За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 825
  • 965
  •   1
Отговори
# 660
 На тоя свят писма от недоволни от родителите си деца да искаш.
Тоест съдията ще прецени , че е съвсем нормално да бъдат лишени цяла група деца от единият си родител, защото така или иначе все от нещо ще са недоволни?
Това откога е станало аргумент в правото?

Разбирам, че не смятате децата за субект, а за обект така ли?

# 661
Искаш да кажеш, че това, което са написали децата няма тежест, защото е субективно?

В науката няма тежест.  

Ако осиновени деца използват аргумента - вие не сте ми родители, ще си правя, каквото си искам (което се случва понякога), тези хора родители ли са или не, защото детето така им казва?  

# 662

Ако осиновени деца използват аргумента - вие не сте ми родители, ще си правя, каквото си искам (което се случва понякога), тези хора родители ли са или не, защото детето така им казва?  
Щом се стигнало до там да им казва така, значи са само родители по документи, но не и по сърце.

И не-в науката има тежест, защото субективното усещане, споделено от повече хора има съвсем обективно обяснение, Девора.

# 663

Щом се стигнало до там да им казва така, значи са само родители по документи, но не и по сърце.

Т.е. не е опит да се наложат над родителите си, за да идат на дискотека, примерно, като принизят родителския им капацитет?

Гери, твоите деца, ако рекнат да си тръгнат, а са в 5-ти клас примерно, едва ли ще им направиш по един сандвич за изпът Simple Smile Случва се децата да са недоволни от родителите си. И като деца, и като възрастни.

# 664

Гери, твоите деца, ако рекнат да си тръгнат, а са в 5-ти клас примерно, едва ли ще им направиш по един сандвич за изпът Simple Smile Случва се децата да са недоволни от родителите си. И като деца, и като възрастни.
Девора-Децата, написали писмото до съдията не са 5 клас, а възрастни граждани. Някои от тях със собствени деца. Нито са малоумни, нито под запрещение. Също така твърдят, че са били обичани и също така обичат гей родителите си. Но въпреки това изказват своите аргументи защо не е редно деца да растат в такива бракове...Също така, не е и само едно дете, не и две , а доста.
В науката , когато се съберат достатъчен на брой хора с еднакви субективни усещания вече е достатъчно основание да се търси обективната причина за това...

# 665
  Аз знаеш ли какви спомени съм чела на деца на известни родители? Знаеш ли те пък какви психически травми имат? Значи на известни хора въобще пък не трябва да се разрешава да осиновяват деца и ползват сурогатни майки, но на - разрешават им.

# 666

И не-в науката има тежест, защото субективното усещане, споделено от повече хора има съвсем обективно обяснение, Девора.

Може да има значение само в контекста на изследване и то не на всяко изследване. Разбира се, че това как се чувства човек е важно, но ако ходи на психотерапевт примерно. Но дори в този случай човек може да си обяснява дадени свои несполуки или разочаворания с липсата на баща, а причината да е съвсем друга. Което не прави субективното усещане на човек маловажно, но не е и причина президентът да издаде указ, с който променя законите.

# 667
 Аз знаеш ли какви спомени съм чела на деца на известни родители? Знаеш ли те пък какви психически травми имат? Значи на известни хора въобще пък не трябва да се разрешава да осиновяват деца и ползват сурогатни майки, но на - разрешават им.
Тук не говорим за това кой от какво може да е недоволен и кой колко е откачен. Откачени гейове има толкова колкото и откачени негейове...

Дискутираме разликата между гей семейство и хетеро семейство поставени в еднакви лабораторни условия. Какво притежава едното, което в другото го няма?

Може да има значение само в контекста на изследване и то не на всяко изследване. Разбира се, че това как се чувства човек е важно, но ако ходи на психотерапевт примерно. Но дори в този случай човек може да си обяснява дадени свои несполуки или разочаворания с липсата на баща, а причината да е съвсем друга. Което не прави субективното усещане на човек маловажно, но не и причина президентът да издаде указ, с който променя законите.

Съзнателното поставяне на деца в семейство без наличието на един от двамата родители и твърдението, че разлика между мъж и жена няма е предпоставка за психологически травми в бъдеще-това е което ще преценява съда.
Това твърдят и децата-и това твърдение вие яростно отричате, защото развенчава тезата ви. Тоест за вас е удобно като шопа да кажете, че тези деца си измислят, защото са недоволни от издръжката си примерно... Mr. Green
Също така конструкта, че разлика между майка и баща няма и мъжът и жената са всъщност едно и също нещо не е доказан.  И няма как на базата на недоказан конструкт да се твърди, че семейство между двама мъже отглеждащи деца е равнопоставено със семейство между мъж и жена отглеждащи деца.

# 668
Тук не говорим за това кой от какво може да е недоволен и кой колко е откачен. Откачени гейове има толкова колкото и откачени негейове...

Дискутираме разликата между гей семейство и хетеро семейство поставени в еднакви лабораторни условия. Какво притежава едното, което в другото го няма?

