За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 847
  • 965
  •   1
Отговори
# 720
  • HH
Това, че не желая внуците ми да са черни, защото ако децата ми се оженят/омъжат за черни, техните деца ще са черни, не бели (питай Обама какъв е Wink), означава, че имам основателни причини за това.

Това дали внуците ти ще са черни не го решаваш ти. Възможно е да си успяла да възпиташ децата си по същия ограничен начин както си възпитана и ти, но е време да пораснеш и да осъзнаеш, че това за кой ще се омъжи/ожени детето си е негова работа. Също и като дивана в хола в собствения му дом.

# 721
Абе хора.. продължавате да се опитвате да носите от девет кладенеца вода. Права е Гери, че в стремежа си хомо двойките да се изкарат най, най, най-пригодни за всичко тотално помитат след себе си изконни човешка чувства. Нима и най-добрият и нежен мъж  може да замени топлата гръд на мама, миризмата й, ръцете й? Или пък дори и най-мъжествената жена може да замени таткото, който те учи да ставаш след като си паднал, да караш колело, да риташ футбол... Задълбахте в някакви полове, роли и т.н. Това не е някаква романтична представа. Това са спомените от детството на може би 70-80% от човечеството.

Дори е много романтична. Впрочем едни си спомнят с носталгия за мекиците на баба, други не искат да ги чуват. Моят баща не ме е учил да карам колело, което абсолютно нищо не значи. Вероятно и аз няма да мога да науча детето си, защото не мога да карам колело и не искам да се науча, без значение от пола ми (жена съм, в случай, че ника ми не го подсказва).

Майката не може да те учи да ставаш, като си паднал?  Извинявай, но то точно майките висят около децата си като прохождат и то не защото бащите не могат да направят същото.

# 722
Devorah, приемаш всичко твърде буквално. От там идва проблема, че не можеш да разбереш какво искам да ти кажа. Или може би не искаш, защото така е по-удобно. Peace

# 723
Devorah, приемаш всичко твърде буквално. От там идва проблема, че не можеш да разбереш какво искам да ти кажа. Или може би не искаш, защото така е по-удобно. Peace

Добре, ако може по-простичко - като за мен. Ако всеки си описва спомените или потенциално идилистичното семейство на 80-те години, то тази дискусия съвсем е отписана. Един е обичал мекиците на баба си, друг баща му го е учил да кара колело, трети бродирал с майка си, все мили спомени...

# 724
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хайде не се опитвайте с евтин популизъм да оборвате неоспорими истини Laughing. Майката не е баща и бащата не е майка. Толкова е просто.
Нима и най-добрият и нежен мъж  може да замени топлата гръд на мама, миризмата й, ръцете й?
С това се изчерпват всички приказки за пола като социална конструкция. Конструкцията не е емоция и детето, отрасло с двама бащи, със сигурност ще познава любовта, но няма да познава майчината такава. Дали това ще го повреди- най-вероятно не. Дали заради това трябва да се забрани на хомосексуалните двойки да отглеждат деца- твърдо не. Но фактът, че еднополовото семейство не е същото като хетеросексуалното, остава и не виждам защо трява да се вади от двеста кладенци вода, за да се обори това.  Социални конструкции, дрън-дрън. Те децата много разбират от социални конструкции, когато търсят родителска прегръдка.

# 725
Хайде не се опитвайте с евтин популизъм да оборвате неоспорими истини Laughing. Майката не е баща и бащата не е майка. Толкова е просто.

Ако не бъркам ти не специализираш в социалните науки? Да започнем с това какво е неоспорима истина. Надявам се да не ми я сравняваш със "слънцето свети" поне ти.

# 726
Неоспорима истина, Девора, е, че да те прегърне мама не е заменимо с това да те прегърне тати. Не виждам абсолютно никакъв смисъл да се дискутира. Социалните науки не променят това. Освен това за разлика от природните те са доста относителни. Неслучайно боравят основно със статистика.

п.п. можеш да излезеш от мъглата на войнстващия активизъм и да се опиташ да вникнеш в смисъла на поста ми. Аз не оспорвам правото на еднополовото семейство да съществува. Просто смятам, че опитите да се докаже като идентично с традиционното са безпочвени.

# 727
Джо, и за теб ли трябва да слагам клечките и виличката?
Различно е, толкоз.
Хетеросемействата винаги ще са повече, никой не иска да подменя модела, просто всички твърдим, че и другия модел има право на съществуване, има го в природата, има го и при хората, има го дори в Библията, няма го в законите в България.
По логиката да се отрича семейството с двама татковци, защото татко не е мама, значи ли, че два пъти повече следва да се одобрява варианта с две мами?
Или тогава пък татко става страшно необходим и важен?
Да коментираме ли пак поколенията след Втората световна?

Аргументите си ги дъвчем всяка година. Те не променят фактите, че хомосемействата по никакъв начин не влияят на хетеросемействата.

Ама децата, какво децата?
Девора, безчет изследвания да сложи, че The kids are alright, все ще се намери някоя да оборва "по усет и логика", това е нейно право, но не е нейно право да учи детето си, че това семейство "не е нормално", защото това не е лична свобода, това е омраза. Това е възпитание в омраза и не е ок. Ако някой смята, че е ок мога само да го съжалявам, даже не него/нея, а детето.

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 11:08 от Бумър

# 728
  • София
Мерси  bouquet  bouquet  bouquet, Бумър, жалко, че "аксиоматично" мислещите никога няма да те разберат. И в това ни е трагедията в България.

# 729
п.п. можеш да излезеш от мъглата на войнстващия активизъм и да се опиташ да вникнеш в смисъла на поста ми. Аз не оспорвам правото на еднополовото семейство да съществува. Просто смятам, че опитите да се докаже като идентично с традиционното са безпочвени.
Опити за приравняване видях в мненията на противниците на еднополови родители.
Тези, които смятат, че те имат същото право да са родители както и разнополовите, не налагат ролите в хетеросемейство върху еднополово семейство като шаблон.

П.П. Карикатурата добре онагледи, колко игнорантна е мисълта, че в едно гей семейство единият е жената, а другият е мъжът

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 09:30 от Ули

# 730
Ти четеш ли въобще или само си намилаш?? Точно на мен да ми скачаш с изтърканите аргументи, като че ли съм тръгнала да забранявам на когото и да било да прави каквото си иска ooooh!
Не мога да ви разбера всички ли сте неспособни да вникнете в писмена реч или просто говорите, колкото да поддържате конфликта, но във всички постове след моя виждам едно- поредното "доказване" на неща, които аз не съм тръгнала да оборвам. Все ми е тая дали някой има майка и баща, майка и майка или баща и баща. Не ми пука, не ми пречи, не го отричам. Но да имаш майка и баща е различно от това да имаш майка и майка, или баща и баща, или само майка, или само баща. Оставям на вас да доказвате как едното било по-хубаво от другото, явно ви е много важно Tired

# 731
Честно казано не разбирам какво толкова има да се спори и обсъжда. Колкото и някои да искат да дават дефиниция на кое е нормално и правилно, все повече деца ще израстват в семейства различни от модела "мама, татко и техните общи деца",  сами родители, родители от един и същи пол и пр. И всички вие, които сте против това, защото не било добре за децата, помислете каква е вашата роля! Един от големите проблеми, с които тези деца се срещат е именно отношението към тях извън семейството.

# 732
Нима и най-добрият и нежен мъж  може да замени топлата гръд на мама, миризмата й, ръцете й? Или пък дори и най-мъжествената жена може да замени таткото, който те учи да ставаш след като си паднал, да караш колело, да риташ футбол... Задълбахте в някакви полове, роли и т.н. Това не е някаква романтична представа. Това са спомените от детството на може би 70-80% от човечеството.

Не съм обратна, но определено се вписвам по-добре в модела на родителя, който учи детето да кара колело и да става след като е паднало. Даже умея това по-добре от един мъж  Whistling .

ПП - карането на колело беше едно от нещата на които се научих сама, всъщност не виждам как някой щеше да ми помогне особено.

