За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 312
  • 965
  •   1
Отговори
# 150

Защо гей-браковете да рушат основите на обществото, а шоута примерно като Как да се омъжа за милионер да крепят светостта на "свещената" институция брак? Wink

Точно. Как да се омъжа за милионер звучи също толкова актуално и за гейовете. Единият гей е милионер, другият не е .
Но няма как да кажеш, че един мъж може да изпълнява ролята на майка....или жена да изпълнява ролята на баща.

Щом твърдиш това, то вообще не си наясно какво значи баща, какво майка или просто искаш да заличиш с гумата тяхната роля в едно общество. Е-няма как да я заличиш.
Освен да станеш за резил...

# 151
  • вятър в маслините, вятър над хребета
С какво право най-популярният министър в България в момента натрупа точки с расистки изказ и лъжейки най-безочливо с цифрите на нападнати линейки?
Свобода на словото ли е това? Или легитимация на едни процеси на настройване на едни български граждани срещу други, които му носят актив в краткосрочен план, но залагат мини на недоверие за дълги години напред?
Колко хора от малцинствата има в правоприлагащите и правоохранителните институции, че те са проядени от корупция и не функционират адекватно? За да се твърди, че Хасан и Айше са ни виновни за дереджето
Това е хубав пример, който задължава задълбочена дискусия. Защото властта има реални лостове за контрол на общественото мнение, и прехвалената демокрация всъщност не е съвсем такава.

Иначе естествено, че гей-браковете и гей-семействата не рушат никакви права. Обаче така както те имат правото да съществуват, така и околните имат правото да не ги одобряват. Имат правото да не одобряват и който и да било хетеросексуален брак и семейство. И когато някой говори против брака и семейството на Уди Алън, няма обществен натиск да се мълчи, нали така? Защо тогава да се мълчи за брака и семейството на Елтън Джон?

# 152
  • Once there was a Hushpuppy...
Напълно споделям мненията на тези две потребителки до тук - Герри и  El Mariachi Peace
Интересна дискусия става Peace
Също и на Джой Peace

# 153
Интересно, колко от тези, които са изцяло против брака между еднополови и отглеждане на деца, имат приятели с хомосексуална ориентация? В нашия кръг да две такива двойки и може би затова не съм толкова крайна.

# 154
 У нас въобще няма такива. Затова всички се чувстват свободни да ги считат за гадни по принцип. Виж, ако живеят до вас и са си съвсем нормални хора, че и детето им обикновено,  сигурно е друго.

# 155
  • София
Аз нямам в обкръжението си гейове, но не отричам правото на хората да се обичат и да имат деца.

# 156
И Герри къде е в твоята картинка семействата с един родител? И децата на самотни родители?
Препоръчвам ти да минеш курс за осиновители, ще научиш доста изненадващи неща за ролите в семейството И ще спреш да говориш "по усет"

Всеки може да си дрънка във форума каквото иска Джо, но публичните и особено държавните личности имат доста отговорности, едните може да не са ги искали, но и едните и другите са длъжни да се съобразяват с тях.
Не разбирам неглижирането на важността на изказването на ДиГ както и на обратната им реакция в която изключително пресилено се нахвърлят на сър и го наричат фашист, защото смятат,  че ги удря по джоба.

Хъшпъпи не сме на мач, мила.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 16:28 от Бумър

# 157
Е,стига де Бумър.
Просто те /изброените потребителки в предишният ми пост/ са го казали по начин, по който аз не бих могла. Какво толкова.
И ти си казала неща, които аз не бих могла да изразя, като теб, но не съм съгласна.

Сега да не се наложи и цензура на скромните изказвания на такива, като мен Laughing

# 158
 Аз друго се чудя. Имам познат, много свестно момче, работихме заедно известно време, около 30 годишен. Видимо и откровено е гей. Какво се очаква да прави с живота си? Да остарее сам, никога да няма партньор, да няма семейство, да не отгледа и деца?

Ами че той е много обикновен човек, нито ходи по някакви гейски сборища, нито лови партньори по гарата, нито пък по нещо се различава от другите хора, които си работят, имат дом, поддържат си го, съвсем редовен живот води, сигурно си е имал, или има и любим там... Цял живот докато одъртее ще се свира сам по кьошетата ли? Спокойно би могъл да отгледа и деца, така като го гледам какъв е разумен.

# 159
И Герри къде е в твоята картинка семействата с един родител? И децата на самотни родители?

Семействата с един родител страдат. Децата, лишени от майка или от баща също страдат.
Навсякъде е описано-филми, литература.
Да си сирак не е лесно. Да си дете на разведени родители също не е лесно. Да си дете на алкохолици е трагедия...

Но защо гейовете се сравнявате с тези видове семейства?
Пак ще кажа. Нека гейовете се женят и живеят така както искат и както смятат че са щастливи. Но нека се замислят дали намесването на децата няма да направи децата нещастни, за сметка на някаква криворазбрана показност.

Няма нужда да се подражава на традиционната семейство. Нека гейовете приемат своята различност и бъдат ок с нея. Защо се стремят на всяка цена да наподобят т.н. традиционно семейство?

# 160
Ама, ние тук никъде и никой не съм видяла за 10 стр. да каже, че е против гейовете.
Пак избягахме от основната тема за правото да си изразиш мнението.
И начина, разбира се. Сега, ако Д и Г обиждат в изказването си е ясно, че никой нормален човек гей или хетеро няма да ги подкрепи. Но, тук тълкуванието на думите им е важно.
Аз, лично съм леко объркана.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 16:33 от Hushpuppy

# 161
Герри защо смяташ,  че нетрадиционните семейства наподобяват "традиционните"? Дори и сега, в много общества конфигурацията не е мама, татко и дете/деца. Всеки човек, всяко семейство има своя път. Това, че ти се опитваш да ги нагодиш към познатия ти стереотип, защото е ясно, че нито имаш наблюдения, нито се опитваш да разбереш за какво става въпрос, е контрапродуктивно за разговора ни.
Да има дете човек го решава индивидуално, сам за себе си.
Ако в едно "традиционно" семейство единият иска дете, а другия не, какво се случва?
Смехотворно е да се твърди, че човек не трябва да има деца, защото не е с най-често срещаната сексуална ориентация.
Другарят Путин ще се гордее с теб Wink

# 162
  • Куциндрел
Баф и отвратителната тема. Sick
Сигурна съм, че повечето дето сте силни и вилни в коментарите си кое е нормално и кое не, ще реагирате по съвсем друг начин когато се срещнете с реални такива хора.
Спокойно могат колегите ви да се окажат такива или приятелите ви.

Това като запис в темата. Crazy

# 163
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Преглътни си възмущението, неуместно е Laughing
Приятели "такива" имам не един и два, та съм напълно наясно колко са реални.

# 164
  • Куциндрел
Е тогава защо трябва да се пуска тема, в която ще се оплюе група хора?
joy_r, радвам се за теб, но това не прави темата по-малко отвратителна. Sick

Общи условия

Активация на акаунт