тъй като мъжките гей-двойки могат да се сдобият с деца само чрез сурогация и инвитро оплождане, едва ли има натрупана особено голяма кохорта в световен мащаб. технологията е приложима от сравнително скоро, а и сурогацията е разрешена в много малко страни.

В исторически план всъщност също гей-мъжете са го отнасяли повече от жените, май.
Като гледам и досега е така.
По "темата на темата" ми се искаше да кажа нещо, но не се сдържах да отправя горната реплика...
Аз намирам за напълно обясними по-бурните реакции спрямо изказвания, считани за "нетолерантни" и "некоректни", от страна на засегнатите общности.
Те са били подложени на дискриминация прекалено дълго време, за да се проявява при тях сега ефекта на "отпускане на пружината".
До преди по-малко от 500 години хората с друг цвят на кожата не са били считани за хора, а за вещи. Сега уж не трябва да е така, но все още съществуват и се изказват мнения в подкрепа на расовото неравенство и непълноценност.
До преди по-малко от 200 години се е смятало за нормално, че на хората от социално низши групи не им се полагат някои неща, които днес се приемат като изконни права, че даже се вменяват и като задължения - като образованието, да речем.
До преди по-малко от 150 години жените също са били смятани за по-низши същества, на които доста неща не им се полагат "по право".
До преди по-малко от 100 години хомосексуалността се е смятала за болест, която са опитвали да "излекуват" с електрошок и химическа кастрация.
...
При тези исторически дадености, да ви кажа, склонна съм да преглътна някой и друг гей-парад или феминистка конференция. Въпреки че отстрани изглеждат "агресивно нетолерантни" и застрашаващи правото на свободно слово на болшинството.