Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 084
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Честит празник на всички именници днес!

Mrs.Petrova, браво за терасата. Аз успях само да я позабърша днес. Simple Smile Иначе и аз гледам много цветя, но това лято (уж) ще ги огранича, защото очаквам да нямам достатъчно време да се занимавам с тях. Днес Миа ми даде свободен почти един час и успях да си пресадя едни цветенца, които сега се събуждат. Ако утре ми даде пак време ще сея семенца. Подготвяме се за хубавото време!  Grinning

Голямо затишие днес, наистина!

# 391
За спането по корем - доста отдавна спи само така.  В началото и аз се притеснявах и само го обръщах,  но след ссекунди той отново е по корем. В началото му слагах възглавница да му пречи,  но той започна да я вдига и да я премята,  та я махнах,  че стана по-опасно. Мислех си,  че след като се обърне по корем не може да се върне обратно,  заради чувалчето, но доста пъти съм го виждала да се върти и в двете посоки. Въпреки това все още се притесняявам - ама то как ще побелея иначе Simple Smile

# 392
  • по пътя
Моята тераса горката е потънала в прах, не остава време за забърсване, но ми се ще да изчистим прозорците преди празника.
Може би сте го объсъждали, ама това чудо кейл, от къде го купувате ако го купувате и имате ли отзиви.Не съм срещала по пазара.

# 393
Кейлът е къдраво зеле Simple Smile но нещо не съм срещала, а имам рецепти с него.

Дреб веднъж е спал по корем сам, а като спи върху мен ефективно си е по корем. Мисля, че вече опасността от задушаване е много по-малка.

За терасата - и моята е потънала в прах, но съм планирала на следващата почивка на мм да я оправя. Днес баща ми взе малкия и с мм ходихме на ресторант - много яко! Не сме излизали така от мноооого време Simple Smile

Баща ми днес е завел дреба на църква и са го миросали Simple Smile сега вкъщи си имам върбово венче. Не съм много вярваща, но винаги е било семейна традиция на цветница да ходим на църква. Откакто съм в софия обаче не съм и сега ми е много хубаво.

# 394
  • Пловдив/София
Пипи2013, честито ви столче Peace Моят избор е то и щом казваш, че в Малечко има цветове, там ще отида да избирам. Цената като по сайтовете ли е или има малко нагоре? А за коланите - ако е предписано да се слагат - закачвай ги, е моят съвет.

Сори, объркла съм те. Столчето ни е Milo Fix на Bebe confort, а не на Мaxi Cosi. Установих го едва днес и умрях от яд. От седмици проучвам столчетата и се бях спряла на това, а никъде го нямаше и като видях да пише "Мило Фикс" много се зарадвах и през ум не ми мина, че друга марка ще си кръсти тakа модела. Грешката е изцяло моя, не знам как може да съм толкова зле...Но цената е същата и май не е лошо столче, само дето назад има само една позиция. Абе яд си ме е.

Бебс е много зле днес, дави се  в сополи и цял ден на ръце, яде и спа хаотично без никакъв режим, сега е буди пак на 40 мин. Дърпаме с аспиратор и физ. разтвор, дадох и 2 пъти Панадол, че имаше и темп. Дано е зъб и да избие тази нощ, но почти нямам надежда. Ще ходим на лекар утре явно. Ужасно е да ти е болно детето, това мие кошмар от преди раждането Sad(((

# 395
  • София
Здравейте,
Чакайте да се разпиша и да честитя празника, преди да е свършил денят! На всички мами и бебета, които празнуват днес, пожелавам да са ви живи и здрави имената и много късмет да ви носят!

Аз бях планирала днес да ходим с младежа до Джъмбо, че ми трябват картонени форми, да пека козунаци в тях, но той спа два часа по обяд Shocked и докато се оправим заваля и май утре пак ще е такова пикливо времето.
Гледам за тераси си говорите - да не се притеснявам значи, че моята също е прашна и не е забърсвана от не знам кога... Поне мисля след празниците да сложа няколко саксии там, майка ми ми е купила петунии, които само ще трябва да се мотивирам и да засадя в саксиите. Иначе в предния ни апартамент имахме тереса от 18кв., познайте дали съм я бърсала и чистила особено старателно...

kremolin, авокадото е доста капризно - бързо потъмнява, не знам дали е добра идея да го замразяваш. Я си го направи на салата или го хапни с банан.
Lunno momi4e, вземай проходилката, мисля че ще се преродиш с нея. Аз благодаране на това, че Ники обича да се размотава в нея, успявам вече да поизчистя и сготвя.
Пипи2013, дано да се оправи бебс скоро. Прави му инхалации, мисля че за задните сополи са много добре. А за столчето - споко, баш си е Макси Кози, но това е друго име, под което го продават в други държави (и явно при нас е попаднал от техния внос).

