Какво се случи след раздялата?

• 19 402
  • 84
  •   1
Отговори
Здравейте, мами. Не открих подобна тема, затова пуснах нова. Интересно ми е да разбера какво се случи с вас след раздялата? Как го прие детето, кога се вижда с другия родител, в какви отношения сте с него... Би ми било интересно как се справяте сами Simple Smile

# 1
Детето ми свикна бързо, тя не беше привързана много към баща си. Виждаха се един път в месеца горе-долу, не сме спазвали режима на свиждане. Не я взе нито веднъж с преспиване, нито пък за месец лятото. Тя не желаеше, той също не настояваше. След като навърши 18 се изпокараха с баща й окончателно, нито тя го търси, нито той нея, той спря издръжката й, въпреки че тя учи. Но пък няма как тя да докаже неговият доход за да спечели едно такова дело в съда. При последното дело за увеличаване, той каза на съдията "Работя, но не съм на трудов договор и не може да се докаже моят доход". Оказа се прав за съжаление, но явно и без тези 80лв се оправя детето. Просто се наложи да работи като студентка, което не е добре, но такъв е живота.  А що се отнася до мен, в момента в който се разведохме, вече не исках да го видя, никога. Налага се 2 или 3 пъти да говорим за детето, стигнахме до скандали, просто него не го интересуваше детето, аз се дразнех и така. Сега не съм го виждала от поне 5 години, не искам и да го виждам.

# 2
Scarlet, а каква беше причината да се разделите? Хората покрай теб подкрепяха ли те?

# 3
  • shumen
Моето дете свикна бързо,но беше малко.Като се разделихме с баща му нямаше и 2 годинки.Сега почти не го търси.За 6 месеца от как сме разделени е идвал 2 пъти да го види.Дело водим в момента за свиждания с детето и за издръжка,защото той взема голяма заплата+наем от апартамент,а дава само по 80 лева и казва,че повече не може да даде.За сега и моя не го е вземал нито веднъж с приспиване или за повече време.Относно мен-аз свикнах много бързо,и ако не беше детето и той не настояваше да дойде да го види,аз нямаше да му се обадя.Също и нямаше да го видя,а и ако може искам да не го виждам.

# 4
Scarlet, а каква беше причината да се разделите? Хората покрай теб подкрепяха ли те?
От него нищо не ставаше разбирай го буквално, нито съпруг, нито баща. Мързелив, не се грижеше за детето изобщо, от няколко години живеехме в различни стаи, и почти не се виждахме, прибираше се през нощта лягаше и така, сутрин ако се видим се изпокараме. Отдавна нямаше нищо между нас, не виждах смисъл да живея с такъв човек. Хора покрай мен  Mr. Green ами нямаше, родители ми са далеко, пуритани, не ме подкрепиха в решението ми да се разведа, абсолютно сама с детето си бях. Само една приятелка ме подкрепи морално в решението ми, но аз бях си казала, момента е сега, махам се и никога няма да се върна, в крайна сметка никой не е на моето място. Ревях всяка вечер като се прибирам от работа, че трябва да се прибира в неговата къща /това също ми се натякваше/.

# 5
и аз съм на същото положение-сама срещу всички, та затова ми.стана интересно Wink

# 6
Когато се разделих с БНД настъпи АД. Този човек направи и невъзможното да ме отблъсне от себе си мислейки че това е начина да ме върне обратно. Много неприятни моменти изживях. Не съм очаквала подобно нещо от някой с който съм била 10 години. Преглътнах всичко което ми причини, но това коете направи с детето ни никога няма да му простя. Синът ни беше 7/8 год. в тогава, достатъчно голям да вижда нещата и достатъчно малък да не може да ги разбере правилно. Лесен за манипулиране той стана оръжие в ръцете на баща си. Имало е моменти в които ми е идело да ида и да отмъкна тъпата тиква на създателя му. След около 6 месеца се загаджи с една моя приятелка, наранена от факта че аз не отдадох живота си на нея след раздялата ни а на човека който в момента ми е съпруг, решиха да ми отмъщават заедно. Един ден отишъл в училището, изкарал детето от час, казал му да не го търси повече че жена му е бременна и много се притеснява от позвъняванията му, хвърлил му някакви пари и изчезнал. Това се случи преди около 8/9 год. От тогава се е сещал един единствен път да го потърси, моите предположения са че това събитие съвпада с раздялата му с другата и е по скоро любопитство дали оная будала ( аз ) е свобода та да и се натресе пак.
Синът ми е 16 год. вече. Казва че е забравил. Ние се стараем да не му липсва нищо и да расте в една спокойна и уравновесена среда, но още не съм простила на себе си.

# 7
Това, че се отчуждават от децата си никога не съм го разбирала. Все пак се разделяте като съпрузи, а не като родители... А някои от вас имат ли втори бракове и как е? В смисъл как се чувства детето, добре ли е приемано от мъжа до вас

# 8
след раздялата започна по-хубавия живот. едно "голямо" дете по-малко си е облекчение погледнато от всякакъв ъгъл  Laughing

# 9
след раздялата започна по-хубавия живот. едно "голямо" дете по-малко си е облекчение погледнато от всякакъв ъгъл  Laughing
И аз така съм чувала от доста места Grinning

# 10
не съм чул някой да се е гътнал поради факта ,че се е разделил. а се разделят не само жени , но и мъже.  а ти питаш жените.  аз пък се обадих без да ме питаш  hahaha

# 11
не съм чул някой да се е гътнал поради факта ,че се е разделил. а се разделят не само жени , но и мъже.  а ти питаш жените.  аз пък се обадих без да ме питаш  hahaha
Grinning Ама разбира се, и мъжкото мнение е важно. Повече подробности няма ли да разкриеш Wink

# 12
То затова казват "щастливо разведен/а".  Mr. Green Да имам втори брак и дете. Голямата ми дъщеря и мъжа ми се разбираха добре до момента в който не влезе в пубертета, тогава с никого не се разбираше, нито с мен, нито с него. А пък като се сетя за каква глупост окончателно не си говорят с баща си, още ме е яд на него, че се държи бетер от пубертет.

# 13
  • Sofia
Трудно им беше (и още им е) на децата. Баща им горе-долу спазва режима (2 уикенда е месеца и разни празници), но само ги взима и ги дава на майка си, съответно те се връщат пак тъжни, че не са прекарали време с него. Връщат ми се и със здравословни проблеми, с които се боря до следващото им взимане.
Нашите отношения са доста зле, опитвах да направя нещо по въпроса, но като цяло няма шанс да се оправят, затова вече избягвам каквито и да било контакти.
Досега не можех много да усетя щастието поради продължаващия и след развода тормоз, но вече се прояснява небето и животът започва да става по-приятен. Единствено съжалявам, че толкова късно предприех действия и загубих ценни години в скапана компания.

# 14
А как е по празниците? Децата с вас ли са или при другия родител? Чувствате ли се виновни, че.детето е отделено от единия родител?

Общи условия

Активация на акаунт