Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 067
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
На Фиона дребчовците май ядяха по 6 пъти, но не помня добре, а и не искам да говоря вместо нея. И аз се радвам, че се върна Simple Smile

Май петото ядене отпада след годинката и съм чувала, че просто ам-то се замества в един момент с чаша обикновено мляко. Но това ми е далече. Аз добавям по лъжица - две ам към кашата и към пюрето, ако е без месо по две причини - да му е вкусно и сладко и да добавя малко повече полезни вещества в яденето. Мога и без ам да ги правя, но нали принципа е колкото повече толкова повече Simple Smile сигурно в сутрешната попара/кус кус/каша няма да слагам ам, нали ще има сирене и масло. А, днес като сложих маслото не сложих ам в пюрето, някак не ми изглеждаше като да има нужда. Но дребното напоследък си изяжда 200-те мл ам на три яденета и си получава количествата.

Боядисах яйцата, по-късно очаквайте снимков материал Simple Smile не са от супер яките, защото аз имам нула художествен талант, но ми харесват как станаха. В събота мисля да правя козунак ако ми позволят, дано ми се получи този път. Ох, много е хубаво да се подготвяш за семейни празници, особено когато си имаш собствено семейство, за което да ги подготвяш. Аз и преди си имах, нали, но сега аз съм организаторката, а преди майка ми и свекърва ми бяха. Обичам празниците Simple Smile

# 451
  • София
Хайде и аз да се обадя късния следобед....да не помислите, че съм боядисвала яйца Simple Smile Не не съм...събота с ММ, като си е тук. Тогава и козунак ще направя, но на хлебопекарната. Миналата година пуснах и ми се получи добре.
Та все пак защо не се обаждам цяла сутрин Simple Smile Оправях прословутия заек, дето ви го говоря сигурно от месец. То не беше голям и една част изпекох за довечера за нас. От другата направих няколко пюрета дирекно в бурканчета със зеленчуци готови за употреба и напълних една формичка за лед. Като ги мерих около 15 грама е едно кубче, така че сигурно ще вадя по две. Честно казано от варения заек чак ми се догади...аз съм си претенция де ама доста силен аромат имаше....признавам, че за сефте готвя заек.....яла съм няколко пъти, но не бях готвила. Изпекох го с една ароматна марината в плик. И въпреки, че вчера Боян яде пюре с пуешко днес му дадох от новоприготвените със заешко, че все пак прясно ги приготвях днес. На първата хапка се потресе, но после си опатка всичко както винаги - пюрето беше заешко, броколи, тиквичка, ориз, морков, лук. Още едно такова си затворих. Направих и едно заешко, картоф и морков и заешко, ориз, тиквичка, морков. И едно само зеленчукови - грах, картоф и морков (граха ще ми е нов, но пък по някое друго звънце попадна във всички останали, че нали се сещате Simple Smile Имам и две зеленчукови от понеделник приготвени, който вече съм ги описвала Simple Smile Реших т.к. станаха повечко да заваря бурканчетата, че и без това, като се правят такива големи количества, не ми се получава много горещи да успея да ги затворя.
За попара още не давам, но давам овесена и царевична каша със сирене и масло. Да ви кажа ако не сте вкарали маслото не се засилвайте към попари и каши със сирене - то оправя целия вкус, че както беше писал някой на горе иначе си е мокър хляб и обезсолено сирене...а като добавиш масло веднага замирисва апетитно. Боян ги харесва, но той не е еталон, че трудно отказва нещо. Тази сутрин си опатка купата с царевична каша със сирене и масло, а аз имах съмнения дали ще я яде, че я приготвих вчера, но повече и затворих в бурканче и тази сутрин беше доста сгъстена, та разреждах и топлих и си викам, че може и да не я иска. Явно ще е любител на качамака, като майка си Simple Smile То и баща му го обича де, но аз съм го яла много още от дете.
Аз упорито се мъча да го науча да пляска, но не ще. Не ще и да говори....приказва само с буквата АААААА, като я ползва със всякакви интонации, продължителност и физиономии. Също така пищи с тънки пронизващи звуци.....но колкото и да му Ма-мосвам и та-ткосвам...не ще и не ще да повтори. Може би не го правя достатъчно.....малко страдам, че не му обръщам достатъчно внимание т.к. може сам да си играе в кошарата и го оставям там и си върша нещо, а през другото време спи...и не ни се събират толкова много часове на игри заедно. Май най-много, като се прибере баща му. Сега пак изпит идва и не виждам кога, но пък почивните дни ще инструктирам татко му да му повтаря разни неща и да почнем да го учим кое къде се намира и да сочим. Това, че не казва разни срички малко ме напряга, но още не съм се отдала на лудост....всеки случай ако до ДК, когато става на 8 месеца не е...ще го натъртя сериозно на лекарката....да видим дали ще обърне внимание...

