Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 114
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Точно където трябва
Nutty , да. Миналата седмица излезна първото и сега второто. Но мисля, че те така си излизат, по две.
Паркирах я на двора да спи. Чудя се защо в количка заспива, в колата също, а в легло-не  Thinking То и не съм я пробвала скоро, но ще и направя леглото на люлка и ще мъча нещо. Е, най-дълъг сън откарва в ръце, но вече е бая куршумче. Бяхте коментирали за различното спане. Не знаех, че и това е типизирано. Паячка един ден спи по 3-4 часа /общо/ на 2-3 пъти по 1,5часа, друг ден прави по 3-4 дрямки по 30-40-50 минути. Не е с най-здравия сън, де.
Пак почна старите номера и се върти като шило по цяла нощ, през час. И си суче, суче... Онзи ден я мерих и от консултацията, за 1 седмица излезна, че е качила 200гр. Колкото за целия предишен месец. Иначе продължава да се мръщи на обедното меню. Следобед, с плод не отказва. Вече се чудя да добавям към пюрето мааалко банан за миризма, обожава го. И така маже, че...А, и определено пюрето го приема по-добре към 14-15часа. На обед винаги го отказва.
Исках да питам могат ли да им се дават обезсолени маслини? И леща? И тези които кърмите, без да сте заместили изцяло хранене, по колко пюре давате. Аз и правя около 100гр. и да си доцока, но се чудя колко е правилно. Е, тя и него не изяжда, но все пак да знам до какво да се стремя.
Вчера дааадох малко от овесената каша към оризова и малко синя слива. 140гр. почти го изяде. Всъщност за реакция към храните каквода гледам? Аз само пъпки търся. Има едни ситни около устата, но то колко боклук изяжда.
Вече прави правилни премествания с коляно, за пълзене. Дърпа и отваря чекмедже. Изобщо напоследък доста неща почна да прави. Растат децата. Но аз преди доста я държах в жезлонга, че да е статична и да свършвам по нещо. Сега, като почнах да я оставям на пода и изведнъж се отпуши.
Виждам, че давате броколи, авокадо, киноа, амарант и разни други екзотики. Това определено са храни дето аз не ям /хич не ме бива по експериментите/ и се чудя дали да и ги предлагам. Вероятно, ако са полезни наистина е добре да опитва, че ако яде само каквото майка и ще е егати злоядото.
Напоследък доста се замислям каква кукувица съм. Притесних се как ще я оставям на градина и тя ще плаче, как ще я отбивам, и тя ще си търси... Понякога, главно преди сън като се забавя и ме гледа и плаче едно все едно ме поканя и моли. Все ми е жал за това дете. А хич не искам да я правя да ми е все до полата. Трябва първо да поработя със себе си, ама как?
Простете, че не се включвам по много от темите, но като не съм компетентна предпочитам да не се обаждам.
А, fiona още някой заформихте разговор за контейнерчетата за урина дето продават. Стават ли за кърма или не? Установихте, че са от РР, но това какво означава всъщност? Мога или не да ги ползвам за хранителни продукти?

# 256
Привет и от нас  bouquet
Малкия днес ми го върна за вчерашния сън до 11 - става в 2, в 5 и окончателно в 7.45  Shocked
От една седмица прави нещо странно като се събуди - даже още не е съвсем буден, понякога не си е отворил очите даже, и се извърта по корем и започва да мрънка  newsm78. Има ли някое друго бебе да прави така? Много странно ми изглежда.
Аз вече дадох сирене - сложих малко в зеленчуково пюре, излапа го с кеф. Обаче не ми хареса това на Лакрима, ще си купувам Съединение.
И вече се чудя какво да въвеждам - зеленчуци ли, плодове ли, жълтък, глутен  newsm78. Верно много бавно става  Thinking

# 257
Аз сега въвеждам жълтък, после мисля да дам заешко, че още не съм, после ще добавя масло към пюретата и ако остане време до 18ти, когато е консултацията, ще дам и сирене. Обаче нещата вървят доста бавно като давам през ден месо, през ден жълтък.

Аз броколи и авокафо си хапвам, не ги смятам за много екзотични. Авокадото го режа на кубчета ои го слагам в доматена салата, може и моцарела да сложа. На мен ми е вкусно, но не съм сигурна дали на някой друг ще му допадне.

Дребното днес се събуди в 8 и аз бях много доволна, че е станал толкова късно - докато не се разсъних и не се сетих, че това му е обичайния час за ставане  Joy

# 258
  • София
Здравейте и от мен в този слънчев ден Grinning
Нямам търпение да излезем навън, но младежът спи вече почти час, та го чакам да отвори очи и го мушвам в количката. Днес ще сме на първия ни детски рожден ден Crazy, в клубче. Дано да му понесе, че ще са само по-големички деца, от 4 нагоре...
С нищо не съм захранвала вече две седмици, че и повече - с този обрив, който си влачи (макар, че почти изчезна), нищо не смея да му дам. Мисля тази седмица да го водя при дерматоложката ми, да погледне, че да съм по-спокойна.
elliee, принципно и аз в началото започнах да го храня само с неща, които се ядат у нас, но пък после си дадох сметка, че може с мъжа ми да не ги ядем, но ако на детето му харесат, защо да не си хапва. Та в този смисъл му дадох авокадо, заешко, карфиол и броколи ще му дам. Киноа аз ям, по време на бременността лекарката ми ме караше да си я хапвам, защото има много белтъчини, така че със сигурност ще му я давам и на него.

# 259
  • Пловдив/София
Привет и от нас в този хубав пролетен ден   bouquet

Не съм чела от няколко дена, ще наваксвам.

Много се радвам на смямната на времето- бебо засяпива вместо в 8, в 9, първото му будене също е по-късно и ставането е 7.30-8, а не 6.30. Излязохме на разходка в 10 и беше много свежо,още нямаше много майки в парка. Май ще свиквам на сутрешна и вечерна разходка, а следобед да спи вкъщи, че като започнат жегите...

пиша за друго обаче. Искаме да си сменим столчето за кола, вече не му е удобно и до 1-2 месеца съвсем ще умалее. Гледахме по магазините и съвсем се обърках, ане мога да намеря къде го коментирахте. Ето и моите критерии:

1. На първо място разбира се краш тестове. Понеже много пътуваме съм ок и да дадем повече пари, мислех да търся до 250 лв, но май хубавите за дълго ползване са около 500.
2. Да е удобен за дълъг път- да има различни позиции, не само седнала, а и полегнала. И да става и в двете посоки за движение. т.е. 0-18 или 0-25 кг, а не тези от 9 нагоре посока движение
3. Тук се чудя дали да има Изо Фикс. Проблемът е, че имаме 2 коли- малка градска и голяма извънградска. В голямата всичко ще е ок, но малката ми е с много малък (къс) колан. Едва го слагам сегашното, а е кошница от количката (коос на Хане). Т.е. Изо фикс ще е удобство- няма нужда от колан, макар че четох, че обратно на движението не пази повече от колана. Трябва да проверя дали и малката кола има възможност за Изо фикс, де.  

Мислех да вземем без много четене, само по външен вид на столчето, че нямам време и нерви и това да проучвам, но ако ще даваме 500 лв не ми се иска да е някой боклук и да не ни върши работа...Не знаех, че са така цените,очаквах нещо 100-200 като кошниците за кола. Не са проблем парите, но наистина да отгваря на всичките ни критерии, а не да купуваме след 3 месеца ново.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 13:44 от Пипи2013

# 260
  • София
Пипи, ще те хвърля в ценовата категория към 600лв. Доста рових и търсих и накрая реших да вземем Maxi Cosi (писала съм и друг път за това, а и кошницата ни е от марката и съм доволна).
Opal е със закрепване с колани http://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1118, Milo Fix е с изофикс http://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1117. Аз по-скоро мисля, че ще вземем с изофикс.
За нещо на по-сносна цена, но и с добри показатели за сигурност, виж Britax Romer http://www.detski-sedalki.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8

# 261
  • Пловдив/София
Пипи, ще те хвърля в ценовата категория към 600лв. Доста рових и търсих и накрая реших да вземем Maxi Cosi (писала съм и друг път за това, а и кошницата ни е от марката и съм доволна).
Opal е със закрепване с колани http://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1118, Milo Fix е с изофикс http://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1117. Аз по-скоро мисля, че ще вземем с изофикс.
За нещо на по-сносна цена, но и с добри показатели за сигурност, виж Britax Romer http://www.detski-sedalki.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8

Мерси много, на мен ми харесва това Мило Фикс. Вие още не сте взели, така ли?

Само не знам какъв е този колан на клипчето, не би ли трябвало да се слага само с твърдата част към седалката (изо фикса)?

Притеснявам се, защото както казах колата ни е с къс колан.

А къде в София могат да се видят на живо, в повечето магазини не видях тази марка,най-скъпите бяха Хаук за 500 лв (Хиполенд, Вис Виталис обиколихме)

# 262
Ние вчера взехме Бритакс и дребното направи една разходка вътре, много му хареса. Гледа си, приказва си, супер му е. Взехме го от продавалника чисто ново. Класът е 0-18, за да може и назад да се вози. Дават го до 4 години да е ок, но зависи и детето колко бързо расте. Поне няколко години обаче ще се ползва.

Поправете ме, ако греша, но аз мисля, че столчетата с изофикс стават и за колани, а за дължината на колана - колата на баща ми е с по-къс колан и там кошницата не се закопчаваше добре, но новото кошче няма проблеми.

# 263
  • София
Ние взехме на Бритакс 0-18 кг от Амазон, но не е с изо-фикс. С доставката не ми излезе повече от 250лв. Сега се вози обратно на движението, но по-удобно ще му е като го обърнем. Има полегнало, но не е голям наклона.

# 264
И ние закъсахме с тия обриви ли са, и аз незнам какво. Има под гушката на две места като съвсем ситни пъпчици, грапаво на допир, като две петънца са. Сега и на крачето - по-едри пъпчици, леко разпиляно стоят. На бедрото са, само на едното краче.....дали е реакция към храна се чудя. Знаете ли как се проявява обрив при хранителна алергия - по цялото тяло ли да търся, или може само на едно място да избие?

# 265
  • София
... но ще и направя леглото на люлка и ще мъча нещо.
И аз така, ама ми пратиха грешен люлеещ механизъм и сега чакам да ми го подменят. Не знам какви хора работят по тези магазини...  #2gunfire

Пюре, каша, ако яде, изяжда до 2-3ти бурканче (от детски храни). Сигурно е към 120-140гр. А може би трябва да стигнем пълно бурканче... Но тя си суче, не съм махнала нито едно млечно хранене.
Във връзка и с контейнерите, предпочитам стъклените бурканчета. Иначе имам на Авент контейнери и са много удобни, но гледам да избягвам пластмасите когато ми е възможно.

Mrs.Petrova, почти всяка сутрин се обръща по корем и напряко на леглото и понеже не й е удобно така и започва да мрънкоти...

# 266
Много благодаря за линка към книгата за съня. Остава да намеря и време да я прочета Simple Smile
Аз столче за колата имам. Каката вече едвам се събира в нейното и директно ще мине на малкия. Само дето на него му е рано още за следващата група, та ще се погъчкат и двамата още малко. Ако някой има столче от група 2 или 2-3 ще съм благодарна да сподели, че за нея трябва да търся. Иначе сегашното й е Чико Еспейс (9-18) и аз лично съм доволна. Не знам какво повече може да се иска от едно столче.

Госпожо Петрова малкият правеше така, когато се научи да се обръща. Сега си се разревава без да се обръща Simple Smile
elliee Аз давам по 60-80 гр. на око. Всеки път остава, така че и това му е много. Не ми върви много яденето нещо. Предпочита си да си суче малкия. Все със бутане, лъжене някакви номера за да преглътне. И току се дави и иска да го повръща. А в началото не беше така.  Аз за сега съм решила да давам зеленчуци, имам заек и утре ще ми дадат пиле. Та тези дни и месата ги почвам успоредно със зеленчуците, че хемоглобина е паднал за един месец от 128 на 109.
Иначе да се похваля тулупчо се взе в ръце и се задвижи Simple Smile Овладял е много добре вече свиването на краката в коленете Simple Smile Повдига дупето, главата високо горе, лашкане 3 пъти напред-назад и ако не се почуди се придвижва напред с отскок, като забива глава разбира се. Simple Smile Ако се поколебае или забрави да скочи навреме се лакатуши дълго време и накрая просто се сгромолясва пак по муцуна Simple Smile Много е смешен. Simple Smile Даже последно днес успя няколко пъти да застане кучешката с присвити крака в коленете и изпънати високо ръце и корема му горе високо Simple Smile Обаче много се ядосва де. Не го прави с кеф ами в яда си, че не може да стигне нещото, с което го подмамвам. И мрънка жестоко. Направих му чудна арена за тренировки днес. На спалнята сложих възглавници отвсякъде и ги пъхнах под завивката за да не може да ги избутва. Утре пак е там Simple Smile
Иначе на него смяната на часа не му се отрази май, но аз яко се омотах. Изобщо не мога да сметна колко часа старо време е(всеки път съм така ) Wink Та го храня, приспивам,извеждам на разходка, когато ми скимне Simple Smile Не, че преди спазвах режим, ама сега съвсем не мога да се ориентирам Simple Smile
Ей, за малко да забравя основното. Кофата ми умаля вече и реших да взема някаква приставка и да го къпя направо във ваната. Купих днес някаква от тези пластмасовите, като при анатомичните ванички със вакумни крачета и го паркирах. Ми, още по-голям зор. Първо съм наведеня яко до земята, после той мърда и излиза от това чудо. Не е свикнал да го къпя легнал и съответно напира с главата напред и не на последно място това чудо май му е тясно. Та сега се чудя какво да правя. Не може да седи още дори и съвсем съм без идея. Ако ви хрумне нещо, моля споделете.
А, да и за капак на всичко от къде реших да ги къпя с кака му тандемно не знам. Тя пищи, че и е гореща водата (къпя я направо със студена вода по моите стандарти, че не търпи изобщо топло), той се опитва да се измъкне от стойка и бута кака си с краката, тя мисли, че той ще се удави и почва да пищи още повече, той се е научил да пищи, когато я чуе тя да пищи...... Излязох мокра от пръските и от зора накрая.
Утре познайте дали ще къпя някого Simple Smile

Хайде лека на всички и слънчев ден утре Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 22:28 от ymemansi

# 267
  • Пловдив/София
Уф бее, сега видях, много интересни неща сте си говорили, ама ако изчета всичко, ще ми отидат единствените 1-2 часа сигурен сън (напоследък Бебс спи добре до 1-2, после се буди през 30-60 минути)

Мернах няколко теми и да си кажа:

За работата- колебая се, но май ще остана и втората година по майчинство. Ако ми дадат вариант на 1/2 ден, ще го приема, но на цял няма кой да ми гледа бебето, а не искам ясла. Още го мисля де. Чудех се и друго- отпуските кога се пускат- ако не се върна сега, а догодина август, 2та месеца отпуска дотук тази година ли ги пускам, или догодина преди да се върна, т.е. от юни?

За детегледачките- аз бях против, но толкова неспане ми се събра, че реших да се видим с една препоръчана жена. Ами хареса ми, против оставяне на детето да плаче е, гушка го при най-малък мрън, даже май има шанс да го разглези. Но повече ме беше страх да не го остави да плаче. Ще я пробвам за 1 нощ седмично, за да спим и ще видим как върви и дали ще ни хареса. Но ми е много терсене като си представя, че няма да съм до Бебс цяла нощ...все се надявам да се успокои и при друг и ще я помоля 100 пъти ако има проблем, да ми чукне на стаята (макар че има голям шанс сама да ги чуя).  

Утре ще търся линка за книгата за спането, ако не го намеря ще помоля пак да го дадете или да кажете на коя стр се намира.

лека от мен, че едвам гледам...

# 268
  • София
Скрит текст:
Мерси много, на мен ми харесва това Мило Фикс. Вие още не сте взели, така ли?

Само не знам какъв е този колан на клипчето, не би ли трябвало да се слага само с твърдата част към седалката (изо фикса)?

Притеснявам се, защото както казах колата ни е с къс колан.

А къде в София могат да се видят на живо, в повечето магазини не видях тази марка,най-скъпите бяха Хаук за 500 лв (Хиполенд, Вис Виталис обиколихме)
Пипи, не сме взели още - все още се побира в кошницата. Коланът от клипчето е колан от самото столче, който допълнително се връзва към изофикс системата на колата. А за място, където да се видят - аз мислех директно при вносителя Ханделсбюро Неделчев. Иначе в сайта им пише, че нещата им се продават в магазин Дундьо, Бебе маркет, 9+ (и трите имат и сайтове, и физически магазини).

Nutty, все едно описваш вида на обрива на Никола. Утре ще звъня за час при дерматоложката, дано да има свободен час тези сни и ако ни приеме скоро и каже от какво може да е, ще ти кажа.
ymemansi, хайде честити му опити за пролазване Crazy

Детският рожден ден, на който бяхме, мина добре - бая си крещяха децата и Никола ги гледаше втрещено, но не се разрева, накрая само мрънкаше, че му се доспа. Иначе той вече ''проходи'' с проходилката. Тази, която ползвахме в началото имаше задни колела, които се движеха само напред или назад и някак си не му даваха свобода. Но решихме да я върнем на приятелите ни и вчера му купихме - всичките й колелца се въртят навсякъде и той го разбра това нещо и днес цял ден се влачеше с нея в кухнята и вече започна да отваря шкафовете, което значи, че утре отивам да купувам заключалки (или както там се казват) за шкафове.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 00:06 от ижинка

# 269
Да не реши някой, че спим ние Simple Smile Правим си компания от 1 час вече с младежа в кухнята. Купих му днес Бочко за никнещи зъби и май има обратния ефект за сега. Като го намажа така се настървява, че извадя ли си пръста започва рев за още. А напръстника подсилва ефекта. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт