За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 699
  • 965
  •   1
Отговори
# 795
  • София

Ами там е работата, че мъж не може да има дете от мъж, нито жена - от жена. Wink Точка.

Добре, в твоя свят нещата са си таман.

За съжаление и в твоя е така. Освен ако не живееш в някое друго измерение. Confused

Абсолютно съм против всякакви начини за забременяване, освен естественият. Сиропиталищата са пълни с деца - ако някой не може да има, да си осинови.

Тогава съгласна ли си и всички двойки във фертилна възраст да осиновяват деца, вместо да имат собствени, за да сторят добро дело? Примерно бели, християни, 25 годишни, женени, хетеросексуални?

Нямам проблем с това хетеро да осиновяват деца, вече го казах. Нямам проблем и с това гейове да осиновяват деца. Какво не разбра?

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 00:41 от Popule

# 796

Ами там е работата, че мъж не може да има дете от мъж, нито жена - от жена. Wink Точка.

За съжаление и в твоя е така. Освен ако не живееш в някое друго измерение. Confused

В тотално различно.

Случай А: Мъж и жена, детето е на жената. Детето може да бъде осиновено при определени условия от мъжа.

Случай Б: Жена и жена, детето е на биологичната майка. Не може да бъде осиновено от другата при никакви условия.

# 797
  • София

В тотално различно.

Случай А: Мъж и жена, детето е на жената. Детето може да бъде осиновено при определени условия от мъжа.

Случай Б: Жена и жена, детето е на биологичната майка. Не може да бъде осиновено от другата при никакви условия.

Случай Б: Защо да го осиновява? Детето си има една майка, не му трябва друга. Wink

Аз имам предвид да се осиновяват деца, които нямат нито баща, нито майка. Тези от сиропиталищата.

# 798

И защо да го осиновява? Детето си има една майка, не му трябва друга. Wink

И какъв е другият партньор на детето, който е 365 дена в годината наоколо? Денем и нощем! Бавачка?

# 799
  • София

И какъв е другият партньор на детето, който е 365 дена в годината наоколо? Денем и нощем! Бавачка?

Във всеки случай НЕ МУ Е майка. Sunglasses Да се нарича както си ще - негов си е проблемът и изборът. На негово/нейно място бих избрала "леля" или "чичо". По стара българска традиция. Simple Smile

Пак да кажа - под осиновяване разбирам да се осиновяват деца, които нямат нито баща, нито майка - тези от сиропиталищата.

# 800

Във всички случай НЕ МУ Е майка. Sunglasses Да се нарича както си ще - негов си е проблема.

Пак да кажа - под осиновяване разбирам да се осиновяват деца, които нямат нито баща, нито майка - тези от сиропиталищата.

Бе ако искаш ти не й казвай "майка", но е родител, защото полага грижи за това дете. В случаите, в които е с детето от раждането му, то полага грижи, съразмерими с тези на биологичната майка от ден 1. Разбира се зависи как са се разбрали - кой работи, кой остава в къщи, дали и двете ще взимат отпуски, за да гледат детето -  бе като в останалите семейства. Впрочем, не, втората майка няма право на майчинство, защото не е родител по закон. Докато бащите имат това право, макар много да не си го ползват.

Ти как си го представяш - хубаво за сиропиталищата, много е благородно, но в живота има и други конфигурации.

# 801
  • София

Във всички случай НЕ МУ Е майка. Sunglasses Да се нарича както си ще - негов си е проблема.

Бе ако искаш ти не й казвай "майка", но е родител, защото полага грижи за това дете. В случаите, в които е с детето от раждането му, то полага грижи, съразмерими с тези на биологичната майка от ден 1. Разбира се зависи как са се разбрали - кой работи, кой остава в къщи, дали и двете ще взимат отпуски, за да гледат детето -  бе като в останалите семейства. Впрочем, не, втората майка няма право на майчинство, защото не е родител по закон. Докато бащите имат това право, макар много да не си го ползват.

Ти как си го представяш - хубаво за сиропиталищата, много е благородно, но в живота има и други конфигурации.

