Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 066
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Ние пък си изкарахме няколко часа в Икеа, в ресторанта. С две приятелки - едната много бременна и събираща информация и опит, другата с почти 2 годишна мома - тя се заигра, моя човек спа час и половина, та се наклюкарствахме  hahaha.
После минахме за бърза консултация - качил е 50-60 гр. само (за 2 седмици, но нали беше болен) и 1 см. Док каза, че са му много подути венците и на следващата ДК почти сигурно ще е с 4 зъба  #Crazy #Crazy какво ме чакааа  #Crazy
А за зачервените петна, дето питах скоро, каза че е от много суха кожа, някакъв дерматит, и ни изписа някакво мазило и после Нахткерцен за баня и за след баня.
За захранването - какво давате след овеса, каша ли и каква? Да го засилвам вече този глутен, че имам чувството, че все едно и също му давам  newsm78

# 421
  • Точно където трябва
Н
За захранването - какво давате след овеса, каша ли и каква? Да го засилвам вече този глутен, че имам чувството, че все едно и също му давам  newsm78
Как даваш овеса?

# 422
Elliee давам инстантна каша на Тьопфер, и съм взела фини овесени ядки, но още не съм ги правила. Зачетох им етикета, нищо не пише за глутен, ама то и почти нищо друго не пише де  Joy, само на целофана до срока на годност пише : алерген - овесени ядки. Предполагам, че това значи, че са с глутен  newsm78

# 423
За мен няма логика ОВЕСените ядки да нямат глутен - нали овеса има.

Ей-сега забърках на дребното каша с оризово брашно, ябълка и канела - лапаше като пуйче Simple Smile за разлика от целината днес, която въобще не му понесе. Но иска вече нещо да го забавлява докато яде - да си подмята играчка из ръцете. Като падне играчката - спира да яде Simple Smile телевизията не помага вече. Аз съм като октопод - с една ръка държа купичката, с другата лъжицата, с третата вардя играчката, с четвъртата вадя ръцете от устата Simple Smile

Дребното още ми се сополиви и още е разстроен - ака нормално като честота, но като консистенция попива в памперса. Не знам вече - тъпча го с ориз, картофи и моркови, спряла съм всички малко въвеждани храни и макс едно акане е горе-долу ок. Но с пластелинчетата от преди нищо общо. Май е от слюнките това. Сега му бъркам гъст разтвор лайка, да видим дали ще му минат поне сополите.

# 424
  • София
Ние днес сме на схемата колкото пъти ме сложи мама на гърне, толкова ще се изакам......до тук три пъти.....съвсем солидни човешки акита....добре го храня Simple Smile

За овеса се дискутира във ФБ че се оказва че няма глутен, а нещо подобно на глутена и по-малко алергизиращо. Както и да е без много да задълбавам го давам и после ще взема брашно от лимец, ръж или друго глутен съдържащо да продължа считайки, че вече захранвам с глутен.

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=3665

# 425
И аз официално се обърках вече. Като идем на консултацията ще ни кажат. Имам предположения, че ще кажат директно да давам попара и май така и ще направя. Нямаме непоносимост към глутен в семействата и не виждам причини да се притеснявам толкова.

Ох, диването ми пищи супер пронизително, а аз готвя. Много е дразнещ този звук! А нямаше такъв глас някога....

# 426
  • Пловдив/София
Астинед, точно същите сме и ние на приспиване, че и по-зле. Това щях да ви питам- как приспивате лазещи изправящи се бебета? Колкото и да е сънен, след като си е изпил млякото, потупала съм го за оригване, пуснала съм музикалната лампа и в момента, в който го сложа в кошарата хоп се обръща по корем, оттам се надига на ръце и тръгва да става. Трябват ми поне 4 ръце, за да го приспя- една да държи ръцете му, друга краката, трета да го тупка по гърба и четвърта да държи биберона. Съответно поради липса на съответния брой ръце приспиването не ни се получава. Вдигам го, гушкам, кърмя, унася се, но ако не е заспал дълбоко при връщане в кошара пак същото. А да, ако е връху/до мен и не съм му затиснала здраво крайниците, се опитва да се катери по мен и се разсънва пак. Абе ужас е, единственото нещо, в което ми беше лесен- вечерното приспиване- се развали. Дневните не ги и коментирам, особено откакто е болен и няма режим-спи му се постоянно, но заспива с часове, само на ръце и максимум 30 минути. Дано се оправи и режимът след като оздравее и избие лошото зъбче.

За глутена- от една седмица давам каша на Хип овесени ядки и праскова. Пише, че има глутен. И следи да са, то идеята е да започнем с по мъничко. После мисля да мина на корички хляб, ръжен по възможност.Няма да го мисля толкова, някои майки дават директно попара с бял хляб, ЛЛ искаше директно да започнем каша с три зърна, май се втелясваме прекалено

# 427
Сигурно ще съм от тия, "безотговорните" майки, да дам бял хляб директно Simple Smile ще видим все пак какво ще ми кажат, но според това, което четох, глутена е слаб алерген, проблемът е ако има непоносимост. Безотговорна го казвам естествено с доста хумор. Пощуряхме покрай това захранване, и аз съм уж спокойна, и аз пощурях.

