Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Ние днес сме на схемата колкото пъти ме сложи мама на гърне, толкова ще се изакам......до тук три пъти.....съвсем солидни човешки акита....добре го храня Simple Smile

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=3665
Здравейте, и ние да се похвалим, днес първо акане на гърнето  Simple Smile. До сега гърнето го използвахме за игри само. Малко пишна извън обсега, но все пак съм доволна, пиша му отличен на Момчил. Днес изобщо голям напредък - усети се, че може свободно да се изправя и метна секцията, взе да подрежда.Трябва да почна с обезопасяващите мерки  Grinning, и да преместим ТВ.
Хубав ден на всички.

# 436
  • София
Дани аз съм до Пиротска и не ми е мн близо но ще организирам нещо- другия вариант като е готова от гръцкия сус кус и точка Wink

# 437
Ясно. А може да организираме среща и аз да ти напазарувам Simple Smile

Днес много шантаво време. Сняг ни валя, слънце ни гря...все едно е март Simple Smile

Аз прерових половината град за немския милумил - най-накрая се наложи да взема полския. Не мога да им хвана спатиите на тези млека. Миналата седмица взех немския от дм - както всеки път досега. И изведнъж само полски имат. Нямам идея по каква логика ги сменят така

# 438
  • Пловдив/София
Здравейте и от мен. Съжалявам, но ми е период за оплаквания  Laughing Зъбчето все така прозира, но не излиза, аз мислех, че ще е тази нощ, но уви. Носът си е зле, а други симптоми няма. Това обаче ми е предостатъчно- не може да спи, не може да суче, отпушвам за кратко и след 10 мин пак едвам диша. Нервен е и иска предимно на ръце, а най-зле е спането. Понеже не излизаме и от 3 дена спим без никакъв режим, на много къси интервали. Преди малко го приспивах към 2 часа на ръце, накря супер изтощена му дадох да суче и заспахме. И тъкмо се унасям и той се събужда, спал е към 20 минути и супер бодър иска да става да разглежда. Всичко му е интересно и време за спане няма  Laughing Но след максимум час пак става кисел,ч е е недоспал и хайде пак- 1, 2 часа приспиване, спане под 30 мин.

Дани, пробвам да излизам от стаята при приспиване, но той просто си става и седи прав на кошарата и се разсънва напълно и заплаква. Помага само да го държим да не се надига, по корем, и да го тупкаме по гръбче и дупе. Но както казах, 2 ръце не стигат за тая работа и е сложно  Laughing

И най-ужасното покрай нас тия дни: паднахме на плочките в коридора от около 70 см. ИЗживях истински ужас, много по-страшно беше, отколкото на ламината...Решихме да не ходим до Пирогов, защото не повърна, зениците реагираха и не плака дълго. Но още мие притеснено да не е станало нещо...Внимавайте с бебетата, измислят всякакви щуротии и нещата стават за секунда. Връзвайте ги в количките и не ги оставяйте никъде, освен в кошара, ако не сте в стаята. Аз съм супер спокойна майка, той се скъса да пада, защото го оставям да се изправя сам по мебелите,но си имам едно наум вече и това с плочките ми беше прекалено.

# 439
Здравейте и от мен! Явно е период за оплакване.. Simple Smile Сбъдна се кошмара ми - ние сме в отбора на боледуващите. Толкова ме е яд- цяла зима успях да я опазя, баща й беше болен една седмица, тя пак не се зарази и накрая като се стопли се предаде.В събота бяхме на консултация и бе напълно здрава- два дни по-късно, без да сме излизали, след обяд от нищото рукнаха като реки бистри сополи. Започнах по-начесто с физ. разтвор и огледах за евентуален зъб, но нямаше нищо. Вечерта вдигна малко Т- дадох Панадол и я сложих да спи.. и не спахме цяла нощ. Будеше се през час и плачеше. Сутринта пак с Т, яде мн малко, и разтройство имаше и  при док- след велико двучасово чакане ни прегледа- зачервени уши и гърло.Изписа ни Фуроталгин и  Хидрасек. Още снощи се усети,че действат. И спахме- ама наистина, така както от два месеца насам не сме. Тя си беше спокойна, аз станах два-три пъти да я проверя за Т, но се наспахме и двете- откарахме до 8 часа Simple Smile Днес вече похапва- мляко разбира се, но яде. Вчера милото беше само на вода, нищо друго не искаше. Sad И днес беше весела, няма Т и пак започна да си бърбори Simple Smile
Относно падането- аз вече не рискувам. Никога не я оставям без надзор на спалнята, дори и да спи( а тя там спи мн. рядко), винаги завързана в кошницата за кола и количката- единствено в кошарата е без надзор- но и там я проверявам.
За зъбките- нали сме ветерани- имаме цели 6 броя- та долните пробиват по-бързо от горните и според моя опит са и по-малко проблемни.
Така, оплаках се и аз Simple Smile, желая ви спокойна нощ и спящи бебета!

