За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 836
  • 965
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Кофти е да си безпомощен и без полезен отговор, остава ти само проектирането на огледален принцип  Wink

Първо извади гредата от окото си и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на другия. Wink

# 631
Пак ли опряхме до дебелата книга  Joy
тази дето хич не ти е ясна

# 632
  • София
Пак ли опряхме до дебелата книга  Joy
тази дето хич не ти е ясна

Бумър, аз съм християнка. На мен тази книга ми е ясна. На теб не е. Wink

# 633
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хайде спрете да се обиждате една друга де! Не само, че не можете да приемете факта, че не всеки е длъжен да вижда света във вашите цветове, но и не можете да водите дискусия, без да я принизите на махленско ниво. Отнася се и за двете страни- невежите и просветените тоже Tired.

Популе, Библията е много алегоричен текст, не е нужно всичко да е написано директно в нея, за да даде поле за тълкувания.

# 634
  • София
Популе, Библията е много алегоричен текст, не е нужно всичко да е написано директно в нея, за да даде поле за тълкувания.

Благодаря за уточнението. Wink За това си има свети хора, които да ни разяснят на нас, миряните, какво що. И тези свети хора до момента не са решили, че сурогатното майчинство е приемливо за Църквата. А аз никого не нападам, но и хич не обичам да ме нападат. Може да съм по-умна, но няма да отстъпя. Grinning

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 01:21 от Popule

# 635
Девора, постът ти ме подсети за една стара статия - http://www.humanistsofutah.org/2002/WhyCantIOwnACanadian_10-02.html

Хахахаха, благодаря!  Party

Поздрав от Далай Лама за вярващи и атеисти:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/tibet/10682492/Da … gay-marriage.html

# 636

Та както се казва, придържайте се към атеизма и избягвайте да цитирате Библията, защото не сте религиозни.

Но ние тепърва започваме с Библията (Старият завет, ако може)  Hug Какво ти се обсъжда из него?

# 637
  • София

Та както се казва, придържайте се към атеизма и избягвайте да цитирате Библията, защото не сте религиозни.

Но ние тепърва започваме с Библията (Старият завет, ако може)  Hug Какво ти се обсъжда из него?

Обсъжда ми се въпросът защо хората започват да изземват функциите на Бог?

# 638

Но ние тепърва започваме с Библията (Старият завет, ако може)  Hug Какво ти се обсъжда из него?

Обсъжда ми се въпросът защо хората започват да изземват функциите на Бог?

Кои са Божиите функции?

# 639

Не знам за нея, но аз бих пообсъдила доста неща
За начало може да си побъбрим за Лот и дъщерите му...  Mr. Green
или за ето тази особено "любима" случка:
Цитат
И от там той възлезе във Ветил; и като се качваше по пътя, излязоха из града малки деца та му се присмиваха, като му казваха: Качи се, плешиве! качи се, плешиве!
той, като се озърна назад и ги видя, прокле ги в Господното име. И излязоха из дъбравата две мечки та разкъсаха от тях четиридесет и две деца.

Но за да сме по темата, която не ни е точно тема,
да се спрем и да поговорим откровено за истинските отношения между
Давид и Йонатан от една страна, а от друга и за Рут и Ноемин

# 640
  • София
Кои са Божиите функции?

Да създава живот.

# 641

Не знам за нея, но аз бих пообсъдила доста неща
За начало може да си побъбрим за Лот и дъщерите му...  Mr. Green

Еха, това ще е интересно да го разчепкаме утре, има изписани тонове! Впрочем то точно идеята е, че Моаб е кръстен буквално "на баща ми" (от "аба" - баща).

# 642
Забравяш първородния грях

# 643

А да го отнема? Да спрем да ползваме медицинска помощ тогава и да разчитаме на божията такава.

# 644
Според мен личното мнение не оправдава невежеството и агресията, и не бива да сме пък като овце толерантни на всяка глупост, която чуем.
Трябва да имаме някакви филтри кое е допустимо и кое не.
Ето например, ако някой нарече детето ми 'синтетично дете' ще му изям лицето без изобщо да се замислям дали това е 'право на лично мнение' и да му го дам великодушно. Има граници, има някакви абсолютно минимални бариери пред  интелекта на Хомо Сапиенс, като например да уважаваш хората, техния избор и техния живот, под които едно същество ако падне не следва да се третира, като човешко.

При всички положения свободата на словото не означава свобода на изказване на всяка простотия, която си способен да изречеш. А знаем, че особено лошите хора са способни на ужасни низости.
Не виждам защо трябва да ги оставяме да вилнеят необезпокоявани.

Общи условия

Активация на акаунт