Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 392
  • 481
  •   1
Отговори
# 285
Моята щерка е супер злояда. Много малко яде. И с пюретата е така, и с млякото. А като не наддава добре, почнах да я храня от шише. Вече седмица от тогава и през последното денонощие не е сукала колкото и а й предлагам. Изцеждам се, но излиза малко, а чувствам леко напрежение в гърдите. Много ми е гадно, дори като лапне зърното, просто стои така и не суче. Стига й само да чуе някакъв звук, за да остави гърдата и да се оглежда за източника. А спокойствие никакво, няма как да се изолирам от сестра й, защото съм сама с двете по цял ден.
Еми,каква помпа ползваш?Моята е на авент електрическа и съм много довола.

# 286
Моята е на Бертони, ръчна, но с нея почти нищо не излиза, затова си се цедя ръчно, над шишенцето, от което й давам да пие. Вчера на три пъти се цедих, излизаха по 50-60мл. А то може и още да седя и да се цедя, но как да се занимавам с това по цял ден, като имам и други задачи. Ето, днес съм намерила време само за един път  да се цедя. Добре че и бебката посука 2-3 пъти.

# 287
Ние пък не ядем зеленчукови пюрета....
Който е давал каша - кога започнахте и с каква точно?

# 288
  • Пловдив
sarnichkata, ние започнахме с оризова каша, това беше и началото на захранването ни. Препоръчвам я.
Правя е с купено оризово брашно от магазин Балев, немско е, пише че е "Био"  Rolling Eyes. Може и сама да си правиш брашното, в нета има рецепти.
И ние сме много трудни със зеленчуците, а кашата си я харесва. Вярно яде по малко, но поне не се ядосва както когато дам зеленчук.

# 289
Здравейте Simple Smile и аз да се намеся за кашата. Педиатъра ми препоръча, ако не иска зеленчуково пюре на обяд, да пробвам каша следобеда. Взех оризова на sunval и на topfer. Правя я с кърма и слагам и малко плодпво пюре. Много я харесва, дори успях да заместя хранене така. Има и на хип каши с плод за след шести мсец. А вие как я приготвяте с брашното?

# 290
Първата каша, която дадох на Оги беше на  Нестле оризова безмлечна,която приготвям с АМ и добавям винаги плодово пюре. След това му взех на Тьоплер оризово бананова-безмлечна. И от двете съм доволна яде си ги с кеф. Аз предпочитам готовите каши, тъй като са обогатени с витамини и минерали, отделно от това има хубави натурални каши без захари и други " подобрители".   Simple Smile

# 291
  • София
Здравейте, мами
И ние започнахме с оризовата каша, давам я след обяд около 17:00. Педиатърката ми препоръча да давам от  готовите. Взимам тази на Nestle, много я харесва.
Иначе онзи ден, бяхме на преглед. Взеха ни кръв, искаха и урина да дадем, е няма такава мъка. Трябваше да закрепвам някакви торбички, голяма дивотия. Тя се разсърди нещо, но в крайна сметка дадохме нужното за изследването. Сложиха ни третата ваксина и тогава съвсем се разсърдихме, но бързо ни мина.
Вече сме 7,050кг и 65см  Simple Smile

# 292
Здравейте,
отдавна не съм писала, но сега се зачетох в любимият ми блог и реших да ви пусна една статия:
Истината за бебешките пюрета.
Иначе ние сме супер, мама работи вкъщи, Деян расте, на 6 месеца беше 9400, 75 см, тепърва започва да опитва домашни пюрета, но не бързам за никъде, кърмата му е основната храна. Кака скоро ще е първи клас и чака с трепет този момент.

# 293
  • София
Ние като чели имаме запек  Sad Може ли да е от оризовата каша? Какво сте давали на бебето за запек?

# 294
Ние като чели имаме запек  Sad Може ли да е от оризовата каша? Какво сте давали на бебето за запек?
Ако сте започнали плодови пюрета - круши, сливи. Ако се кърмите - ти да ядеш овесени ядки. Има един нелош бебешки май Блевит Л - на гранулки е и се разтваря-води се за разхлабване.

# 295
  • София
Не се кърмим вече, дадох му му пюренце от круши, ако няма резултат утре ще мислим за друго. Този чай нали не съдържа глутен?

# 296
Не се кърмим вече, дадох му му пюренце от круши, ако няма резултат утре ще мислим за друго. Този чай нали не съдържа глутен?
Не, екстракт от круша, киви и още нещо беше като се води че може още от двумесечна възраст на бебето да се дава. Вкусен е - пробвала съм го, въпреки че моят човек не го зачита хич.

# 297
ние също имахме запек и направих на бебка клизма на Мелилакс- веднага на момента си свърши работа, и съм много доволна....но не е препоръчително, често правене

# 298
  • София
Не, екстракт от круша, киви и още нещо беше като се води че може още от двумесечна възраст на бебето да се дава. Вкусен е - пробвала съм го, въпреки че моят човек не го зачита хич.

Благодаря за съвета, чая свърши много добра работа. Пак сме на линия  Simple Smile

# 299
Здравейте и от мен Simple Smile Да ви се похваля бебо има 2 зъбчета, но избиха с доста рев. Въпреки, че вече избиха все още си се кисели и се буди с рев. Избиването на зъбчетата беше съпроводено два дни от много висока Т 38,5-39 и 1 седмица с разтройство по 8-9 пъти на ден. Явно беше хванал вирус. Педиатърката му го постави на специален хранителен режим. За щастие от 2 дена нещата започнаха да се нормализират. Вече ака по 2-3 пъти на ден. Simple Smile
Как са вашите бебчета? Какво започнаха да правят сами?
Моят бебо все още не иска да седи сам, не може да лази и да се изправя, но пък за сметка на това постоянно се върти. Онзи ден беше стигнал ръба на спалнята, но го хванах на време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт