Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 489
  • 481
  •   1
Отговори
# 360
Ние сме 8,840/73см.
Въобще не пълзим(и никога не е пълзяла,дори не е правила и опит)вървим странично подпирайки се на мебелите.
Все още не се е пускала.
Страшна имитаторка,ако някой нещо прави започва да го наблюдава внимателно.
Сега се учим да смуче от сламка.
Та да видим какво ще стане.

# 361
А моят юнак не може да се научи да пие от чаша. Подаваме му чашката и той си държи устата отворена, очаква течността сама да се придвижи в устата му. Всички на неговата възраст пият без проблем, дори в яслата всички могат да пият от чашка, само той не. Сигурно е заради шишето с мляко, очаква да е биберон. А залъгалки накупихме в началото 5, 6, но не ги искаше изобщо.

Не знам колко тежи, нито колко е висок, освен да си го измеря сама, метър имам, но нямам кантар.
Последно го мериха на 8 месеца - 9 кг., следващата консултация е на годинка.

Вашите могат ли да пият от чашки?

# 362
Лис, моят син пие от такава.

# 363
Много готина чашка, alina_si.
Аз не съм засичала такива, иначе и аз да съм купила. Може пък с нея да се свиква по- лесно, знам ли.
Моят има такива.
Нито от синята пие, нито от зелената. Със синята опитвах мнооого пъти, не, играе си, държи я, дъвче, но да пие, не.

Зелената я купих преди 2 седмици, защото видях, че едно момиченце по- малко от него с един месец пиеше без проблем от същия модел чашка. И аз реших да опитам и с нея, и пак нищо.  Sad

# 364
Моята бебка пие от обикновена чаша, но първо се научи от чаши със сламка.
Залагалки не съм и давала.
На сина ми давах от което зъбите му изпакнаха напред и ги оправихме с брекети.
Милият две години ги носи, но имаше полза.
Сега всичко е наред.
Само да вметна струваше ни 5000лв.
Затова не съм давала залагалка на малката.

# 365
Здравейте. Огито вече си ходи стабилно обикаля из вкъщи преодолява прагове и не спира и за секунда. Катери се по нощните шкафчета, иска да бърка по контактите и да включва сешоара или нещо друго, което е под ръка(чорап, кутията с крема и др.) обезопасила съм навсякъде. Бърка в шкафове и чекмеджета и влиза в тях. Като цяло много ми помага -разчиства масата като дръпне покривката. Много е щастлив, че вече може да ходи. През уикенда ще му правя прощапулник.Пусна се за първи път на Бъдни вечер и ето отне почти месец за до придобие смелост и увереност.
Напоследък трудно заспива през деня явно му се отразява това, че не ходим по разходки.  Напоследък не иска да си яде неговите манджички ,а иска от нашите и набряга на тестяно ,което не е добре, но много обича. За щастие обича и пресни зеленчуци и плодове. Мерките му са 77 см и тежи 10,540 кг.  има 4 зъба.
От чаша не може да пие опитах да го науча да пие от шише със сламка но не успях. Опитах да го слагам на гърне след като се наспи,но не успях да постигна желания ефект, а държат по 15 мин. и реших да поизчакам да почне да разбира.

# 366
Честито на проходилите бебчета. Пачи, все още не ходи сам и като гледам май скоро няма да проходи. За сега само ходи като се държи за мебелите. Страх го е да се отпусне. Не може още да стой и сам. Много пълзи и мисля, че и това ще повлияе на прохождането. Като го водим за ръце само шляпа Simple Smile
Миналият петък навърши годинка и тежи 8700 и е 78 см Simple Smile. От два месеца го мъчат зъбки, но все още не са избили (целият венец отдолу е побелял). Има за сега само 6 зъба Simple Smile

# 367
Vivi -88, честита годинка на твоя юнак  newsm38
Всяко бебе е различно, дъщеря ми проходи на годинка и три месеца.
Много е относително и грешно да се сравняват деца, и въпреки че го знам това, понякога и аз правя сравнения  Grinning

# 368
  • София
Юхууу, за много години момичета! Отдавна не съм се сещала да мина от тук, но сега ще се отчета Simple Smile Ники навърши годинка на 20.01., пусна се да ходи на 18-ти и вече е доста по-стабилен, тръгва на където си реши дори и без някой да му вика вече. Лази навсякъде и то много бързо. Има 6 зъбчета, 3 отгоре и 3 отдолу. Знае да казва мама, баба, дядо и тати, айде, айде де, бръмчи и се мъчи да свири с уста, но успява само да свисти с уста и да изкарва въздуха между зъбите  Grinning Актуални мерки не знаем, че още не съм се престрашила да го заведа зареди ваксината, на 11 месеца беше почти 74 см и със скромните 8100, започна да хапва по повече и с повече желание и последните 2 месеца качи по 500гр. Целувчици на всички бебчета! Heart Eyes

# 369
Мами,
напоследък немога да спя от притеснение.
В главата ще ме се пръсне да мисля за тези ваксини.
На 16.02 правим годинка и ни предстои ваксинация-реимунизация
против пневмококи.
Много ме е страх.
Четох в нета за пострадали деца и още повече се наплаших.

# 370
  • София
Моя мъж го е завел вчера на консултация и са му сложили Синфлорикс, беше ужасно кисел, не можехме да го успокоим да заспи вечерта и сега сутринта не пожела да си изпие цялото мляко, а нито едно от двете неща не са обичайни за него, но дано да е било само това. На годинка и един месец ще е другата ваксина. Ще дам и мерчици на годинка и 5 дни е 8700(+600) и 75(+2) , ходещ и правещ всякакви дивотии Simple Smile

# 371
Vivi -88, честита годинка на твоя юнак  newsm38
Всяко бебе е различно, дъщеря ми проходи на годинка и три месеца.
Много е относително и грешно да се сравняват деца, и въпреки че го знам това, понякога и аз правя сравнения  Grinning
Благодаря Simple Smile Няма спор, че всяко детенце е различно и се развива със собствен темп Simple Smile

# 372
Мами,
напоследък немога да спя от притеснение.
В главата ще ме се пръсне да мисля за тези ваксини.
На 16.02 правим годинка и ни предстои ваксинация-реимунизация
против пневмококи.
Много ме е страх.
Четох в нета за пострадали деца и още повече се наплаших.

Вече минахме тази ваксина за 12 м. Всичко мина добре, не е вдигал Т и си беше много весел. За твое успокоение спри да четеш коментари за ваксината и мисли, че всичко ще е наред Simple Smile

# 373
Привеееет! Да побутна темата, че спи зимен сън  Grinning

Как сте момичета? Какво правят дребните?

# 374
Дребното ходи, бута се Grinning станал е адски интересен, а аз се върнах на работа. Не ми харесва!

Общи условия

Активация на акаунт