Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 065
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Fiona,съгласна съм с теб Peace . Нямам изобщо за цеш да споря. Дори смятам всяко различно мнение за правилно,щом може да се изкаже човек по него,а не просто защото така е чул ,че се прави. Малко пак омешах...абе уважам всяко мнение,коего човек може да подплати с размисли Simple Smile

# 466
Ние гледаме да нагласим нещата така, че да не изплащаме 20 години - иначе досега да сме си взели. Но и това е вариант и то не толкова лош, в крайна сметка дали ще плащаме наем или жилищна вноска - почти едно и също е.

Фиона, и аз няма да те линчувам Simple Smile аз съм твърдо против маниакалната чистота, но леката мръсотия си е градивна. Все пак ние имаме животни, никога няма да кажа нищо за общи кърпи Simple Smile но наистина разбиранията ти са различни от моите, но това си е твое виждане и аз нямам нищо против!

Ние отиваме да издирваме проклетите пъдпъдъчи яйца, стискайте ми палци!

# 467
danny_p, онзи ден купих от магазин до нас 2 кутийки. На излизане след обяд ще мина да видя, ако има още искаш ли да ти взема една и да дойдеш да си я вземеш после? (до бул България съм) Разбирам те за яйчицата, миналата година не успях да си намеря и някак не ми беше пълна великденската кошничка.

Сигурно е дразнещо моето писане, но наистина за някои неща не се усещам. За мен те са правилните и толкова съм свикнала с тях, че забравям, че общоприетото е друго и де факто аз съм с различното мнение.

# 468
  • София
Espresso, хайде честито за новия дом Hug Много хубави моменти да имате в него! Почти те разбирам какво е да обзавеждаш с бебе Peace Аз го правех с бебе в корема, но в лек вариант, защото го взехме направен, обзаведен, но не го харесах изцяло, та с колкото средства и време имахме - оправих неприятни неща. Иначе като се влачех с корема по магазини за плочки и мебели всички бяха тъй мили и внимателни с мен и мъжът ми дори проявяваше безкрайно търпение Mr. Green. И още веднъж съм обзавеждала, преди доста години вече - сякаш първия път беше по-вълнуващо, но тогава беше просто едни голи стени и имаше много да се твори.
danny_p, пъдпъдъчи яйца съм виждала в една 'Бакалия Роден вкус', мисля че имат магазин около пресечката на ул. Нишава и ул. Дойран (там има и хубаво кисело и прясно мляко Peace).
fiona, няма да те линчуваме - уважаваме си мнението и всеки си гледа децата по възможно най-добрия за него начин. Не виждам защо трябва да се хващаме за косите, във ФБ групата се случва вече няколко пъти и не беше сполучливо Wink

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 10:33 от ижинка

# 469
Nutty, пасирам плодове и добавям малко овесени трици. След смяна на времето нешо се оплеска стария режим. Сега ядат мляко 210 мл вода+АМ  към 6-6,30. После в 10-10,30 каща-тя е с АМ, после към 13 часа пюре, следобедната става към 16 часа най-рано, но по-често е към 17 и ако дам по-калорична порция няма да си изядат цялото мляко в 19 часа. Дани, преди бяхме на 6 хранния, но делях вечерята на две части и едната се явяваше приспивна.

kremolin,  всъщност може и да си права по принцип, но много отдавна не мисля по начина по който мислят майките с деца, лекувани по стандартните начини и аз не съм съгласна с това, което твърдиш. Ако детето се разболее след като му оближа бибката, то има много по-дълбоки причини за това от моята слюнка. Просто имам по-различно виждане за болестите и причините за болестите. Но няма да задълбавам, приемам , че си права за себе си. Освен това аз опитвам пюретата с тяхната лъжичка преди да им ги дам. Давала съм им да пият вода от моето шише и от моята чаша. Отхапвам парчета ябълка и им давам и т.н. Не намирам разлика между облизана биба и облизана лъжичка.

fiona, не съм от майките, които лекуват децата си стандартно, въпреки, че тук не съм го изтъквала! Но и аз не бих облизвала биба ( не че използваме такава), не давам и да се облизва лъжицата на детето, когато му се приготвя храната. Споделям мнението, че детето ако се разболее от това, причините са по - дълбоки, но това не означава че трябва да контаминирам стомашно-чревния тракт с бактерии, които не са полезни за него. Резултатът може да не е болест, но все пак да дисбалансира организма. По същата причина не давам и на кучето да ближе детето. По принцип съм привърженик на схващането " Микробът е нищо, средата е всичко!" Нито мия играчки, паднали на земята, нито поддържам кой знае каква хигиена и то точно със цел битов имунитет. Но за тези неща не мога да се пречупя и мисля да пропусна облизването на лъжиците за още известно време.
По другите теми на мога да взема отношение, защото не съм ви изчела.
Хубави празници!   bouquet

# 470
Здравейте!
По повод облизването и аз не съм фен - не облизвам нищо на детето, не го целувам по устата, не давам и на баща му. Ако можех, щях и да забраня и на баби и дядовци да го целува, защото съм гнуслива.Това, което зная е едно бактериите в стомахчето, второ- кариесите, които имаме и аз и таткото биха могли да се предадат на детето. Всичко за бебето си е отделно, пране, храна, кърпи и т.н. така съм свикнала- майка ми, докато живеехме със сестра ми в къщи никога не епрала нашите дрехи с техните и аз така съм свикнала. Не съм маниакална чистофайница- аз май първа сред вас се пречупих да пусна бебето си на пода. Верно, че чистя често, но имайки предвид че 80% от времето, в което Миа е будна прекарва на пода, мисля, че е в реда на нещата.
А това кой как е решил да си гледа детето си е негова работа, тук сме да споделяме опит, а не да се критикуваме, мисля.
Еспресо- честито за жилището! Като заговорихте за ремонти ме подсетихте, как миналата година по това време и ние започнахме- от голи стени, и накрая вече и аз с големия корем .. Именно заради изплащането на 20-годишен кредит и с бебе на път се отказах от града и сега живеем на село. Близо до града сме, така, че не ми беше кой знае какъв проблем.
Относно дивана- спомням си как бяхме харесали един бял диван- направо се бях влюбила в него и именно заради бебето се отказах и се спрях на по-тъмен и евтин вариант. Simple Smile
Относно режима и кога отпада млякото- първо дават да отпадне сутрешното мляко- това, което е уж в 6:30- тогава закуската става в 8, обяд около 13, следобяд - 17:00 и вечеря- 20:00- това се случва около годинката, и тогава стават 4 храненията. След 1, 5 год следва вечерното мляко да се замени със супа или друго леко безмесно ястие. И на втората годината детето трябва да премине на обща храна.
разбира се това са си препоръчителни схеми по които съм решила да се водя. А кога и дали така ще се получи Миа ще реши.
Ох, исках да ви пожелая весело изкарване на празниците и повече спящи и усмихнати бебета!

# 471
danny_p, няма яйца до нас вече, свършили са.

# 472
И аз не облизвам бибата, защото ме е гнус  hahaha. И лъжицата не облизвам, не че много съм стерилна, ама и на мен няма да ми е готино някой да ми я оближе преди да хапна, и си представям, че и той така се чувства  Joy
За жилището - и аз изплащам - още 19 год. ми остават  Joy. Купих го преди да се познаваме още, но ММ има собствен по-голям апартамент и се пренесох при него, а свеки живее в моя.
Ние вече пътуваме към моите родители, на юг, да се стоплим малко и да видим щъркели най-накрая  Sunglasses
Много весели празници ви пожелавам и най-здравите яйца  Party

# 473
Благодаря ти, Фиона! И аз така подозирах, че са свършили вече. Ама така е, като не се сещам навреме. Поне си взехме козунаци от една пекарна и вече изтествахме единия Simple Smile аз със сигурност ще правя утре, но взех да имаме резерва.

# 474
Нямаше да коментирам повече темата с бибите, но изпитвам необходимост да си кажа, че в никакъв случай не съм искала да се разраства някакъв спор, да линчувам, да упреквам, да съдя или да давам съвети. Горчивият ми опит през годините ме е научил да се въздържам от съвети, защото колкото и добронамерени да са те, в момента в който не проработят в дадена ситуация се обръщат срещу теб. И аз както Ижинка мисля,че всяка майка отглежда детето си по най- добрия начин, според нейните възгледи.  Просто споделих защо мисля, че това да облизваш не е правилно. Надявам се така да приключим дискусията и всеки да си прави това което сметне за редно.  bouquet

Espresso, честито, спокоен живот ви желая в новия апартамент.

# 475
Благодаря ! Hug  bouquet Ами ниесметнахме ,че без кредит бихме взели апартамент към родния край Ямбол,а за тези пари щяхме да имаме 3 там,но за 10 години осъзнахме,че живота ни е там и честно казано идкахме да поизбягаме от властните роднини  Laughing Twisted Evil . За обзавеждането и аз в 8-ми месец това правих пак,но беше за квартиа и сега малко повече исках да се постарая,ама каквото е -такова.Здраве да е Simple SmileЯйса последно гледах в Пикадили. Предполагам и Карфур,все пак гледат да пиддържат стокова наличност Simple Smile

# 476
Намерих!! В супер смотания квартален магазин, където никога нищо няма, имаха купища! Само ме е яд, че обиколихме града Simple Smile

# 477
  • по пътя
Не облизвам нито биби, нито лъжици, гнус ме и мен. Peace Убедена съм, че не е правилно и за това има смисъл да се коментира. Всеки да си решава обаче.
В търсене на крокодилка сме, но  чакам да получат желаната в Хиполенд, утре може и да стигнем до там. Simple Smile
Вече ядем пуешко месо( давам от готовите пюрета, не зная от къде мога да си намеря био месо, а друго не бих дала. По тази причина не знам дали и на кухня ща го записвам newsm78 Такива неща в този тъжен за християните ден. Светли празници момичета и здрави бебета ви желая!

# 478
Добре де, не давате ли на детето да яде от вашата ябълка да речем? Да пие глътка вода от вашата чаша? Като се случи да ви бръкнат в устата бегом на чешмата ли ги носите?
Не мога да повярвам, че никой не е близвал нищо бебешко! А духвате ли им в лъжичката да изстине манджата или и това е вредно? От любопитство питам, наистина.
Може и анкета да пусна  Laughing

# 479
Аз не бях духвала в горещите манджи! Защото обикновено се подготвям предварително и когато хапва вече са поизстинали. Обаче днес с цялото обикаляне закъсняхме и му сервирах горещо, та подухах малко манджата Simple Smile

Тази дискусия ми се струва, че отива към спор и още малко и ще започнем да се заяждаме - предлагам стига вече. Всеки има различно разбиране за чистота и това е нормално. За мен лично, както казах, най-трудно ми е да понеса маниакалната чистота, но има хора, за които всичко по-малко е гнусно. Свят широк, нали Simple Smile

Да питам пак как ще готвите агнешкото, не е много бебешка тема, но силно ме вълнува Simple Smile

Ох, и как забравих. Днес мм се измери със и без дребното, защото ни стана интересно свинчото колко точно е качил, че така ми тежи напоследък. И резултата от домашния кантар е 8.400, което е +700 спрямо миналия месец - той от втори месец не е качвал толкова! Доволна съм от свинчото, добре си хапва вече Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 16:32 от danny_p

Общи условия

Активация на акаунт