Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 860
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
цветна палитра  Hug

# 631
  • София

малкият има бронхоспазъм-сега ни добавиха към лечението и инхалации с вентолин, а големият един омърлушен...нищо му нямало и си тръгнахме от ИСУЛ и тъкмо влизаме  вкъщи и големият ревна, че ухото го боляло, а бяхме в болницата заради бебето и го питахме дали нещо го боли...как да не се гръмне човек....имам проблем със споделянето от баткото-дали е наплашен, че боледува, дали забравя, че нещо го боли..., страх го е да не му се карам ли, ..нмам идея вече....

Момичета, помагайте с бабини рецепти за уши, макар да взема капки...имаме ли зелени секрети-ако не бронхит първата седмица, на втората веднага прави отит....

А за промивки на носа какво предпочитате- солен разтвор или сребърна вода-аз последната никога не съм я използвала

# 632
Ох,Шоколадче дано се оправят дечицата.

Аз съм ползвала преди и сребърна вода,но не знам помогна ли.
Иначе си ползваме Стеримар.

За ушите не знам ,изписаха ли ви нещо ?

# 633
  • София
Да, малката лисичка.
Педиатърката ни добре че беше днес сутринта, та го заведохме и ни изписа капки за уши "фуроталгин" + направление за уши-нос-гърло. Притеснява ме, че сега спинка , но простенва насън, което е явен знак, че нещо не е наред.
Утре, ако дотогава не се влоши, отиваме пак в ИСУЛ
Преди време една пулмоложка беше препоръчала да пие няколко месеца ефира, но доколкото знам, то е за астма, а ние дефакто нямаме диагноза. Пихме само месец и после на своя отговорност я спрях.... То ще се изтровим само от страничните действия на медикаментите....

# 634
  • Once there was a Hushpuppy...
Шоколад, съчувствам ти. Но, малко по-спокойно се опитай Peace Защо ще е наплашено детето, че му се караш като се разболее....Чета ти последните постове в темата и се ужасявам от някои от разказаните от теб неща...
Как така си го докарала да степен, че от слагане на капки за нос да повредите лигавицата на носа на детето ти? Учудвам се при толкова много информация за вредността от честото ползване на капки за нос. Оставам с впечатление, че си доста млада майка, а няма ли по-възрастни около теб да те съветват?
Дори други майки да ти кажат...
Все пак тази лигавица на носа на детето е за цял живот, не е нещо, което да смени или и аз не знам какво.
Препоръчвам ти да прочетеш повече неща преди да прилагаш каквото и да е, да се консултираш винаги с лекари/както виждам, че си писала, че правиш/ Peace

Забравих да добавя за ушите.
Никога, ама никога не бих разчитала на бабини рецепти за уши точно. Там трябва да се внимава ужасно много. Друго е  УНГ лекар да ти каже да загрееш лекичко зехтин и капнеш по две-три капки в ухо /такава бабешка рецепта приемам, но само от лекар, не от майки/ Peace

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 11:46 от Hushpuppy

# 635
  • София
Hushpuppy,  преди няколко години педиатърката ни каза, че от многото капки в носа при децата, започва да им тече кръв от носа, защото изтъняват капилярчетата и се нарушава средата в носа, забравих как го каза точно.... Друга педиатърка, която е лекувала брат ми и все още работи в педиатрично отделение, също каза за Т, че от толкова капки, носът му ще се "съсипе". Май се оказаха прави, защото миналата година започна да му тече кръв от носа и му пускахме кръвна картина(аз се бях шашнала от толкова рентгенови снимки да не е хванал някаква левкемия, да пази Господ), скоро пак му потече...
 В интерес на истинта на нас само коларгол ни помага и още едни капки, които се пригитвят в аптека и съдържат антибиотик, противоалергични и др...

# 636
Пъпи ,съгласявам се с написаното от теб за случая при Шоколад. Peace

Шоколадче,дано всичко е наред с децата  Hug

# 637
  • shumen
Шоколадче,и аз съм съгласна с Пъпи.Давай го малко по-спокойно.Аз също не бих разчитала на бабини рецепти за ухо,а и на всичкото отгоре и да ги прилагам на своя глава.Дано се оправят скоро дечицата ти.
Аз за промиване на носа ползвам Стеримар или Куикс.
Цветна палитра,как е Мирко?Дано е по-добре и повече без такива високи Т.
Аз днеска ходих при педи и най-после взех направление за уролог за малкия.Сега му записах и час за утре за 10.30 и да видим и той какво ще каже за тестиса-дали е слязъл или ще ни предстои операция.

