Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Айде да се обадя днес и аз, че вчера не съм отваряла даже комп ама имаше гости ала бала.....мачкотиха ми детето....но няма как...като е сладуран  Joy Joy Joy Joy

Някой ме беше похвалил, че си споделих седмичното меню затова и сега ще споделя какви манджидчки набаркотих вчера:

картоф,морков,пащърнак,лук, целина(корен), магданоз - 1 бутканче и едно със същото и пуешко.
Спанак с кафяв ориз и сиренце (козе) и лук.
Зелен боб с кафяв ориз и лук
Тиква, картоф, целина, лук и пуешко.
Имам и едно микс Simple Smile дето ми остана повечко от последните две и го докарва до към 100гр, та ще видя какво още да му добавя. Четвъртък съм се заканила да оправям заека от фризера. Ще направя няколко направо с зеленчуци пюрета готови за ядене през следващата седмица, а останалото на порциики във формите за лед. Време му е и на граха да го вкарам.
Друго важно при нас, че вече и закуска ядем....давам овесена каша от фини овесени ядки със сиренце и масло или с плод и лъжичка АМ. Хапва се доволно. Днес сефте дадох и пюренце от праскова към кашата. Та вече имам три хранения с твърда храна и две млечни - сутрин и вечер. Да се оправя времето да отида да купя и някакви други брашънца за глутенови кашички, че във ФБ групата се заговори, че май овеса няма глутен, а като на всичко останало му пише, че има следи от глутен, заради мелниците, но пък ще си затворя очите Simple Smile и ще го смятам, че има все мъничко и следващата седмица ще видим да взема вече и други неща или даже хлебче да изпека.

На нас перисталтиката ни е пушка от как почнахме захранване.....да не кажа, че в повечко ми идва понякога до 4-ри пъти на ден...от къде излиза и къде се е събирало не знам, ама говорим за солидни количества.....има дни и по веднъж, но май от как се захранваме не сме пропускали ден със сигурност. Днес до тук три пъти.....не е разствойство...съвсем нормални акита....признавам единия беше в памперса, че не очаквах Simple Smile и след закуската с овесена каша не го сложих, викам след обяда ще го тупна на гърне Simple Smile та аз съм на схема след всяко ядене Simple Smile и преди баня....

За цветята евала Simple Smile в нас е пълно, но не ги гледам аз, а са на свекито и т.к. тя сега си идва само веднъж седмично ММ се грижи за тях. Аз съм казала с това да не ем занимават...си киснат орхидеите и да не ме търсят за грижи по цветя, че ще останат без тях. Да не говорим, че ме притеснява като детето реши да ги окъсва и яде.....предпочитам да ги няма и от това да се чудя как да го опазя.

Иначе ей го сема моя момък след обяда го сложих в кошарата за игра и повоче от половин час стой и не се обажда да ме търси. Чувам, че си играе, пуска играчки, дрънка, пълзи вътре, изправя се, но не мрънка Simple Smile Добро дете си имам аз, само зъби да не го тормозят...

и извинявам се...честити празник със закъснение Simple Smile

# 406
  • Пловдив/София
Асти, вие свалихте ли нивото на кошарата и как е сега? Вие да не би да имате от леглата с шкаф отстрани, тип това

http://kasida.bg/dizain-baby-detsko-leglo-adelina-70185-sm-103-6235.html

защото май и при нас го има този проблем, с такова легло сме и Беб като се изправи ми се вижда твърде нависоко. А се навежда навън и се чудя дали няма да скочи...

Аз обожавам Цветница, но вчера с това мрачно време и болно бебе не я усетих Sad

# 407
  • по пътя
 Astined, бих се замислила малко за кафевия ориз, по-трудно смилаем е. Изобщо пълнозърнестите неща според мен не са за бебета.  Peace За кашите намерих в здравословните магазини един микс  брашно от просо и царевично брашно. Кашите от елда също са любими.За глутена не зная, може би другата седмица ще пробвам попара от сухари, пасирана разбира се.
Времето е много неприятно, не можем да излезем никъде.
Свалихме кошарата, не виждам да мрънка или да има промяна, махнах и обиколниците, за да може да се хваща за кошарата, но не проявява голям интерес. Simple Smile

# 408
С това гадно време и болно бебе няма разходки за нас днес и само люшкам количката из вкъщи като луда Simple Smile най-накрая заспа, за щастие. Всичко ме заболя Simple Smile май все пак е болен, няма зъби все още. Хремата вече не тече на реки, няма температура и не кашля. откъде го лепна този вирус обаче все още ми е мистерия.
Къминг, бързо оправяне на щерката пожелавам!

Астинед, завиждам за самостоятелния син - моя само като ме види да излизам от стаята хвърля всичко и реве Sad

# 409
Здравейте!
От събота си имам християнче вкъщи! Обещах да разкажа как е минало. В църквата постоянно гукаше,разплака се в горещата вода и пак продължи с гукането и бръмченето. Кръстниците подариха кръстче, ние им подарихме рисувана икона. Научили сме го да прави здрасти ръката и на всеки махаше за здрасти. Много хора, 2/3 нови, от 2 жени се размрънка,защото не направо крещяха като говорят и той мисли,че му се карат. Много го премятаха, постоянно го целуваха по ръце и бузи- еее откачих.....Спа 2 пъти по 2 часа на силна музика, много си беше изморен. Погача с кърпа за подаръците мина,както и при погача на 40 дни, парче с мед. Аз бях приготвила пюрета за 3 дни и ги затворих в буркани, домашни каши също и си папна и в ресторанта заедно с всички. Иначе беше кисел от смяната на обстановката 2 нощи, а като се прибрахме в нас вече се хилеше и играеше  Hug

# 410
Ааааа, като е на зор положението у дома вече първо ще пиша, после ще чета, че не мога да стигна от сутринта с открадване на някакви минутки от време на време. И аз с едно голямо мрън за времето. Изведох само дъщерята за малко, че я водих на ортопед с мен. Добре,ч е се сетих за допълнителното ми здравно и бегом с картата до близката болница. Доктора там ми каза щом кърмя никакви инжекции, хапчета, рехабилитации и прочие фантазии. А пък като съм изчакала вече близо 2 месеца и нямало и да има ефект.
Та офертата е да си организирам гледач и някаква прехрана за малкия другата седмица и да ходя да ми резне ръката. След 3 часа съм щяла да мога да кърмя. Едва ли ще се престраша толкова скоро, но пак е по-добре от примерно седмица след инжекцията. Та така. Ще си имам спомен от това майчинство, ама не ми се чака още докато спра да кърмя. Боли си ме яко ръката. Нито мога да изчистя като хората, нито да си оправям малкия без болка.
КАминг добре дошла. Очаквах аз, че с нещо неприятно си запълнила времето за да те няма. Всичко да отминава и да се оправяте.
Астизначииииии, всяка седмица да съобщаваш менюто Simple Smile Аз вчера видях за първи път омитане на всичко до последната гребка. Авокадо+банан. Нооо, беше идеално смляно и може и това да е помогнало, че все му оставям някакви бучици. Дано да харесва авокадо, че да ми е партия. Аз много го ям, но никой друг вкъщи и обикновено само за себе си не купувам неща, та си се лишавам направо. Иначе аз понеже си го греба направо с лъжицата от него както си е разполовено и с банан хич не ми хареса. И да не забравя - след това е акал 4 пъти Simple Smile
Размразявам сега едно домашно пиле. Почвам с месата от утре. После имам и заек. Телешкото ще е от бурканче.
Не ми вървят много цветята. Една шефлера бях завъдила и Андреа ми я изяде и счупи. После и на един бенджамин му видя сметката, ама като по-голяма без да го яде Simple Smile Сега имам само на терасата една полумъртва лавандула от миналата година и съседката ми даде мушкато, дано поне то тръгне Simple Smile Ама балконите са ми много малки и сме нависоко, та няма за кого да ги глася.

Петишааа Тендовагинит е, да. Сега ще си купя шина за китка за да обездвижа и да облекчи малко. И нов компрес от риванол+спирт ще пробвам вечер.
Е, по-хаотично не можах да го напиша Simple Smile  и съм пропуснала още няколко неща със сигурност.

# 411
  • София
Пипи точно такова ни е леглото и отдавна сме на долното ниво, но както и ти си писала то хич не е ниско и му е до под гърдите, като се изправи и там без надзор не го оставям. По-рано говорех за кошарата за игра, която е от тези сгъваемите и сме с нея в хола. Там също се изправя, но тя е дълбока и едвам едвам му се подават очичките, като се изправи Simple Smile За леглото мислям просто да пуснем подматрачната още надолу....тя е с болтове хваната и официално няма по-долно ниво, но ако я пуснем от болтовете ще си легне над шкафчетата. Не съм сигурна ще се получи ли и със сигурност за мен ще стане много неудобно да го взимам и слагам т.к. ще е много дълбоко, а самото легло е високо и ще има надигане на пръсти. И смяната на чаршафи и обиколници ще е предизвикателство Simple Smile ама по-добре за мен лошо от колкото бебо да полети.

Авокадо с банан се яде 3/4 пъти вече от Боян. Харесва го....давам му го за следобед вместо каша т.к. според мен около 200гр такава смес си е достатъчно засищаща и полезна за следобедно хранене. Сега съм купила пак няколко бройки - зелени и като узреят добре пак ще давам. Аз не съм замразявала, но да кажем ако не ми се е хапвало или за да има повече за него оставям в хладилника с костилката половината и не ми потъмнява. В затворено съдче или със стреч де.
Доста неща си хапва вече човечето Simple Smile Само с месата си изоставам, че сме на гола пуйка Simple Smile и жълтък не съм въвеждала.....ама то с тоя хемоглобин дето го избичи някак не ми е толкова притеснено....ще видя дали домашни яйца ще ми донесат около Велиден и може да го въведа. Няма да избяга Simple Smile Иначе все пак най-любимо следобедно си му е кафевия ориз сварен и пасиран с плод, АМ и малко канела.....на това направо си казва АМ...АМ...АМ при всяка лъжичка....и ще я отхапе лъжицата с венци. Бе може и да е по-тежък кафевия ориз, но аз го кисна с оцет от предишната нощ или поне от сутринта за следобед. По-вкусен е и дори да го варя много (че нали го правя с други неща - не става на каша и пихтия. Аз пък бях чела, че белия ориз е все едно му давам захар....само калории....но и аз от време на време правя кашата с брашно от ориз, което си е бяло.

# 412
  • по пътя
 Astined, права си.Побъркват ни с всякакви неща.  ooooh!Бях купила бял ориз от био магазин, не знам. Понякога много ми идват от всякъде да ни обясняват кое било полезно, пък после не било.Аз за ориза знам, защото в книгите по дао хранене, т.е. писани от азиатци, изрично казват, че по-добре бял, защото кафевият бил тежък и трудносмилаем, дори за възрастен.

# 413
  • София
...
Та офертата е да си организирам гледач и някаква прехрана за малкия другата седмица и да ходя да ми резне ръката. След 3 часа съм щяла да мога да кърмя.
Стига бе, как така ще ти резва ръката? Я провери и при друг лекар, за по-сигурно. И мен ме болеше адски и нищо не можех да пипна с ръката, но не ми е предлагал да й прави такива манипулации. За инжекциите и физиото може да е така, обаче пък, при лекаря, при който отидох, ходи позната - с бебе на 2 месеца е и й сложиха инжекция, и кърми newsm78

# 414
  • София
То е ясно, че вече боклуци ще яде само през трупа ми, но дано не сме направили някоя по-голяма беля. Такива ми ви работи, момичета.
Така както го описваш, това е уртикария. Страдах много години, докато отида лекар да ме види и те петната изчезнали и така мина доста време. Бях на 10 години, когато започна. На хранителна основа беше. Неприятно е, но ако се открие причинителя и се елиминира, ще изчезне и няма да се сетите вече за нея. Стискам палци за бързо оправяне на детето.

niksity, честито християнче! Добре се е държало детето. Близнаците като ги кръщавахме в един момент ореваха всичко. Въобще нямам приятни спомени от това кръщене, сега на девойката ще видим...  newsm78

Хайде болните бебчета да се оправят вече!
Миа одеве се изкашля два пъти и аз добавих в списъка и инхалатора за всеки случай, че утре ще заминаваме за празниците при свекърите. Дано се е задавила просто, че ме втриса, ако трябва с болно бебе на чужд терен да съм...  Praynig

Преди малко я премерих (на големия кантар "с мен, без мен" Simple Smile). Ами, ако е вярно, за почти месец е качила само 100тина грама. Много малко ми се видя. То, че не застава на едно място е факт, ама чак пък толкова... Хапва от твърдата храна малко, каши почти не й давам....  Sad

# 415
desimira премери я пак. Ако мърда кантара отчита много неточно.
Дано не се разболява. Смяната на въздуха може да й се отрази добре и да пресече обаче ако е тръгнало нещо все пак.
niksity Честито християнче!
ижинка Този беше втория, при когото ходих. Даже май попаднах на добър специалист. Инжекциата била кортикостероид и ще трябва да чакам минимум 3-5 дни преди да се очистя за да мога да кърмя. Така ми каза. За мен некърменето май е по-голям проблем от операцията и ще предпочета да пропусна само едно кърмене, вместо цяла седмица. Аз просто много време изчаках и съвсем си отежних положението . Ти самата казваш, че не си се оправила съвсем от 1 инжекция. Ако ще трябва и нещо друго пак не мога да правя без да спра да кърмя. Не знам и аз какво да мисля вече, ама не ми се ходи при други доктори в търсене на някой, който ще е ОК да ми сложи инжекция. То първия щеше да ми я сложи де, ама аз казах да изчакам още 1 седмица да видя дали ще се оправя с компреса с кестените.
Нашите зъбки май пак спряха да растат. Момчето се поуспокои.
Режима и на нас ни се нагласи както си беше преди. Пак му се доспива в 19.00 и започвам да го оправям, та до 19.30 -20.00 вече е хоризонтиран. Вчера обаче кака му реши, че му е рано да го остави да спи и го събуди, та чак в 21.00 заспа. АМи за мен така е по-добре, че после стана чак в 2.00 и в 4.00 и сега окончателно в 6.30. Без обичайната двучасова пауза Simple Smile
Като казах кака му вчера каква беля ни направи. Сменям аз чаршафите на спалнята, а тя скача на леглото. И вече съвсем накрая явно й писнало да чака в ъгъла за да поднови скачането се засилва и залита и ме връхлетя с нейната глава ърху моята. На мен звезди ми изскочиха и ми излезе цицина. Тя само се разрева малко, но като я гушна баща й започна да му повтаря, че й се спи. И тръгна да заспива. Раздрусах я, намокрих и я стреснах малко да не затваря очи и се натоварихме в колата веднага и на Пирогов. Добре,че сме на 5 минути от там та веднага я заведохме. Докато я прегледат вече бях спокойна, че не е получила сътресения защото си беше адекватна, ама с това заспиване ми изкара акъла. В крайна сметка тя си беше ОК, аз с огромна цицина Simple Smile
Вчера правих каша от елда (зърна, не брашно) и банан. Отново всичко беше ометено за нула време. Май бабана си е фаворит от всякъде у нас. Тази сутрин съм накиснала да има елда за всички за закуска Simple Smile

# 416
На мен ми се получи уртикария като отидох 1 година студентка в общежитието-от мухала.Ч година бях на хапчета и при всяко замърсяване като прах,или ако влезнех при някакви цветя-цялата се обривах.

# 417
Доста е тихо днес, а хем времето е кофти. Фиона наистина липсва, дано всички са здравички!

Аз чакам дребното да се събуди за обяд и пия кафенце. Днес е на кореноплодни - картоф, морков и целина Simple Smile ще видим какво е мнението му за целината, аз не съм във възторг. Вчера се загледах във фенелите в магазина и им се зачудих дали да не му взема. Голяма мода са в момента и са си доста полезни, вие какво мислите? Не е чак толкова екзотично, това е разновидност на копъра.

Преглеждам и рецепти за агнешко за великден, обещала съм на мъжа да му сготвя. Много го мразя това нещо и се чудя как да го направя поносимо Simple Smile

Събуди се, изчезвам

# 418
  • София
Хе хе danny_p същата съм аз с агнешкото Simple Smile ненавиждам го, а ММ страда тихо покрай мен защото го яде...е не му е върл фен, виж баща ми може всеки ден да го пердаши това месо. Та аз съм казала че агнешко няма да му готвя Simple Smile Виж на Манчев и Шишков в брошурата на Лидл имат две рецепти.
Днес като се назакусва в 10:30 го грабнах и излязохме, че ми изтича срока на дебитната карта и вече бях много на зор да отида до банка да си свърша работата, че празници идват. Още 100 неща трябва да свърша и много се ядосвам на това време. Утре ако е като днес пак потегляме към факултета и съда. Поне няма зловещ вятър. Аз малко се вдървих, но като съм в движение става, а днес забравих и шапка да си взема де и ръкавици Simple Smile

И на нас второто зъбче ни проби Simple Smile явно наистина в чифт се появяват, че малко се бях отчаяла, че след първото никакво подобрение не се наблюдаваше в съня нощем. Вчера го напипах леко и ето че спахме по-добре. Хайде дано малко затишие има преди следващите. Трябва да седна да попълня информацията в дневника му Simple Smile че миналата седмица нищо не съм писала. Иначе взе да ни е зор самото заспиване....преди по старо време 21:00, ново 22:00 се трупясваше още докато ядеше млякото, но сега дай му да щтръква прав и това си е. Аз го слагам да лежи той се завърти и изправи. И така борба сумати време...аз се изнервя.....и така. Нещата ни се получават ако го взема на нашата спалня и го затисна Simple Smile и така заспива и го пренасяме в леглото ама ме дразни да го уча така. И така тази седмица към 23 заспиваме. А е уморен......следобед има само един сън и дивее постоянно....гледам прозява се, краката не го държат и постоянно пада, но зор пак да се изправи....ужас направо.....сега например си е в кошарата за игра и само се щура в нея, изправя се, върти, пълзи, играчки дрънчат, но пък не ме търси Simple Smile и спокойно си пия Инката Simple Smile и ви пиша...сигурно ще заспи чак към 16 часа или по-късно даже за следобеден съм и после до през нощта ще си щуреем.

Това фенели дори не съм го чувала....покрай тия бебета що неща ще проядем Simple Smile

# 419
Днес не издържах, облякох детето и сме навън. Не е чак толкова студено, малко поваля, но ние се кротнахме в едно заведение. Асти, като казваш за нещата, които прояждаме - минах през едно заведение за бързо хапване днес и докато ядох там, една жена пита: в тази супа има пащърнак, какво е това? И един от служителите отваря супата, бърка с черпака, гледа и казва: ами нещо зелено е, като спанака Simple Smile умрях от смях Simple Smile но ако не беше дребния и аз щях да се чудя Simple Smile

Дреб по новото време заспива към 9.30. По старото пак беше така, само последните седмици преди смяната си го измести да заспива в 8.30

Диването спи, а аз зъзна. Искам да се прибираме вече, ама като знам, че веднага ще се ококори си стоя...

Общи условия

Активация на акаунт