Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 27 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
За наддаването и ние спряхме да наддаваме, но той по принцип си е шошав и е напред с килограмите. При последнатас консултация около 200 гр и 0 см - това за повече от месец. Щом детето яде и е жизнено не го мисли много, много, явно е нормално. Трудно е обаче да не се притесняваш. Аз за 6.5 г. не можах да свикна с ненаддаването Mr. Green ( при голямото дете) Най- интерсени ми бяха госпожите на градината. В началото като ги питах яде ли - "да яде"., а като дойдеше някоя нова по заместване - "нахрането го това дете, цял ден нищо не е яло" Mr. Green  Дано сега малкото качени грамчета да се дължат на зъбите и после да се раздвижи кантара.

# 601
  • София
Мерси за отговорите за обличането, момичета! Днес го пуснах без грейка, с боди къс ръкав, тънка блузка и суитчър - предвид, че в парка подухваше в повечето време, добре му беше и не се е потил, като вчера.
За наддаването - не мога да се включа на база моето дете, но наше приятелче, с няколко дни по-голямо от Никола, наддава по 100-200г и отказва категорично да яде твърда храна. Ами не наддава много, но си е жизнен, игрив, дори започна да се изправя, така че си мисля, че ненаддаването само по себе си е проблем, ако детето не дава признаци да му е зле.
Mrs.Petrova, тюх, изпуснах го намалението в мола, прибрах се преди малко и нямам сили да излизам до там, а нямаше да е лошо да се направи малък пазар Crazy

# 602
  • Пловдив/София
За първи път май само ще отговарям, без да питам, дано съм полезна на някого

За наддаването- за 7 месец беше качил 200 грама и беше 7500, което за момче е долна граница. Изобщо не съм му се притеснявала, та той не спира на едно място. Ако не е нощното хранене, сигурно щеше и да е спаднал. Съвсем нормално е в тези месеци да качват по 100-200 грама, може би ако повече от 2 месеца не качват НИЩО, чак тогава е притеснително. Но важното е педи и ти да намирате бебето здраво и жизнено.

За кърлежите и тревата- още февруари извадихме един от кучето. При първи сигнали на стопляне ги има, т.е. сега вероятно гъмжи. Въпреки това ние вече пълзяхме на трева/пръст в Южния. Много му беше интересно, то пръчки, кал, тревички за скубане...Нали е облечен, само ръчичките са голи, едва ли ще хване така лесно кърлеж. Викнете ни до вас, кучо като е наблизо, обира всички кърлежи въпреки мазилата и така се спасяват човеците  Laughing

За изправянето- ние бяхме взели подобни дръжки от Джъмбо, закачат се за кошара от този тип с мрежите:

http://img32.olx.bg/images_prodavalnikcom/67757088_1_800x600_4-r … hka-gr-sofiya.jpg Обаче доакто се учеше да се изправя не ги ползваше особено, чак сега започна да разбира за какво са. Ползваше закачени играчки и самите стени колкото може. Но основно Бебс се научи да се изправя сам, както си пълзеше по земята, започна да пипа по дивана, седнал, после на колене и един ден просто стана. За мен най-доброто е да се пусне бебето самО по пода и то си намира начини (под наблюдение, че нямате идея колко са изобретателни, какво ли не му вадя вече от устата).

За обличането- прибрах всичко зимно, дано не се наложи да ги вадя. Само по боди и суичър караме, сучърът е памучен и тънък. надолу дънки или памучен панталон, чорапки и пантофи (може и без тях) Навън нося яке или пелена за всеки случай в чантата. Обаче тънко яке за вятър не можах да намеря.

# 603
Пипи, Coming,  Hug
Още не е по земята, не е пролазила. Замръзнала е на позиция 4 крака и клатушкане напред назад. Имаме висящи играчки, а и съм до нея, та значи ще се разбере кога е готово дяволчето Simple Smile

# 604
Добро утро!
elliee ако и на двете ви е добре да кърмиш основно и се развива и наддава добре няма защо да се притесняваш. Ще хапва, като започне да не и стига само кърмата  Wink
Самата аз съм кърмена до 1г. и отбита насила/ от леля акушерка  ooooh!/. Предлагана ми е твърда храна по-рано. Отказвала съм всичко с изключение на пюре- кайсии с ориз  Mr. Green
 Аз се усетих, че няма да се получи и да кърмя начесто и да хапва твърда храна, едва сега по празниците. Бяхме повече навън и някак естествено се получи. Успях и да докарам по- голям интервал -4ч и явно огладнява за толкова време. Обаче ако нямахме проблем и належащо бързо захранване с твърда храна, бих си я кърмила без да се притеснявам.
 Забравих да ви пиша, че беба си харесва храна от "общата". В началото приготвях зеленчуците на пара и не ѝ допадаше пюрето. Нали драпаше все към нашите порции и веднъж дадох от моята супа и пи от лъжицата и се облизва, реших да сготвим за нея , безсолно. Ами харесва ѝ - с подправки/ ронена чубрица, черен пипер на зърна/преди да пасирам отделям/, магданоз. И месцето като е вряло, особено ако е с кост бульончето става вкусно. От готовите пюрета не иска на хип , гербер, обаче яде едно пуешко с ориз на слънчо. Сега съм взела и пилешко да видим ще го хареса ли.

fiona благодаря!
Мисля, че няма нищо притеснително, след като и нефрологът ги е видял. Време наистина има много  Wink Ако имаш предвид Д-р Оги, можеш да му се довериш  Peace

Coming 2 life не се притеснявай!  Hug Като гледам всички кърмени бебета в темата не са особено възхитени от твърдата храна  Wink Направете изсл. на стерилна урина и ако  ЛЛ не ви е дала талон за нефролог си го изискай. Направете и ехо-то , за да си спокойна, че всичко е огледано  Peace
Обиколките на глава и гърди как са?
 Ние сме на конс. във вторник, та тогава мерки и теглилки от нас. Но още е далече от 8кг  Wink

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 10:18 от mama irina

# 605
mama irina, да д-р Оги е.
Уау, май не съм имала толкова кратък пост до сега!  Mr. Green

# 606
  • Точно където трябва
Вчера на моята шушка майка и се стегна и направи попара за сутринта, зеленчуци с пилешко за обед и елда с ябълка за следобед. Всичко отиде в кофата. Вечерта беше безумно ревлива и кисела. Имаше т 37,3, не дадох нищо. Но през нощта както ми се гушеше и я усетих топла и ревешеееее. Премерих пак-38,0 Дадох панадол 5мл и след час рев и разнасяне заспа. Сутринта уж нямаше. Ходих до ЛЛ, няма я. Издирих я, каза да я заведа след час.
Това е хрониката. Разсъжденията ми:
Ако съм я простудила ще се гръмна!
За зъби- не виждам нищо по-различно в устата. Мазах с пансорал, уж се укротява, давам и дентокинд. Пък и кл.картина при предишното никнене беше друга. Ясно, че е нормално, но някак съм решила че при едно бебе ще е температура, при друго сополи, при трето просто кисележ. А не всеки път различни изненади.
За термометъра- меря с един на Бейби оно и не знам колко да им вярвам. И въпрос-слагам го под мишничката, но го притискам с моята ръка. Дали не изкривявам резултата?
ЛЛ е ужасна. Само заради това, че ми е комшийка я записах при нея и за да не я разнасям точно при такива ситуации. Като бие вс. ваксини/ че ми е обещала 5 валентна/ ще я разкарам. Така ме скастри като попитах кога да я заведа...
И като каза да я заведа в 12,30 бебка сега спи и хич не искам да я будя. А от сутринта и е първо заспиване и подозирам, че ще е по-дългичко...
Препоръчайте добри пюрета, без излишни гадости-захари, нишестета и т.н. Да пробвам и това чудо.
mama irina, мисля че ще се кърмим до 1 клас. Всичко е както в началото. А, и от няколко дни пак доста си поцоква нощем. В см. по едно време просто изпускаше "биберона" и си го търсеше, но не сучеше. А от 2-3-4 дни си дърпа здраво! И през деня си суче. Иначе тоя мес. ще качи около 400гр. И ще стане почти 10кг! Иначе не виждам как няма да и стига кърмата, тя си стимулира, а и суче честичко.

