Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 091
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Моя сега го гледам в кошарата за игра си седи сигурно повече от половин час на гъза.....ако му е неудобно веднага може да си смени позицията....по-лесно от това за него няма, но в столчето за хранене и ние се свличаме....то това си е според мен щот дупетата им на столове трудно седят мирно Simple Smile и защото се облягат там, а иначе без подпора си стоят съвсем изправени, за да са седнали. Това е мое мнение, но и аз знам, че след 6 месеца вече си е ОК да ги слагаме на дупе ако искаме и въобще вече като ги държим не ги пазим толкова да не пада тежестта върху дупе. То и на моето близо 10 кг кюфтенце ще ми е зор иначе Simple Smile отдавна на коленете си почнах да го държа седнал, че то иначе трудна работа. Ще видим, като проходи ще се организирам за един ортопед, че сега на 6 м не се наканих, а и не ни даваха и направление. В проходилка няма да го слагам....после като стане по-стабилен ще вземем от тея дето се бутат - уокъри... не смятам и каишки да взимам макар че тази лудетина Simple Smile си е за каишка Simple Smile ще тичам след него и ще слагам дрехи с качулки Simple Smile да го държа за тях и моя кръст да му мисли Simple Smile

# 376
Пфффф, поне свличането да знам, че не е локално явление. Иначе половин час на дупе не издържа. Много са й интересни пустите чорапи и забива глава право в краката. Ще се научи на всичко де, ама аз нали трябва да се притеснявам все за нещо Simple Smile
Мерси за отговорите Simple Smile

# 377
  • Пловдив/София
Някой ползвал ли е детегледачка сега или с другото си дете на същата възраст?

Ние решихме да опитаме този вариант, за да можем някой път да спим през нощта или да излезнем, че на бабите не можем много да разчитаме, работят и са далеч. Освен това ако се наложи да се върна на работа да имаме вариант. Един път го гледа през деня и беше ок. Сега я извиках вечерно пробно, че утре сме на рожден ден и да видим как ще го приспи. Беше истински ужас- рева, та са дра, жената се изпопритесни, накрая не издържах и влязох- при мен се успокои на секундата. При нея не искал да си изпие млякото, при мен изпи почти всичко. Като го успокоих и го дадох тя да го храни- пак ужасен рев. Явно е свикнал само аз да го приспивам (опитахме и ММ онзи ден- беше ок, явно него си го познава по-добре). Вярно, че по принцип си е кисел днес, зъби или настинка, не знам. Но и със сигурност усеща, че не съм аз и хем ми е криво за жената (макар че ние пак ще й платим де, ама не искам да се притеснява и да идва с нежелание).

Та имате ли съвети и идеи как да го направим по-лесно? утре може и да пропуснем излзиането, но все някога ще се наложи...И мисля, че дори да я е виждал 10-20 пъти, пак ще е така. С майка ми опитахме веднъж приспиване и беше същото (а беше на 5 месеца май). Иначе вечер заспива супер лесно при мен- млякото го пие на моето легло гушнат, после изправен 5 мин за оригване и после в кошарата с потупване ръмжи и заспива, понякога и съвсем сам.

Много ми е гадно, че се измъчи и детето, и жената, от мен текат реки от пот, а допреди малко обикалях апартамента в тръс от нерви и ММ ми се смееше  Laughing

# 378
Приключихме с най-бебешкия период. Тези дни раздадох или върнах люлки,  шезлонг,  повивалник, зимната количка. Само незнам стерилизатора защо задържах? Разчистих и типично бебешките дрешки като ританки и газщеризончета. Осъзнах как моето малко бебче,  което все едно вчера се роди вече е порастнало и ми стана доста носталгично Sad
Моите опасения, че като сменим количката и съня ще се развали се оправдаха. Преди спеше по 1.3-2 часа,  а сега в леглото си спи 40 мин до 1 час. Но няма как - неможе цял живот да спи в количка,  а лятната,  въпреки че има пълно легнало положение не ми е ок за спане.  Предпочитам,  когато сме си в къщи да спи на равно и твърдо. За сметка на дневния сън,  нощния се подобри.  Вече не се храним нощно време,  само малко примрънква и с даване на биберон заспива отново. Дано така да продължи,  че вече с по-дългите разходки през деня,  нямам кога да наваксам съня.

