Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 062
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
До попара още не съм стигнала, но близнаците я изяждаха с кеф. Ядяха я всяка сутрин докато тръгнаха на ясла (2,3г.). Пробвала съм я и ми харесваше като вкус, но с чай. С вода не струва.  Peace

Споделяла съм и преди, че с близнаците ползвах Памперс, пропускаха и непрекъснато трябваше да ги преобличам, сменям чаршафи и т.н. Сега сме с Пуфис и до момента пропуск не сме имали, освен с по-течното ако, като стана повечко като количество. Миналата седмица купих Памперс за проба, еми като си сложа ръката на дупето й и памперса е пълен се усеща влага през дрешката. Изразходихме ги и повече от тях няма да ползвам. Пак си взех Пуфис и с тях умишлено обърнах внимание на същото - сухо е дупето.

Миа пролази от днес. То е по-скоро влачене по корем, още не е включила коленете, но поне се усеща вече че може да се придвижва сама и е въпрос на време да се ошлайфа. Всеки ден се променят и развиват. Simple Smile

# 496
  • София
desimira, Миа и зъбите подкара, и пролазването - бързо напредва мадамата Peace И Никола така лази и успешно допочиства пода след мен Mr. Green Аз пък съм обратното на теб с пеленките - бяхме с фешънските Пуфис, но имах усещането за влага по кожата и се върнахме на зеления Памперс, с които изхабихме няколко пакета от раждането. Всъщност повече харесвам белия Памперс, но от 4ка вече ги няма плюсовете, които имаше в 2ка и 3ка и се отказах от тях, защото излизат скъпи и без това.
А онзи ден купих един пакет Huggies - никак не ми харесаха, тесни и твърди и пропуснаха и трите броя, които ползвахме. Ако някоя мама от София обаче иска да ги пробва, да каже, да й запазя няколко бройки, ако се видим на среща, ще ги донеса.

fiona, ти им даваше сушени плодове, които са пасирани, нали? След като така си им ги давала, не виждам проблем да им дадеш водичката от тези плодове. Кус-кусът на Плазмон се вари за 2мин.

За проходилка - ние бяхме взели назаем тази, с нея само назад се движеше. Но я върнахме и купихме по-опростен вариант - тази. С тази от момента, в който влезе в нея започна да се движи напред, после реших, че е защото всичките й колелца се движат във всички посоки, а на предната задните колелце се движеха само напред или назад.

Ние имахме най-ужасната нощ досега - от 22ч вчера, до 8ч днес, да сме спали общо около три часа. Цяла нощ Ники рева - по принцип от три седмици спи зле, но тази нощ беше кулминацията. Има проблем с перисталтиката - вечер нещо се случва и червата му започват да пукат жестотко, напъва се да пръцка и се буди с плач, при всяко пръцкане. Скоро сме на лекар и ще говоря с него за проблема, защото не ми се струва нормално това. На всичко отгоре и вчера май настина малко и днес е с течащ нос. Обадих се на лекаря - каза да му взема Коларгол, но ако не мога сега да взема, като резервен вариант е Виброцил.

# 497
Днес цял ден е голяма тишина! А май тепърва ще е така, особено както идва лято и всички ще сме нанякъде.

Ижинка, дано се оправя бързо малчото! Много е неприятно това Sad

Аз да се изфукам малко с великденските постижения, защото съм доста горда:
Скрит текст:

Днес дребчото седя - не облегнат, а седнал - повече от час в количката по собствено желание. Много ме радва, а пръв път му е.

И понеже преживявам нападение от нетърпелив октопод ви оставям. Хубава вечер!

# 498
  • София
Христос воскресе!

Дани, много добре са ти се получили яйцата! Миналата година боядисвах и пъдпъдъчи и всичките се спукаха при варенето, а много ги харесвам... newsm78

Ижинка, да се оправя малкия. Това пукане в червата е от някаква храна. Помисли откога се получава и какво си давала и пробвай да спреш някоя храна за известно време.

# 499
Христос воскресе, дами!

Мерси, и аз си ги харесвам тази година! И се оказа, че съм докарала конците на козунака!

Нищо друго ново от нас, празнуваме си, растем си, киселеем Simple Smile

Весел празник на всички!

# 500
Христос Воскресе!

Голямо ядене и пиене Simple Smile, чак няма време за писане.

# 501
Христос воскресе, момичета!
Много да сте здрави и щастливи бебета ви пожелавам!
Времето е страхотно, дано се задържи така, даже вече имам тен - разбира се текезесарски, но все пак  Joy. Трябва вече и малките да ги мажем, че мъника и той зачерви бузите  Blush
И ми дадоха малко пресни днешни яйца, та набързо въведохме и жълтък.
Хубава вечер   bouquet
Дописвам, че забравих - май имаме зъб  Party. Не съм на 100%, но има нещо бяло, като срязано стои и според мен няма какво друго да е  Sunglasses

# 502
Воистина воскресе!

desimira, честита промяна на дребосъчката ти! Мойте още назад се придвижат. Забутват се в ъгъла на леглото, прокарват краката между решетките, викат ме и рестартираме. Иначе по пода когато са винаги намирам единия от тях под масата, спрял се е защото си е наврял крака на масата между крачетата и се въртят в кръг около него.

ижинка, да давала съм сушени плодове. Но дали не трябва да разреждам тази водичка след това или така да я давам? Имам малко ккуши и ще опитам тези дни, че малко си разсъждавам сега- дори не знам какъв вкус би имала тази вода.

danny_p, много са ти хубави постиженията!

Mrs.Petrova, честито зъбче!

Вчера беше страхотно време, събрахме витамин Д за 2 години подред  Laughing В Ю. парк имаше една поляна с нацъфтели теменужки и миришеше вълшебно! Откарахме 5 часа навън. Наложи се да ги преобувам и се сблъсках с неудобството на летните кошове за тази цел. Трябва и да променя багажчето, което взимам с нас на разходки.
Като си помисля, че от утре щерката е пак на училище и пак сме със стриктен режим сутрин за ставане, ми се иска днес днешния ден да не свършва.

Благодаря за всички отговори по моята "анкета"! Всичко е относително и зависи от майката най-вече- полезно-вредно, важното е да са здрави децата. Немунуемо ще стигаме до различие във възгледите си. Добре е, че все пак не прерастват малките ни спорове в големи драми. Извинявам се, ако съм засегнала някой!

# 503
  • София
Давате ли още вит. Д? В сряда сме на консултация, дано не забравя да питам. Миа както си седи в количката и си подава лявата ръчичка отвън и вече и тя си има тен. Това би трябвало да й е достатъчно за набавяне на вит.Д според мен...  newsm78

Ние се прибрахме благополучно и утрешното ставане и приготвяне на децата за училище и т.н. направо не ми се започва... Вече мечтая за лятната им ваканция.

Откакто съм родила за първи път се лакирах току-що.  Embarassed Пролетта ми действа освежаващо.  Wink

# 504
  • София
Затишие е тук, когато се появят повече почивни дни, а и в комбинация с хубавото време Heart Eyes
danny_p, страхотни яйца и козунак Peace
desimira, давам още витамин Д, по една капка (когато се сетя, в интерес на истината). Подозирам, че на следващата ДК ще ми кажат да го спирам, защото времето вече е хубаво, а и в АМ, което пие има добавен.
fiona, не съм давала такава вода, но бих действала по усет с разреждането или неразреждането Peace

Аз продължавам да си отглеждам болно бебе, което подкара и неприятна кашлица. Всеки ден му слушат гърдичките - чисти са и дано такива да си останат, но сополите все още се леят и от там и кашлицата, която така го мъчи. Не ми дава да му слагам капки/разтвор в носа и всяко слагане на каквото и да е в носа му е ужасна борба. Утре започвам да му давам Проспан. Така ми е гадно, че се разболя - бяхме при бабите му, там хем печеше слънце, хем имаше вятър - уж го бях завила в количката, но на следващия ден вече беше настинал. Това е първото му такова разболяване и аз се чувствам болна с него.

# 505
Добро утро   bouquet
Ижинка да се оправяте бързо, много е гадно да е болно детенце  Hug
Тази нощ ставахме на всеки час - до 5:30, тогава не издържах и го взех на спалнята, и спа до 7:40  Joy
Което е по-добре от неделя, когато стана в 5:30, и реши, че е време да си играем  newsm68
Май много го мъчи този зъб, а може и да е втория, че гледам и той прозира  tooth
Откакто яде кайсии, не можем да сварим да извадим гърнето  hahaha, много бързо се случват нещата, в памперса. Да съм знаела по-рано да му дам, да не се мъчи детето  newsm78
Днес вече мисля да правя кус-кус, дано се хареса, със сиренце и масло, ммммм
И аз давам вит. Д - по 2 капки, че още му е голяма фонтанелата, а и много дръпна на височина. Сега като е по-слънчево, ще намаляме вече. Иначе знам, че се дава до годинка.
И да се похваля - семенцата, които садих, започват да поникват, урааа - ще имам цветна тераса  newsm44

# 506
desimira, аз да съм им давала сумарно 10 капки и на двамата и повече изобщо. Но на всяка разходка като заспят им отварях сенниците. Те имаха големи фонтанели, сега имат леко вдлъбнато с размер на гумичка на молив.
Преди бях пускала една статия тук, с линк към софтуер за изчисление кога да стъбираме вит. Д. Ще го припомня кратко- това беше от някакъв скандинавски институт, те нали горките страдат по този въпрос. Та основните неща бяха- лъчите, които генерират вит. д не преминават през стъкло- не можем да го събираме от вкъщи, но не и е нужно директно да сме изложени на слънчеви лъчи- пречупените и отразени от съседни сгради и др. също вършат работа, просто трябва да сме на открито. В зимните месеци тук в Бг излизаше че, стига да няма супер плътна облачна покривка, само на обяд в продължение на 2 часа можем да си набавяме вит. Сега предполагам, че е  по-дълъг този период. Периодът варира, поради това, че през зимата и лятото лъчите изминават различен път до нас.

ижинка, бързо оправяне на малкия!
За чая ще пробвам и ще напиша. Надявах се някой да има опит. Понеже съм пила чай с едната съставка плод, а парчетата плод са съвсем малко предполагах, че трябва да разреждам. Или пък да варя само едно парче... newsm78

То не е само до хубавото време и разходката. Вчера пак бяхме 5 часа навън и като ги приспах легнах да гледам филм и заспах в 10! Будих се няколко пъти през нощта, събувах кошмари, че се успиваме за училищния автобус, но все пак се наспах доста добре.

Някой храни ли с пюрета и каши в количката и как точно постигате да не намажат всичко? Момчетата обичат да си бъркат в устата докато дойде пак техния ред и последните два дни взимах шишета за мляко за следобедното хранене. Но ще трябва да се престраша и събирам идеи. Ще си поръчам допълнителни памучни седалки за кошовете, обаче дрехите как да им опазя.

И последно въпрос към въвелите сирене- козе или краве дадохте?

# 507
И ние сме болнички  Sad И Диди вече като види ,че се приближавам с капки и лошо му става-започва да бяга (колко може),да се обръща да плаче-и резултатът е още сополи.И ние от днес сме на Проспан,витамини ,физ ,разтвор и капки за нос.Витамин Д давам още,че сме с голяма фонтанела.

# 508
Благодаря ви, и аз тази година съм много доволна от произведенията!

Днес дребното се събуди някъде около 5 сутринта и на мен нервите не ми издържаха! Мислех, че е скок в растежа, но вчера не си изяде цялата храна и ако е било, трябва да е отминало. И като се вдигна толкова рано казах а, не - и го взех и спахме двамата до 8! Можело значи! Simple Smile

Мрс Петрова, аз мислех да давам кайсии тия дни, но ако ефектът е такъв май ще се въздържа. Нали бях дала веднъж круша, ами съжалих силно. А преди нищо не действаше, ни тиква, ни круша, само сливи. Сега е само на сухер запичащи храни и ака горе-долу нормално.

По Великден и дребчото намаза. Както си мислех, че не иска непасирани храни му дадох да опита от нашия ориз, който бях правила за агнешкото - яде и му плющяха ушите! Май в скоро време ще минава на нашата храна. Дадох му и едно мъничко крайче от козунака ми, хареса му, макар че повечето беше около него и не знам дали е хапнал нещо в действителност.

И аз се чудя за вит. Д, ще питам на консултацията. Също ще видим какво ще я правим тази хрема. Не е толкова брутална, колкото в началото, но като писне и текват две рекички. Друго нищо му няма....не знам вече. И зъби няма.

# 509
Дописвам: аз вече не дърпам сополи, а да капя нещо в носа бих могла само докато спи. Буквално се раздира от рев.

Фиона, не виждам проблем с плодовия чай, но зависи от плодовете. Нали препоръчват сокове на новородени, с чая не би трябвало да има грижи. Може би само се въздържай от горските плодове и по-алергенните, тип ягоди, малини, боровинки. Макар че на американчетата май им дават боровинки и подобни от рано.

В количката не храня с каши, казвала съм вече. Струва ми се мисията невъзможна....

Общи условия

Активация на акаунт