За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 804
  • 965
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Интересна дискусия. За съжаление в България тесногръдието, расизмът, национализмът се смятат за достойнства и продължават да се предават като начин на мислене и поведение от поколение на поколение. Общественият псевдо-морал държи в капана си доста заложници с така лелеяната присъда 'нормален'. А е толкова лесно да дишаш свободно и да оставиш другите да го правят. По техния си начин.

И ти се регистрира само, за да ни кажеш това важно нещо ли?
Напротив, традиционалистите и консервативните люде, които такива като теб изкарват тесногръди, расисти и националисти, са гръбнакът на обществото. Това, че не желая внуците ми да са черни, защото ако децата ми се оженят/омъжат за черни, техните деца ще са черни, не бели (питай Обама какъв е Wink), означава, че имам основателни причини за това. И ако сега река да изкажа тези причини, веднага ще бъда обявена за расистка. И най-дразнещото е, че когато човек цитира факти, които не са удобни някому различен от мнозинството, обитаващо дадено общество по раса, религия, сексуална ориентация, етнос и пр., веднага бива дамгосан като дискриминатор и обиждан без грам свян.

Веднага давам пример:
Черен работи по колата ми. Не свършва добра работа, при което се оплаквам. Черният веднага ме изкарва расистка, която се заяжда с него. Е, защо не мога да изкажа мнение за работата на черен, само защото е черен? Thinking

Герри  Peace

# 706
Но пък още по-необоснован е аргумента защо няма нужда от два пола в едно семейство.  
Защото просто обществото на хомо сапиенс функционира по биологичните закони или аксиоми на своя вид.  

Обществото? На основата на биологични закони?

According to Maclver and Page society is a system of usages and procedures of authority and mutual aid of many groupings and divisions, of controls of human behavior and liberties. This ever changing complex system which is called society is a web of social relationship.

http://www.sociologyguide.com/basic-concepts/Definition.php

# 707
...Ще повторя:
Vital dual -gender influence. Казано по нашенски-детето има нужда от влиянието и на двата пола в едно семейство.
...

Абсолютно
Категорично мога да го потвърдя, именно като дете израстнало без баща
Едва когато забременях и станах майка разбрах какво е да имаш баща, в лицето на съпруга ми към сина ни

Като дете не можех ясно да дефенирам какво ми липсва
Разбрах го на 20+

Не знам как са израстнали списващите в темата гейове, но е явно, че и те имат липси
И че толкова сляпо са се вкопчили във фикс-идеята си, че са готови да пожертват детската психика и да съсипят детството на децата си

Защото доколкото разбирам и двамката (или двечките, че не е ясно), са имали нормални семейства с баща и майка
И не знаят какво е едната роля да липсва
И не, изпълнението и от още една мама/тати няма да е същото, липсата ще е завинаги

# 708
Това, че не желая внуците ми да са черни, защото ако децата ми се оженят/омъжат за черни, техните деца ще са черни, не бели (питай Обама какъв е Wink), означава, че имам основателни причини за това. И ако сега река да изкажа тези причини, веднага ще бъда обявена за расистка.

Това е интересно, Popule.. Ако въпросният човек е образован, възпитан, финансово самостоятелен и най-вече прави детето ти щастливо, предполагам няма да си на същото мнени сигурно.. Simple Smile

# 709

1. Да. Абсолютно. Човекът е изтъкан от биологична материя и каквото и да прави не може да се освободи от тялото си и от хормоните си и от човешките си слабости. Има закони, като този за гравитацията например, които колкото и яростно   да отречеш пак ще ти действат.. Grinning

2. Няма как да отмениш половете...
Самият факт, че гейовете искат да имат свое семейсто в което единият играе мъжка, другият женска роля доказва, че и те не могат да избягат от законите на прродата...В едно семейство от двама мъже единият със сигурност приема женски модел на поведение. Иначе няма как да са партньори.

1. Започвам да се умарям Simple Smile За това що е то общество са писани стотици страници - и Дъркхайм, и Комте и други водещи социолози. Всичко съм чела, вси-чко... Ако примерно реша да споря със зъботехник, познанията ми сигурно са смехотворни.

Никъде не отричам ролята на хормоните, но те питах как действат те на взаимоотношенията родител - дете, в зависимост от пола на родителя? Стигнахме до безусловната любов на майката и "условната" на бащата.  Какво допринася една "условна" любов за развитието на едно дете?

2. Семейството също е социален конструкт. Като чета това за приемането на мъжка и женска роля в еднополова двойка вече и глава ме заболя Simple Smile.

# 710
В Испания ми дадоха пример... "чернокожото дете пее много добре" . Ако е бяло ще кажем ли "бялото дете пее добре" ?

# 711
  • София
Герри не се усети как със собствената си теза 2 се самоопроверга. Ако в хомодвойката 100% има мъжка и женска роля, тогава има и майка и баща и за детето няма липсващо звено по отношение на ролите...

# 712
Интересна дискусия. За съжаление в България тесногръдието, расизмът, национализмът се смятат за достойнства и продължават да се предават като начин на мислене и поведение от поколение на поколение. Общественият псевдо-морал държи в капана си доста заложници с така лелеяната присъда 'нормален'. А е толкова лесно да дишаш свободно и да оставиш другите да го правят. По техния си начин.