Може да има значение само в контекста на изследване и то не на всяко изследване. Разбира се, че това как се чувства човек е важно, но ако ходи на психотерапевт примерно. Но дори в този случай човек може да си обяснява дадени свои несполуки или разочаворания с липсата на баща, а причината да е съвсем друга. Което не прави субективното усещане на човек маловажно, но не и причина президентът да издаде указ, с който променя законите.

Съзнателното поставяне на деца в семейство без наличието на един от двамата родители и твърдението, че разлика между мъж и жена няма е предпоставка за психологически травми в бъдеще-това е което ще преценява съда.
Това твърдят и децата-и това твърдение вие яростно отричате, защото развенчава тезата ви. Тоест за вас е удобно като шопа да кажете, че тези деца си измислят, защото са недоволни от издръжката си примерно... Mr. Green
Също така конструкта, че разлика между майка и баща няма и мъжът и жената са всъщност едно и също нещо не е доказан.  И няма как на базата на недоказан конструкт да се твърди, че семейство между двама мъже отглеждащи деца е равнопоставено със семейство между мъж и жена отглеждащи деца.

Гери, аз не мисля, че това се опитват да кажат. За мен поне въпросът не е има ли разлика между "традиционно" и гей семейство по отношение на децата в семейството. Естествено, че има, но не във всички аспекти. За мен въпросът е има ли място И за гей родители в обществото. Според мен има.

# 669
  • Once there was a Hushpuppy...
Благодаря на модераторите Hug Peace

Гери, удоволствие е да те чете човек! Peace

# 670
  • София
Искаш да кажеш, че това, което са написали децата няма тежест, защото е субективно?

В науката няма тежест.  

Науката няма абс никаква тежест в случая. Не знам, като аргумент за какво я използваш?  Simple Smile
Моите субективни чувства и усещания са по-важни от каквито и да било "научни" доводи.

# 671

Гери, аз не мисля, че това се опитват да кажат. За мен поне въпросът не е има ли разлика между "традиционно" и гей семейство по отношение на децата в семейството. Естествено, че има, но не във всички аспекти. За мен въпросът е има ли място И за гей родители в обществото. Според мен има.

И аз няколко пъти казах, че има. Най-малкото, за да  се разбере дали ще издържи проверката на времето. Но мразя, когато се замитат неудобни аргументи под килима.
Да се твърди на бялото черно и обратното с цел някой да се изкара безгрешен е абсурдно и в крайна сметка прави лоша услуга на твърдящия.

# 672

Съзнателното поставяне на деца в семейство без наличието на един от двамата родители и твърдението, че разлика между мъж и жена няма е предпоставка за психологически травми в бъдеще-това е което ще преценява съда. Това твърдят и децата-и това твърдение вие яростно отричате, защото развенчава тезата ви. Тоест за вас е удобно като шопа да кажете, че тези деца си измислят, защото са недоволни от издръжката си примерно... Mr. Green
Също така конструкта, че разлика между майка и баща няма и мъжът и жената са всъщност едно и също нещо не е доказан и няма как на базата на недоказан конструкт да се твърди, че семейство между двама мъже отглеждащи деца е равнопоставено със семейство между мъж, жена и деца..

Еми добре, ето за едни други порастнали деца на две майки, които са се явили в съда в тяхна подкрепа и защита. Уточнявам, че децата не са малки, а самите майки са на по над 70 години. Имат и внуци.

“We have been waiting a long time to marry,” said Beverly Sevick, who attended the hearing with Mary Baranovich, her partner of 43 years. Two of the couple’s three children attended the hearing as well and rejected arguments that same-sex parents couldn’t provide stable parenting.

http://www.theguardian.com/world/2014/sep/09/court-gay-marraige- … -appeals-argument

Да отварям ли отново приказка за женски и мъжки модел? Никой не е казал, че няма разлика между мъжете и жените. Аз НЕ говоря за биологичен пол, а за полово-обослувени роли или социален пол, който няма нищо общо, нито с гени, нито с хормони. Социалните роли се променят във времето, както и разбирането какво е женско и мъжко поведение и какво е характерно за мъжа и жената като качества. Ето и наръчник на добрата съпруга от 50-те. http://jenite.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B … l.a_i.314740.html  Това, което аз питаах е дали  мъжът и жената допринасят различно към отглеждането на едно дете и дали са незаменими в това различно. Примерно - може ли една майка да е строга, когато е необходимо. Може и още как.

Толкова прости въпроси задавам...

# 673
  • Galaxy 13197853088
Науката познава  и деца отгледани от животни.
В добро  физическо  здраве. Но това не е довод
да се оставят децата за отглеждане от добитък

# 674

В науката няма тежест.  

Науката няма абс никаква тежест в случая. Не знам, като аргумент за какво я използваш?  Simple Smile
Моите субективни чувства и усещания са по-важни от каквито и да било "научни" доводи.

За теб да, субективното ти усещане дали да пиеш антибиотик или не, ако се разболееш, е с тежест пред всякакви научни доводи (по твоя преценка). Но когато се изпитва едно лекарство, субективните усещания на участниците не са фокус на изследването.

Някои изследвания пък точно това проучват, но е важно каква методология и съответно теоретична рамка се използва.

Общи условия

Активация на акаунт