# 440
Ама голямо затишие  newsm78
Яйца ли боядисвате? Ние довечера ще ги правим, като се прибере татито  easter. Миналата година и козунак правих, ама сега ще си го спестя, домързя ме.
Моя дивак снощи става в 2:30 и в 3:30, и в 7:30 реши, че се е наспал  newsm45 и сега едва гледам. Мисля да го приспивам пак, а той се е разиграл  #Crazy
Изобщо не ми дава да му ровя в устата да гледам, обаче вчера докато ми се смееше видях едно бяло като ъгълче, точка малка. Май ще се озъбва вече  tooth
Айде отивам да го хоризонтирам  hahaha

# 441
Излагате се, дами! Може ли още тази тема да не сте изписали?!
 Mr. Green
Тъкмо бях решила да не чета пропуснатото, то пък се оказа съвсем малко.

# 442
Пипи, като те чета тръпки ме побиват, както съм бъзлива.....добре, че успяваш да се овладееш. Аз да съм изтичала тутакси и веднага на лекар, ама то и моите истерии не са много адекватни Simple Smile Дано бебо да е добре, още повече, че и следиш за реакциите му и т.н. Което ме подсещща да те питам какво следиш за зениците?
Искам да се похваля, че и беба вече пляска с ръчички. Много се забавлява. Още не пълзи и не се изправя, но и за това ще дойде време. Застава на 4 крака и започва да се засилва и така докато не се умори и не забие глава, та очаквам всеки момент да се сети, че може и да отлепи от тази позиция и да потегли напред.
Ние днес също ще боядисваме яйца, да видим как ще стане с беба на хоризонта. И за козунак имам амбиции, но да видим, че той си е време- и вниеманиепоглъщащ.
Друго друго какво....а, да. Започнахме с овесената каша. Хич не ми стана ясно има или не глутен, но приемам, че има и че сме започнали захранване с глутен. И точка.
Искам да попитам тези, които давате попара - всичко ли сте въвели от нея като съставки?
Хайде хубав ви ден, болните бебета бързичко да оздравяват!

# 443
Да се включа и аз докато не сме тръгнали на път  Laughing Laughing
За попарата- първо  въведог глутен,после масло и накрая сирене.Като на 4-я ден от въвеждането на сиренето го предложих с попара направо.  Peace
За гърнето- целта ми беше да я слагам да сяда ,за да не плаче от него след време Simple Smile
И ние най-после сме със зъб  newsm44 Нищо,че вече 9-ти месец не съм имала и един ден  пълноценен сън  #Crazy. На вс отгоре вечер по 1 час я държа на ляган е и на всяко ставане ,че като я оставя и както спи -сяда и се почва ревввв  Laughing За наказание съм и обещала след време да ходя с нея по дискотеките,че така и така ще отвикна да спа до тогава съвсем  Laughing
Да си призная вече не искам да кърмя,че така ме претрива по цял ден като си търка венците,ама сърце не ми дава да спра  Embarassed.
 EmbarassedЗа инжекциите за ръцете- на мен доктора ми каза,че докато кърмя единствената алтернатива е да се цедя три дни поне,но не мога и ще си чакаммммм... Каза,че дори мазило не става. Иначе ми препоръчча да а с и купя компрес от  аптеката и да го слагам ж хладилник. Временно наистина помага  Peace. Изчезвам,че мм се прибра и ще офеикваме ,докато съм събрала Кураж за свекървището  Laughing. Весели празници на всички и много слънчево време!   bouquet
ПП: днес за малко да сефтосаме пода. Тръгна от дивана с главата напред. Направо си се хвърли ,но попадна между кракаата ми и в последния момент я притиснах  с краката си ... Grinning

# 444
silvia45, да знаеш, че се присещах периодично за теб, че не съм ти пратила паролата за снимките.
Шехина, честита титла! Много успехи да ти донесе!
Astined, честит юбилей! Само хубави неща да ти се случват!
niksity, честито християнче! Да бъде здраво и щастливо!