# 607
А, не, имаше толкова кратък пост наскоро - когато ми каза, че няма вече пъдпъдъчи яйца Simple Smile

Ние вече сме при майка ми и пак много добре се получават нещата - тази нощ тя спа в една стая с дребното, а ние се понаспахме. Не че преди не се наспивахме, той си е спокоен сравнително, но едва сега откривам гигантската разлика между това да спи при мен в стаята и в друга стая. На него му е по-спокойно, а тази сутрин се събуди към 6 часа, но понеже бях инструктирала майка ми, че той понякога плаче насън и тя не го е вдигала и той си спа самичък до 7.30. Докато последните няколко дни, като спахме заедно, явно ни усещаше и се будеше. Трябваше да го взимам да спи върху мен, за да си доспи. Изобщо е много хубаво при бабите, те се радват, забавляват дребното, аз се радвам, защото имам малко спокойствие Simple Smile За съжаление скоро свършва...

Къминг, и аз да те успокоя за наддаването - дребното нали последния месец беше качил 200 гр, а предпоследния май пак толкова. Вървеше доста назад спрямо останалите бебоци тук. И през последния месец аз наблегнах на храненето, на твърда храна и на каши, а също и да си увеличи количествата ам. Не знам колко ще покаже кантара, но нашия показа 8.400. Във вторник сме на консултация, но ако се доближава до това тегло ще е качил 700 гр за месец, въпреки че скита с крокодилката, подскача и не се спира. Основната трудност в храненето с твърди храни е как да се задържи интереса на детето. При дребния за десетина минути отваря уста като пуйче и после му писва, колкото и да му е вкусно. И аз започвам да размахвам играчки, давам му лъжици, подавам му дрънкащи играчки и яде. За маймунското дупе не знам какво да те посъветвам, предполагам, че си пробвала вече всички съвети по темата - специални мазила, хума, кремове, да я оставяш голичка? Ти беше споменала, че ще пробваш гърнето - ако успееш да уцелиш момента с акането на гърне мисля, че ще е добре за дупето, по-малко контакт с дразнителите.

Пипи, на нас ни подариха тънко шушлеково якенце от Бенетон, много е симпатично и удобно. И пази от вятър.

Отивам да приготвям обяда, хубав ден на всички!

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 12:10 от danny_p

# 608

Препоръчайте добри пюрета, без излишни гадости-захари, нишестета и т.н. Да пробвам и това чудо.

Аз с две ръце мога да ти препоръчам пюретата на Гербер. Моят умира за тях. И месните и зеленчуковите са много вкусни.Нямат нишестета, захар, сол и прочие. Плодови само на тях взимам. Вътре са 99% плод и 1 % вода.Което за мен е ОК. Имат ябълка с кайсия, ябълка с боровинка, праскова,круша и ябълка...Опитай с тях. Взимала съм на Хип,но те са много безвкусни.Поне за мен.

Ние продължаваме да се кърмим,въпреки че си направих в четвъртък мастит,успях на време да ида до Полимед и с компресите да спра мастита.Бях се уплашила, че трябва АБ и да спра да кърмя точно на 9 м....някъде в нищото.Но за сега съм добре , да чукна на дърво.

Като ви чета май само моя е хем кърмен хем яде п'юрета и каши на поразия.И готови и мое производство-всичко яде.ЗА СЕГА. Най-му харесват разбира се моите пюрета.

Вчера бяхме на ДК.Качили сме 300 гр и един см за един месец, което е ОК за мен, защото сега те вече много се движат и знам, че дори и нищо да не качат не е проблем-така че, не се притеснявай coming to life.Simple SmileЩом детето е жизнено и добре и здраво-няма проблем.Сама казваш, че много се движи.Но сигурно и аз бих се притеснила де.

ДА се похваля - имаме зъб и чакаме втори.Излезна с много сополи и киселеене от негова страна,но се радвам, че няма Т.

За обличането на мен и на мен ми е голям проблем. Почти винаги е изпотен, а на този вятър много ме е страх-слагам боди потник,памучна блузка и суитшър или якенце и панталон с чорапи и обувки.Не виждам да е облечен много  , а е все потен на главата.

Педито вчера ми каза да започвам с попарите, ама нали с пустия ми страх да не ми спре кърмата още не се заемам.Заместила съм само обедно и следобедно.Като следобедното го давам каша с кърма(колкото изцедя толкова).

# 609
elliee, предполагам, че термометърът ти има един метален накрайник, който се поставя под мишничката. Освен детската кожа, не бива да има контакт с дрехи и твоята ръка. Ако придържаш термометъра не виждам да има проблем. Аз слагам термометъра и държа ръката на детето плътно до тялото.
Не се предавай с храната, прави малки порцийки-20-30 грама. Почне ли да ги изяжда след няколко дни увеличаваш с 10тина грамчета и така плавно. Бъди упорита. Обаче, когато детето не е добре е нормално да отказва храна. Може да направиш пауза от 2-3 дена изобщо даже и не готви. Ще си починеш от това излишно напрежение с твърдата храна. После направи 50 мл за някое хранене, което е след дълъг сън и се предполага, че ще е по-гладна. Пей, танцувай, прави и забавления да не я оставяш да се фокусира върху лъжицата. СЛед няколко дни, като започне да изяжда тези 50 мл ги увеличи и т.н. Както някой  по-напред писа едв али не да започнеш от начало със захранването. Щом яде банан и давай банан, избери 1-2 неща любими и ги давай тях. Въпросът е да свикне няколко дни да приема определено количество по опредлеено време. След това добавяй и другите хранения.

gretalinka, добре, че си се разминала леко!

# 610
  • по пътя
Спокойно, ние също не наддаваме много, като ви чета, мисля че при повечето бебета е така. Малкият се върти , седи, но малко се плаши още от крокодилката.
За пюрета-аз само на Хип купувам, сега основно с месо, защото не знам от къде да му купувам био месо, а от другото ме е страх. Аз самата месо не ям, не знам после от къде ще му търся хубаво месо. newsm78
Зъби още няма, но аз не зная дали да мажа с нещо, не вярвам да има някаква разлика с гел или без, а пък и май не са съвсем безвредни?

# 611
  • Точно където трябва
Ами настинала е!!!!!!!!
Оспамокс, вит.С, панадол. Мнооого ме е яд! Моята бъбрива, ухилена, кърмена шушка! Моята закачлива хитрушка! Плачка жално и пак заспа котенцето. Е, изпи 20-30мл. вода. Толкова не е изпила откакто се е родила.
Изписа и свещички, ама те пак са парацетамол...
fiona, такъв е термометъра. Абсурд е да и стисна ръчичката до телцето, давам и да си държи нещо любимо и аз придържам.
Днес пак съм и сложила да готвя, че и е ден и за жълтък.

# 612
elliee бързо да оздравява бебка  Praynig По-добре я остави само на кърма докато е с Т. Не им се хапва като са болнички. Т може да мериш ректално.
На 9мес пак имат скок в растежа, може да е причина да суче така, може и от неразположението.
За храненето забравих да напиша: Ясно ми е колко ти е трудно, понеже моята маймунка също до скоро спеше само в скута и ръцете ми и при разбуждане веднага търси да суче и понякога дремва още ....и като се събуди как ще иска пюре  Wink

Coming... за дупето ...забравих  ooooh! При нас не знам кое точно помогна, но след измиване минавах с памук, напоен в преварена вода с разтворена в нея сода бикарбонат и след като изсъхне мажех с правеното кремче. Няколко дни мазах и с багрило..... и няколко с нистатин/ глобула разтопена  Crazy/

# 613
Elliee,  Hug ще се оправи бебка!
Аз доста чета из бг мама за захранването и режима на бебетата и много мами си кърмят възможно най-дълго бебетата, като само им дават да опитват твърда храна. Включително 8-9 месечни бебета. Щом бебка така е ок, нека така да е. Прави са Фиона и мама Ирина - поцокайте малко докато има т, тъкмо и ти ще си починеш от въртележката на бебешката кухня. И след някой и друг ден с нови сили  Heart Eyes

# 614
  • Точно където трябва
Някой да знае как на практика се слага свещичка в дупето? Аз я слагам тя излиза... И до кога да давам противотемпературно? В см. ако е дошло времето и няма да и дам ли панадол? Че и през нощта / нощта така ли се пише?/дадох, сутринта нямаше, а до обед пак вдигна.
На 9мес пак имат скок в растежа, може да е причина да суче така, може и от неразположението.
За храненето забравих да напиша: Ясно ми е колко ти е трудно, понеже моята маймунка също до скоро спеше само в скута и ръцете ми и при разбуждане веднага търси да суче и понякога дремва още ....и като се събуди как ще иска пюре  Wink

А как я отучи? Или тя сама?

Общи условия

Активация на акаунт