# 379
  • София
Правя детоксикация от вчетра и главата ми също е на път да гръмне, ама ще го бутам, че съм до никъде с отслабването. Надявам се да ми е някакъв старт, въпреки че не съм измислила как да продължа след захранването.
Дописвам: Обмислям да си купя сенник за количката, че моят е доста плитък и при легнало положение е много открито. Не пази нито от слънце, нито от вятър. Та да питам знаете ли някъде да продават сенници. Аз знам само за едно момиче, което прави такива и ги продава във ФБ, но искам да разгледам и други варианти ако има.
И още нещо. Виждали ли сте някъде универсални държачи за чаши (cup holder), които да не струват торба пари?
Аз взех сенник от тук: https://www.facebook.com/SennikZaKolicka?fref=ts. Даже моят го има няколко снимки по-надолу (с Айфеловата кула в червена гама). Ползвам го непрекъснато и за вятър и за слънце. Имам и чисто черен и от време на време ги сменям за разнообразие.
За държач за чаша и аз се замислям, добре че ме подсети.
ymemansi, детокса как го правиш, нали кърмиш? Аз не смея заради кърменето, а преди да забременея - всеки месец и се чувствах много добре.

Ижинка, аз също не бързам да се връщам на работа, но ако имаше предложение за по-добра позиция, предполагам бих се съгласила. На този етап смятам да си гледам бебка две години, че даже и отгоре.

Следобед бяхме на разходка два часа и двата часа Миа не спа и си седеше и си гледаше в количката. Не даде индикации да й е омръзнало или да я натоварва седящата поза. Тя така или иначе ако не спи е седнала. Според мен възрастта вече позволява. Аз повече се тормозя от това, че иска само да се изправя. И тъпче на едно място и си настъпва крачетата и се събува. Това ме притеснява и ще питам педиатърката, ако трябва на ортопед пак да я водя, че това кривене на крачетата в глезените не ми харесва...

Мислех да купувам лятна количка, но братовчедка ми ми даде нейната Хоук Малибу и смятам да ползвам нея при пътуване. Иначе моята е по-обемна и в колата определено си заема доста място.

# 380
  • София
danny_p, с обувчиците за прохождане навън как мислиш да процедираш? Отсега ли ще го пускаш да лази навън или само ще го държиш изправен и да си подскача? Мен много ме притеснява това лазене на открито, ще ме помислите за луда, но като си представя колко мръсотия има по земята и всичко това ще му се лепи по ръцете и после ще ги бута в устата...
ymemansi, един ден след инжекцията, определено ръката се чувства още по-добре. Но още има лека болка, та явно наистина ще трябва и втора. И аз за физиотерапията се чудя - не знам дали ще имам време, иначе той лекарят си настоява за нея.
Пипи2013, честито ви столче Peace Моят избор е то и щом казваш, че в Малечко има цветове, там ще отида да избирам. Цената като по сайтовете ли е или има малко нагоре? А за коланите - ако е предписано да се слагат - закачвай ги, е моят съвет.

