Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 27 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Влизам да се жалвам. Край с кърменето Cry тъжно ми е но вече не мога да отлагам.
И тук идва въпросът как да спра кърмата? Направо с хапчета ли? Или да поизцеждам лекичко, докато сама спре. Притесняваме, че при мен цеденето става доста трудно и дори и да има кърма понякога не излиза. Така да не си докарам някой мастит. Май ще налагам със зелеви листа, а в понеделник ще се допитам до доки.

# 616
 elliee
Свещичката щом излиза, значи не е поставена достатъчно навътре. Аз  поставям някъде 1/3 от връхчето и после леко с върха на термометъра въвеждам. Ако излезе 1-2-3 пъти се разтапя. Противотемпературно е добре да се дава първите дни /действа и противовъзпалително/. Следобед и вечер вдигат по- висока Т. Баткото като боледуваше, все с мн. вис. Т /на всеки зъб  ooooh! давах и по-често, когато не спада, по препоръка на педиатър. Редувам през устата и свещички, също и панадол с нурофен напр. Той както си беше с 37,5, 37,8 и за минути вдигаше над 39, но не всички деца са така. През нощта го усещах само по ръчичките- ставаха много горещи. При такава висока Т също може крайниците да останат студени.
Понеже ви е първо разболяване и нямаш опит -следи я. Ако иска вода, предлагай ѝ по-често.

Някак естествено ми се получи, като излизаме навън и е в количката. По празниците бяхме все навън, там спи. Сега ако сме вкъщи гледам да спи не в моите ръце или в мен/ още има на кого да я дам/. Малко ми е гузно, но гастрото беше категорична, че в нашия случай трябва да настоявам да приема твърда храна и да намалим кърменето, колкото и да подкрепя дългото кърмене по принцип.

kremolin в кърмаческия има тема за отбиването. Може и на консултант да пишеш. Аз опит нямам , с баткото имах още по- малко кърма. Беше на смесено хранене, после кърмех само сутрин и вечер сигурно 2 мес. и като приключих имах при стискане по 1-2 капки може би година  Rolling Eyes

# 617
Кремолин, на ръка ако изцеждаш няма ли да ти е по-лесно? С хап кърмата не спира изведнъж! Все пак, ако решиш да е по този начин, накърми/изпразни добре гърдите, изпий хапчето и ограничи максимално приемът на всякакви течности. И все пак.....Пробвай с цедене и разреждане на цеденето. На ръка понякога е по-лесно, и аз имах затруднения с помпата.

# 618
  • София
Кремолин що така край на кърменето?
Чай мента и салвия намалят кърмата, пропускай хранения- незнам с какво ще ги заместваш и ограничи водата.
Аз първия път пих едно хомеопатично- което в определена доза засилва или намаля кърмата- консултирай се lac canicum  се казваше.
Аз си мисля като остане сутрин и вечер кърменето тогава да я мисля, първия път хич не успях да кърмя, сега си мисля до септември  newsm78 во моята госпожица супер бързо така заспива а и плюе адаптираното- та не ми и остави избор

# 619
  • Точно където трябва
Ех, от снощи сме и с разстройство. Подозирах антибиотика и днес я водих на дежурен. И тя така каза. И да го спра. Взех и лечебна хумана, по-късно ще и дам, но тя днес пак нищо не иска. Сутринта пробвах попара, заради сиренцето, преди малко банан. Не иска, само няколко парченца. Иначе днес няма температура, играе си, изобщо се държи абсолютно нормално. Само не ми стана ясно леко зачервеното гърло от какво ще мине. От самосебе си? Днес и не суче толкова. Изобщо стария живот.

# 620
Кремолин що така край на кърменето?
Аз така или иначе кърмя само сутрин и то незнам в каква доза, но не може да издържи и два часа до следващо хранене. Става мрънкащ, нервен, определено му е малко, а днес като му дадох шише вместо цица беше съсем друг Simple Smile
А аз имам няколко неща, които трябва да лекувам по продължително време и все отлаггах. Особено при едното проблема вече е доста наболял. Както и да е! Дано поне да е ефективно лечението и да съм направила правилния избор. Искаше ми се да откараме по дълго с кърменето, но... каквото- такова.
Имам десетина дозички кърма във фризера и се чудя как най- рационално да ги използвам newsm78 Дали да ги издавам или да си ги пазя за по- нататък? newsm78

Елие, за разстройството най- доброто, което съм изпробвала е чай от дренки, веднага затяга. Незнам дали,обаче не са малки за дренки newsm78. Аз съм давала след годинката и съм много довеолна. Всяко лято задължително си подновявам запасите от дренки във фризера. Другото, за което се сещам и със сигурност можеш сега да го даваш е вода от сварен ориз.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 18:25 от kremolin

# 621
  • София
elliee, защо толкова бързо ви изписаха антибиотик?! Малко прекаляват лекарите в това отношение... Бързо оправяне на малката! Hug Те вече лапат всичко и е нормално да прихване някой бацил, едва ли си я простудила. Аз вече на настинка не вярвам, всичко е вируси! Температуропонижаващо давам само при Т над 38,5. Последно при бебка ползвах кулпач на челото, само по боди посред зима и така си я сваляше сама. Има доста нова информация за вредното влияние на Парацетамола. Като цяло предпочитам да ограничавам лекарствата, доколкото е възможно.

kremolin, изцеждаш само при препълване на гърдата и така постепенно сама ще спре. Чай от салвия и мента също (някой беше писал вече).

Coming, ако за дупето нищо не помогне - аз ползвам едно кремче - Митозил. Няма го в БГ, мога да ти услужа с моето, ако е много зле положението (пиши на ЛС), ако подейства после да си го поръчаш да ти го донесат.

Миа беше ужасно кисела днес. Втори долен резец се мъчи да излезе и е голям зор. Добре, че успях да я приспя следобед и после й дойде доброто настроение, че семейството на сестра ми ни беше на гости.

# 622
Кремолин- 8 месеца никак не са малко, а и ми казаха, че пролет и есен е най-подходящо за спиране на кърменето. При мен количествата също намаляха и ще започвам да предлагам и АМ,за да мога да предлагам поне още месец сутрин и вечер кърма.
Елие- Миа също беше с зачервено гърло, но за него док. нищо не изписа. Нурофен за Т, Фуроталгин за ушичките и за разтройството давах Хидрасек, то е и против обезводняване. И аз се чудих как ще се оправи, но някак си успяхме и се разминахме с антибиотика. Заради разтройството бебка трябва да приема много течности- имай го предвид и предлагай често, че казват, че малките деца много бързо се обезводняват.
Ние с болестта се справихме, но оттогава отказа да яде зеленчукови и месни пюрета  Cry направо не зная какво да направя, че да прояде отново. Както си ги ядеше и ей така, от раз престана. Плодови си хапва заедно с кашата, но зеленчуци- две , три лъжички и това е, чака си шишето с мляко! Иде ми да се  #2gunfire
И заради това и сирене не мога да въведа, че да започна с попарата. Чета из нета и за други мами, които се оплакват от същото,  с деца на същата възраст,но никой не споделя нещо по-различно от смесване с плодово пюре. Само това ми остана да пробвам утре. Ако имате някакви идеи или сте се сблъсквали, моля, ще се радвам да споделите.
И да попитам още, с риск да ме линчувате, ама аз до голяма и все още ям попара ( с вода за ужас на много от вас Simple Smile, но слагам и лъжица захар. Та в тази връзка- няма ли да е съвсем безвкусно така само някакво подобие на сирене( нали е обезсолено) миниатюрно парченце масло и мокър хляб newsm78
Пишете за качването- ами какво да кажа на последната консултация на 8 месеца Миа беше 70 см и 7800 гр., което е малко под средното за възрастта, а след третия месец започна да наддава с по 300 гр, а последните два са по 200. Аз също смятам, че спря да качва, защото е изключително подвижна. Мисля, че ако бебчето е жизнено и видимо добре, не би трябвало да се тревожим- както каза док- явно не всички ще имаме дебелички бебета Simple Smile
Пак стана много дълго, извинете!

# 623
Ох,с тези зъби и ние вече отказахме всякаква храна  Cry И тъкмо смятах ,че съм намалила кърмата и да минаваме и ние към АМ, НОооо г-жицата е на друго мнение и по цял ден си цоцка  Laughing От една седмица насам само тази вечер хапна банан с авокадо, откава дори любимите си пюрета. Успявам да и намъкна по 5-6 лъжички като й пускам том и джери или и давам да къса салфетки и тя така се концентрира върху дейност си,че зяпа по енерция  Laughing

# 624
  • София
elliee, бързо да се оправя госпожицата. Добре, че си спряла АБ, и на мен ми се струва, че бързо са ви го изписали. А докато го приемаше тя, даваше ли й и пробиотик, добре е и той да е включен в 'менюто', че както се вижда и разстройство се е появило.

Гледам ви, говорите за зъби, как ги мъчат, избива първи, втори... при нас нищо няма и май индикации няма, а на мен вече взе да ми се иска да избиват - да започва тази мъка и да свършва по-бързо, а не да чакам и да чакам и нищо да не се случва.
Вчера изпекох домашен хляб с идеята да захраня с него с пшеница - господинчото не прие идеята ми радушно. Връчих му коричка - въртя я, оглежда я, игра си с нея, близна я и се погнуси. След малко я подъвка и реши да ме заплашва, че ще повърне. Днес същата работа. Подхващам го утре с кус-куса, явно хляб няма да яде.

Нещо ymemansi липсва от редиците newsm78 Сега проверих - от около 2 седмици не е писала тук. Дано всичко да е наред.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 00:21 от ижинка

# 625
Добро утро!
elliee пиши как сте  Hug За АБ  и аз мисля така, но пък док я е прегледала Wink И веднъж започнат АБ и прекъснат пак не е много добра идея. Давай пробиотик за диарията и пак казвам- само на кърма по-добре и вода, ако иска. Лечебната хумана не винаги помага.

ижинка и моята госпожица още не се е озъбила още Joy Joy Joy От втория месец ту я мъчат, ту спират. Давам калкареята и съм доволна. Пропусна ли прием и веднага си проличва  Crazy  Espresso ако искаш пробвай. Ще ти напиша как се дава. Аз по съвет на д-р Михайлов давах и за рефлукса - не смея да кажа, но буквално за 3 дни имаше ефект  Praynig

ymemansi писа, че е без комп. Дано са здрави  Hug

# 626
Благодаря ти, mama irina!   bouquet С удоволствие ще го пробвам,че и се будим по5-6 пъти на вечер с рев Sad . Само коя калкарея,че има няколко вида  newsm78 .
Ижинка , не бързай със зъбите. Колкото по-късно ви започнат толкова по-малко време ще е мъката и ще са по-здрави зъбките  Peace .

# 627
 Espresso- ето въпрос към д-р Михайлов и отговора от друг форум:

Д-р Михайлов
Специалист
Специалисти
4233 Мнения:
Публикувано 28 February 2008 - 10:28 PM

pezi_ru написа
Д-р Михайлов, надявам се да ми отговорите на въпроса, има ли продължителност приема на calcarea phosphorica 9 ch , защото аптекарката ми каза че се ползва само 10 дни и после трябва да се направи пауза.При дъщеря ми , която е на година и осем месеца, зъбките пробиват много бавно и това е придружено с много мрънкане нощно време.Купих си това хомеопатично средство , но не знам колко дълго мога да го ползвам, поне до момента не прочетох във форума за някакъв период от време.
Благодаря Ви предварително за отговора!

Здравейте,
Може да се приема през целия период за антирахитна профилактика, т.е. от октомври до март. Но най- често препоръчвам 2 х 3 до прорязване на всеки чифт зъби. После може да се остави до прорязването на следващия зъб и т.н. Познавате по обилното слюноотделяне, желание да си пъха разни неща в устата. Често прорязването е съпроводено и с нервност и раздразнителност. Тази хомеопатична профилактика е доста ефективна и за евентуални придружаващи хреми, температура, диария.

# 628
  • София
Айде на бързо да драсна, че както винаги почивните дни само ви чета....като си останем двамата и намирам време за всичко Simple Smile Но нали вече почнах да уча, та няма да се отплесва.

Еlliee бързо да оздравявате...акъли не давам, че нямам опит с болести. Само да си кажа за обличането, че доста сте го комнтирали....ми момичета аз си обличам детето добре....както казва една майка в парка...топло, топло ама и аз да легна на една сянка в парка и ще се удървя. Така, че не сравнявайте своето облекло с тяхнот, защото ние сме будни и в движение и на слънце. Дори и в най-голямата жега онзи ден си имаше боди с къс ръкав, блузка, панталонче, чорапи, обувки и отгоре грейка, а като заспа му метнах завивка. Нито се изпотява моя, нито нищо. Той ще се окаже топлолюбив, като майка си май Simple Smile Това време много лъже и е много коварно и току подуха и ветрец, така че аз хич не смятам скоро да пусна късия ръкав. Да не говорим, че дългия пази и от слънцето. По-добре дълго и тънко ръкавче от колкото да го мазотя по ръцете. В тази връзка нашите ръчички отгоре вече са като на дърт циганин - многооооо черни....нямаме изгаряне, а направо почерняваме Simple Smile Много е смешен.

Менюто тази седмица: Спанак с картоф и сирене и спанак с ориз и сирене, Тиква, картоф и пуешко и тиква, картоф и заек, Заек, грах, морков, картоф. Има и лук и целина по тях ама различно Simple Smile Нищо ново не съм вкарала, защото днес ще въведа най-после жълтъка. Като се има предвид от кога се захранваме си е направо късно. Ще давам по 1/4 към зеленчуковите - или през ден. Ще видя кога ще кача. Също така и кус-куса ще вкарвам, та зотова от към нови зеленчуци съм пасувала.

Ех нямам търпение да мине седмицата, че другата ще ходим на Велиград - за пръв път ще пътуваме с малкия и ми е тръпка. Знам, че повечето отдавна сте я свършили тая работа ама ние Simple Smile на чак сега Simple Smile Дано си починем, а не да се уморим повече Simple Smile

# 629
  • Пловдив/София
Аз пък донякъде завиждам на приспиващите с кърмене. При нас това работи само нощем. През останалото време сукне 5 минути и дори да затвори очи първите секунди, после се ококорва и или суче, катерейки се по мен, или си седи и като пусне просто става да си лази. Това ставане е ужасна работа, вече се буди, ставайки. Няма период да е сънен, просто както спи изведнъж е по корем, излазил и прав. Онзи ден така стана от количката докато спеше, добре, че бях до него, че не беше вързан да не го събудя- така треперя на това спане...Днес е спал 2 пъти по 15 минути, а едвам гледа, затварят му се очите, но реве (защото го държа здраво иначе става).

Много е кисел днес, иска само на ръце, не спи, на 1 метър да се отдалеча от него и започва рев. Сигурно е втори зъб, дано избие по-лесно от първия и по-бързо.

А тази криза на растежа дали може да е на 8 навършени месеца? Защото напоследък има случаи да изяде по 200 мл нведнъж вечер, което  от месеци не се е случвало. И нощем си яде през 2-3 часа по 100 мл ако давам шише.

Общи условия

Активация на акаунт