Пипи2013
, детегледачка съм имала, но дъщеря ми беше на 2 години. Въпреки всичко, преди да я оставя за по-дълго или вечер, идваше през деня за по час-два. Играеха си, аз спях или си вършех нещо. Не е разумно изведнъж да оставиш бебето само с непознат, особено през нощта. Нека идва често, в началото заедно с теб, после постепенно ще свикнат един с друг.
ymemansi, ето сенници. Магазинчето ми е квартално и се заговаряме с продавачката и собствениците. Та една жена ги шие тези сенници, дори може по поръчка да ушие нещо.
За падналите биби- ако не сте пили кафе, кола или пушили- облизвате падналата биберона и я давате на детето.
За количките до късна възраст- то това си е индивидуално. Аз возих дъщеря ми до след 2 год. възраст. Много по-удобно ми беше да стигнем бързо до площадката с количка. Така можех и да взема куп неща в коша, да напазарувам на връщане. Сега момчетата планувам и до по-късна възраст да ги возя. И няма вариант детето не иска! Поне при мен де, когато се подходи внимателно и се предложи едно нещо на детето по добър и подходящ начин всичко е възможно. Не мога да си представя, че едно дете на 2,3,4 години може да манипулира успешно възрастен човек! Нещо не му е наред на възрастния или му е по-лесно така. Но аз си знам, че не съм от най-добрите майки! Дразня се също на виленеещите деца по магазините, дразня се на возещите се деца вътре в пазарските колички, на доведените деца на делови срещи. Имам наблюдения, че все повече български майки се опитват да подражават на чужбинските и да се държат изключително свободно с децата си, т.е. да се съобразяват с тях. Не виждам проблем в това детето ми да цапа в локвите, но ако съм го обула с гумени ботуши и сме излезли просто на разходка или на път за вкъщи. Но не позволявам това да се случва, когато сме тръгнали на някъде. Трябва да се налагат граници, но наистина с мярка. В противен случай се залита в някоя от двете крайности и става лошо за самото детето.
И за гърнето да кажа- децата все още не се задържат стабилно за дълго време седнали и това ме притеснява да взема гърнета. Иначе след кратко разбиване на режима покрай ваксината и смяната на времето пак влизаме в релси, горе-долу. Но почти никога до сега децата не са акали докато сме на разходка, правят си го само у дома.
Спрях тотално кърмата, олекна ми след 3-4 дни на нецедене. Преживях го вече. Давам и в 10 часа каша. Остава мляко в 6 и в 19 ч. Май и млякото за заспиване е на път да отпадне, като порциите се завишиха и изяждат по 200 мл мляко или каша/пюре. Издържат така по около 3,5-4 часа и на следобедната закуска и махнах АМ-то, защото се явява една междинна. Въвела съм глутен, сиренце ще дам тези дни, а заешко в края на месеца. Най-обичат парче мека и сочна круша- направо става надпревара кой ще го изгризе най-бързо. Пускам ги и направо на паркета, но се пързалят. Придвиждат се с лъвски скокове, по-рядко напред, обикновено ги намирам опряни в някоя стена с краката. Свалих нивата на кошарите да не меизненадат . И вече се случва да си дръннат главата като нещо си омотаят краката си ръцете и паднат на една страна.

# 445
Аз изгоних домочадието и се вихря с яйцата Simple Smile

Днес сложих мъъъничко масло в пюрето, то ми писна вече. Тия сополи са от зъбите гаранция, не е болен, дори и да е бил. Следващата седмица ще сложа малко сиренце и така за консултацията ще сме готови за глутена и попарата. Масло сложих купешко, от онова с краварката Simple Smile нали бяхте пускали сравнения на масла, показателите му бяха добри и реших то да е. За домашното масло майка ми ме замисли, че не знаем всъщност домашното мляко какво е и с какво са хранили и лекували животните. А и е доста трудоемко, напоследък нямам почти никакво време да се занимавам с каквото и да е различно от михаил. И така.

Дребното не иска дори да прави опити да пълзи, но с крокодилката е бърз и сръчен - вече обикаля навсякъде вкъщи, вчера като му правих банята се ядосваше, че не може да влезе вътре, защото има праг Simple Smile

Хайде аз отивам да се клепам, хубав и успешен ден на всички!

# 446
Еее fiona радвам се, че писа   bouquet
За гърнето - и Валето не седи стабилно, но аз го държа - то всичко става толкова бързо, че не ми е проблем  hahaha
Дойде ми поръчката с кашата от спелта и кук-куса, и се чудя дали да не го дам още утре  newsm78. Той нали не е алерген глутена...
Ще си помисля още малко  Joy

# 447
Mrs.Petrova, но аз с двамата няма да мога да се оправя. Хайде докато седят ще ги държа, както и сега ги придържамн докато играем, но като дойде моментът на избърсване и измиване няма как да оставя единия на гърнето сам. Но май накрая ще се престраша, пък криво-ляво ще се оправя някак.
С дъщеря ми имахме музикално гърне, след първото пускане на музиката тя се уплаши и махнах музикалната част.
По повод памперсите и чувството за мокрота- да припомня, че вече има страхотни пелени за многократна употреба. Изобщо не е страшно и трудно. Дори ми отпадна притеснението, че памперсите свършват и трябва да излизам в сняг/дъжд и т.н. По принцип се слагат едни подложки, за да държат сухо на дупето и когато се излиза или през нощта, дупето няма допир с мокра подложка. Така свикнах с шарените им гащи, че като ми се наложи да сложа обикновен памперс наскоро ми изглеждаше като болнична превръзка.

# 448
Fiona не се бях сетила, че твоята работа е двойна  Joy
А те едновременно ли вършат работа? Не може ли един след друг да ги слагаш?

# 449
Пффф, Фиона, прочетох те и пак изпаднах в разсъждения - кашата следобед с вода ли я правиш? И ако да, защото се явява междинно хранене ли? И как става междинно храненето, в смисъл от кой момент?
Изобщо - момичета, кога храненията трябва да стават 4?
Мразя го това захранване..... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт