше и не ти помогнаха, а дори влошиха положението. Ти си химичка. Захващай се да учиш биохимия и хранене, за да си помогнеш сама." И започнала да чете по американски учебници по биохимия. В крайна сметка е стигнала до доста интересни прозрения и е издала няколко книги, а и е разработила собствена марка хранителни добавки. Основни акценти са магнезият и колагенът. Жената казва много смислени неща в лекциите си, а и обяснява много добре - и увлекателно, и доста понятно, макар че все пак казва и някои не съвсем актуални неща, примерно че наситените мазнини са много вредни, а полиненаситените са полезни, без значение какви са. Но като цяло лекциите й ми харесаха. Какво обаче ми направи впечатление: тя твърди, че колагенът е от значение не само за подобряване на симптомите при артроза, но е и най-същественият елемент при лечение на остеопорозата. На мнение е, че в днешно време се консумира прекалено много калций и затова костите стават чупливи. А най-важното за здравината на костите, т.е. за да не се чупят, според нея бил колагенът, който им придава еластичност. Калцият е необходим, но в далеч по-малки количества и в никакъв случай не трябва да се приема като хранителна добавка, ако човек консумира млечни.

И също много набляга на значението на белтъчините. Препоръката й е да се консумират белтъчини на всяко хранене - в достатъчно количество, без да се прекалява, но на всяко хранене да има. Казва, че по принцип, ако човек не страда от някакви заболявания, може да се спазва вегетарианско хранене с много млечни и яйца, но за човек със заболявания, примерно артроза или остеопороза, или нещо друго, месото според нея е задължително, а и рибата. Самата тя до 43-ата си година ядяла много тестено и сладко, но когато разбрала, че е развила диабет, до 84-ата си година сменила тестената закуска с пържено яйце, бекон, малко пълнозърнест хляб и портокалов сок - общо взето в традицията на средиземноморската диета. Сега, след 84-ата си година, била заменила яйцето с колаген + магнезий (добавки), но бекона продължава да си го хапва.

Също така се възпитала да започне да консумира повече месо, като споделя някои трикове, примерно че прави кюфтета с много подправки или пък пълнени патладжани с кайма - така по-малко усеща вкуса на месото. Wink

Лекциите й са на испански, така че това ограничава аудиторията, но ако ви интересуват, ето тук могат да се намерят: https://www.youtube.com/channel/UCPlKx2mq7Qxy6mTCv8YUYBA Жената казва, че благодарение на високите дози магнезий и колаген, които приема, се е отървала от ставните си проблеми, а и от куп други неприятни симптоми, които са били причинени от липса на магнезий.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 11:20 от Cioccolata

# 403
Здравейте,

Възможно ли е да развия някаква алергия при режима?

Още първите дни, когато го започнах по външната страна на предмишниците ми се появиха малки пъпчици. Безцветни са и не се виждат, но на пипане ги усещам. После добавих нови - червени по вътрешната част на бедрата, а от тази сутрин и една нова група от горната външна страна на бедрата до таза. Едва ли някаква гад ме е налазила, защото обривите симетрични.  Режимна съм. Стремя се да не прекалявам с белтъчините. Ям месо, дреболийки, млечни и яйца, т.е. неща, които и преди съм консумирала, но без да имам някакви алергични реакции. Имате ли подобни наблюдения върху себе си?

# 404
На мен такива пъпки ми излизат когато пия витамин Д3 от 2000 единици. Затова го спрях, защото винаги когато започна да го приемам, излизат и пъпчиците.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 15:48 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт