Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 555

Като казвате овес- овесени ядки ли имате предвид...както вече писах аз минавам на лимец сега....

Каша има предвид. Овесена.

# 556
Набързо по въпросите на Пипи - вода пие все повече, има дни в които изпива 2 шишета по 150. Не мажа още с нищо, но имам няколко мостри - ще ги пробвам да видя кое ще ми хареса. Банан - знам, че има много захар и може би не всеки ден. Ядосване - ооо да, но се сдържам. Като виждам, че не ме разбира, решавам, че няма смисъл да се хабя  Peace
Като казахте чехли - какъв е този интерес и аз се чудя  newsm78 Само ме дебне да ги налапа  hahaha. И другото интересно - саксии. Аз имах 3 и двете ги махнах - то голямо ровене, голямо бране  hahaha
Ходихме до педи днес - чисти гърди, чисто гърло, кашля от сополките, които пък са от зъбките. А те са 2, не един, както аз видях. Май трябва за още пуканки да ходя  Joy Joy. Днес е по-спокоен като са пробили, да видим как ще спим  Thinking
И за овеса - аз давах готова каша - на нея си пише, че съдържа глутен, не следи от глутен. После готова каша спелта и после направо кук-кус.

# 557
Накиснах последните сухи круши в гореща вода. Утре ще ги дам тях за сл. зак., а пък водата ще кипна и ако не е отвратителна на вкус ще я дам на децата. Пият вода по 3 глътки точно, днес Макс се излъга и изпи малко повече понеже го оставих да се напича докато спи. Не издържах и излязохме. С една папка в количката, само я разнасях. Като ме напече Слънцето ми се прииска да легна на пейката. Но дивачетата ми днес са с разминат режим и тъкмо приспах единия, другият се събуди. Много се забавляваха като ги слагах на пейката, абсолютно щастливи, през цялото време си бърбореха. У дома след това беше война, едва издържах до 7 и заминаха по леглата, но циркът продължи до към 8. Причината- Марти от днес има втори зъб избил, а на Макс вторият му пробива точно сега. Надявам се на по-добър ден утре!
Накиснах и кус-кус(от арабския), като се надявам да стане по-кашав до утре. Ще го мисля на момента дали ще го варя. Обаче съм им подготвила по половин порция, ще додавам мляко тези дни, следобедното хранене беше кошмарно.

Пипи2013
,
Скрит текст:
2.аз не мажа, няма и да мажа. Излагам ги по малко, контролирано. За слънчево изгаряне повече от 10 години ползвам Пантенол. На дъщеря ми съм мазала, когато е била на годинка, случваше се да и зачервенеят раменете на морето. Консултирай се с педиатър.
3. за банана и  аз се чудех, тъй като това е единственото нещо, което ядат и може да придаде сладост на бисквити. Тъй като вече ядат разни брашна, жълтък, ще въведа скоро някакво олио и смятам да им направя едни бисквити. Обаче никак не ми се ще да ползвам захар, та май ще сложа пасирани банани. Иначе не давам всеки ден.
4. Ядосвам се, естествено, не съм робот. С дъщеря ми, когато беше малко по-голяма, се затварях в тоалетната за няколко минути. То детето си изплаква през това време, излизам и аз спокойна и се гушваме и караме нататък. Аз бих оставила детето в кошарата, бих излязла от стаята, една чаша студена вода и обратно. Със сигурност като вляза и му видя тъжната муцунка ще ми мине яда и ще се почуствам зле, но мисля, че е по-добър вариант от всякаква друга нервна реакция.
Много добър вариант е да се редувате, вместо и двамата да недоспивате. На мен като ми избият бушоните оставям всички на мъжа ми и отивам да спя. Той обаче не мигва щом е с бейбифона, понеже го е страх, че няма да чуе децата.

Nutty
, и аз всичко съм изгледала и съм зажадняла за качествено фентъзи и фантастика. Обаче нямааа. Надеждите са ми в Междузвездни войни.
За гърнето- след спане и след храна. Ако искаш да хващаш и пишкания вече и на кратки интервали, но за това не знам все още подробностите.
След овеса дадох ръжен хляб, в който имаше и малко количество пшеничено брашно. Иначе давам овесени трици, но не са преобладаващи, просто добавка в плодовото пюре. Ами обясняваха по-напред, че един месец се дава и се счита за въведен след това.

kremolin
, дано утре всичко е наред вече на детенцето и дано не се налагат други намеси!

Astined, успех с кваса и после да разкажеш, че и мен ме вълнува. Една позната така прави от доста време хляб, но аз все не намирам време. Правила съм само един, който употребявам помощно към маята по едни рецепти за хлебопекарната.

# 558
А някакво отстояние между овесените ядки / трици / каша и следваща глутенова култура спазвате ли? Попадало ми е, че две седмици след първата глутенова се въвежда следваща.....И кашата от спелта към овесената каша да я добавя, нали?

# 559
Аз дадох спелта ок. 7-8 дни след овеса. И да, добавях в овеса първо 1 лъжица, после 2, 3...

# 560
Аз дадох спелта ок. 7-8 дни след овеса. И да, добавях в овеса първо 1 лъжица, после 2, 3...

Много мерси Simple Smile

# 561
  • Точно където трябва
Тук съм, чета и колкото повече чета, толкова повече ми идва да се гръмна. Аз определено не смогвам.
Ето примерно вчера:
Скрит текст:
Събудихме се към 8. Малко се погушкахме и се започна- Правя и кошарата за игра, че да има къде да я оставям-друсвам я вътре да се облека, измия, кафе, да оправя леглото, да измия нещо от вечерта, подредя някоя дреха. Тя се размрънква, вземам я на ръце и приготвям да я преоблека, мия/мия дупето на всяка смяна на памперс. Приспива и се и започваме 30-минутно такова. Заспа в 9,30 и спа до 11. Събужда се, преобличам я/тук подозирах пълен памперс и пак я мих/ вземам я в кухнята и я друсвам в едно столче за кола. Слагам да варя картофи, броколи и яйце. По едно време я преместих в количката, че е много шавлива и ме е страх в това столче. Стана 12,15. Излезнах за час и нещо, пазаруване, чай набързо на едно кафе и докато се прибрахме стана 13,45. Тя не даде и да я преоблека, орева всичко, че и се спи и заспа на гърдата ми полупреоблечена. Спа до 15,00. После да и приготвя манджата-морков, картоф и малко броколи. Жълтъкът отделно, че пюрето няма да го изяде, та поне него да дам. Дадох малко-другото го отказа. И с пюрето същата работа. И я подканям през половин час. Маже, плеска, не яде. Е, малко по малко го дояде в 7 вечерта. Не дадох каша, няма глутен, сутрин няма попара...Само и настъргах малко ябълка, че предния ден нямаше ако. После готвих за нас, тук сестра ми пое щафетата. Ядем към 9 и после баня за мен, за нея и в 9,30 сме в леглото. Впомеждутъка от 15, до 17,30 я оставях по малко да пълзи/ че обича и е полезно, а аз все гледам да я друсна някъде и да си правя моите работи/ подканям с пюрето, търча да я мия, че е омазана и поседнах малко отвън при едни познати. После заспа в 17,50 до 18,20.

Имаше няколко дни, в които спеше 3-4 пъти на ден по 30 мин.
Най-голямата ми мъка е, че не успявам да и готвя качествено, така истински да се отдам, тотално сме объркали захранването. Понякога просто я оставям на кърма, щото не съм успяла. След овесените ядки започнах попара и с това въведох пшеницата. Не можах плавно и с други храни. Понякога и за попара нямам време и пропускам. И я давам следобед.
Сигурно голям проблем ми е и, че нямам кухня на етажа, а е на другия и все търча нагоре-надолу. И хем не върви задълго да я оставя сама, хем не мога да я разнасям все с мен. Освен това и останалите домашни искат я да им изчистиш масата след хранене, да измиеш чинии и други битовизми, което си отнема време. И за да угодя на всички си пренебрегвам детето. Понякога и от разходка я лишавам, за да свърша нещо. Не включвам да чистя, да събера пране или да простря после, да си измия и изсуша косата. Напоследък я мия веднъж в седмицата /което не е ОК за мен/. С храните - всичко е много хаотично. Не успявам да разнообразя - например за закуска какво давате - аз от днес ще дам попарата на закуска. Чета ви и за кус-кус- той някакъв специален ли е за бебета или обикновен. Ами друго? Щото само попара всеки ден...На обед редувам моркови, картофи, грах,. От вчера дадох броколи малко, но нямам пащърнак, тиква. Или да вземам готови пюрета? Но искам чисти, а не с разни нишестета и др. И каша ми се иска следобед, но и там не мога да я измисля. Искам да я приготвя, че е по-истинска, но не остава време, а на купените нямам много доверие. Да не говорим, че както писах, тя като не го яде...ето вчера все едно не съм дала жълтък. Хм, не знам въобразявам ли си, но изхождам от гл. точка на възрастните, толкова въглехидрат и брашна полезно ли е за децата?. Сухар на закуска, каша следобед...Съжалявам за объркания пост, той като всичко друго.