Много хора полагат грижи за деца, но не се наричат техни майки или бащи. Метафорично - да. Но не и в прекият смисъл. Така че, не на мене тия. Майката е само една и това е положението. На когото не му харесва, too bad so sad. Не може да се угоди на всички и да, светът не е справедлив - преживей го.

За продължаване на живота конфигурацията може да е САМО ЕДНА. Мъж-жена. Това е то.

# 802
Майката е само една и това е положението. На когото не му харесва, too bad so sad. Не може да се угоди на всички и да, светът не е справедлив - преживей го.

Сега да ти го обясня съвсем просто - в моето семейство моята партньорка не е нито леля, нито стринка. Ти каквито си искаш положения постулирай Simple Smile

# 803
  • София
Майката е само една и това е положението. На когото не му харесва, too bad so sad. Не може да се угоди на всички и да, светът не е справедлив - преживей го.

Сега да ти го обясня съвсем просто - в моето семейство моята партньорка не е нито леля, нито стринка. Ти каквито си искаш положения постулирай Simple Smile

А мен това какво ме интересува? Всеки има право да се нарича каквото си ще.

Предполагам няма да седнеш да размахваш някаква хартия пред носа на детето, за да го убеждаваш, че и двете сте му майки, щото сте се оженили... Mr. Green

# 804

Ами да тръгнем точно от там - какво те интересува едно чуждо семейство, та да дефинираш има ли майки в него или няма? Принципно.

# 805
  • София

Ами да тръгнем точно от там - какво те интересува едно чуждо семейство, та да дефинираш има ли майки в него или няма? Принципно.

Интересува ме да не се правят деца по противоестествен начин, а особено много съм срещу сурогатството - там нещата са още по-комплицирани, отколкото при ин витро. Само това. И за да го предотвратя, искам да не се разрешава на гейовете да се женят.

# 806
Интересува ме да не се правят деца по противоестествен начин. Само това.

А е твоя работа, защото....?

Ако искаш да се върнем и на Библията (Стария завет), гаранция мога да обсъдя в подробности.

# 807
  • София
Интересува ме да не се правят деца по противоестествен начин. Само това.

А е твоя работа, защото....?

Ако искаш да се върнем и на Библията (Стария завет), гаранция мога да обсъдя в подробности.

Моя работа е, защото се вълнувам от заобикалящия ме свят и какво се случва с него. И мисля за децата, внуците и правнуците си. Колкото и да не ти се вярва. Wink Всеки трябва да го прави.

П.С. Ние не сме само гости на този свят - тук сме, за да оставим някакво добро наследство на поколенията.

# 808

Моя работа е, защото се вълнувам от заобикалящия ме свят и какво се случва с него. И мисля за децата, внуците и правнуците си. Колкото и да не ти се вярва. Wink Всеки трябва да го прави.

Това е чудесно, че се вълнуваш. Как децата на двойка жени биха били проблем за твоите внуци, както и това дали и двете са майки или не са?

# 809
  • София

Това е чудесно, че се вълнуваш. Как децата на двойка жени биха били проблем за твоите внуци, както и това дали и двете са майки или не са?

Ти май наистина не четеш?
Казах вече, светът е достатъчно пренаселен. Скоро това ще стане огромен проблем. Затова раждаемостта трябва да се ограничава, вместо да се увеличава. Защото иначе нашите поколения ще страдат и то много ще страдат. Затова съм против всякакви противоестествени начини за продължаване на рода.

Гейовете искат да имат право да сключват граждански брак, за да могат заедно да създават деца по изкуствен начин. А аз съм против това. Затова съм и против да сключват граждански брак. Сега по-ясно ли ти стана? И между другото, това е единствената причина гейовете да настояват да се женят. Защото ако е за наследството вече казах, нямат проблеми да завещаят или да прехвърлят приживе, ако желаят. Значи, не е в това проблемът им, а е именно, че искат да създават заедно деца. А аз, пак казвам, съм против.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 01:23 от Popule

Общи условия

Активация на акаунт