Забременели след Ин витро - тема 6

• 37 684
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • При вещиците
Ирина, честит рожден ден. Бъди здрава и усмихната. Успех до термин   bouquet

# 46
  • София
Irinka, Ч.РД. и от мен! Здраве ти желая и две здрави дечица на финала!
За корема е абсолютно вярно, лекарите казват въобще да не се пипа. Аз затова не го и мажа с нищо.

# 47
Вярно е за корема и контракциите, особено при по- напреднала бременност.
Упс, Фридето отговорила вече Simple Smile

# 48
И аз съм чела за галенето и контракциите, но си представям по-енергично галене. Може би леко и нежно нищо няма да стане.
И моя рожден ден мина без много подготовка и в лежане Simple Smile

# 49
Иринка, честиткаааа! Живи и здрави - и ти, и бебоците, и всички любими хора около теб! Simple Smile
Чувала съм го това за контракциите, но не от моите лекари, опитвам се да не прекалявам и да съм нежна, но не мога да не го помилвам по мъничко бебчо.
Днес ми правиха иглотерапия за болките в кръста, изненада бе, че ме облекчи, иначе било нещо като ишиас - прецакан нерв един вид. Simple Smile Въпреки не малката цена, се радвам, че засега се разминавам без лекарства, другата алтернатива беше Профенид свещички и изобщо не ми хареса идеята. Лежа си и почивам, колкото мога и чакам мъжо да ми донесе сладоледче. Simple Smile

# 50
Ирина, честит рожден ден   bouquet с пожелание за много усмивки, здраве, успех и късмет...

# 51
Ирина, честит рожден ден и от мен! Жива и здрава да си и да гушкаш бебоците в най-скоро време. Simple Smile   bouquet
За галенето май има такова нещо, но примерно в седмиците, в които съм аз, т.е. някъде втори триместър, когато започват тези ббракстън-хикс контракциите. Аз мислех че са глупости и даже се бях изказала в този смисъл, но тези дни виждам, че може и да има нещо вярно. Но преди, най-вече в началото доста си галех коремчето и ми минаваха болежките така.

# 52
Здравейте, да се включа и аз! Бисе страхотна тема, благодаря!
Иринка Честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, леко бременеене до края и успешен финал!
За корема и аз го знам, ама понякога си го галя. едно мило ми е , но ще взема да спра, че почнах от време на време контракции.
Момичета да ви призная нямам търпение да стане пролет. Ставам и пак дъжд. При нас по това време вече е над 20 градуса, но тая година е толкова студена и дъждовна. Омръзна ми вкъщи. Не че ще хукна някъде, ама поне ще стоя на двора. Друго си е на слънчице.

# 53
Иринка,честит рожден ден!Ами те най-хубавите ти рожденни дни тепърва предстоят,така че жива и здрава,а другото ще се нареди.
Аз откакто разбрах за контракциите предизвикани от галенето на коремчето спрях,но не мога съвсем да не си го пипам.Затова просто си поставям ръката някъде на коремчето(обикновено където в момента някой ритка  Mr. Green ) и си стоя така.Това не мисля ,че може да навреди.

# 54
Иринка,
Честит рожден ден и от мен! И аз мисля, че най-хубавото предстои за всички ни Simple Smile

# 55
Иринка, честит Рожден Ден! Момичетата са ти пожелали всичко вече, аз ти желая да се умножи по две!

Това за котракциите и аз го чувах, ама все не ми се искаше да вярвам. Толкова хубаво ми става като ги галя...една топлина ме обзема Hug

# 56
Иринка, честит рожден ден Simple Smile

Фрида, ти с плацента превия ли си? Виждам че сте обсъждали да ти дават кортикостероиди в 28 седмица, добре, че ти се е разминало. Четох че това се прави и при плацента превия, та затова питам.

# 57
  • София
Pinky, не, не съм. То само дето не съм с ниска плацента  ooooh! При мен е заради шийката и серклажа.
Кортикостероидната терапия се прави между 27 и 32 г.с., винаги, когато има риск от преждевременно раждане, без значение какви са причините - къса шийка, плацента превия, прееклампсия, многоплодна бременност, тромбоза и много др. Целта е да узреят по-бързо белите дробове на бебето и то да може да продиша само, ако се роди преди 9 м. След 34 г.с. вече е безпредметна.
Аз настоявах да бия тези инжекции /Флостерон/, те са 4, за два дни през 8 ч., но заради диабета ми засега няма да ги слагам.

# 58
Момичета, в отчетната нещо ме наплашиха, че доста отрано трябвало да се записват часовете за феталните морфологии и че вече трябвало да записвам. Толкова отрано ли се записват действително? Все пак ранната е към 12 седмица, ако не се лъжа, имам над месец до тогава - я камилата, я камиларя си казвам аз. Аз ще се следя в Надежда, защото ми харесват условията, а и свикнах с тях. Ако някой има опит да сподели.   bouquet

# 59
Ясно, Фрида, мерси за инфото, дано не ми се налага и на мен.

Общи условия

Активация на акаунт