това от мен Simple Smile радвам се, че загубилите се обадиха......аз чакам инфо от обещалите бира Simple Smile дали са взели гърне и имат ли резултати Simple Smile

# 452
Асти, не се връзвай толкова. Ние като ходим с часове на разходки, да не би да му говоря много! А няма сила, която да му спре устата, само бърбори. Напоследък провеждаме и диалози: той казва Ааааа, аз казвам Аааа, после той ми отговаря и така по няколко минути Simple Smile

Днес мм беше почивка и аз затова успях да боядисам. Но се оказва, че в цяла софия няма пъдпъдъчи яйца - вече. Ако някой е видял днес да казва Simple Smile и също днес успях да си довърша почистването, много съм доволна. Сега чакам мъжете да се приберат. За единия съм сготвила, другия ще чака Simple Smile и аз имам едни много хубави круши, но с това почти разстройство ме е страх да ги дам.

А между другото, аз не разчитам на стерилизация на бурканчетата, затварям ги криво-ляво и във фризера. Сега е пълен с грах, спанак, заешко, пуешко, малко пилешко, малко тиква, броколи(вчера ги правих) и целина. И вечер вадя от фризера, на другия ден варя и давам. Месните ги правя на две дози, а зеленчуковите по една. Отнема 20ина мин, и то защото варя пресни картофи, нямам готови.

# 453
За падналите биби- ако не сте пили кафе, кола или пушили- облизвате падналата биберона и я давате на детето.
Не препоръчвам  Naughty В слюнката има толкова много спящи вируси, а устната кухина бъка от бактерии, които за един организъм с недоразвита имунна система могат да се превърнат в патогенни. По принцип Фиона, много харесвам постовете ти. Винаги гледаш толкова правилно и рационално на нещата и винаги даваш изключително рационални решения, но извинявай с това не мога да се съглася. Дори се върнах да проверя дали наистина ти си го писала  Rolling Eyes

# 454
Днес се озовах в магазин за бебешки работи. Нали се намирам на гъза на географията, та то не е като да има Хиполенд и т.н. тука. И се оказа, че си нямам идея какво гърне да търся. Ми то имаше някакви видове, едни като столче, малко по-високи идват, както и едни сравнително ниски, като класически гърнета или поне аз така си представям класическото гърне. Освен това имаше и музикални, но от вас научих, че нищо добро не носят. И поради незнание по гърне - темата реших да взема информирано решение и да попрочета туй онуй...
Беба запляска с ръце след като й показвахме два - три дни. В началото никакъв интерес или желание да го направи, после обаче, така между другото, започна да поплясква и да се хили. Показвай му и ще видиш как от нищото ще се разпляска изведнъж Simple Smile За сричките - току що, при вида на гуменото пате, което не беше виждала някой и друг ден, настана истински фурор - цяла епопея на забравените изговори. Иначе мама и тата нъц. Абе ще си дойде всичко на мястото. Много са ми смешни бебоците - както си викаш, че не прави нещо, то вземе, че те опровергае и то по начин, все едно си го е можело от самото начало Simple Smile

# 455
За падналите биби- ако не сте пили кафе, кола или пушили- облизвате падналата биберона и я давате на детето.
Не препоръчвам  Naughty В слюнката има толкова много спящи вируси, а устната кухина бъка от бактерии, които за един организъм с недоразвита имунна система могат да се превърнат в патогенни. По принцип Фиона, много харесвам постовете ти. Винаги гледаш толкова правилно и рационално на нещата и винаги даваш изключително рационални решения, но извинявай с това не мога да се съглася. Дори се върнах да проверя дали наистина ти си го писала  Rolling Eyes

Peace За паднали биби бих препоръчала кърпички за стерилизация . Simple Smile
И аз мисля че не е за притеснение неговоренето .Всяко дете се развива индивидуално. Ние се изправяме от две седмици и даже си върви из кошарата вече,а не съм и показвала нищо такова. В същото време от два месеца и показвам неща като пляскането и ...нищо Grinning . Аз съм превърженик на идеята ,че пряват всичко когато им дойде времето. Simple Smile Даже според докторите общоти между бебоците е да разлучават хората.
Само се чудя тия дни какво да и набутам да папка,че искам да надебелее,ама тя не се спита. Още нямаме 8 кг -7700 и 74 см. Знаех си ,че не трябваше да пия кафе бременността. Grinning
Днес у правих кус кус на плазмон-ами то на мен чак ми хареса,хем по принцип не съм му фен. Напоследък се хващам,че ям много бебешки неща ...После и на кухнята сме и двете записани,поне да сваля накой грам още Grinning .
Искахме да продадем дивана ,който няма и година ,за да купим друг...ами то викам на мм да го задържим още година-двеи да го палим церемонално.От сега е целия оповръщан от две гостенчета,а моята мома като и дадох бисквита и като я размекна...така хубаво до нарисува с пръсти и ги бууучи трохичките и мацааааа

# 456
  • София
Привет, момичета!

Не съм боядисвала яйца, нямам време/възможност с тази шикалка. Ще го правя в събота, когато и ММ е тук и ще държи зверчето.

А тя се развива скорострелно и когато каките се върнат след няколко дни, няма да я познаят. Лази. Аха съм отишла в кухнята и чувам откъм коридора тананикане "ла-ла-ла" (с езика отвън обаче) и пляскане - поглеждам: съсредоточено лази към мен, забила поглед в теракота и пляска с длани по него, като замахма като плувкиня.

Изправя се на всичко. Не е видяла кубче на земята, и на него ще се подпре за изправяне. Днес я заварих срещу образа си на огледалните стени на гардероба (не й е за първи път, но чудно беше, че не ги беше приплъзнала) - да се облизва по лицето - облизваше образа си. Първи приятелки са с онази отсреща.

Пробвам да я водя напред, като я хващам за ръце - не ходи, не знае за какво са й краката. А скача напред с двата крака. Явно е решила, че е врабче.

Искам ритуално да се извиня на онези, които ми твърдяха, че гърнето от тази възраст може да върши работа и аз им размахвах пръст. Но след един пост на Г-жаПетрова, че гърнето помагало и на запечено дупе, извадих нашето гърне и сложих детето - и то... се изака. Малко, но от сърце. На следващата сутрин нареди тортичка. Но от тогава 2 дни нямам резултата, въпреки, че я слагам по няколко пъти на ден. Нищо де. Определено попръцква там. Много е смешна като го е яхнала, почти винаги пишва там, а днес успя да се обърне, без да го събори, защото искаше една играчка. Иначе стои стабилно, но..

И за яденето. В чудо съм се видяла. По едно време беше отказала всичко да яде, освен кърма. Днес добавих към пюрето с месо малко плодово пюре - ябълка с морков и тиква, и тя взе да лапа, лапа. Ми, какво пък!!! Манджа с грозде, дето се вика. И аз така мога.

Момичета, пак реве, та ви оставям. От няколко дни едва сколасвам да чета, та сега се видях с 2 ръце и реших да пиша постижения и идеи. Весел Празник, ако не се включа отново до тогава.

