Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 000
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
И аз дадох спанак вчера, купих го тук от пазара. Сварих го с другите зеленчуци.
Ще потърся и аз защо да не се дава  newsm78

Еми прочетох - единствената причина, която открих, е заради нитратите. Ще го киснем повече в студена вода. Иначе на повечето места го дават след 8 месеца  Peace

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 10:56 от Mrs.Petrova

# 646
  • Пловдив/София
Днес за първи път правих попара. Ами май се хареса. Е, след около 10 лъжички трябваше играчки и след още 10 край, но пак е нещо. Педи каза да я правя без мляко, но аз сложих малко АМ, той както не обича вода не го виждам иначе. А чай какъв може да се слага за бебе? Захар слагате ли? Сухарите педи каза, че мога да си препека бял хляб..и така и направих, на скарата 2 филии, утре ще дам от днешните, нали е ок? Макар че като се накиснат то си става пак бял хляб, не сухар...

Май трябва да мислим за нови заглавия. Ето от мен:

Топло лято наближава, АВГУСТИНЧЕ се изправя!
АВГУСТИНЧЕ има вече зъбки, а кога ще прави първи стъпки?
Слънцето най-сетне изгря да топли августовските деца!

# 647
  • София
Т.к.съм от телефона, че съм навън ще отговоря само, а после дълъг отчет. Спанак давам на Бон Дюел замраз, а тази седмица пресен БГ някакъв купи ММ. Не съм чувала да ина проблем с млечни още повече че рецепти за възрастни са масово с такива. Аз лично слагам сирене на назначена крем супа. Вчера му дадох спанак с ориз и сирене и жълтък към него и направо отваряше уста, като шаран. До дупка го изяде, че се и сърдеше. Тази сутрин в гърнето май беше именно спанака.

# 648
Ние се прибрахме най-накрая и се добрах до компютър Simple Smile

Днес бяхме на дк и резултатите са очаквани - плюс 3 см и 400 гр! Simple Smile Знаех си, че този месец е качил, но аз настоявам повече за твърдите храни и да си допива млякото. Не че ми се получава всеки път - днес обядът беше голям провал, изяде 60 гр и отказа повече. Дояде си с мляко, ама какво да се прави. За сметка на това вече спи час вкъщи, което не се е случвало от поне месец. Дано се задържи като тенденция Simple Smile

Педиатърката каза, че зъбите още са далеч Sad Сложиха му тетраксим и синфлорикс, последен прием преди годинката. Ще започваме с попарите, но аз мисля да модифицирам малко манджата, ако ми позволи дребното. Ще пробвам да му направя ам с препечен хляб и засега само масло, защото сиренето не съм го въвеждала. Между другото педиатърката каза краве сирене, не козе или овче. То е ясно, че мнения всякакви, но аз съм доволна от съвета, аз по принцип не ям другите видове.

Ели, моето мнение за антибиотиците е, че се дават в краен случай. Панадола е противовъзпалителен, освен че сваля темп. Досега дребното се е разболявал три пъти, и трите пъти с хрема, темп и леко зачервено гърло. Единия път ни написаха антибиотик, който да дадем ако вдигне висока температура. Не вдигна и не го дадох. Панадол, вит. ц, проспан и евентуално нещо за хремата и се оправя. Но ако съм започнала антибиотик не бих прекъсвала лечението. Колкото и да са вредни антибиотиците, прекъснато лечение е по-вредно. Така че ако даваш друг път аб, недей да го спираш на своя глава.

Кремолин, кашестото ако - дребното от един месец ака кашесто, според мен е от купищата слюнки. Глутен започнах да въвеждам миналата седмица, така че няма общо, няма и промяна. Доколкото знам глутеновата непоносимост се проявява след 20тия ден даване на глутен.

Завиждам на спа-туристите Simple Smile

За хляба - аз харесвам в София Ma Baker, имат пекарна на раковска и още някъде, не знам къде. Иначе има хубави хлебарници, дори такива, които месят с квас. На фермерския пазар в събота на Римска стена трябва да имат, а също и в Слънце Луна на малките пет кьошета. За тях се сещам на първо четене, гугъл може да каже повече. За другите градове нямам идея.

Пипи, не мисля, че трябва да спираш с кърменето само за да знаеш колко яде. Наблегни на твърдите храни и ще се оправят нещата. Аз съм възхитена от наддаването на дребния този месец, защото и той държа малко наддаване последните няколко, но успяхме да заместим две яденета с пюре и каша и освен това му давам и между яденетата по някое парче плод или зеленчук. И количеството ам му увеличих, защото той ядеше супер малко. Но е нормално да качват по малко вече.

