Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 064
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Фиона,
Скрит текст:
и на мен се случи тъкмо онзи ден да завия беба с наша хавлиена кърпа, в смисъл прана с препарат за големи хора и държана в шкафа за нашите хавлии.....кой би предположил, че може да опишка последователно на три смени три бебешки хавлии. Шанс Simple Smile
Биба не ползваме, но не бих облизала нещо от земята, защото съм гнуслива. Иначе като ми бръкне в устата дребосъчка не е като да се пребивам от тичане към банята. В манджите не духам, защото съм готова предварително. Предполагам, ако се наложи, ще го направя.
Искам само да отбележа, че според мен си прекрасна майка, както всъщност всички момичета тук. Всяка гледа децата си както й се получи в общи линии е супер нормално да имаме различия по някои теми. Истината е винаги някъде по средата Simple Smile
Сега да продължа с моите протяжни въпроси за храненето...значи беба яде 5 пъти. Към 6.30 - 7.00 180 - 200 мл. АМ готова смес, после към 10.00 - 10.30 пак така (още не ядем попари и други закуски). На обед яде 150 - 160 грама месно / зеленчуково пюре, сравнително течно като консистенция, следобед каша - 100 грама каша и плодове около 60 грама, едвам го изяжда, понякога даже не иска. Кашата правя с АМ. И вечер пак АМ - 180 - 200. Ок ли е този режим според вас? В смисъл като количества и прием на мляко за деня.....Вашето мнение ми е много важно, защото в общи линии не мога да разчитам на педиатър.
Кашите много не ги яде - има периоди, в които направо отказва. Тенденцията е да започна да й давам сутрин попара, не знам обаче кога точно ще стане. След това ще останем на две млечни, с кашата 3, като милилитрите може би ще се качат на 200 и повече мл. и мисля така да е до годинката. Ок ли е това според вас?
Благодаря ви предварително!

# 481
  • София
Добре де, не давате ли на детето да яде от вашата ябълка да речем? Да пие глътка вода от вашата чаша? Като се случи да ви бръкнат в устата бегом на чешмата ли ги носите?
Не мога да повярвам, че никой не е близвал нищо бебешко! А духвате ли им в лъжичката да изстине манджата или и това е вредно? От любопитство питам, наистина.
Може и анкета да пусна  Laughing

Давам, давам.

Гредам да не давам да ми бърка в устата, защото не винаги е с чисти ръце  Mr. Green нали лази вече.

Аз само не разбрах - като казвате "не облизвам биби, лъжички и пр, защото ме е гнус" - от какво реално ви е гнус? Ама съвсем любопитен въпрос, не нещо...

# 482
Гнус ме е от бибата, паднала на земята - нали сме с животни вкъщи, все се намира да се закачи някой косъм.... Simple Smile иначе лъжиците нямам проблем, опитвам му манджата, дояждам я след като той е приключил Simple Smile

Нъти, и дребното яде горе-долу така в момента, само че с час по-късно. Напоследък го хващам, че се опитва през деня да яде на 4 часа, тоест яденетата са :
8ч - 180-200 мл АМ;
12 ч - 150-160-170-180-както му падне пюре;
16ч - 180-200 мл АМ, защото сме навън и да го храня с каша би било епичен Армагедон и Апокалипсис Сега;
19ч - отново някъде между 160-180 гр каша. Кашата я правя напоследък 1:1 каша и плод, защото иска да му е по-сладка, диването
21.30ч - 200+мл АМ, което ми се струва доста спрямо кашата, която е изял преди някакви си 2.5 часа, но си изгълтва всичко, даже и пяната(да не се урочасам само...)

Схемата за АМ е - на 8 месеца - 180+/- 20 мл; на 9 месеца - 190 +-/20 мл и т.н. всеки месец се качват количествата с по десет мл.  Дребното беше закотвил на 150+/- 20 мл и се видях в чудо, а и беше качил само 200 гр предния месец, но оправихме нещата Simple Smile по-скоро той се усети, че не му стига, и започна да се буди нощем и през деня също да хапва повече и така.

# 483
  • София
Добре де, не давате ли на детето да яде от вашата ябълка да речем? Да пие глътка вода от вашата чаша? Като се случи да ви бръкнат в устата бегом на чешмата ли ги носите?
Не мога да повярвам, че никой не е близвал нищо бебешко! А духвате ли им в лъжичката да изстине манджата или и това е вредно? От любопитство питам, наистина.
Може и анкета да пусна  Laughing

Ще отговоря, само информативно Party Peace Не му давам от моята ябълка - режа му отделно парчета за него. И от моята чаша не му давам да пие - не че изпитва желание, но и да изпита - за момента не бих. Гледам да не ми бърка и в устата, но се случва макар и рядко - не тичам да стерилизирам, но се старая да не се случва много. Храната му е леко затоплена винаги, никога не пари, та и не се налага да духам. По устата не го целувам и не давам други да го целуват.

danny_p, при нас агнешкото ще го прави друг, но като гледам подготовките - ще е с ориз на фурна. Иначе бях яла едно много вкусно агнешко - по спомени, беше подправено с джоджех, зелен лук, пресен чесън, червен пипер, сол, черен пипер, бира и изпечено първо под фолио и после без фолио да се запече - много вкусно ми беше.
Nutty, струва ми се добре графикът ви от към консумация на мляко. И при нас е долу-горе така, само около 30-60мин. след обедното пюре му давам малко мляко и то по-скоро с цел ''приспиване''.