Напротив, традиционалистите и консервативните люде, които такива като теб изкарват тесногръди, расисти и националисти, са гръбнакът на обществото. Това, че не желая внуците ми да са черни, защото ако децата ми се оженят/омъжат за черни, техните деца ще са черни, не бели (питай Обама какъв е Wink), означава, че имам основателни причини за това. И ако сега река да изкажа тези причини, веднага ще бъда обявена за расистка. И най-дразнещото е, че когато човек цитира факти, които не са удобни някому различен от мнозинството, обитаващо дадено общество по раса, религия, сексуална ориентация, етнос и пр., веднага бива дамгосан като дискриминатор и обиждан без грам свян.

Веднага давам пример:
Черен работи по колата ми. Не свършва добра работа, при което се оплаквам. Черният веднага ме изкарва расистка, която се заяжда с него. Е, защо не мога да изкажа мнение за работата на черен, само защото е черен? Thinking

Герри  Peace

Много правилно съм ти преценила манталитета от самото начало. Тесногръда и ограничена расистка, с претенции. Не можах да се сдържа. Може да ме докладваш на модератор.

# 713
Герри не се усети как със собствената си теза 2 се самоопроверга. Ако в хомодвойката 100% има мъжка и женска роля, тогава има и майка и баща и за детето няма липсващо звено по отношение на ролите...
Не можеш да твърдиш, че мъжът гей е идентичен с жената. Е-не е . Той си е мъж, независимо от ролята, която е приел.
Едно време в театъра мъжете са играели женски роли-ами не е било много приятно за гледане.. Mr. Green

Девора-колкото и да си чела никъде не се твърди в прав текст, че мъжът и жената в семейството са едно и също нещо и от това да си извадиш извод, че гей семейството е същото като хетеросемейството. Никъде не се твърди, че мъжът и жената са идентични и имат едно и също значение за детето.

Както и да го извърташ и сучеш е така.
Все едно да се опитваш да отмениш закона за гравитацията, защото пречи на личните ти амбиции....

# 714

Веднага давам пример:

Герри  Peace

Разбира се, че изказването ти е расистко. А какво ако бял се издъни и той ли се е издънил, защото е бял ли?

# 715
  • София
Герри, единствено задълбочени изследвания могат да правят извода идентичен ли е мъжът гей с жена като социално поведение в семейството или не, ние с теб можем само да есктраполираме на база няколкото хомосексуални познати/приятели, които имаме. Което не ни дава основание да им отричаме правото на семейство и на (отглеждане на) деца.

Между другото, доводът ти за биологичната връзка на майката с детето уместно "забравя" майките-осиновителки, дали да не прескочим до някой подфорум да ги питаме?

# 716

Девора-колкото и да си чела никъде не се твърди в прав текст, че мъжът и жената в семейството са едно и също нещо и от това да си извадиш извод, че гей семейството е същото като хетеросемейството. Никъде не се твърди, че мъжът и жената са идентични и имат едно и също значение за детето.

Къде е това никъде, което съм пропуснала?

Герри, нали точно това питам да ми обясниш. КАК, кое ги отличава като родители? Да си продължим за условната и безусловна любов, ако искаш?

# 717
Нека да им дадем шанс на гейовете да се провалят поне. Те и на това нямат право. А иначе всеки алкохолизиран, полуграмотен хетеро има право да разхвърля генетичен материал и после да се пише баща  без да поглежда децата. Защо един човек, който съзнателно и целенасочено е станал родител да не бъде пълноценен такъв? Няма научна теория, която да го доказва. Повечето емоционално осъкатени хора, са такива, защото им липсва внимание, все тая дали ще е от мъж,  жена, роднина или друг. Ако един хомосексуален е в състояние да дава необходимото време и внимание на децата си, той би бил дори по-добър родител от конвенционалните родители.

# 718
въпреки,че се отказах от участие в темата,не мога да не изкажа одобрение на горния пост-Много,много точно казано!!!

# 719
Абе хора.. продължавате да се опитвате да носите от девет кладенеца вода. Права е Гери, че в стремежа си хомо двойките да се изкарат най, най, най-пригодни за всичко тотално помитат след себе си изконни човешка чувства. Нима и най-добрият и нежен мъж  може да замени топлата гръд на мама, миризмата й, ръцете й? Или пък дори и най-мъжествената жена може да замени таткото, който те учи да ставаш след като си паднал, да караш колело, да риташ футбол... Задълбахте в някакви полове, роли и т.н. Това не е някаква романтична представа. Това са спомените от детството на може би 70-80% от човечеството.

Не можем всички да бъде всичко - и мъже, и жени! Няма как да се получи, просто не е заложено, пък ако щете го преписвайте на социални полове и т.н. Когато едната от двете конфигурации XX или XY спре да съществува в природата, тогава и гей-потомството ще е нещо напълно естествено. До тогава формулата е една - мъж и жена създават поколение. Социалните полове могат да компенсират до една степен, но не напълно.  Peace

П.П. Прави ми впечатление, че често в темата се противопоставя "грижовния гей" и "гамена хетеросексуален". Както единият, така и другият изобщо не представляват представителната извадка на групата, към която принадлежат. Кой налага сега стереотипи, а?

Общи условия

Активация на акаунт