За захарта - не мисля, че е чак такава "отрова", каквато всички казват. Ако не иска попарата без захар, а я иска със захар бих сложила мъничко. Аз вече доста лежерно го давам с това захранване, гледам да е сит и да му харесва това, което яде. Като второто е доста трудно за преценяване, защото диването както отваря уста като пуйче и на стотния грам някъде му става скучно и започва да реве.  hahaha нямам търпение да започне да се храни сам, а като стана дума и да се къпе сам  Joy Joy

Асти, ще ти пробвам рецептата, дано и дребното я хареса, че иначе този всичкия спанак не знам какво ще го правя Simple Smile само че аз без сиренето, ще го въвеждам следващата седмица.

# 649
  • София
Хайде прибрахме се Simple Smile

И аз да се отчета Simple Smile Днес ставаме на 8 месеца Simple Smile станахме вече де Simple Smile 8 месеца щастие Simple Smile  Бяхме на ДК и сега ще успокоя не наддаващите Simple Smile Ние сме 9580гр/73см или сме качили само 280гр, но пък сме пораснали 2 см. Тея 280гр за мен са нищо защото той само до преди да отидем изяде 200гр каша за закуска, но пук то всеки път май така ни се пада. Та все пак да кажа, че Боян яде три пъти твърда храна по 200гр + два пъти мляко по 200мл и пак е наддал толкова малко. До този момент не беше имал месец с по-малко от 600гр наддаване. Явно влизат в такава възраст. Аз го виждам, че сега се източва някак и определено не го виждх напълнял този месец. Сега мога повечко да си го храня Simple Smile Че все имах чувството, че трябва да го ограничавам заради многото наддаване Simple Smile Иначе и моя де движи постоянно когато е буден.....Пипи прави същотото каквото си написала ти....щом отвори очи и скоква.....ако е по гръб веднага се обръща и се изправя, а ако е по корем направо си се изправя. Няма съненост, няма разсънване....отвори ли очи и е прав.....

Признавам, че вчера се учудих, че с такъв апетит си хапна спанака с ориз...аз го обичам, но без сол и подправки и с изкиснатото сирене ми се видя адски безвкусен и очаквах мръщене....нооооо си го хапна и за още се оглеждаше. Да дам подробности, бяха около 80гр спанак на пара, 20гр сирене, лук на пара - 1/4 глава и до 200гр кафяв ориз.

Моя квас си се кваси още Simple Smile Има акривност, балончета, но не ми се вижда да е готов да надигне цял хляб. Ще се консултирам с експерта по-късно днес, че станаха 6 дни.

Моята лекарка каза да продължавам витамин Д-то...аз да си призная тази седмица май само веднъж дадох, но щом казва, ще продължавам, че като гледам на ръст си дърпаме доста, та не е зле, нищо, че се печем.

Хайде това от мен....

# 650
Кремолин, за акитата - http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html
За глутенова непоносимост съм изровила следноте признаци: диария с много неприятна миризма, видимо подуване на корема, забавен растеж. В този ред на мисли, ако акитата са просто кашести и нормални като количество и честота, предполагам няма проблем. И беба ака кашесто, мисля, че е ок. Все пак трябва да имаме предвид, че то престоява и буквално се размазва из пампата. Може би на гърне най-ясно може да се види каква е консистенцията....ух че тема  #Crazy

# 651
Липсвате ми Hug
Без лаптоп съм.
преди няколко вечери писах от таблета, но като видях колко гришки имам да коригирам ми призля и си изтрих поста. голяма мъка ми е тот тоблета.
Той -утре ще го водя на мерки и тиглилки, та не знам как е, но ми си струва доста поратнал. Не пълзи, не седи. Само се клати яко на 4 крака, та чак кошарата си мести. По-скоро е от килсата, отколкото от мн. активност..Събуди се, ще дописвам

# 652
  • София
Мнения за неразливаща се чаша да ми кажете,че май е време да купя?
4 различи чаши съм взела и не се харесват - просто накрайниците са твърди и още не знае как да смуче през тях. Ще направя още един опит с една неразливна чаша от Джъмбо (и Nuby имат такава) - накрайникът е мек, като биберон и със стискане с уста пуска вода. Ако и с нея не стане, директно вземам чашата с капак на Авент, която при натискане на капака пуска вода (и без това вече видях, че си пие от каната, с която го поливам по време на баня Crazy).

ymemansi, Hug Хайде, оправяйте лап топа бързо, че да си пак тук.
danny_p, ти направо си позна колко ще е качил, само от вашия си кантар
Пипи2013, можеш и да си направиш повече сухари - нарязваш филийките, слагаш на ниска Т във фурната да се изсушат, прибираш и си ги ползваш, когато ще правиш попара. Чай нашият педиатър каза, че мога да слагам лайка, липа. Захар не слагам, за момента гледам да я избягвам в храните му.

