За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 876
  • 965
  •   1
Отговори
# 870
Аз също нямам брак и съм изпитвала трудности във връзка с това, но не подскачам по темата. Ще ми се да е по-уредено съвместното съжителство, но не е. Ако някой предложи законодателни промени, бих гласувала за него. Сега ще кажеш, че аз мога да сключа брак с партньора си, само дето не искам. И донякъде ще си права, но не съвсем.

Точно по същия начин, ако законодателството бъде уеднаквено, аз ще мога да кажа - имам избор и ще си живея с последиците, ако не се възползвам. И едни ще сключат брак, други - не.

# 871
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Като сме почнали със законодателните промени предлагам с цел ограничаване на раждаемостта, тестове за интелигентност за правото да имаш собствени деца, за скъсаните, ами, ето има достатъчно за осиновяване   Joy
Този форум е цветно доказателство, че немислещите нямат никакъв проблем с репродукцията, та вече е късно за подобни мерки Laughing

# 872
Е какво значи имаш/нямаш право. Има редица причини, поради които може да искаш , а да не можеш да сключиш брак-предишен брак, финансови причини, нека да не свеждаме нещата просто до каприз.
Не знам дали сте наясно, че има и близки роднини, които се влюбват, обичат се и искат да си имат деца...шарен свят, случаи много. В много страни е забранено многоженството, в други е забранено да се бракуваш с друговерец. В други пък те женят родителите ти.Не може да се изкове закон за всеки отделен случай или за всяка група хора. Имаше наскоро случай с разменени ембриони в някаква инвитро клиника и две двойки спорят за родителството върху децата-близнаци. Имаше предложения даже да се разделят децата.
Затова когато се говори за сурогатство, за осиновяване на деца от гей двойки и не се сещам още какво, е хубаво да се съблюдава и обществения интерес. А той не е задължително да е в синхрон с нашето собствено мнение. Аз лично, нямам никакъв казус да се разреши на хората да се обичат колкото и както си искат, но не съм толкова ларж по отношението на създаването на деца. Защото те всъщност не влизат доброволно в тази конфигурация на семейство, която е доста експериментална.

# 873

Затова когато се говори за сурогатство, за осиновяване на деца от гей двойки и не се сещам още какво, е хубаво да се съблюдава и обществения интерес. А той не е задължително да е в синхрон с нашето собствено мнение. Аз лично, нямам никакъв казус да се разреши на хората да се обичат колкото и както си искат, но не съм толкова ларж по отношението на създаването на деца. Защото те всъщност не влизат доброволно в тази конфигурация на семейство, която е доста експериментална.
Именно.
Напълно подкрепям твоето мнение.
Особено това: Защото те всъщност не влизат доброволно в тази конфигурация на семейство, която е доста експериментална.[/b]

# 874
  • Once there was a Hushpuppy...
И на мен ми допада написаното от Хелказа Peace

А, има ли новини все пак по казуса, станал причина за съществуването на темата? Който знае, де.
Да не се окаже "всяко чудо за три дни.."

# 875
Е какво значи имаш/нямаш право. Има редица причини, поради които може да искаш , а да не можеш да сключиш брак-предишен брак, финансови причини, нека да не свеждаме нещата просто до каприз.
Не знам дали сте наясно, че има и близки роднини, които се влюбват, обичат се и искат да си имат деца...шарен свят, случаи много. В много страни е забранено многоженството, в други е забранено да се бракуваш с друговерец. В други пък те женят родителите ти.Не може да се изкове закон за всеки отделен случай или за всяка група хора. Имаше наскоро случай с разменени ембриони в някаква инвитро клиника и две двойки спорят за родителството върху децата-близнаци. Имаше предложения даже да се разделят децата.

Като имаш предишен брак го разтрогваш, като имаш проблеми с финансите, работиш по въпроса, разрешаваш ги. Никой не ти е забранил като хетеросексуална да сключиш брак, щом си пълнолетна.
А къде намесваш кръвосмешението тук ? Там има огромна опасност от генетични заболявания, които да се предадат на децата им.

# 876
Не знам дали сте наясно, че има и близки роднини, които се влюбват, обичат се и искат да си имат деца...шарен свят, случаи много.

Ама разбира се, то пък в Русия можеш и с леля си или вуйчо си да сключиш брак, с които дори имаш повече общи гени, отколкото с братовчедите си. В Израел пък бракът е само религиозен. В Нигерия родители продават невръстни момичета на младоженци. А в Мадагаскар пък на малките момичета се казва, че ако не встъпят в брак, с когото им се каже, то ще бъдат прокълнати. Не говорим за всички случаи, видове двойки или брак и за всички държави. А не е проблем и да ги изговорим един по един, ако те имат някаква връзка с еднополовите бракове или съюзи.

Въпросната семейна конфигурация не е експериментална, поне що се отнася до това, че има отдавна порастнали възрастни на по 40+, които са отгледани от еднополови двойки.

# 877
Да, защото тук полагате прзумпцията за това, че такова семейство е ненормално и нездраво. Това проличава под "експериементално". Те децата никога не си избират родителите, лоши и добри.

# 878
Нали се разбрахме, че всички сме съгласни, че е хубаво децата да се отглеждат в добри условия и всички осъждаме хората, които издевателстват над децата си, независимо с каква сексуална ориентация са. Или греша?
Реално, на Девора ѝ е даден шанс, чисто биологично да има собствено дете. На партньорката ѝ също. Те избират как да осъществят тези си възможности и дали. Нея я възмущава невъзможността другия партньор да е де юре родител на небиологичното си дете, а аз казвам, че много хетеросексуални също изпадат в подобна ситуация. Тоест не става дума за някаква нарочна дискриминация спрямо хомосексуалните. Ако аз забременея утре и се разделя с биологичния баща на детето и заживея с друг мъж, той също няма как да стане де юре родител на детето, въпреки, че го отглежда наравно с мен.
Нормалното към момента семейство много силно се приближава към биологичното такова, ограничения на физиологията, какво да се прави. Ако наречем конфигурацията мама, мама и дете или тати, тати и дете нормална, то мама, татко и аз каква е? По-нормална? Банална? Хайде да не се засягаме от думи, които не са натоварени с негативен смисъл. Умишлено използвах експериментална, без да наричам някого с епитети.
Не съм невъзпитана, не съм дивак, не съм груба. Не искам да влизам и в махленски спор. Просто казвам, че ако някой е решил да отглежда дете в гей среда, не може да очаква да му ръкопляскам за избора, защото това , за разлика от сексуалността Е избор.
Вашата теза каква е, че при равни всички други условия, гей семейството е поне толкова добра среда, колкото стандартното или дори повече?

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 15:27 от Хеликаза

# 879
1. Тоест не става дума за някаква нарочна дискриминация спрямо хомосексуалните. Ако аз забременея утре и се разделя с биологичния баща на детето и заживея с друг мъж, той също няма как да стане де юре родител на детето, въпреки, че го отглежда наравно с мен.

2. Вашата теза каква е, че при равни всички други условия, гей семейството е поне толкова добра среда, колкото стандартното или дори повече?

1. Няма как другият мъж да стане де юре родител, защото детето вече има двама такива. Детето е припознато от биологичния си баща. В случая аз не говоря за дете, което има още един родител.

2. Моята теза е точно такава, че е толкова добра среда - и изследвания приложих, и преживявания на деца, които са включени в петиция до Върховния съд на Сащ и свидетелстват в полза на родителите си. Какви други, под каква форма, аргументи са необходими, в подкрепа на тази теза?

# 880
Реално, на Девора ѝ е даден шанс, чисто биологично да има собствено дете. На партньорката ѝ също. Те избират как да осъществят тези си възможности и дали. Нея я възмущава невъзможността другия партньор да е де юре родител на небиологичното си дете, а аз казвам, че много хетеросексуални също изпадат в подобна ситуация. Тоест не става дума за някаква нарочна дискриминация спрямо хомосексуалните. Ако аз забременея утре и се разделя с биологичния баща на детето и заживея с друг мъж, той също няма как да стане де юре родител на детето, въпреки, че го отглежда наравно с мен.

Сравняваш ябълки с портокали. Когато хетеросексуална жена се разведе и отиде да живее с друг мъж, то другият мъж обикновено няма желание да осинови дете, което вече си има баща, който не се е отказал от родителските си права.
При хомосексуалните жени, човекът от който са забременели няма желание и интерес да управлява родителските си права. Той е най-често просто донор.

# 881
Нали се разбрахме, че всички сме съгласни, че е хубаво децата да се отглеждат в добри условия и всички осъждаме хората, които издевателстват над децата си, независимо с каква сексуална ориентация са. Или греша?

Има как. Другият мъж може да осинови детето, разбира се след съответно съгласие на биологичния баща. Само че ако заживееш с Девора вместо с друг мъж, тя няма как да осинови детето, дори биологичният баща и ти много да го искате.

# 882
Хубаво де, но ако биологичния баща не се откаже от правата си, моят нов партньор ще играе ролята на прецаканото камилче , независимо от това дали е гей или не е , нали? Несправеливо , но факт. И не един мъж и жена са в такава ситуация. Но не врещим по форумите да се регламентира законово, нали?
Колкото до избора на най-добрата семейна среда, за отглеждане на децата, няма как да се каже, че при равни други условия, гей семейството е поне толкова добра среда , понеже игнорирате фактора общество. Всички ние живеем в социум и докато обществото не приема тази семейна конфигурация за нормална, децата на такива двойки няма как да не са ощетени от този факт. Колкото и това да не е справедливо и да не ви харесва. При равни други условия, няма как хетеросексуалния модел да не е по-успешен, просто защото е обществено приет.

# 883
Но не врещим по форумите да се регламентира законово, нали?

То остана всеки да си осиновява когато когото иска без да питат биологичния родител и току виж новата приятелка на бившата ти предявила претенции към детето ти. 

# 884
1. Хубаво де, но ако биологичния баща не се откаже от правата си, моят нов партньор ще играе ролята на прецаканото камилче , независимо от това дали е гей или не е , нали? Несправеливо , но факт. И не един мъж и жена са в такава ситуация. Но не врещим по форумите да се регламентира законово, нали?

2. Колкото до избора на най-добрата семейна среда, за отглеждане на децата, няма как да се каже, че при равни други условия, гей семейството е поне толкова добра среда , понеже игнорирате фактора общество. Всички ние живеем в социум и докато обществото не приема тази семейна конфигурация за нормална, децата на такива двойки няма как да не са ощетени от този факт. Колкото и това да не е справедливо и да не ви харесва. При равни други условия, няма как хетеросексуалния модел да не е по-успешен, просто защото е обществено приет.

1. Ама то има и други ограничения, примерно осиновителят трябва да не е лишен от родителски права и да е дееспособен. Ако откаже бащата, то трябва да се докаже, че той е неспособен да упражнява родителски права, за да му бъдат отнети (в случай че е). Ето ти пак опция. Аз имам нула, НАДА.

2. Общественото мнение се променя. В Сащ примерно 63 процента от американците подкрепят еднополовите бракове срещу 51 процента преди 2 години. Значи ли, че еднополовите двойки трябва да дочакат обществото да узрее (и евентуално да излязат и от фертилна възраст), за да имат сигурността, че семейните им отношения, включая родител - дете, са регламентирани?

Общи условия

Активация на акаунт