# 733
Не мога да ви разбера всички ли сте неспособни да вникнете в писмена реч или просто говорите, колкото да поддържате конфликта,

Джой, разочароваш ме. Кое точно ти не разбираш? Не, не нужно моделът да е е идентичен, за да е добър. 10'c го обясни чудесно. За еднакви права пред закона е думата. Това е цялата драма- защо например пенис и вагина могат да се женят, а два еднакви полови органа не. Разбираш къде е разликата, нали.

# 734
Предвид обсъжданите четири деца, които са се обявили против еднополовите бракове имаше въпроси как се чувстват децата. Ето едни други деца, а ако са малко, ще извадя от същия документ още!

Tomorrow, I could marry a stranger, divorce him in 72
days like Kim Kardashian, and get married
five more times after that, like both my straight grandmother and
straight grandfather did. Yet my moms, who promised
each other their forevers two decades ago, who have raised
three children and built their lives together, who embody
the sanctity of a lifelong commitment every day – they
cannot get married.

Kinsey Morrison, 18 years old, Kentucky

Zach Wahls, then 19 years old, described classroom discussions about
marriage for same-sex couples:
The question always comes down to, well, “Can
gays even raise kids?” The conversation gets
quiet for a moment because most people don’t
really have any answer.
And then I raise my hand and say, “Actually, I
was raised by a gay couple, and I’m doing pretty
well.” ... If I was your son, Mr. Chairman, I
believe I’d make you very proud.

According to Lea Mitchell, who was raised by two
moms in Michigan, the similarities between her family and
those of her friends with straight parents far outweighed
the differences:
I got in trouble for leaving my dishes in the
sink and tracking mud through the house.
I had a curfew and was not allowed to have
my boyfriend in my bedroom. I spent most
afternoons at dance class and came home and
had dinner with my family.
I really liked having friends over and exposing
them to our ‘different’ family. I could see light
bulbs turning on in their heads as they realized
we were really just like any other family.

Lily Alberts, a 23-year-old raised in Tennessee,
explains that her mothers were “no different from any
other couple or parenting team”:
Just like any other kid, I had one parent who
read me stories and tucked me in, and one who
held my hand while we walked the dog. I had
one parent who drove me to school, and one who
made me brush my teeth.

Will Miller, a 28-year-old Mississippian whose
mothers have been together for 23 years said that he never
“underst[ood] what all the fuss was about”:
They loved me, and that was all that mattered.
It’s all that should matter. Indeed, my childhood
as the son of lesbian parents was extraordinary
in that it was simply ordinary.

Christina Bowers, born and raised in Michigan,
recalls how the addition of a second mother to her family
impacted her:

When I was too young to remember, my mother
came out as a lesbian. She was a single parent
who struggled the same way many single
mothers often do. When I was 14 years old, my
other mom came into our lives, completing our
family. At this critical juncture of my life, I
finally had two role models that would support
me.
Throughout high school, I went to classes,
participated in choir and theatre, had a curfew,
and met my high school sweetheart who would
become my husband

As Ella Robinson, now 33, said of the
relationship between her father, Episcopal Bishop Gene
Robinson, and his partner:
Their relationship, which started when I was
7 years old, was such an important example of
what a loving, committed relationship should
look like that I never thought to question it.
I never knew to be embarrassed if someone
looked at our family differently, or to worry if
my friend coming to my Dad’s with me for the
weekend would be uncomfortable. I just knew
we’d have fun, watch the Golden Girls and play
some board games (competitively)

Brian Arsenault, a young man from Maine, wrote
that his mothers “have shown [him] and the world what a
lasting, loving relationship can look like”:
And when I think of my own wedding someday,
should I be lucky enough to
find a girl I want to
spend the rest of my life with, I can’t imagine
two better role models to base a family around
than my moms.

Anna Frackman, a Harvard Medical School
student, rejects the notion that her success proves that
her parents deserved to marry:
I have both worked very hard and been very
lucky to achieve what I have in my life, and I
am grateful most of all to my parents for this,
but my success is not a reason why my parents
or any other gay couple should be able to have
their families recognized by the law.

http://www.washingtonblade.com/content/files/2015/03/258054043-F … -Amicus-Brief.pdf

Общи условия

Активация на акаунт