Ние с детето днес откарахме шест часа в мола. Първите три часа ги преживя спокойно, но следващите три вече му дойдоха в повече да седи в количката и се разнасяхме на ръце, висеше по столовете в кафенето. Но така е, докато майка му се види с всички, с които беше планирала. Вероятно един ден ще ме мрази заради това, че толкова го влача по молове, нали мъжете уж не си падат по това Whistling

# 381
Добро утро!
desimira четох, че не само не пречи на кърменето ами и регулира лактацията. При всички случаи не усетих някакъв проблем. Вече приключих, от днес запчвам захранване Simple Smile Но определено си беше голямо предизвикателство да готвя без да ям Simple Smile
ижинка дръж ме в течение как се оправяш Simple Smile Аз стискам зъби до вторник.
kremolin аз от няколко дни се каня да демонтирам играчката над леглото. Май ще мина да обера и всички други бебешорски нещица от тук от там Simple Smile и да заминават на тавана. Вчера ми казаха, че ще ми връщат уолкъра Simple Smile
Пипи2013 върна ме към спомените ми от нашите първи опити с детегледачка. Много кошмарно за всички ни беше. Дъщеря ми дълго време плачеше всяка сутрин докато излизах и няколко минути след това. Ама тя и още си се лигави сутрин и прави опити да плаче (понякога си се разплаква даже), а е вече втора година по градини. Някои деца лесно свикват с други хора, има обаче и по-трудни случаи.

# 382
  • София
За сядането- слагам я на диван, на столче както дойде.. за пълзене слагам на земята едно олекотено одеалце и там. Гнус ме е някак направо на ламината, и по-топличко
Вчера се пробвах да и давам адаптирано- уж Лактана уж ала-бала, плюе и реве горката Simple Smile Верно че не е като кърмата сладникаво и не мирише приятно  hahaha но пак е нещо...
След драмата и  рева (чак се зачерви от рев) се примирих и я накърмих. Така ще я караме кърма и пюрета- просто исках някой път ако реша сама да излеза да има план Б пък и няма вечно да цока я  Joy

# 383
Честит празник на всички мами,  защото всички ние сме цветя:)
Мога ли да замразя авокадо? Слагам вече в зеленчуковите пюрета, че нали е хубаво да има някаква мазнина и това ми се вижда добър вариянт. Но ми остава доста,  а не е и много евтино,  та се чудих за фризера.

# 384
Честит празник на всички цветя!

Ижинка, той не пълзи, така че планът засега е да стъпва на обувчиците навън. Но все някога ще проходи и ще започне да се цапа, няма отърване.

За сядането стана ясно вече, че не му се притеснявам. Нас не са ни пращали на ортопед на 6тия месец, като ходихме на 2рия ни казаха профилактика на Х (1,2,3 - не помня) години.

# 385
  • Пловдив/София
Айде и ние със сополи след безсънна нощ. Кашля, но според мен от секретите, не е дълбока кашлица. Премерих темп- 37.8, но аз им нямам вяра на дигиталните. Чудя се дали е настинал, вирус или зъби...Или по малко от трите. В петък ни беше на гости една кака с болно гърло, аз не знаех, но не се притесних, защото той е кален..обаче явно при зъбоникнене наистина пада имунитетът. И с това пълзене по пода и студените дни...Сега ми е много свито, борим се със запушения нос, той хъхри, а е неделя и не можем да идем до ЛЛ. Давам Инфлуцид, вит Ц и Шуслерова сол 3.

Знаете ли дали са опасни дълбоките сополи, някак отзад в носа и не се дърпат докрай с аспиратора? Как ги лекувате?

# 386
Здравейте и честит празник на всички цветя!
Дечицата ни определено порастват  и си имат своите предпочитания! Коментирате храненето и приспиването им от други хора- е при нас никой освен мен не може явно да я свърши тази работа. Вчера ММ се опита да нахрани Миа- е не му се получи- стиснала устичка и това е! Щом подадох шишето Миа започна да яде. За приспиването- в края на януари свекърва ми трябваше да я приспи, тъй като аз ходих на банкет- часът за лягане е 19:30 по старото време, съответната нощ са се дондуркали до 22:00 часа #Crazy Иначе за излизането- ние сравнително често излизаме, но след като съм я приспала- в случай, че се събуди по някое време, не е проблем за баба й да я приспи отново.
За оставянето на бебето в седяща поза- започнах да не го мисля, откакто Миа започна сама да си сяда на дупето- когато е на пода може сама да контролира колко време да си седи, лази, лежи и т.н. Когато сме навън определено иска вече да е съвсем поседнала, за да се разглежда, но щом спрем веднага иска да се изправя.
Пипи- за изправянето на крака- не мисля, че има проблем щом сам си се изправя. Аз също ако Астинед смятам, че щом природата е позволила детето да се развие така и то само да се изправя, трябва да го оставим. Все пак на осем месеца е съвсем позволено и използването на проходилка. Да не говорим, че имам не малко познати, чиито деца са проходили на 9 месеца. Все пак това не се случва съвсем изведнъж, а се предхожда от изправяне и стоене известно време на крачета. Миа също се изправя от поне месец и ужасно много и харесва да крачи из стаята, когато я държа под мишниците. Някоя мама писа, мисля Десимира, кривенето на крачетата- и при на с е така- малко са кашкавалени карчетата и не съвсем координирани, но явно е нормално- педи проверява само опората на крачетата в състояние на покой, а не докато крачи.
За храната и глутена- за мамите, чиито бебоци не са на АМ- намерих бисквити на Бебивита от 8 месец, в които няма мляко- съдържат глутен- иначе са твърдички, съответно има и захар, но стават за гризкане- на моята Миа и харесаха.
Пак много писах и се надявам да не съм досадила.
Напоследък се губят и Каминг и Фиона..
Да допиша за сополите- това с което мога да помогна е честите промивки с физиологичен разтвор- през час, два.

# 387
Момичета, голямо затишие....ще повдигна пак темата за гърнетата, седенето и изправянето...... Joy

# 388
  • по пътя
Честит празник!
Много сте изписали ей Simple Smile
Ние се изприщихме от жълтък и ще го спра за малко. Захраних с готово пюре с глутен.
Мисля да купувам проходилка.
Моето момче почти не иска да седи в кошарата, все някой трябва да го носи, да се занимава или за малко да лежи на леглото. Та се надявам проходилката да раздвижи мързеливко. Grinning
За гърнето мисля, че е безумно рано, ама всеки ги разбира тия неща по различен начин. Четем различни източници, имаме различни гледни точки. Peace По-горе го разиграхме сценария с гърнето Laughing

# 389
Честит празник момичета   bouquet
За гърнето искам пак да кажа, че го купих на шега, пак на шега го пробвах при едно напъване и имахме успех, и днес за пети пореден ден го сложих и пак завърши с успех  Sunglasses. Като искам да уточня, че не го държа там по половин час - цялата операция отнема минута. Аз продължавам да не вярвам, че се случва, но пък и за случайност ми идва в повече  newsm78. Ще продължавам да го слагам всеки ден, като основната ми цел е да го облекча, защото в последните месеци ходенето си му беше проблем, чак с плач се случваха нещата, през 2-3 дни.
Слагам го и седнал, и в стола за хранене, и на дивана, и на земята. Вече де задържа доста дълго, пада само настрани. Обаче той иска прав, непрекъснато. В крокодилката се побърква от радост, нищо, че ходи само назад  hahaha. И като го взема в мен пак стои прав. Мисля, че вече няма от какво да ги пазим, време си е за седене стабилно.
Снощи малкия спа по корем  Shocked. Събуди се в 4.30 за ядене, хапна и като го оставих в леглото пощуря. Започна да се върти, да говори, да си играе и след 10 мин. явно изморен си заспа по корем. Мислих да го обърна, но се отказах, и си спа така до сутринта. Аз обаче едва заспах, гледах го 100 пъти да не си зарови носа и да не може да диша - явно си му беше добре.
Вчера успях да си оправя терасата - засадих 100 вида цветя  Crossing Arms, да видим дали ще порастне нещо - много искам вече да е лято, пък !

Общи условия

Активация на акаунт