За приспиването номера е следния, макар че той още не се изправя, но се върти. Храня, оригвам, вдигам, като започне да се търка в рамото ми го нося в леглото, завивам и излизам. Лампите са вече угасени, така че не ги гася. Преди заспиваше от раз, сега като ми види да излизам писва два пъти и тогава заспива. Ако плаче повече вероятно има още за оригване, случва се. Влизам след 15ина минути да го наместя, ако се е завъртял и да го завия, ако се е отвил - обикновено и двете. А той не искаше преди да заспива самичък и сме се люшкали докато заспи дълбоко. Рязко се промени, сега ако съм при него се разсейва и не спи.

Ох, още един ден избутахме Simple Smile лека нощ!

# 428
Записваме се в групата на падалите от спалнята бебета  Tired. Спеше до мен, станах да отворя на ММ, че си забравил ключовете, и чух Туп и рев  Rolling Eyes. Милото, нищо му няма на външен вид, обаче явно се е уплашил много. Много ми стана гадно е само като се сетя как лежеше на паркета и плачеше и ми се доплаква и на мен  Rolling Eyes
Май ще отскоча до Био магазин за брашна, че не намирам готови каши от спелта, лимец или ръж.
Е лека нощ от нас   bouquet

# 429
  • София
Здравейте,
desimira, как е Миа? Надявам се, че е било само задавяне онова изкашляне и сте отпътували спокойно.
ymemansi, дано тогава да не те боли много самата манипулация, че на мен ми се струва страшно някой да ми резне ръката, чак по-страшно от секциото ми ooooh! И голям ужас сте преживели с каката. Аз все си мислех, че момчетата са по-палави, но явно и момичетата не правят изключение.
Astined, честит ви втори зъб Mr. Green
Пипи, добре че каза за 'Малечко' - вчера отварям сайта им да огледам и изненада - от вчера до утре 15% намаление на столчета и колички. И днес отидохме и взехме Milofix Heart Eyes Още няма да го слагаме, но поне вече съм спокойна, че отметнахме и тази задача.
Mrs.Petrova, знам какво ти е с това паднало бебе, но след някое на брой падане вече се свиква Wink Пък и като си помисля колко падания ще има после и ожулени колене, и т.н.

За готова каша от спелта - има на Холе, аз вече от около седмица му давам от нея.
За попарата - ако решите да правите, но не искате да е с пшеничен сухар, пак на Холе има сухар от спелта - за мамите от София (във Фантастико ги има, и в Ремедиум).
Аз днес се пробвах да му дам попара за пръв път - беше безкрайно възмутен - 2 миниатюрни лъжички му дадох и до там бяхме. Според мен най-вече консистенцията му пречи - хем е разкиснат сухарът и пак е на някакви парченца, а нямаше как да пасирам, защото Ники реве истерично от шума на блендера. И второто ми предположение е, че е много безвкусно - по-безвусно и от пюретата дори! Аз само като опитах изкиснато сирене ми стана гадно, а после и комбинацията изкиснато сирене, сухар и блудкав чай направо ме потресе. Мисля да не се пробвам повече с попара, но ще му правя кус-кус. Купих един супер дребен на Плазмон и само да въведа пшеницата, ще го пробвам дали ще му хареса.

# 430
  • София
Ижинка, откъде купи кус кус на плазмон?
Първия път купувах от един магазин в Стрелбище, но този магазин вече е затворен.
Моята госпожица и след пюре връща по малко храна  ooooh!- или каго се оригва или така просто...Има ли и други, ще питам лекарката какво да я правя...всички блузки с оранжево оцапани иначе не и е некомфортно, нямо киселини и тн

# 431
  • София
От магазин на Ганчев - имат няколко варианта, аз взех най-дребния с формат No1. То всъщност май се води пастина (или нещо от рода), не кус-кус, но няма значение, на външен вид ми е еднакво.
Повръщането като количество как е? Мляко повръщано ли е преди? Има вариант да връща това, което е дошло в повече, за проява на рефлукс ми се струва късно вече, но все пак не съм мед.лице и не го твърдя категорично.

# 432
  • София
Да ще го видя къде е този мягазин на Ганчев  Peace
Малко връща, тя и мляко мъничко връщаше- преяжда да, но заспива сучейки и ако я оригна край със заспиването. Ня известно време след хапването на пюре връща, като нормално седейки се е оригнала- та така  Thinking След пюре половин час като време малко суква и заспива- тя има два продължителни дневни съня ( предиобед и следобед) та този рахатлък държа да си го запазя и за това и давам да суче за заспиване, защото за сега действа безотказно - слагам я в кошарката и си действам по моите задачки

# 433
Боса Нова, магазин на Ганчев има на Ботев, малко преди градинката. Намира се между Козлодуй и Клокотница. На мен ми е доста удобен, пазарувам от там бисквитките на плазмон.

Горните зъби прозират! Обаче прозират отпред на венеца, не отдолу. Така ли трябва да изглеждат?

# 434
Аз поръчах днес кус-кус на Плазмон от zabebo.bg, както и каша от спелта и бисквитките на Плазмон. Дано да дойдат утре, че после ще пътуваме.
Вчера дадох пюре от кайсии, малко за въвеждане в пюре от праскови - не знам поотделно ли действат разхлабващо или комбинацията, но ефекта е много добър  hahaha. Ако някой има проблеми с ходенето - препоръчвам  Peace
Дани, и аз виждам прозиращи зъбки отпред на венеца, само че са долните. Айде да излизат вече, че да си спим спокойно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт