Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 27 982
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз за това (не)наддаване вече съвсем се обърках. Педиатърката-пулмолог, при която ходим за малката кака, каза: "Ама тя (шикалката) нали в началото наддаваше по много? Стерилна урина изследвахте ли?" И взех, че се върнах вкъщи и направих оценка: наистина първите месеци - с по кило и нещо, после с по 500 г, и последните 2 месеца - с по 100-150 г, като категорично детето е точно по средата между средното и минималното за възрастта си. А ЛЛ защо така ме шешка, не знам, хем към края на всеки разговор ме успокоява "ама нали е в границите за възрастта". Искаше да ни боцне със Синфлорикс - за първи път отлагам ваксина аз. То само това му липсва на детето с това дупе... Днес дадохме стерилна урина, ще чакаме резултата.

Та, дупарата не се оправя - стои на нещо средно между петна и рани. Сега мажем с А-дерма... Вече месец ще стане. Тази седмица ще минем на многократни пелени. Дано оправим положението.

Аз така, като се зачудя на нещо...

# 631
Каминг, педито ви е луда да иска да слага ваксина на бебе с такъв проблем ooooh! Сигурно си пробвала вече, но още в първите месеци, когато дупето на Андрейко беше точно каквото описваш и ти, го мажех през деня с Джинджира алба, а вечер само с Клотримазол кремче. Ясно е, че не е хубаво да се мажат противогъбични ей-така, но в нашия случай помогна и ми се струва, че козметика от типа на А-дермата не върши работа при по-сериозни проблеми. Дано се оправи скоро детето! Hug

# 632
  • София
Здравейте,
Днес бяхме на ДК - човекът си наддава стабилно и вече е 8800г и 73см. Но тези сантиметри ми се виждат малко - вече пенсионирах почти всички дрехи за 6-9 месеца и минахме на 9-12 и те скоро ще му станат къси, та не съм много убедена дали не е и повече. След месец чак ще въвеждам жълтък. Лекарят е категоричен, че си отглеждаме мързелан hahaha лази, ама лази като тюлен, не се изправя, не прави и опити дори да се повдигне.

Coming, за подсеченото знам от приятелка, че това, което ти препоръча Шехина (Джинджирата) помага. И промивка с тетра.

Пипи2013, не ти е лесно с това подвижно човече, но на мен ми стана забавно как се буди и се изправя веднага - шило си имаш Crazy
Ижинка , не бързай със зъбите. Колкото по-късно ви започнат толкова по-малко време ще е мъката и ще са по-здрави зъбките  Peace .
Дано да е така, че иначе няма да ми понесе.

# 633
Имам питане, понеже аз не мога да правя хляб, какъв бихте ми препоръчали да давам на малкия-така да си дъвче коричкаа и за попара???

# 634
Здравейте и от нас - видни спа-туристи   bouquet
Астинед за малко и можеше да се разхождаме заедно в спа-столицата, ние сме тук до неделя.
Добре му се отразява на младежа, по цял ден по улиците, спинка си, разглежда се, хили се на всички. А зъбетата растат, едното даже вече се вижда да белее  Crossing Arms За колко време порастват докрай?
За попара аз купих бебешки сухари от ДМ, много вкусна стана - аз много мразя мокър хляб, но я оцених  hahaha
Зачервеното дупе мажа със судокрем, въпреки че рядко се случва. Сега покрай зъбите се зачерви, но бълзо овладяхме с крема.
Ами толкова от нас засега, хубава вечер   bouquet

# 635
  • по пътя
Mrs.Petrova, бебешките сухари които си купила имат ли захар? Аз гледах един днес, но не взех, защото са със захар.
gretalinka Знам, че не е хубаво да е пълнозърнест хляба, защото храносмилателната им система още не е толкова зряла. Аз искам хляб, без мая, но не знам как ще стане, най-добере хляб с квас да се купува, има на доста места, но не са ми наблизо.Ще го мисля и аз с тая попара newsm78

# 636
  • Пловдив/София
Да се оплача и аз, не е пораснал с нито един см този месец Sad за първи път ни се случва. И само 100 грама е качил. Сега е 7600, 71 см. Има ли други такива дребчовци?

Не мисля, че е притеснително, защото както съм казвала той не спира да се движи, а почти не яде твърди храни. Но си хапва АМ освен кърма и чак никакво порастване ми е малко криво...Все едно не го гледам правилно това дете Sad И без това постоянно се обвинявам, че не ставам за майка, защото лесно се изнервям и ми е едно такова некомфортно в тази роля понякога...

може би трябва да спра с кърменето, за да следя колко изяжда, сега малко на око го давам- нан сутрешното хранене само на кърма, обедно и следобедно зависи колко твърда храна е изял, но или само АМ после, или само кърма, вечер само АМ, нощем зависи дали аз или ММ Сме при него...

# 637
Да, сега видях, че имат захар  newsm78

# 638
Като стана въпрос за червени дупета ( тук нямам опит) се сетих да повдигна въпроса пак за акото. Винаги ли вашите бебоци акат пластелинчета? Малчо ака по 1-2 пъти на ден и то по скоро кашесто. Рядко намирам пластелин.  Знам, че си зависи и от храната, но сега покрай глутена нещо се замислих newsm78

# 639
  • София
Да се оплача и аз, не е пораснал с нито един см този месец Sad за първи път ни се случва. И само 100 грама е качил. Сега е 7600, 71 см. Има ли други такива дребчовци?

Hug Нали това обсъждаме последните страници по повод моето притеснение - и ние 2 месеца подред сме на 100-150 г наддаване, 1 см бяхме пораснали миналия месец, а този се опитаха да ни изкарат 1 см по-малко  Joy

# 640
  • Пловдив/София

Hug Нали това обсъждаме последните страници по повод моето притеснение - и ние 2 месеца подред сме на 100-150 г наддаване, 1 см бяхме пораснали миналия месец, а този се опитаха да ни изкарат 1 см по-малко  Joy

Даа, аз даже те успокоих онзи ден, че и ние за 7ми месец бяхме качили малко. Ама сега пък съвсем и ме гложди...а и все пак е момче и трябва да по-едър, а той май дори за момиче е в долна граница Sad Знам, че е добре, просто ми е чоглаво едно такова. Но пък поне съм мотивирана да го карам да яде повече, накупих всякакви пюрета, нова каша, бисквити на Хип и зеленчуци за домашни пюрета, все ще открия какво харесва освен тиква. Важното е да излезе и вторият зъб и дано видим и ние бял ден Simple Smile)

Второто долно зъбче по-лесно излизаше, нали? Днес беше ужасен ден, но педи каза, че скоро ще избие уж...

# 641
Ох,тези зъбииии...  #Crazy #Crazy  Аз съм й обещала,че мама лично ще ги вади с клещите като започнат да падат един ден  Laughing 
Благодаря , mama irina ! И това ще опитам   bouquet

# 642
  • Точно където трябва
Твърдо няма температура. Сега да забия един тъп въпрос-това, че няма Т означава ли, че процеса е стопиран, че няма да слезне надолу към дробовете? Опитвам се да се успокоя, че правилно съм спряла антибиотика. Утре ще я заведа да види пак гърлото.
Разстройството продължава, поне до вчера. Последното беше силно бананово с онези чернички червейчета и доста зелено.Вчера давах смекта. Сега се чудя да не е от нея и изобщо от какво може да е. Снощи пък видях и пъпчици отдолу. Като цяло не е зачервена, просто обрив. Нещо ни е хванала каръшка серия.
Иначе поведението и е абсолютно обичайното.
А, и като види лъжица с манджа и идва да избяга с 200. Как познава, бе хора?! Давам вит. С с една лъжичка за лекарство. Изпива го без проблем, просто отваря уста, отпива, затваря ги и после пак и си допива витамина. Без да ме види с лъжичка отгребвам от пюрето и го слагам в тази лъжица /за лекарството. Само като се засилих да и давам и извъртя глава! Дори не иска да опита. Не сме на стартова позиция, а направо на отрицателна. Притеснена съм вече. Да е от разболяването, но тя, според мен, се чувства добре.
Astined, хубаво, че си пишеш манджите, даваш ми идеи!

# 643
Мнения за неразливаща се чаша да ми кажете,че май е време да купя?

# 644
elliee, и ние сме болни. Мен ме хвана също. Децата вчера бяха омърлушени, почти не са пили мляко, а друго изобщо не им и давах. Тази нощ беше спокойна, днес изглеждат добре, но все още отказват да ядат. Само мляко си пият. Аз ще ти отговоря за темп. според моите разбирания- аз темп. не свалям с лекарства. При много висока слагам студени кърпи и мокри чорапи на ръцете и краката. Вдигането на температура е битка на организма срещу болестта. Сополи и разстройство също не спирам- така тялото се прочиства. При разстройство давам предимно вода(в твоя случай наблягай на кърмата). Сополи при бебетата няма как да издухам и чакам сами да си излязат. Пъпчиците където и да са по тялото -пак е очистване на организма от нещо. Слиза към дробовете, като се подтиснат очистителните симптоми и просто болестта слиза на по-долно ниво. Ето как изглежда стандартно лечение: даваме капки, да спрем сополите, даваме сиропче да спрем разстройството, мажем пъпките да ги премахнем и след това даваме антибиотик да се бори вместо нас с болестта ни, а тя се задълбочава и започваме да се чудим какво става.

Astined, какъв спанак си дала? Имаше нещо да не се дава спанак и млечни, обаче не помня защо. Пиши после за кус-куса, да видя само моите хлапета ли не го харесаха така.

Общи условия

Активация на акаунт