Днес направих от бебешкия кускус  (на мен много ми хареса) - хапна 5-6 лъжици и на всяка се пробваше да повръща. Просто, ако храната не му е като идеално гладко пюре и решава, че иска да повърне. Вчера му дадох пюре с по-едри парченца моркови - не знам как отделяше морковите, изплюваше ги. Как ще се научи да яде по-едри парченца, не знам.

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 18:10 от ижинка

# 653
Ние сме с чаша на МАМ -единствено тя беше с горе-долу мек накрайник.Може да се сложи приставка и да тече само като бебо дърпа,може да се махне и тече от 3 малки дупчици

Сега като гледам статията за акото-ми ние явно сме със запек...сега съм спряла пробиотика иначе с него веднъж акаше кашесто,2рия път пластелинесто..а сега само пластелинесто,но не изглежда като на снимката ,защото ако и ака седнал е по-плоско  Laughing големи теми наистина,ама се налага .Та май пак ще почна пробиотика.Иначе не го виждам да изпитва някакво неразположение..

И да попитам виждали ли сте някакво пюре със спанак,но без извара или сметана.Пробвахме едно на OVKO - беше отвратително,много гъсто -направо се ронеше и имаше нещо като желатин...свекърва ми каза,че било нормално при някои зеленчуци.Ако няма,явно ще взимам замразен..

# 654
Ние сме с преходна чаша Нук, повече я използва да си чеше венците, но когато е жаден пие от нея.

Не уцелих съвсем точно с нашия кантар, той показа повече.

Аз статията за акото няма да я гледам Simple Smile Добре е детето, всичко му е наред. Като иска да си ака така, да си ака така Simple Smile

Ох, нямам шанс да пиша, дребното ме напада и реве, като отблъсквам нападенията Simple Smile Хубава вечер, ако остане време после пак.

# 655
  • София
Излязоха ни резулнатите от стерилната урина - Ешерихиа коли 10/\5 (нещо от рода, знам, че е количество и не е малко). И тук съм сигурна, че ще изпишат антибиотик.

никога не съм била върл противник на антибиотиците, за никое от децата (когато се налага, то е било явно в последните няколко дни отпреди изписването им), НО това бебе се разстройва и добива колики дори от Флудитек (сироп за кашлица), от Изопринозин имаше страшни мъки - сега си представям през какво ще се мине!!! А с това маймунско дупе ни е само до разстройство!!!!

А от вчера яде като истинско бебе - най-накрая започна да отваря уста като хората!  newsm45 newsm45 smile3514 smile3511

Дайте куражжжж!newsm45

# 656
Coming, ти куражът си го имаш! Тук тайната е в търпението и стоически нерви. Трябва да се мине периода с антибиотика и дано да е по- леко отколкото очакваш. Hug

# 657
Coming 2 life, успех! Дано се оправите най-бързо и безболезнено!

# 658
Coming не бързай от един резултат да се притесняваш. Е. coli нормално се намира в червата. Може пробата да е замърсена. То затова се прави трикратна посявка

# 659
  • София
Загрижихме се за теб....  Hug

Малко хаотично ще коментирам...
Чаша взех на МАМ. Много я хареса.... за чешане, но не и за пиене. Взех тези дни обикновено шише на Нуби - мнооого хубаво чеше и то.  Joy

Чай за попарата, педи каза - шипков. Тъй като не мога да стопля на близнаците с какъв чай правех, тези дни ми хрумна, че причината е, че просто не съм слагала чай, а само вода.  hahaha
И аз започнах малко яваш-яваш със захранването, дано нямаме проблем. Днес купих сухари и чупнах 1/5 в пюрето. Утре пак така и след няколко дни и аз ще дам попара. Реших да прескоча нискоглутеновите продукти, нещо нямам нерви.

Втори долен резец проби и въпреки всичко киселеенето е на ниво. Не мисля, че беше по-леко от първия. А май и горните са тръгнали. Голямо озъбване, ама от моя страна.... Ще пробвам калкареята....  newsm78

Днес реших да дам закуска и забърках каша (имам царевична) + сирене + масло. Еми, на третата лъжица взе да се прави, че ще повърне и се отказах. Дадох плодово пюре и го излапа маймуната. Дано не е такава реакцията и на попарата, че ще го закъсаме.   chef

Coming, може да не изпишат непременно АБ. Възможно е да има замърсяване, както Мама Ирина е писала. Колко да е стерилна една урина, като се има предвид с колекторите как става взимането. Аз пък съм върл противник на прибързаното изписване на АБ от страна на всякакви лекари и се радвам, че нашата педиатърка не избързва с изписването им.

Фиона, Ели, бързо оправяне на дечицата! Върлува някакъв ентеровирус явно, че всеки трети около мен е болен.

Общи условия

Активация на акаунт