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 09:13 от elliee

# 562
  • София
На въпросите на Пипи:
1. Не ще вода и това си е. Купих чаша на Мам и със зор 20-30мл и то в следствие лигавене. Кърменето ни обаче е често колкото преди захранването (май само едно дневно отпадна), така че не се притеснявам от обезводняване.
2. Не мажа. Препекла й се е едната китка, но се страхувам повече че ще оближе крема и затова няма да мажа ръчичките. А лицето е скрито засега под сенника на количката.
3. Миа за банан умира. Вчера го смесих с авокадо и си изяде всичко и искаше още. Днес ще пропуснем банана, но не съм намерила друг плод, който да й харесва толкова.
4. Ядосвам се. Вчера ми изпушиха бушоните, защото тя ревеше, братята й искаха нещо (всеки различно, разбира се), ММ звънеше по телефона и направо откачих. Ама, опитвам се да се сдържам, доколкото ми е възможно, ноооо и аз съм хора, както се казва... Simple Smile

Вчера педи каза да спирам вит.Д. Фонтанелата почти се е затворила, всеки ден сме навън, слънцето пече и т.н.
Пропуснахме противохепатитната за всеки случай, че баща й се разболява нещо...

Глутен още не съм давала и затова не мога да дам съвет относно овеса, лимеца и други подобни. Днес ще добавя малко сиренце към пюрето, за да въведа сиренето и следващото ще е глутена.

Astined, да споделиш за кваса. Четох в нета доста, но друго си е от първа ръка съвет. Аз за вкъщи купувам вече само такъв хляб (с квас), но не съм правила. Баба ми ми е разказвала, че някога мая за хляб не са  ползвали, а са си правили квас. Но, те са месели всеки ден!

kremolin, като майка на две мъжки (предполагам, че лекаря ти е казал), трябва като зарасне раничката от забелването да мажеш с маз (аз мазах с Дипрогента маз), за да не се залепи отново, защото ще се върнете на изходно положение.

# 563
  • по пътя
Овесеното брашно не става на каша и това е.Днес ще се снабдя пак със брашно от елда, смес от царевично и просо. С лимец се получава и я харесва.
Каква рано от забелването-при нас няма такова нещо, въпреки, че нефроложката забели, аз продължавам, има много добър ход и няма никакъв проблем. Как така рана?Не ми се струва нормално, знам че има форум, където хирург специалист отговоря, ако искате питайте там:
http://www.pedsurg.net/forum/viewtopic.php?f=13&t=179

# 564
kremolin ,(мисля,че ти писа)-боля ли го бебо много това забелване?Ние сме почти до никъде,а нашия педиатър ако не му напомня,не го и поглежда,че все е много зает...ММ го отваря и почиства в банята,ама за 8 месеца не виждам кой знае какъв напредък,а не искам после в съзнателни години да му остане психологическа травма от това(както на мм).А пък аз каквато съм кекава по такива манипулации,не знам как ще издържа..

И ние пием от чаша на МАМ -интересно му е,но повече от 30-40 мл на ден не иска-наи-много пийва след кашата,като гледам и да не е веднага след нея,ама явно му е сладко и утолява жаждата по малко

За ядосването и редуването -ММ е с работно време от към 8 сутринта до към 3 наобет,та нашата схема е такава-цял ден аз гледам бебо,приспивам,храня,оправям домакинството.Той като се прибере си спи ,гледа си нещо на компа,прави си каквото пожелае,Вечер пак го оправям аз и го приспивам-той само го къпе.Като заспи през ноща ако се размрънка се буди той и го оправя.Но Дидо спи сравнително спокойно,а и на ММ работата му е такава,че не му пречи.Спомням си в началото- първите седмици- имахме една тъпа схема-аз вечер се будя да го приспя,а той да го храни и да сменя памперсите-резултатът беше всички будни по цяла нощ Grinning

Искам да попитам-сега ще въвеждаме глутена,после млечните,ами няма ли да му стане много хапване  Thinking
В смисъл като сложим и една попара сутринта,той след твърда храна издържа минимум 3.5 часа,и така последното мляко няма ли да дойде доста късно и нощната пауза да се съкрати?Не знам дали ме разбрахте.Чудя се вместо сутрин попара/кус-кус и после следобед каши,не мога ли да ги редувам сутритна (попара/кус-кус-каша),а следобед да давам кисело мляко с плод,че иначе да не станем много килца  Wink

# 565
  • София
Elliee лудница е при теб направо....не се ядосвай...особено за захранването и че не си въвела плавно глутена.....въобще не е чак такава драма това.....аз не го правя толкова за плавно въвеждане колкото както и ти си писала да не давам само попара.....и няма и да давам на въпроса ти....аз менкам кашите...ако дам една на закуска, давам друга за следобед.....например сега правя от брашно от лимец и ще я дам с плод и млекце....следобед ще дам или царевична със сирене и масло или авокадо с банан (зависи дали авокадото ми е омекнало). Друг ден давам овесена (или с плод или със сирене и масло), за следобед от елда или смес елда и царевица. Скоро и кус-кус-а ще въведа. Не е слециален за бебета, просто взех мароканския.....той е различен от това което ние си знаем като кус-кус и си е паста. Пак си е пшеничен продукт, но друга технология, много ситен и ми се стори поудачен, че да не пасирам. Вече съм казвала аз и овесените ядки не пасирам. Все пак и попара ще дам от време на време....нали за това съм се емнала с тоя квас да правя сухари Simple Smile и разни бисквитки ми се иска да му правя и с мляко да ги давам. След време и кисело мляко като въведем и с него разни закуски - с бисквитки и плодове. Та ще връткаме Simple Smile само и само да не яде само попара. Пък като поотрасне вече и сандвичета със жълтъци и сирене. То не че аз имам някакво безумно разнообразие за собствената си закуска Simple Smile ако ям такава де. А забравих и фаворита ни...ориз с пюре от ябълка/круша/тиква + АМ и канела.
Аз все пак бих те посъветвала да вземеш и готови пюренца да пробваш твоето гардже.....ми някой деца повече ги обичат просто....сега дето ще се мъчиш и без това нямаш никакво време....на Гербер има някой чисти без добавки, но много имат нишесте, но пък то е или оризово или царевично....така че какво да ти кажа....аз в домашните си слагам ориз също....давам царевични каши....та...естествено, че домашни по-добре (макар че някой може и да поспорят де), та не го приемай толкова тежко...имам приятелки САМО на 100% на купени си отгледаха децата.....ми.....Броколито да ти кажа даже и на моя лакомник не му е фаворит Simple Smile

И въобще не се депресирай тука покрай нас дето имаме повече време Simple Smile и се чудим за какво да четем и какви брашна да купуваме Simple Smile и за какви глутени да четем....

За Кваса ще видим...дано се получи Simple Smile Ние имаме хлебопекарна и си правя хляб с мая естествено....виждала съм и аз че има рецепте хем с мая хем със заготовка за квас, но нямам идея какво е това и не съм пробвала. Сега ако се получи ще си го правя на ръка хляба с квас....ако стане....

# 566
И аз така като Петрова- първо овес,после спелта и направо кус-кус  Peace .
Вода- цяло щастие е ако два пъти в седмицата успеем да я излъжем да изпие по 70-80 мл  - вдигаме купон с мм   Party Time   ura  
За чая- захарта е консервант. Не би трябвало да вкисва чая.

# 567
  • по пътя
Момичета, с какво правите попара? Има ли някакви бебешки сухари, без подобрители и разни боклуци, че се чудя с какво ще му я приготвям. newsm78 Не знам дали ще успея да ги правя сама сухарите Confused

# 568
Nutty, аз дадох корички хляб(ръжено-пшеничен) една седмица и малко след въвеждане на овеса. Малко на обратно се получава обаче при нас и сега ще давам междинните зърна.

Ели
, надявам се да не те объркам допълнително!
Скрит текст:
Според мен ти си в хаос и го пренасяш и на детето. Каквото и да става се стремя да спазвам някакъв режим, защото децата трябва да се чувстват сигурни, а това се осигурява с постоянство. Бях останала с впечатлението, че сте само двечките със сестра ти, а то имало и други хора-свекърите ли? Ето едно предложение, не знам до колко ще ти помогне, но се надявам да ти е полезно дори и с идея. Зарязваш всичко останало, освен детето. Лягайки вечер мислиш как ще ти е организиран деня на другия ден. Първия ден си посветена изцяло на детето, от втория(или дори някой следващ) започваш плавно да наместваш другите задължения в графика, като спазваш някаква горе-долу точна последователност при заниманията с детето. И така ще се нагласиш постепенно. Астинед е предложила ударно готвене и затваряне в буркани, когато съм си купила предварително продуктите правя за 2 дни и затварям в кутийките на авент и в хладилника. Защо даваш зел. пюре и следобед? Жълтъка го давай на обяд само, по-късно и особено привечер натоварва. И според мен не бива да храниш хаотично. Дай на обяд, колкото изяде наведнъж, най-много да я подканиш 10тина минути след това пак, но не проточвай храненето целия ден. Давам следобед предимно пасирани плодове с добавка малко овесена "кашичка" от трици и подобни. А дори в банан+авокадо не слагам.  

fanito01, то закуската постепенно ще мине напред и ще си има досаттъчно време до обяд. Сега просто даваш по-малки дози, ако измествате обяда така. По-горе писах, давам следобед предимно плодове.
Lunno momi4e, ако имаш доверена пекарна около вас купи си хляб(или просто замеси малка питка) и го нарежи на тънки филии (или на кубчета, за по-лесно след това), които изсуши в печката, прибираш в плик или кутия и имаш за доста дълго време.

# 569
  • Пловдив/София
ellie, на мен вашето ми звучи направо добре.  Доста спи през деня. При нас приспиването стана мъчение, в момента, в който го сложа в кошарата, колкото и да е сънен и да му се спи, се надига. Държа го, натискам дупето и го тупкам, за да седи мирен, но той е по-силен от мен и е борба...Понякога се отказвам, друг път приспивам на ръце, но напоскедък нещо нямам сили. А му се спи и е кисел, не мога за минута да го оставя. Какво ти готвене, в седмицата ако успея веднъж, ще е супер.
Аз карам на смесено хранене- един път седмично правя пюрета, които ми стигат за около 2 дена, или ако замразя, за 3-4. Останалото давам купешки. Понякога и ги мешам. Но той яде толкова малко, че май е все едно какво му давам...май само тиква обича и банан, но не може само на това да караме. И пак не изяжда тиква по 160 мл, максимум едно бурканче от 80.
И с млякото сме така- редувам кърма и АМ, всеки път различно, ако сме навън е АМ, или ако искам да яде повече. Само на кърма е сутрин и нощем само. Не знам колко кърма ще имам още, надявам се да имам поне по един път на ден още 2-3 месеца, но не полагам особени усилия де.

Не бъди толкова против купешките, улеснявай си живота. Със сигурност е по-добре малко купешко, отколкото да се ядосваш, изнервяш и накрая да я оставиш само на мляко, ако е гладна за друго. Тези на Хип и Гербер до голяма степен са ми ок като състав, само Кайсиите на Хип съм открила, че имат захар и Бебс не ги харесва. Тиква, круша, слива, карфиол, абе повечето еднокомпонентни са само зеленчук и вода или дори 100% зеленчук, ако е от течните.

Днес имам домашно картофено пюре от вчера и мисля да сложа малко пилешко на Хип. Не че ще яде, ама поне опит да направя...
Хареса му една основа за супа, която готвих за нас вчера. Пасирани бяха остатъците от хладилника Laughing - лук (червен), картоф, морков, гъби. Реших да не му давам повече от лъжичка заради гъбите,но сега ще чета дали все пак  не може- ако изобщо иска повече де...

Чехлите според мен им хресват, защото не са от играчките, с които са свикнали,ново и забранено е Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт