Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 092
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро!

Ранобудният ми син реши, че стига е спал. Брр,

За количката ние сме с хаук малибу 3 в 1 и летния вариант ме устройва чудесно. Лек, удобен, сгъва се лесно, има голям сенник и поставка за чаша Simple Smile баща ми каза, че можел да ми вземе от познати някаква друга лятна количка, ама аз му казах да не се занимаева. Като че ли е малко по-обемна, но не е чак такъв проблем.

Вчера му взех обувчета - съвсем обикновени за прохождане на Колев и Колев, ще видим дали са добра инвестиция. Взимам ги за навън, че като е буден не го свърта в количката вече Simple Smile

Лек и успешен ден от нас!

# 361
danny_p олеле олеле ... ще прохожда ли човека вече Simple Smile Толкова далечно ми се струва на мен. Сега се чувствам някак странно с бебо защото предния път си общувах основно с една приятелка с бебе и моето правеше всичко мноого по-рано от нейното, а и с другите по-големи дори моето пак беше по-напред ѝ;0 Сега номер 2 го дава по-лежерно и не бърза с нищо, ама не съм се впрегнала де, само отбелязвам разликата между двамата ми Simple Smile Как е малкия?
ижинка Благодаря за споделянето. Аз със сигурност ще отида за тази инжекция, но не мога да правя рехабилитация после. Дано се оправя само с нея.
Това с ранното връщането на работа ми се струва някакъв кошмар. При мен поне няма такава опастност Simple Smile Не съм заявила никакви претенции и желания за кариерно развитие на този етап. Даже напротик - казах си, че в момента изкам да си стоя на сегашното ниво, поне докато поотрастнат малките. Иначе си е много трудно. Една колежка се върна така на работа след 9 месеца, точно заради предложена по-висока позиция. Но, на нея майка й помагаше много с детето. Даже почти само тя я гледаше след това. Аз така не мога. Та с нея се бяхме наговорили и вторите да ги бременеем заедно, но тя така се засили нагоре по кариерния път, че още я чакам Simple Smile Според мен сте си за бавачка при това положения. Желая ти успех!
Благодаря и за предложенията за сенник и поставака за чаши. Аз знам друг такъв за сенниците иначе  Wink
Лятна количка си имам. Стара е, но беше много хубава за времето си. Само едното предно колело бие накриво и трябва да я оправя или ще потърся ново и ще си я ползвам пак.
Пипи2013 аз това Хане го бях харесала на една количка. Сега ме замисли с коментара си.
Последен ден детоксикация. Чак не вярвам, че го докарах до тук. Чувам някакво къркорене нон-стоп, но глад не чувствам никакъв от вчера вече.
Хубав ден на всички.

# 362
Изглежда ми още далеч от истинското прохождане, защото не е никак стабилен и не е схванал номера сам да се държи, но обожава някой да го държи и той да подскача. В крокодилката вече е много пъргав. Не може да върви напред, но може назад и настрани и като иска да стигне някъде се завърта и стига. Вчера го гледах и му се смях много - хваща предмет от масата, но го изпуска и се навежда със супер съсредоточена физиономия да види къде е паднал Simple Smile)) той въобще не иска да пълзи и не му харесва по корем - запъва и реве. Може и да се промени и да пропълзи, но според мен е по-вероятно директно да проходи. Обувчетата ги взех за навън, защото като седнем някъде и го слгам да стои по пейките и краката му постоянно изпадат през дупките Simple Smile

Браво за детоксикацията!

Дребното както се събуди рано днес и след яденето му се спеше още. Но нали не иска да спи в мен, оставях го в леглото - понякога заспива там, но не и днес и накрая го прострях в количката и заспа!! Simple Smile Simple Smile доволна съм, навън щяхме да измръзнем всичките.

И вчера си взеха дребния звер, който ни беше на гости, все още ми е странно спокойно и се оглеждам за пакости Simple Smile

Още няма зъб вече трети ден - може пък вярно някой вирус да е лепнал дребния. Вчера му дадох панадол - ами моето дете можело и да се усмихва Simple Smile

И понеже съм фен на мастършефа, който върви в момента, ако се видите някой ден във време - в youtube има masterchef junior - дечица от 8 до 13 години участват и са разкошни! Аз съм абсолютно шокирана колко невероятно готвят тези дребосъци, аз не мога да им стъпя и на най-малкото пръстче, ако става на въпрос и участниците в нашия мастършеф не могат! Simple Smile

Малко се олях в писане, спирам вече Simple Smile

# 363
Здравейте, момичета! Гложди ме следният въпрос - как слагате децата на земята,в смисъл, моята беба засега е на леглото, то е голямо и там дивее. Обаче се е научила, че е мекичко и понякога се отпуска като талпа, особено ако й се спи,коронният номер е да забие глава. И сега ме е страх да я сложа на земята, ще вземе някое сътресение да си докара. ....Хем съм при нея,но знаете колко непредсказуеми могат да бъдат дребосъците.....идеи?
Дани, и ние сме с хаук малибу и количката е прилична като съотношение цена качество. Обаче да те питам - как нагласяш позициите за гръбче? Уж били три, а то и 103 могат да станат с тази джаджа, с която се регулира. Все ми е неуверено правилно ли я поставям и т.н......абе шантава работа. То за какво ли ми е уверено що се касае за беба.
Ижинка, мн гадно това с работата. Дано измислите вариант с колегите поне да забавите топката. От една страна бебето веднъж ще е бебе, но от друга нали все за бъдещето трябва да мислим, да им подсигурим някакъв относително нормален и спокоен живот.....

# 364
Здравейте, момичета! Гложди ме следният въпрос - как слагате децата на земята,в смисъл, моята беба засега е на леглото, то е голямо и там дивее. Обаче се е научила, че е мекичко и понякога се отпуска като талпа, особено ако й се спи,коронният номер е да забие глава. И сега ме е страх да я сложа на земята, ще вземе някое сътресение да си докара. ....Хем съм при нея,но знаете колко непредсказуеми могат да бъдат дребосъците.....идеи?

Нути и моят прави така , по същия начин. Дори един път го сложих на земята и той се отпусна назад и удари главата в земята.Предполагам трябва одеало или тия пъзели от Джъмбото, ама не знам колко биха понеесли леко удара:) И аз бих искала идеи...

# 365
Ние нашата я взехме почти нова от продавалника, така че цената се получи повече от прилична. Позициите ги нагласям на усет. Не знаех, че трябва да има три позиции Simple Smile  аз го сложих в летния кош на 3 месеца и в началото ми беше доста притеснено дали му е добре наклона, даже го бях мерила Simple Smile)) сега вдигам на макс, когато е буден и се ядосвам, че не може повече Simple Smile като заспи свалям надолу така че да е горе-долу легнал. Не му се притеснявам вече за наклона, той и прав си заспива, аз го свалям, за да не се учи да спи прав Simple Smile

За хвърлянето не знам, и аз се чудя. На земята той си лежи и го придържам ако е седнал, а го слагам на килим. Номера с хвърлянето назад го прави на повивалника и на столчето за хранене. Най-накрая ще махна меката подложка на столчето, да се фрасне два пъти и да миряса. Ама като го знам - няма да миряса....

Дописвам: ижинка, за работата. Моето мнение е да не се изнервяш толкова. В крайна сметка американките, а и не само те, се връщат на работа на третия месец. И американчетата и те стават хора в крайна сметка. Детето ще го понесе. Ние имаме едно от най-дългите майчинства и затова малко преекспонираме драмата с ранно връщане на работа. Аз ще се върна някъде към септември и не го правя на проблем. Дребното ще ходи на ясла, а ако не му понесе ще го гледат баби и дядовци, ако трябва и гледачка ще намерим. Между другото, бях чела изследване, че ранното тръгване на ясла подпомага социалните умения в по-късна възраст. Нямаха предвид чак толкова ранно, мисля, че ставаше дума за 2 години. Това е моето мнение, а все пак решението го взимате вие. Успех!

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 10:48 от danny_p

# 366
  • София
Пъзелите много омекотяват и като се строполи на тях няма страшно - даже много повече от всяко одеяло....не че като не излезе от него не се случва да се просне пак, но пък трябва да се научи...не мога нон стоп да го вардя от всичко...сега постоянно се удря горкия, защото се изправя и току се изпусне и се тропне на някъде...няма и страх бе, пуска си и двете ръце понякога и естествено веднага се строполява и хайде пак....лошите удряния се получават, когато вече се е уморил, но упорито продължава да се изправя...естествено все гледам да го пазя, но се е случвало да го оставя в кошарата за игра, която уж си е безопасна и е за да мога да върша нещо, докато е в нея....и той като се е пънал да се изправя и е паднал върху някоя играчка и се е ударил пак и рев....естествено след малко все едно нищо не е било и пак се напъваме  Crazy Crazy Crazy Crazy не знам как ще го опазя жив. Имахме си гостенче един месец по-малко точно и то беше много кротко. Майка му все ми предлагаше да гледа моя дивак като имам някаква работа и аз реших да ги поканя в нас да види за какво се гласи Simple Smile че само в количката го е виждала. За един час моя си издрънча 3 пъти кратуната, да не говорим че не се спря и за секунда....та заявиха, че няма да се оправят с него Simple Smile аз това и очаквах де Simple Smile Иначе двамата като се налазиха Simple Smile и трябваше да ги разтърваваме, че те и двамата искат си изкарат очите...нали знаете как опипват лицата с интерес Simple Smile аз едва се опазвам от него, а те себе си абсурд.....и за играчки се дръгнаха....един като вземе една и другия я дърпа....много сладко Simple Smile Боян по-подвижен нормално, че е и по-голям и по едно време яко затисна другия и не го пускаше да се обърне...бе лудница ще е с двама да се оправяш такива Simple Smile

