За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 330
  • 965
  •   1
Отговори
# 165
Имам близка приятелка, която е с различна сексуална ориентация и живее с партньорката си вече доста години. Многократно сме разговаряли на тази тема и тя е категорична, че не иска да бъде майка, тъй като начинът й на живот го изключва като възможност. Според мен ще бъде добра майка, тъй като обича много децата и е добър човек. Въпрос на личен избор.

# 166
  • Once there was a Hushpuppy...
Сес, въобще не плюем тука група хора Peace
Едни си изказваме не съгласието да гледат деца, други подкрепата и разбирането.

И също в отговор на Жаве никой никъде не оспорва личния избор.

# 167

Да, де, но до тук никой не е влязал в темата с въпрос: "Аз съм гей, според вас редно ли е да имам деца или да се откажа?"

# 168

Да, де, но до тук никой не е влязал в темата с въпрос: "Аз съм гей, според вас редно ли е да имам деца или да се откажа?"

Да, но не е и нужно да влиза, който и да е, за мога аз да си напиша мнението по даден казус Laughing

Да се върнем на темата Peace

# 169
  • Куциндрел
Пъпи, не съм съгласна с теб, но хайде.

Нека мненията ми се приемат като запис, че да не търся после до къде съм чела.
Знам, че подобни спорове са загубена кауза.

# 170

Да, но не е и нужно да влиза, който и да е, за мога аз да си напиша мнението по даден казус Laughing

Който казус те засяга как точно? Simple Smile

# 171
А, защо трябва да ме засяга нещо, за да го коментирам? newsm78

# 172
Да де тя темата е за свободата на словото.
И след като Долче и Габана имат право да се изкажат така, но точно такова право има и Елтън Джон да призове към бойкот на марката и да ги нарече закостенели, пък те после, пак с право, както разбрахме, да го нарекат фашист ли беше. И т.н.

По същия начин някой може да се изкаже неласкаво и за вярващите / невярващите / синеоките / чернооките и т.н. и колкото и да не им/ни харесва да си изразява личното мнение, защитено от свободата на словото.
Спомената беше "реалната" вреда като граница. Къде е тя и тя ли е границата и как се дефинира "реално"?
Щото ето, според мен, няма реалната вреда от карикатурите във френския вестник, но загинаха хора.

# 173
Сигурна съм, че повечето дето сте силни и вилни в коментарите си кое е нормално и кое не, ще реагирате по съвсем друг начин когато се срещнете с реални такива хора.
Спокойно могат колегите ви да се окажат такива или приятелите ви.

Аз имам много такива приятели и в България, и тук. Имам и 65 годишен приятел гей. Да, на възрастта на родителите ми е, но ни е приятел. Той ми е казвал, че идеята да отглежда дете е нелепа. Не се е сврял никъде, живот си живее и има 30 годишно украинско гадже. Не ходи по гей паради, не носи гейски дрехи, не се гримира и т.н.
Не знам защо обърнахте темата За и Против гей.
Хайдеее, и френският вестник се намеси.  Tired

# 174
А, защо трябва да ме засяга нещо, за да го коментирам? newsm78

Видно е, че всичко може да се коментира по всякакъв начин и то в рамките на закона. Все пак да се перефразирам - каква е личната мотивация на човек да прави морални оценки на друг човек, чиито живот не го касае и не му влияе по никакъв начин?

# 175
  • Куциндрел
Така, де Чек, за твоя приятел е нелепа идеята.
За други не е. Има доста гей-двойки, които си живеят без излишна показност, не ходят по паради, клубове, не веят знамена, живеят си като останалите, но имат И деца.
Какво сега да ги правим тези хора? Да ги спасяваме ли? Или децата им?

Чек, гейовете не се гримират, гримират се травеститите и танс-мъжете (като някои от тях са с хетеросексуална орентация). Мисля, че знаеш. Crazy

# 176
Един иска, друг не иска. Дамите, които познавам, не настояват за дете; не са такъв тип. Но пък биха искали брак. А пък другата двойка не вярва в брака, но обича деца и би имала, но, ако беше в друго общество. В австрийското толерантността е много е разтегливо понятие. Наскоро изгониха дами от заведение заради целувка.

ПП Мисълта ми беше, че на никого от тях не бих казала: "Ти - не!" .

# 177

Чек, гейовете не се гримират, гримират се травеститите и танс-мъжете (като някои от тях са с хетеросексуална орентация). Мисля, че знаеш. Crazy

И гейове се гримират, редовно си купувам гримове бърборейки с някои от тях. Повечето гримьори по магазините също са гейове, а не травестити, и те също са винаги с някакъв грим. Тук голяма част от населението е гей, не мога да кажа проценти, но са много. И млади, и стари. Тъй че не като да няма къде да ги виждам постоянно.

# 178
Така, де Чек, за твоя приятел е нелепа идеята.
За други не е. Има доста гей-двойки, които си живеят без излишна показност, не ходят по паради, клубове, не веят знамена, живеят си като останалите, но имат И деца.
Какво сега да ги правим тези хора? Да ги спасяваме ли? Или децата им?

Peace

Има и хетеросексуални двойки / единици, за които идеята да имат деца е нелепа.

# 179
Мислех, че няма нужда да уточнявам, че причината поради която не иска и не е искал деца е, че е гей.  Tired Също като Долче.

Общи условия

Активация на акаунт