# 638
  • Варна
Аз от есента ползвам ей тая морска вода:
http://www.multipharm.eu/product/2247/humer-children-hyumer-mors … -150ml-sprey.html
В Марешки струва под 9 лева за 150 мл. Много съм доволна, преди това ползвах Африн, Куикс и подобни, ноооо цените им са разорителни просто, за 20-30 мл, които свършват за 1 седмица в "активния" сезон Crazy

# 639
  • shumen
Месечинке,а тази за колко време отива?

# 640
момичета, здравейте.
имах някакъв проблем в логването в сайта, нейсе оправи се. не можах да ви следя, но виждам, че пак има болни малчовци.  Confused
ние сме добре, мина отитът, пу-пу, по-леко този път. носът е чист, дано се задържи така по-дълго. само тези секрети отзад стоят ли стоят, дави се сутрин като стане. унг гледа, но каза, че е чист секрет, от третата сливица (едва забележимо увеличена), да правя промивки със стеримар вечер. правя ги аз, но нищо не излиза напред, а кашлицата продължава вече 3та седмица.
Schokolad, ако педиатърът ви не е специалист по унг, според мен не е добре да чакаш да утре за унг, който да види ушето. фуроталгин са противовъзпалителни капки, нямат изразено обезболяващо действие. много е важно тъпанчето да е здраво (педиатърът гледа ли го сутринта?), защото ако не е, не трябва да капеш нищо, може да влошиш положението.

# 641
  • shumen
Силве,дано се задържи по дълго здрава малката.Ти пусна ли е на детска след боледуването?

# 642
Дани,стискам палци за малчо утре  Hug

Силве ,радвам се,че сте добре   bouquet

# 643
  • Варна
Силве,
и при нас е същата история с кашлянето, на 6 март започна хремата, седмица или  10-на дни след това кашлянето - ми още си кашля сутрин и нощем Tired
Дани,
ами зависи колко често се налага да пръскаш. Но 150 мл си е 5-6 пъти повече отколкото малките разфасовки на Куикс и Африн, а цената е кажи-речи същата. Ползата и тя  Simple Smile Аз имам една опаковка humer от есенното хремясване на моя, сега пръскам почти месец и все още не е свършила.

# 644
  • Once there was a Hushpuppy...
Schokolad - наистина не приемай думите ми зле, защото действително много ти съчувствам, но сама казваш, че педиатъра те е предупредил за вредата от капките Confused Ето, сега го изпитваш на собственото си дете, за съжаление. Успокой се, овладей се и чети и пиши, питай лекари, питай и тук. Във форума единствено можеш да получиш мнения на кой как му е подействало дадено лечение, ние това правим. След, като си минала през лекар абсолютно задължително във вашите описани случаи би могла тук да срещнеш подкрепа и споделяне...
Казваш, че и рентгенови снимки сте правили много. Кофти работа, дано не ви се налага от тук на сетне.
Но, най-важно е спокойствието, увереността на майката и това, което прилага.
Винаги можеш да събереш мнения /казвам само мнения/ на други майки, включително и тези тук и да осмислиш това, което си се запътила да даваш или правиш с децата Peace

Сега, за голямото аз лично на твое място бих го завела на лекар, щом съобщава за болки в ухото.Без да чакам. Виж, нека ти го прегледа УНГ, слушай внимателно и ще чакаме да ни кажеш какво се случва, какво са ви изписали. Дано, този път да мине леко, но не и бабешки неща за уши Peace
Прави промивки на носа с физ. разтвор, има на банки на Браун, аз от него ползвам със спринцовка издърпвам и после впръсквам в ноздрите.

Силвиана, хубаво е че при вас е преминало по-леко този път Peace
Нищо, че се стича на зад....гадно е знам, но ти не спирай да промиваш, в никой случай.

Общи условия

Активация на акаунт