п.с. Освен споменатите вече липсващи ми се губи и Espresso!

# 396
  • София
Бебе комфор и Макси кози гледам че са на един собственик но не са едно и също като качество продукт Peace
На баткото ни е Recaro  и е перфектно, мисля и на госпожицата да взема такова!
Честито столче Пипи! И бързо оздравяване- звучи като хрема- нашата педиагърка казва че няма температура и сополи от зъби, просто пада имунитета тъй като организма е ангажиран с "друга дейност" и са прилепчиви към вируси някои деца. Кофти че гостенчето ви е било с чирвено гърло...как майка му го е завела на гости при бебе ?!

# 397
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала и да си призная още не съм изчела предната тема, но започнах тази... много самотно ми стана там само аз да си кукувам  Grinning

Относно болките в китката, ижинка, йемеманси, на вас казаха ли ви дали е тендовагинит или ви поставиха друга диагноза? Мен ме болеше лявата малко след като родих и така няколко месеца докато не отшумя от самосебе си, но сега започна дясната, но е много по-трудно, тъй като малкият човек не е толкова малък вече. Личната каза да го нося по-малко...много ме кефят като дават решения в стил Кептън Обвиъс: - не мога да се наспя, защото суче по цяла нощ - ами не му давай;
Та да се върна на китката, имам един приятел ветеринар, та той ми каза да правя компреси със хума и днес започвам. Предложи да ми направи и физиотерапия и даже се замислям, какво като го е правил само на коне  Rolling Eyes до сега ми е бил много по-полезен от личната  Simple Smile

Някой пита за сухи петна на сгъвката на коляното, и на нас са ни се появявали и като намажа със судокрем минават до сутринта. Според мен се образуват като тези учасъци не са подсушени добре или се мокрят често - на вратлето също е имал от лигичките. Бях се притеснила да не е дерматит, тъй като аз от десет години си го отглеждам и съм в паника да не го наследи, но щом се повлиява от судокрема няма страшно.

Да се върна и на акащата тема. Сава от месец и нещо само два пъти се е изпускал в пелената, а гърнето го взехме, за да угодим на баща му. Известно време не искаше да ака в пелената(Сава, не баща му, нали) и го виждах как напъва и се спира и така нищо, както Мисис Петрова каза няколко дни не се изхождаше, та започнах да му свалям пелената и така си свършваше работата. Като взехме гърнето стана вече регулярно всеки ден, а и той се смее и радва като го сложа, въобще не мисля, че страда и се травмира. Най му харесва на двора, де  Embarassed като циганче, ама нали за това сме на село, да сме до природата   Flutter

Как са вашите графици след смяната на времето? При нас много странно се нагласи пак да заспива към 19ч, а преди смяната пак в толкова заспиваше.

# 398
Добро утро!
Моето предвеликденско чистене ще се превърне в следвеликденско Simple Smile- с това лошо време..Надявам се много скоро да спре да вали, че вкъщи полудяваме. Определено виждам, че на дъщеря ми и харесва да е навън сред децата,особено са й интересни, тези които са на близка до нейната възраст. Започна да се заглежда по тях и те като викат, тичат играят си, си личи как им се радва и се забавлява  Grinning
И при нас спането е по корем напоследък- върти се като пумпал в леглото, премята се и накрая се обърне по коремче, изпръцка се и се кротне.
Петиша- режимът ни е същия- вече заспива около 20:30 по новото време, но пък сутрин пак си се събужда в 7- 7:30. Вчера по изключение стана в 8:00- не ми се беше случвало от месеци  Grinning
И аз се сдобих с гърне в събота след консултацията, но уви още не сме успели да го ползваме. Относно гърнето, педи ме посъветва отсега да я слагам на гърнето по малко, за да свикне с него и докато още не се изправя сама. С пълното съзнание съм, че на 10 м няма да махнем памперсите, но е добре по-отрано да свикне да ака извън него.
Иначе Миа май-накрая порасна на височина- вече сме 70 см., цели три за 20 дни и с килцата сме добре- 250 гротгоре, та вече е 7,8 кг.
Продължавам с глутена- въвеждам спелта- май не и се нрави много, много, но да мине тази седмица и започваме със сухарите за попарата.
Елиее- овесената каша, която давам е с глутен, не съм сигурна, че има безглутенова такава  newsm78
Попитах док за даването на АМ на кърмени бебета- каза, че се въвежда както всяка нова храна- по няколко дни с постепенно увеличение на дозата. Нищо друго притеснително.
Пипи- дано не се е влошило положението с Бебо и много бързичко да се оправите- разбирам те напълно- и моят най-голям страх още по време на бременността е болно детенце.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 10:04 от Denny_Iv

# 399
Пак си имам таблет bowuu  че с тел не си е работа.
Нали ви споделих, че още не ми се разделя със стерилизатора и си изварявам Embarassed е..., вчера ми се счупи микровълновата, та приключих и с този Лош навик.
Това време вече ми дотегна, чаках, чаках да се стопли, а то все по- зле става. Големи дъждове, снегове, също, че сега започва зимата. Имаме нужда от повече разходки, че в къщи подивяваме и двамата. Преди с лекциите ми беше по- натоварено, но поне имаше някакво разнообразие.
И за авокадото да споделя - след като попрочетох, че може да се замразява, реших да опитам. Сложих го намачкано във формички за лед и днес го извадих. Перфектно си е след като се размрази. Не си е променило вкуса, но сигурно са си заминали доста витамини.

# 400
  • Точно където трябва
Продължавам с глутена- въвеждам спелта- май не и се нрави много, много, но да мине тази седмица и започваме със сухарите за попарата.
Елиее- овесената каша, която давам е с глутен, не съм сигурна, че има безглутенова такава  newsm78
Аз давам фини овесени ядки. Пише, че "може да съдържат следи от глутен", но не знам това не е ли като онова, дето го пишат на всички подобни. Че може да съдържа следи от глутен, ядки и т.н. Т.е. прилича ми на нещо, дето е написано без много мисъл.

# 401
  • София
Момичета, тук съм, във вратовете ви дишам, но пусто - нали искам да съм изчела всичко, преди да пиша, - не сколасвах цяла седмица.

Бюлетинът ни е:
- лазим, бавно, но славно, и вече много правилно;
- сяда от "лазЕж" - много интересно си подлага крака, за да се подготви за сядане и обикновено сяда на половин метър от избраното място - чуди си се що е толкова далече, пак застава на 4 крака, пак се наглася за сядане, и - пак далече;
- попарата я отказа - то беше потрисане, то беше чудо, ще пробваме след някой друга седмица;
- сиренето някак го приема замаскирано в пюрето, но
- вече направо си ми отказва зеленчуково пюре, с или без сирене;
- обича месни пюрета, но това не означава, че винаги яде и яде по много - не! яде максимум по 70-80 г, онзи ден изяде изненадващо почти цяло бурканче, но после 2 дни - почти нищо. Не знам какво да я правя. Връща се към кърмаческите си навици само със сукане да се оправя в живота;
- затова пък в сукането е виртуоз - надупена, изправена, въртяща се на 360 градуса!!! - да на толкова!!! около зърното, без да ме пуска, с вдигнат крак, без вдигнат крак, пробва и с двата вдигнати, но й е получи само когато беше по гръб. Всичко това вече го прави, почти 100% свикнала, че майка й държи книга и чете, докато тя се занимава с глупости до нея на леглото. Почти не й преча с книгата си, но някой път така настървено пълзи към нея, и вече ми скъса 1 страница;
- забелязах голям прогрес с изправянето, когато е на стабилна опора, на земята - на спалнята ставаше и падаше до мен и все си мислех, че не е готова, но на твърда земя си е друго нещо;
- в столчето за хранене и крокодилката вече почти не иска да седи да му се невиди, дърпа се и реве - или иска мен или просто не иска тях;
- има ли друг човек, освен нас двете вкъщи - режим нъц! ей на, вчера и онзи ден бяхме само с ММ - той милия си чете нещо на компютъра зад гърба ми, но тя все се пули и наднича и не щя да заспи;
- като научи нещо ново да "приказва", го упражняма само него, забравя за другото. В момента упражнява "лалалала", но с изплезен и, подвит като райбер нагоре, език.

