АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 30 891
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Живи и здрави бебешоци на мамитата! В домът ви да цари радост и щастие! Честита първа пролет, мили момичета! Това слънце навън ми оправи настроението Simple Smile При мен гърдите си ги усещам от няколко дни доста тежки и обемисти.

# 331
Честита първа пролет newsm19. Дано с нея бележим края на снежните дни и все по топличко да става Heart Eyes. И понеже напича така хубаво мисля да грабна детето и да се дотъркалям до някоя градинка/парк за разходка.

Хайде, очаквам с нетърпение да видим кое ще е първото ни овне в темата Grinning

# 332
  • Варна
Аз не си чувствам гърдите по-твърди, ама пък едното зърно постоянно ме сърби..а няма нито рана, нито зачервено..чудя се дали да не взема да го мажа с крем за зърна???
Аз си ги мажа с бадемовото олио като засърбят... вероятно от разстягането на кожата на зърната.

Благодаря на всички, които ми отговориха.

кукумявка, от къде купи  масло от гроздови семки, от аптека ли?

Доли дог, звучат ми като на раждане тези симптоми....

Рони, голяма смешка с разговора с бебо в корема....ние всички малко сме изтрещяли вече, така че ...споко. Simple Smile

# 333
Lady, според мен си вземи крем за овлажняване на зърна, аз също ги мажех с бадемово масло или с лосиона за тяло и направих голяма беля - при мен беше само едното зърно, много ме сърбеше и явно съм го протрила със сутиена. Започна да тече кръв заедно с коластра предполагам, после кожата се напука и започна да се бели и ако не го намажа с крем продължаваше да сърби и да се пука и едва след два месеца, а може и повече, ми се оправи. Ако искаш подробности, ще ти пиша на л.с.

# 334
Честита първа пролет, момичета кокичета!
Нека усмивките не слизат от лицето ви!

РоЗи, и аз не питам по прегледите за детайли. Не смятам, че трябва да се филмирам повече от необходимото, а и ако нещо я притеснява докторката, тя ще ми каже, като ми и казва за годините ми и нормално първо раждане. Ама аз нали съм с инат, не се давам Simple Smile
Да не казвам, че последния месец и половина не съм виждала какво се случва на монитора на ехографа, ама така или иначе не остана имам още 2 седмици до термин.

момичета,подкрепям РоЗи за даряването на стволови клетки в националната банка! Направете го, ако няма да съхраните в семейна! Това е начина да спасим човешки жовот, защото реално хората, които сега се нуждаят от трансплантация, няма как да имат съхранени свои клетки, а процента на съвпадение на генните в една географска ширина е по-голям т.е. по-лесно е да се намери донор в България от колкото в Англия за човек от България

# 335
Дайте повече информация за даряването на стволови клетки

# 336
http://ladyzone.bg/article/mama-i-tatko/daryavane-na-stvolovi-kl … protsedurite.html

Дано нещата поне за София са се променили  #2gunfire. За други градове не става - ако някой иска инфо, ще му обясня по-подробно и моята сага.

# 337
Честити дъщери на Jasmin_veni и Sev_m да ви носят безкрайна радост
  bouquet честита ви пролет   bouquet
Моите гърди не са променили обема си за сега, но от 2 дни зърната ми са по-чувствителни и болезнени.
Не виждам проблем бебето да си има рафт във вашия гардероб, едва ли имате краста или бълхи  Laughing
За стволовите клетки аз исках да даря, но се оказа, че може само ако раждаш в Токуда или МД, а аз ще раждам ТК

# 338
На мен ми отказаха даряването на стволови клетки. Док се съгласи на драго сърце да вземе материала, ама имало "законови неуредици"- така ми казаха от болницата. Док каза, че ще се опита да направи нещо, но не може да обещае, тъй като не зависи от него. Не е редно да е така....

# 339
  • София
Vstoilova, кротка - точно. Просто се замислих вчера по темата с размерите и си викам "някои лекари излишно ни казват неща, които само ще ни изплашат и те в действителност излизат други."
Ама аз и не обичам да питам. Разчитам, че ако има нещо ще ми кажат.

Аз също спя много свита. ама мисля, че на бебка ако не й е удобно ще ме срита (както и прави някой път).

Аз днес пак агонизирам, само чедиректно от стомаха. Ще си взема БиоБаланс и ще се чудя какво да ям. Направо нямам търпение да родя вече само и единствено защоо искам да ми се наместят органите:(

Puppi - защо да не става? Кажи, ако искаш на лс, какви перипетии си имала, мога да помогна.
По принцип трябва да се уведомми лекаря възможно най-скоро, за да организират нещата. Сетове за клетките има в националната банка, която е в Александровска болница в София. Повечето пъти карат бащата да отиде до там, да вземе и после да ги превози обратно, но в много болници разполагат с някакъв запас и организират всичко сами.
Именно заради транспорта има проблем в другите градове и много лекари отказват да се ангажират, което за мен е нелепо.
Ако имате проблем с "доставката" аз мога да взема и да ви разпратя, само с връщането обратно става по-сложно.
Единственото като документ, което се изисква, е една бланка за информирано съгласие.

Бенджи-явно в тк не им се занимава. Питай дали не можеш да си организираш транспорта с таткото, абсолютно всяка болница в София работи с тази програма, питах в Александровска.

Под законови неуредици, доколкото разбрах, имат предвид това, че по закон само обучен екип от нпдбск може да взме материал, но.... Друг е въпросът, че и израждащият лекар би трябвало да може.
Но общо взето наистина е малко безумна цялата история - ако болнцата няма договор се почва едно ходене по мъките, само защото искаш да помогнеш н човек в нужда.
Аз даже съм решила да се обърна към Господарите по този въпрос, така че мамите кАто kalitarka, които са срещнали трудности, могат да ми помогнат.

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 10:24 от Po3u

# 340
Именно защото искат таткото да ги занесе до София, а не мисля, че е нормално да бие 300 км. веднага след раждането ми. Възможно е да се организира транспорт и чрез DHL, но си е разход. Като ходих до Александровска и видях, колко са неориентирани там, не съм сигурна, дали изобщо ще ги вземат или ще започнат да го мотаят. В седмия месец ходих да поискам сетче за взимане на материал и ми отказаха, въпреки че аз мога да съм много настоятелна  #Crazy Започнаха да овъртат: ами то Вие знаете ли, дали вашият доктор има сертификат да взима стволови клетки - отговарям - Да, сигурна съм; ами то дали Сте сигурна, че при него ще раждате - отговарям - Да, сигурна съм, а дори и да избера друг, не е проблем, защото доста лекари вече са сертифицирани благодарение на частните банки; ами то ако е спешно секцио, то няма да може  #Crazy Защо? Ами той докторът ще е зает да Ви спасява  #Cussing out. Продължих да упорствам, стигнах до някакъв началник на въпросната клиника и се оказа, че имало законови пречки (какви не ми се обясни) и ми отговори, че мога да отида да родя при тях и като толкова искам, тогава ще мога да даря без проблем Tired. Мислех да се обърна към Господари на ефира за този абсурд, но покрай някои други проблеми още не съм им писала.

# 341
  • София
Направо съм бясна. #2gunfire
Аз съм решила да се обърна към господарите, така че може да се обединим... Дори и да е по-натам, трябва да има гласност.
Смятай, аз дето ще рждам в Токуда и те имат договор и всичко, лекарката ми си отдъхна като видя, че имат останали сетове и ще може тя да си вземе пробата и да я занесат после от болницата в банката. Иначе сигурно и аз щях да се сблъскам с леличката на регистратурата...,

# 342
Момичета и аз ще се поинтересувам за даряването,въпреки,че не ми остана време.Дано да стане,понеже и аз ще съм в ТК.
За срещата в София,напомням да не забравите.

# 343
Добро утро мамчета и честита пролет Two Hearts....

Честито на Ясмин и Сев, да са живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване Hug

Аз малко хайманосвам тези дни ама ми е стартирано обратното броене и другата седмица живот и здраве чакаме госпожицата овен Grinning Simple Smile Laughing Та обикалям още за покупки и последни кафета Joy
Страх, не страх да идва и да се гушкаме.....
ПРиятен пролетен ден на всички...

# 344
  • София
Вие за някакви по-важни неща си говорите вече, но аз да кажа...

Защо трябва да ги мажете тези бебета с олио, зехтини и прочее?
Ако няма кожни проблеми, всякакво мазане е абсолютно излишно. Особено пък в топлите месеци да омажеш горкото бебе в мазнотии, които дори не попиват в кожата. Мазане с бебешко олио се препоръчва само при масаж и то с цел по-лесно осъществяване на масажа. На пазара има достатъчно козметика и без парабени, и сертифицирана био, със сигурност изборът е достатъчно голям.

Някакъв крем за под пелени без цинк, защото е твърде агресивен и се препоръчва само при подсичане, също и някое шампоанче за коса и тяло без сълзи, по-добре малка разфасовка, то трябва по една капка за бебе, което се побира в двете ти шепи. Направо ме убихте с тия туби по 500 мл, ще ги ползвате с години.  Като за начало горните са съвсем достатъчни. Peace

Сега, да не вземе да се обиди някой пак, само пиша, каквото знам и доколкото имам опит.

Зърната на гърдите също по-добре си ги мажете с крем за зърна, отколкото с някакви странни мазила.

Общи условия

Активация на акаунт