Някой ме беше похвалил, че си споделих седмичното меню затова и сега ще споделя какви манджидчки набаркотих вчера:
картоф,морков,пащърнак,лук, целина(корен), магданоз - 1 бутканче и едно със същото и пуешко.
Спанак с кафяв ориз и сиренце (козе) и лук.
Зелен боб с кафяв ориз и лук
Тиква, картоф, целина, лук и пуешко.
Имам и едно микс
дето ми остана повечко от последните две и го докарва до към 100гр, та ще видя какво още да му добавя. Четвъртък съм се заканила да оправям заека от фризера. Ще направя няколко направо с зеленчуци пюрета готови за ядене през следващата седмица, а останалото на порциики във формите за лед. Време му е и на граха да го вкарам.Друго важно при нас, че вече и закуска ядем....давам овесена каша от фини овесени ядки със сиренце и масло или с плод и лъжичка АМ. Хапва се доволно. Днес сефте дадох и пюренце от праскова към кашата. Та вече имам три хранения с твърда храна и две млечни - сутрин и вечер. Да се оправя времето да отида да купя и някакви други брашънца за глутенови кашички, че във ФБ групата се заговори, че май овеса няма глутен, а като на всичко останало му пише, че има следи от глутен, заради мелниците, но пък ще си затворя очите
и ще го смятам, че има все мъничко и следващата седмица ще видим да взема вече и други неща или даже хлебче да изпека. На нас перисталтиката ни е пушка от как почнахме захранване.....да не кажа, че в повечко ми идва понякога до 4-ри пъти на ден...от къде излиза и къде се е събирало не знам, ама говорим за солидни количества.....има дни и по веднъж, но май от как се захранваме не сме пропускали ден със сигурност. Днес до тук три пъти.....не е разствойство...съвсем нормални акита....признавам единия беше в памперса, че не очаквах
и след закуската с овесена каша не го сложих, викам след обяда ще го тупна на гърне
та аз съм на схема след всяко ядене
и преди баня....За цветята евала
в нас е пълно, но не ги гледам аз, а са на свекито и т.к. тя сега си идва само веднъж седмично ММ се грижи за тях. Аз съм казала с това да не ем занимават...си киснат орхидеите и да не ме търсят за грижи по цветя, че ще останат без тях. Да не говорим, че ме притеснява като детето реши да ги окъсва и яде.....предпочитам да ги няма и от това да се чудя как да го опазя. Иначе ей го сема моя момък след обяда го сложих в кошарата за игра и повоче от половин час стой и не се обажда да ме търси. Чувам, че си играе, пуска играчки, дрънка, пълзи вътре, изправя се, но не мрънка
Добро дете си имам аз, само зъби да не го тормозят...и извинявам се...честити празник със закъснение

За кашите намерих в здравословните магазини един микс брашно от просо и царевично брашно. Кашите от елда също са любими.За глутена не зная, може би другата седмица ще пробвам попара от сухари, пасирана разбира се.
Бях купила бял ориз от био магазин, не знам. Понякога много ми идват от всякъде да ни обясняват кое било полезно, пък после не било.Аз за ориза знам, защото в книгите по дао хранене, т.е. писани от азиатци, изрично казват, че по-добре бял, защото кафевият бил тежък и трудносмилаем, дори за възрастен.