# 457
  • София
Не препоръчвам  Naughty В слюнката има толкова много спящи вируси, а устната кухина бъка от бактерии, които за един организъм с недоразвита имунна система могат да се превърнат в патогенни...
И аз също не бих облизвала. Една майка в квартала, с второто дете, ми каза, че вече с второто не била стриктна и си облизвала, та почти ми го препоръча и на мен, но като знам, че устата е едва ли не най-мръсният орган в човешкото тяло - не бих. И аз като Espresso ползвам стерилизиращи кърпички Peace
Espresso, Hug, много време се губеше.

Ние сме по гости - на бабите (събрали сме ги всичките на едно място и е страшно вече) и не знам кога точно ще ми избият лагерите... Днес прабабата гледаше как баща му го облича след баня, а господинчото реве, та се дере чак (всяка вечер е така, нищо ново за нас). Обаче прабаба му беше пред припадък - хвана се за гърдите, за главата, почна и тя да реве - ходи обяснявай, че хем е гладен, хем му се спи, хем мрази да му обличат ръкави... Навличат го, за да не настинел - нищо, че в къщата по бански може да се ходи. И терлици му оплели - ах, как не обичам плетени неща, честно. Терлици - да ги носел вкъщи, с проходилката и по-лесно да се движел. То по ламината само терлици му трябват - ще е като на ледена пързалка с тях.
Спирам, отивам да спя, че имам още макс час спокойствие и после, както всяка вечер, се почва с будене и дундуркане през час.

# 458
Nutty, пасирам плодове и добавям малко овесени трици. След смяна на времето нешо се оплеска стария режим. Сега ядат мляко 210 мл вода+АМ  към 6-6,30. После в 10-10,30 каща-тя е с АМ, после към 13 часа пюре, следобедната става към 16 часа най-рано, но по-често е към 17 и ако дам по-калорична порция няма да си изядат цялото мляко в 19 часа. Дани, преди бяхме на 6 хранния, но делях вечерята на две части и едната се явяваше приспивна.

kremolin,  всъщност може и да си права по принцип, но много отдавна не мисля по начина по който мислят майките с деца, лекувани по стандартните начини и аз не съм съгласна с това, което твърдиш. Ако детето се разболее след като му оближа бибката, то има много по-дълбоки причини за това от моята слюнка. Просто имам по-различно виждане за болестите и причините за болестите. Но няма да задълбавам, приемам , че си права за себе си. Освен това аз опитвам пюретата с тяхната лъжичка преди да им ги дам. Давала съм им да пият вода от моето шише и от моята чаша. Отхапвам парчета ябълка и им давам и т.н. Не намирам разлика между облизана биба и облизана лъжичка.

# 459
Аз дилемата с бибероните я нямам, защото той не ги яде. От време на време ги използва като играчка. Но не бих облизала паднала биба не защото моята уста е пълна с микроби, а защото ме е гнус от падналите биби Simple Smile

Браво за напредъка на бебоците! Ние усъвършенстваме трополенето наоколо и това е, но аз съм ок. Предстои ни в следващите седмици още един ревлив период, така че засега се радвам на спокойствието Simple Smile

Днес не се вършела работа - ще се отдам на мързелуване. Ще имам помощници днес с дребното, така че даже може и да ми се получи!

Хубав ден на всички!

# 460
 Peace Peace

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 09:08 от Espresso

# 461
Еспресо, успех с нанасянето! И аз си мечтая за собствен апартамент, но ще е след няколко годинки....

И аз се сетих нещо като прочетох режима на фиона. Значи дребното се буди към 7.30-8 и яде ам към 8-8.30. Следващото ядене е към 12. И като започна да давам попара или други твърди закуски сутрин, какво става с ам-то? Дефакто ми остават двете вечерни хранения. И кога се замества вечерята и с какво? Не съм се притеснила много, по-скоро искам да събера мнения как се получават при вас твърдите хранения спрямо млечните.

# 462
 Heart Eyes Ами с тези ремонти и пренасяния нямам време за нищо. Изчитах ви вечер,но докато дойдеше да пиша и забрявах какво щях да пиша  Laughing Объркахме ре има на бебата,че по цял ден по хипермаркети я мъкнехме итъкмо заспи и след малко се събуди. Докато го оправя и него. Правим едни шпагати за един месец да стане от чисто "гол" апартамент (на мазилка)-място за живеене .  Laughing Никой не вярва
,че ще се справим,че и празници идват,нооо нямаме избор.После иначе на хотел трябва да живеем  Laughing
За бибите пак-ами няма разлика,всичко е облизване.Тук обаче не става въпрос за начин на мислене,а за факти.Дори когато малката не наддаваше и имаше кръв в изпражненията докторката ме погледна строго и ме пита да не и облизвам нещата. Та по-скоро облизването се явава начин на мислене в този аспект. Всеки си знае,но малко ми звучи като да ги бършем със халатите си ...
За бабите....Ижинка,дръж сеее! И ние водим борби ,че детето няма да измръзне. Снощи отказаха да отворят вратата на 36 градуса ,защото щяло да стане течение от коридора и да измръзне детето  #Cussing out

# 463
Espresso и другите, ще ме линчувате, усещам!  Grinning Но да си кажа- ами бърсала съм ги с общите кърпи, признавам. Халат има само мъжът ми, аз такова нещо не понасям. Имаме големи хавлиени кърпи. По принцип всеки си ползва неговите, имам и за гости. Всички изпрани кърпи стоят сгънати в шкаф в банята. Случвало ми се е да взема от кърпите за големи и да завия децата с тях. По принцип пера техните дрехи отделно, мия техните неща с отделна гъба и т.н, но се е случвало да слагам и бебешки дрехи с нашите. И за бибите и за хавлиите са екстремни ситуации. Сигурна съм, че не си представяте как някой ежечасно облизва бибероните на детето си вместо да ги измие.
И не знам за какви факти става въпрос. Пак уточнявам, изкривено ми е мисленето относно болестите, защото това, което аз знам и мисля не се припокрива с това, което лекарите обясняват. Със сигурност е трудно да се възприеме това, което пиша по този въпрос и разбирам, че ви говоря глупости. Който не ме разбира, нека пропуска мненията ми по здравните въпроси. От спор няма смисъл. Аз тази битка съм я водила у дома и знам какво ми е коствало да покажа на мъжа ми, че съм права. Нямам интерес да убеждавам всички останали.
Пиша това само за уточнение, моля, нека не започваме този спор! Има достатъчно теми против и за алтернативната медицина като цяло.   bouquet

Допълвам:
Дани, вечер по принцип се дават леки храни- без месо, яйца. Зеленчукови манджички някакви само. Не помня кога отпада обаче вечерното мляко. Но аз ще го направя по следния начин, когато му дойде времето: Млякото, което сега давам в 19 часа, ще заменя с малка порция супичка и след това ще додам съответната порция мляко. И така постепенно докато стигнем до пълна порция вечеря и евентуално никакво мляко. Но това ще ми е последното заместено хранене. Преди това мисля, че ще отпадне сутрешното мляко, което обикновено пият и продължават да спят. Просто ще започнат да се будят по-късно и ще е ред направо на закуската. Е, предполагам, че това ще стане след месец поне и тогава ще са с по-голяма порция. Тогава тази закуска, която сега давам около 10, тогава ще мине по-рано, а на нейно място ще предлагам плодове като помощно хапване.

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 09:59 от fiona

# 464
Извинете ме за глупостите, дето ги правя с постовете,но пиша от тела и нз как ми се получава  Laughing
Благодаря ти, Дани! Ще имаме нужда  Peace Пожелавам на всичи ,който нямат собствено жилище да се сдобият с такова. И аз си мечтаех и да обзавеждам,нооо....като дойде и с беба и всичко трябва да става бързо и няма време исредства за осъществяване на мечтите. До там се стигна,че под мишница държа бебка,а с другата ръка налагам плочки в кухнята,за да видим как ще изглежда.Накрая бебата се събуди ...Нооо!Няма да ставам алчна -важното е че е почт инаше...след като го изплатим след 20 години Grinning

Общи условия

Активация на акаунт