# 484
Ами аз като казах гнус, имах предвид полепналите по нея мъхчета, косми, пясък и какво ли още не. Иначе непрекъснато иска да ми бърка в устата, много му е интересно вътре  Joy. Гледам да не прекалява де. А ябълка още не съм му давала да гризе, но банан редовно, от моя.
Агнешкото - аз ям само на майка ми, тя прави плешка, пълнена с ориз със зелении - лук, джоджен, и дреболии, печено няколко часа в глинен гювеч. Иначе ми мирише на животно и не го ям  hahaha
Еййй тука си е направо лято - дърветата цъфнали, тревичка зелена, лястовици, щъркели, кеф... Sunglasses

# 485
Петрова, ние тука сме на врабци и тук-таме някой гларус Simple Smile явно гнездят някъде зад гарата, защото обикалят цели ята. Иначе разкошно време днес.

И да се оплача - направих му каша елда с круша. Чудна стана! И това диване като стиска устни... Ама го излъгах да изяде 150 гр Simple Smile останалото го доядох с кеф Simple Smile

# 486
Да се похваля с дългоочакван зъб! Марто днес ми захапа пръста с изненадата. Аз очаквах отгоре, защото е така силно подуто от вече 3 месеца, а то тайно зъбчето изникна отдолу.

Nutty, така бяхме и ние. В един момент започнах да им правя млякото със 190-200 мл вода и 6 1/2 лъжички АМ, сега минахме на 210+7 сутрин и вечер, на останалите три "човешка храна"(някой го беше казал).

Ижинка ме подсети нещо- кой кус-кус мислите да давате- макаронения или онзи кус-кус, дето се води арабски и само се запарва с гореща вода? Защото аз скоро ще почна да давам сиренце и понеже попарата ще я скипна, понеже имам неразбирателство с мокър хляб, ще давам кус-кус. Много ми е вкусен този "инстантния", обаче дали пък той е добре да се дава, като не е варен.  newsm78
-----------------------------------
И Печено агнешко за Дани
Рецептата е изпробвана многократно от мен, това ми е агнешкото за Великден винаги.
Парче агнешко-(предпочитам плешка, но и с бут съм правила)
девисил
морков
чесън
червен пипер
зеленчуков бульон
гъбен бульон
бира
вода(ако се ползват инстантни бульончета)

Месото се шпикова с чесъна и моркова. Намазва се цялото парче със сол. Поставят се дървени пръчки в тавата(в идеален случай липови клони с махната кора, в неидеален-комплект дървени бъркалки от всичко по левче), слагат се подправките, течностите. Загрява се фурната на макс. температура и месото последователно се запича от двете страни, за да хване коричка. След това се завива добре във фолио и се оставя на 50-100 градуса(това е по рецептата, аз го слагам на 80) за 2 часа.

# 487
Fiona аз взех бебешки кук-кус на Плазмон, пише, че става за 2 мин.

# 488
Аз кус кус давам от съвсем скоро и е от макаронения на плазмон. Супер вкусен е и на мен ми хареса и аз попара не смятам да давам. Вместо това него или каша спелта,че е по-едра и докарва на. вкус на попарата.

# 489
Благодаря за рецептата, Фиона! И честито зъбче!

Ние се ориентираме хоризонтално, дребното вече спи за втори път след събуждане за оригване, така че и от мен имате лека нощ!

# 490
  • София
Здравейте,
desimira, как е Миа? Надявам се, че е било само задавяне онова изкашляне и сте отпътували спокойно.
Благодаря, добре сме! Докато пътувахме в колата ми се хилеше и се загледах, еми то два зъба отдолу тръгнали. Не са пробили, но се виждаха бели точки (не прозрачни, както до сега). Много им се израдвах.
Ижинка, ти стискай зъби с бабите, че те са влудяващи, особено няколко на едно място.  Joy

Търся препоръки за проходилка. Както нямах намерение да ползвам и при малката, както при батковците, то не се издържа просто.... Иска само да съм на 20см разстояние от нея, да ме хване за ръцете и да стои права, а не се сеща сама да се изправя. Та, замислям се за проходилка, че така не мога нищо да свърша, дори до тоалетната да избягам е трудно... Искам стабилна проходилка евентуално с колелца, които не са много шумни, че ще подлудим съседите.

Еспресо, честит нов дом. Аз ремонтирах и обзавеждах преди три години и накрая ми беше писнало с майстори да се занимавам. С мъж ми как не се изпозаколихме покрай този ремонт, не знам. Оказа се, че  имаме съвсем различен вкус за интериор. Добре, че ме остави сама да избирам. Сега, три години по-късно, всички майстори групово се из***** върху работата си и пак сме за ремонт. Но няма да е скоро. Майстор скоро не искам да виждам... #2gunfire

Ние сме при свекърите и тази година яйца няма да боядисвам.  Crossing Arms

# 491
  • Plovdiv, Bulgaria
Fiona аз си чакам, като ти остане време може да ми пратиш инфо на лични Simple Smile.
Esspreso честито жилище.
Преди известно време и аз бях в голяма чуденка, кое ядене кога да дам и по колко и дали пък 4 часа интервал не е много голям.
Получих достатъчно информация от тук пишещите, за което съм благодарна. В крайна сметка при нас нещата в момента изглеждат така: 6.30 210 мл.АМ, 10 - попара или овесени ядки с плод и други подобни разновидности, 13.30 - 14. пюре, 16- 16.30 130мл.АМ, 18-18.30 - вечеря, която е различна по принцип трябва да е каша с плод, но моя пух не е съгласен вечер да яде сладки неща и затова давам зеленчуково пюре с настъргано сирене или супа някаква, 19.30 - 20.00 150 мл. АМ.
По принцип млякото трябва да е около 400 - 940 мл. на ден и аз съм на долната граница на допустимите норми. Пух се чувства добре с този режим така че аз вече не го мисля много много.
Относно хигиената и тн. споделени мнения при нас как е - опитвам храната на бебо, давам от моята ябълка, две мои хавлии станаха вече бебешки, някой път съм сложила наша дреха в бебешкото пране и обратно, на пода стои почти от както се е родил за ужас на роднините. В къщи паднала биба не мия всеки път, навън излизам с три биби и така, това от мен за анкетата Simple Smile.
Пробвахме с гърнето - ми не се получи Пух се разрева. По принцип аз бях набелязала да почнем от девети месец. Не съм се отказала, всеки ден го слагам за малко, като в повечето случаи го държа малко над гърнето в противен случай  реве. При нас май няма да се получат лесно нещата с гърнето  newsm78.
Няколко дни мрънка като се вози в количката. Имах глупостта първия път да го вдигна и понося малко, което явно се хареса и сега проблем..... Днес обаче с баща му стоически издържахме на мрънкането по време на разходката в резултат на което по обратния път към вкъщи Пух беше спокоен и видимо доволен от возенето Simple Smile.
При нас пълзене и опити за изправяне има, вика Ненененееееееее и някой път мамииии, но друго не, дава боц, но не пляска и не маха за довиждане, ще трябва повече обучение значи Simple Smile.
Спането не мога да се оплача по режим, вечер заспива около 20 - 20.30 и така до сутринта в 6.30, после заспива в 8.30 до към 10, в 13.30 - 14 спи за кратко понякога и 20 мин, и отново в 16 до 18, но ние сме си така още от третия месец. Аз обаче успях някак да оплескам нещата цяла седмица вече детето проревава на сън и установявам, че памперса е пропуснал и се налага да го събуждам и преобличам. Не знам как става тази работа и уж внимавам и на следващата нощ отново пропуск и така както казах вече цяла седмица.
Засега това от нас. Пожелавам на всички весели празници !

# 492
Благодаря за отговорите, момичета! Какви ли не вариации чух за храненето и всичките се различават. Попарата ще я пробвам, ако не й се хареса на малечка и аз ще се ориентирам към кус-куса. И на мен мокрият хляб ми се струва отвратителен като вкус, но пък майка ми твърди, че съм яла с кеф попарата, та ще видим....бебешка му работа Simple Smile
Пипи ми се загуби нещо, дано дребосъкът й да е добре след падането!

# 493
Тоя мой син всяка събота се буди един час по-рано! Днес се разпищя в 6.30, умрял от глад. А как е умрял от глад като вчера изсмука 210+7 ам нямам идея. Спа половин час в количката и после няма - трябва да люшкам. Абе дете, яйца имам да боядисвам, козунаци да меся, кафе да пия.... накрая се събуди окончателно, сега обикаля в крокодилката.

Та за проходилките. Нашата е на cangaroo. В общи линии отидохме в хиполенд, имаше две различни - едната с бънджи, другата с люлка, останалите бяха идентични. Изглежда стабилна, а колелцата се въртят във всички посоки. Доволни сме.

# 494
Този кус-кус на плазмон се вари, нали?

И още един въпрос имам- плодов чай някакъв някой дава ли? Ако сваря сушени плодове, нали мога да дам водата им само в шише?

silvia45, до колкото си спомням имаше нещо  от сорта, че като започнат да пропускат памперсите е ред за по-голям номер.

Общи условия

Активация на акаунт