Естествено днес режима ни отива на кино.....не знам баща му като е тук как успява всичко да обърка....уж не е нарочно...ето сега още спи малкия, а обичайно заспива след закуската в 10:30 и спи час и половина два....сега още не сме закусвали и не знам то обяда ще го правим в 3 часа май. Нещо не ми се нагласят нещата, като се буди към 7:30-8 за ядене - това да е мляко, след това да има закуска (до днес и тя беше мляко, но днес ще дам овесени ядки със сиренце и масло). Ще го мисля някак....

# 367
И при нас днес режима е на кино. Дребното опищя света в 10, че е гладен, забъркх му мляко и заспа пак, още спи. Не знам кога ще обядва и колко въобще. Ама когато-тогава. Аз бърза работа нямам Simple Smile

И аз не знам как ще го опазя, тия деца никакво чувство за самосъхранение нямат. Как не сме изчезнали като вид не знам Simple Smile

Но го забелязах, че много се радва на малки деца. Смее им се и им бърбори Simple Smile голямо шоу, трябва май да тръгваме по градинките Simple Smile

# 368
Аз одеало имам, прекрасно, на Таф тойс, тъкмо за игра. Ама все си е твърдо. Че няма да я опазя без някой и друг удар няма, ама....  newsm78
Дани, тя съвсем поседнала е най-поседналата. Не смея толкова. Тя и предимно спи като сме навън де, но и това ще свърши. Иначе права може да спи от колико - рефликсния (ужасен, ужасен) период. По-скоро се притеснявам да не я изкривя нещо. Слагам я чат - пат да посядва,  но определено не е стабилна и не знам....да не й дойде в повече.

# 369
  • Пловдив/София
Моят си е на земята от 1-2 месеца.  В началото само на пъзела и с оградка, но бързо се отказах. не иска да седи затворен, а сега не мога и да го спра, пълзи навсякъде. Като чуе баща си от вратата тръгва да го посрещне от хола към коридора. Много е смешен, защото пълзи бавно, но като има цел и так, так, си прекосява апартамента. В коридора само го спирам, че там се ходи с обувки, но се случва да го изтърва.  За главата- удря я, от пълзене вече не, че е много добър, но от 2 дена се изправя на дивана и понякога пада назад. Сложих пъзел до дивана, но се случва да падне на килим или ламинат. Ревне малко и това е. Няма как да го опазим и главите им са здрави, само на цимент е опасно. Е, като падна от спалнята с главата надолу на ламинат доста се уплаших, но педи ме успокои, че ако не повръща, е ок. Проверявам и зениците.

Мисля да взема втори пъзел и да сложа навсякъде около дивана, на него ми е най-спокойно.
Ох от 10 мин седи прав на дивана, едва вчера се научи, а вече му е супер интересно. Още няма 8 месеца и нали не бивало така рано, ама какво да го правя, сам се научи...На 8 месца сигурно ще ходи вече. Дивак, не знам как ще пием бири лятото, той на едно място не седи повече от 30 секунди.

Това ме притеснява малко- не му е интересно да го занимавам, иска да се движи, как ад го науча така ан нещо Sad

# 370
  • София
Аз малко ви се чудя какво сте се запритеснявали за сядане и изправяне.......особено пък за сядане след като вече минават 7 месеца.... Ми аз го слагам седнал на стола за хранене от 5 месеца и половина (не че е най-правилното, но като нямаше къде полегнал да го храня.....сега вече си седи човека идеално сам. Не може да направи коремна преса и да седне от легнал, но пък си пълзи пълзи и току поседне на дупе и не залита въобще. За изправянето Пипи ние се изправихме преди да навършим 7 месеца.....от тогава това ни е най-любимо занимание и стой много дълго така. Отказала съм се да го свалям, защото веднага пак се покатерва и изправя. Той върху мен и от преди това се изправяше де. Не съм го мъчила по абсолютно никакъв начин и не съм го и залъгвала с нещо. След като сам е почувствал, че е готов, какво да правя......явно си е готов...не мисля, че само едно бебе би вървяло срещу природата и би си причинило изкривяване или нещо подобно. Щом се изправят значи са готови....пак повтарям не съм го насилвала за това. Нямам никакви амбиции детето ми да прохожда на 9 месеца. Радвам се, че е активен, но определено ще имаме много цицини Simple Smile На количката вече го вдигам на най-седнало, но то си е доста наклонено, особено ако сравня със столчето му за хранене. Но пък така си гледка и му е по-добре. Пречупих се и да го обърна и вече не гледа към мен Simple Smile или аз към него по-точно...малко ми беше терсене в началото, но ще свикна Simple Smile детенцето ми пораства Simple Smile