Друго какво да ви кажа. Голямата ни кака направи някакво хранително натравяне (докато установим от какво, в зор се видяхме, 4 пъти по лекари ходихме, 2 пъти в спешен кабинет, единият от които на системи и инжекции) - на едни огромни розови петна стана по врата, гърдите, отстрани на тялото. И така, докато се сети тя, че е яла някакъв нов чипс - та може би е от това, но знае ли се. Но е на диета с картофи, ориз, моркови... - защото уж като не беше много стриктна диета в началото - от сирене пак й се появи. О, да не говорим, че много държеше да ходи на училище, защото тези петна се появяват с дразнителя, но и изчезват до следващ дразнител - та хапнала бонбон за рождения ден на някой си, и бегом пак вкъщи и от там - на доктор. Сега е на бебешко ядене за поне 10 дни, направила съм схема на захранване като на бебето. Шоколад и мед няма да види скоро, а откъм яйце ще започне с жълтък по-нататък, сиренето и млякото с голям страх ще го вкараме. То е ясно, че вече боклуци ще яде само през трупа ми, но дано не сме направили някоя по-голяма беля. Такива ми ви работи, момичета.

# 402
  • София
Бебе комфор и Макси кози гледам че са на един собственик но не са едно и също като качество продукт Peace
Възможно е, но търсейки инфо попаднах на сайт на Макси Кози, в който отговаряха на въпрос за модел столче с двете марки и отговорът им беше, че столчетата са едни и същи, просто с различни марки, но всичките на Dorel. В случая със столчето, което Пипи е взела, оглеждах снимки и клипчета - изглежда абсолютно еднакво, а и цената им е еднаква, та в този смисъл не знам дали има разлика конкретно при Milofix.
petyshaaa, той моят лекар един разговорлив беше... сдъвка нещо от рода, че съм си претоварила ръката. Пробвай я тази физиотерапия, дори и да не помогне, едва ли ще навреди - и дано да ти мине само от нея. Аз сега на моменти пак изпитвам болка, но определено инжекцията свърши голямата работа.
За графика - същият си ни е, както от преди смяната - ако е ставал в 9,30ч преди смяната, сега пак става в толкова и т.н.
Coming 2 life, браво на малката за напредъка. И каката дано да се оправи бързо. Моя приятелка се обрина, преди години, накрая изкара повече от месец само на картофи и пак не откриха причината за обрива, които се оказа уртикария.

# 403
Терасата с цветята на мен ми е слабост, още откакто живях в Германия, тогава тук не беше така актуално. А там напролет всички домакини обикаляха като щурави градинските центрове и си купуваха готови сандъчета с поотрастнали цветя. И аз си мечтаех как някой ден терасата ми ще е цялата нацъфтяла, ееех... И сега насадих семенца само, да видим ще има ли какво да цъфти (и ще има ли какво да бере детето, че като гледам май е фен на цветята). Посадила съм теменужки, каскадна петуния, вербенка, лобелия и едно пакетче летен микс - на него пишеше, че ще ме изненада  Joy. Посадих и три жълти храста пред блока - изобщо голяма градинарка станах  hahaha

Coming to life welcome back  Peace и не ни зарязвай вече толкова дълго, че те мислим. Както и fiona - и тя ни отсвири тотално  Thinking

Моя младеж го гушнах на леглото, че нали само с цокане заспива, той се обърна и заспа сам  #Crazy, изумена съм. Дано се научи така, че само се търкалям и аз по леглата с него и си намирам оправдания за несвършена работа  hahaha

# 404
  • Пловдив/София
Каминг, беше ми интересно да прочета сбитото разказче за номер 3 Simple Smile А за номер 2 стискам палци да няма повече инциденти.

Аз набързо да докладвам, че Бебс спи накъсано и цял ден иска на ръце (върнахме се във втория месец):
доки беше тук, гърдите са чисти, карто цяло е добре детето, не каза какво му е- май настинка и зъби наистина. Най-хубавото е, че зъбът почти бил пробил. виждала/напипвала му връхчето.

Моля кажете, че това, заедно с хремата и непоносимо киселото дете значи СКОРО да избие и да се кротне и да спим. Нали още 1-2 дена макс, а не седмици?

А втори зъб бързо ли избива след първи  и пак ли е такава мъка?

Общи условия

Активация на акаунт