Да добавя...вече се съмнявам, че баща му му дава нещо....и го приспива....докато не гледам....спа до 11:30 и тогава закусвахме....след това игра игра и тъкмо когато вече планирах да му дам обяд към 14:30, че да не изоставаме много...и хоп в 14:15 заспа....баща му го гледаше на канапето и той се щураше и изведнъж се кротна и заспа Simple Smile Ужас....сега чакам да се събуди, че да обядва, а кога ще е следобедното, че и вечеря хич не знам. Явно за следобедна закуска ще дам по-малка порция....нас ни бърка това, че се храни на 4-ри часов интервал обичайно, а за да направя добре режима трябва май да го направя на 3 часа, но пък ето че като заспи и не се събуди Simple Smile явно не е гладен и си иска 4-ри часа между хранене. Лудница Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 15:17 от Astined

# 371
Астинед, започнах да слагам бебата поседнала на 6 навършени месеца. Такива бяха препоръките на педиатрите и ортопедите. От тогава до сега посядва и се храни в столче, но това определено не означава, че може да седи три часа в напълно седнало положение. Знам го, защото бързо се уморява. И понеже е бебе, което не може да каже, че не му е удобно, или да си смени позата само, се притеснявам да не й навредя. Та това ме притеснява.

# 372
  • Пловдив/София
След дълго чудене си взехме столче Maxi Coxi Milo Fix. С добри показатели е в АДАС, 0-18, имаше и голям избор от цветове (в "Малечко" на околомръсното). Със синьо-лилаво сме и е по-високо, та май на бебо му е по-удобен. Минуси- назад като е има само една позиция на накланяне, максимално легнало (което не ми се вижда достатъчно легнало), уж за по-голяма безопасност. Напред има вече няколко позиции. Абе дано на дълъг път му харесва и да не мрънка, това е важното.

Знаете ли дали столовете с Изофикс задължително трябва да им се слага и коланът, този, който се слага към този горния между седалките? Нещо много ми е сложно и ако не е задължително ще го пропусна.

Много ми е притеснено, че цял ден Бебс киха. И е кисел. Не е топъл, не ми изглежда болен, но това кихане..може ли да е от зъби? Че са се активизирали от няколко дена. Да знаете, само морков помага, за който не се е сетил. От хладилника, остърган и без краища му давам, не може да го отхапе и да се задави (надявам се). Гризалките не го облекчават, а за моркова умира, като му го вземеш надава вой, а на други играчки рядко реагира така. Седи и се чеша , лежи и се чеша, голям кеф му е.

# 373
Аз дребния не го държа предимно седнал на разходка. Той предимно спи Simple Smile а като не спи или е седнал, или го вадя от количката, за да разглежда и да се забавлява. Затова са ми и обувките. А аз предполагам, че тя дава някакви сигнали, че се е уморила - иначе как знаеш Simple Smile дребния започва да мрънка например, ако съм го забравила за по-дълго време в столчето или проходилката. Досега не е мрънкал в количката, че му е високо - мрънкал е, че му е ниско Simple Smile

Аз изгоних мъжете навън да се разхождат, пуснах прахосмукачката и сега ще готвя. Мм ми довлече някаква полуготова торта, която направих, но не ми вдъхва доверие Simple Smile ако ми останат време, сили и желание може да забъркам и един крем. Как да не обича човек свободното време Simple Smile няма да се тегля една седмица против депресия Simple Smile))

Пипи, столчето е супер - аз го гледах и него като избирахме. За зъбите - и аз още се чудя зъби или болест е Simple Smile няма зъби, няма и признаци да оздравява. И се сдоби и с разстройство - отново симптом на зъби, но вчера му сложих мъничко царевично брашно в кашата - дали не е и от това?! В общи линии голяма драма са тези зъби.

# 374
Дани, и беба спи предимно на разходка, но това всеки момент очаквам да се промени. Започва да прави едни сериозни паузи на бодърстване тези дни, но още не съм я тествала навън, времето тук е отвратително меко казано. Дано скоро се оправи. Иначе за сигналите - понякога, като се храни по-дълго време по една или друга причина, я виждам как се свлича и....абе не е като да си седи. Гък не казва обаче. А когато играем, като се умори се килва. В количката обаче няма тази опция. Знам, че прекалено се впрягам, ама какво да направя. На трийсет плюс надали ще успея да се пречупя и ъпгрейдна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт