Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 007
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
За измислянето на менюта,аз съм направила така- на един лист съм си написала всички зеленчуци,които яде,в друга графа плодовете,подправките и месата.6 дни горе-долъ в седмицата редувам картоф със зеленчуци и ориз със зеленчуци,1 ден малк0 по-постно-примерно тиква с морков,тиквичка,пащърнак.2-3 пъти в седмицата давам месо като редувам пилешко,заешко,пуешко и телешко към менюто за деня.И всяка неделя си правя график какво ще давам по дни,за да ми е лесно и да не го мисля по дни.Но и при нас е горе-долу едно и също-редувам ориз с картоф/зелен фасул с грах/карфиол с броколи/тиквата и моркова и пащърнака почти навсякъде ги слагам Simple Smile

# 676
Подкрепям теорията "зъби + криза"  Laughing .
Gretalinka, за млякото да ти кажа - трябва о принцип да е пълномаслено  Naughty

# 677
  • Пловдив/София
Аз само да кажа, че направих попарата с лайка днес и се хареса повече от вчера само с топла вода. То и на мен ми е гадна с вода, чай или захар трябва, засега ще опитам без захар, ако спре да яде, ще слагам по малко. Чая според мен трябва ад е пресен, или максимум на 1 ден, но примерно както забравих лайката вътре утре няма да му го дам- твърде силен е станал според мен.

Плюсът на лайката е, че успокоява и затова реших засега така да ни е попарата. В много хапове за облекчаване на зъбни симпоми има лайка (Дентокинд, Хамомила)

Хареса ми идеята със списъците и менютата, ще взема да реализирам.
А ориз към зеленчуците как давате- сварен без подправки ли? Струва ми се, че няма да е много вкусен..а засега съм давала само оризова каша, не чист ориз, май е време да започна

# 678
Ами оризът аз го варя с другите зеленчуци и понякога добавям копър или магданоз.

А сега се чудя за кимиона-към телешкото ще дойде добре по малко,но не намерих никъде инфо от кога се дава  newsm78

# 679
  • София
Аз оризът го варя отделно, защото другите зеленчуци ги пасирам после (не може да възприеме намачкан картоф още), а ориза го добавям цял за по-едри частици и тя няма нищо против да го "дъвче"...

# 680
  • София
Ориза аз го давам много отдавна, варя го с останалите зеленчуци, но аз давам кафяв. Той е доста по-вкусен от белия според мен. Аз седмично винаги имам зеленчуци с ориз и зеленчуци с картофи. Някак си тези двете все ми присъстват, като сгъртител един вид, а и спанака с какво да го дам друго, или грах, зелен боб, тиквичка, броколи....все ми се струва някак че не може само с тях без ориз или картоф, хайде само тиква и морков мога да сложа, като вариянт и тогава да липсват картофа и ориза. Пък и аз правя порция от по 200гр, така че трябва с нещо да ги докарам. Като подправки вече съм писала, че си слагам лук, копър, магданоз и целина корен. Сухи подправки още не мисля да давам, освен канелата, но нея я имам за друго нещо, а и не я давам ежедневно я.

Забравих да коментирам за акитата, че и аз не отворих страницата. Моя в един ден ака както мекички, така и твърди акита. И в дтата случая без зор се случват нещата, така че нямам намерение да се ровичкам и да се чудя, защо така. Неговоро меню вече е много разнообразно и явно според различната храна са си различни. Тази сутрин, като видях какво е направил в гърнето ми е изплаши окото.....не знам къде го е складирал, но аз не мога такива количества да постигна и ето, че пък сега след обяда в 14:00 пак си ака, но по-малко и по-твърдичко. Добре си е детето, няма да анализирам всичко по него.

Иначе все забравям да се похваля, че му правихме професионална фотосесия - подарък за моя РД от кумовете. Беше много критичен ден в неделя беше....не спа въобще следобеда (фотосесията беше в 17:00) и беше супер крив, аз се изнервих, защото видях на къде остиват нещата и много се нервирах, защото беше заспал в колата в 15:30, като отидохме на НДК, че фотосесията беше наблизо и реших да го раздигна и сложа в количката с надеждата да продължи да спи или поне че до 17:00 със сигурност ще заспи - беше спал точно 5 минутки няма в колата. Е не и не....не заспа, аз се ядосах, че не го оставих в колата да си доспи и че нищо няма да направим на тая фотосесия. Излязоха сладки снимки, но беше кисел и няма усмивки, каквото обичайно раздава, като види апарат. Даже има и някой разревани (но и те са сладки де). После пак на НДК се видяхме с приятели и му мачках на една пейка авокадото с банан, когато един гълъб се изцвъка на крака на момичето с мен. Аз усетих някакви пръска и изпаднах в ужас да не е отишло в яденето. Гледах, махах отгоре, а Боян видя купичката и нададе вой, че като си я види и веднага почва, та му дадох де.....после сън не спах да го мисля...дали не трябваше да го хвърля и да тичаме за нещо друго......та по тоя повод, все пак му се заглеждам тея дни в акитата, да не се продриска нещо и ще има още да го мисля тоя гълъб.

# 681
Астинед, големи премеждия имате Simple Smile

Аз ще се оплаквам, дребното не ще да яде твърди храни. Попарата категорично я отказа, със захар, без захар, с мляко, без мляко...няма. ще го пробвам пак следващата седмица, като му дам и сирене. Но той и другите храни ги отказва. Харесват му, но макс 60 гр изяжда с голям зор. Май го почва ревлив период, аз освен да стискам зъби и да се гътам друго не виждам. Добре, че тоя месец качи повече, за другия надали ще има наддаване с това неядене.

И днес режимът ни е на кино, събуди се в 6, аз му дадох да яде към 7 - изяде 100 мл и толкова! После пробрах попарата в 9.30, провал и 80 мл ам! И не спи, сега спа половин час и пак е буден. Аааа!

Ставам да кръстосваме улиците, че иначе е нетърпим.

# 682
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте влизам на бързо да задам един въпрос и после ако остане време ще прочета последните 15 страници!
Днес на ДК док заголи пишлето на Пух, предупреди ме, че  ще го боли и ще плаче, когато пишка. Каза че по принцип трябва да измиваме с преварена вода и тази вечер ако го боли да намажа с лидокаин. Сега обаче се чудя  тази вечер трябва ли да го мия и да заголвам? Него доста го боли и плаче при всяко пишкане.

# 683
  • София
А риванолче не ти ли каза да слагаш, че нащо като го заголиха още на място един памук добре напоен с риванол сложиха и казаха да го сменям. Аз първата вечер не го бутах, само сменях риванола, но пък нас не ни болеше докато пишкаше. На следващия ден вече си го заголих и пак с риванолче минавах. Честно казано щом ти казва да мажеш с лидокайн, то значи сигурно има предвид да заголиш, че то отгоре да го мажеш не знам файда дали ще има. Но нека и друг се обади де....

И аз имам въпроси момичета....вече няколко дни забравям да си ги задам....

Първо ползвалите памперси за басейн...какви ползвахте и доволни ли сте?

Второ купихте ли нещо за почистване на зъбите...май коментирахме нещо с напръстник за почистване, но не обърнах внимание...може ли да кажете кое беше...коя е пастата с напрастник?

# 684
Аstined , nenandent-baby  е пастата,с накрайник е Simple Smile

# 685
  • Plovdiv, Bulgaria
Асти благодаря за идеята с риванола. Пратих мъжа да купи и почвам с компресите Ами не ми каза да слагам компрес а само вечерта да измия с преварена вода и тетра и да намажа с лидокаин ако боли. Нашия доста тежко го преживява даже отказва да яде само АМ пие явно се упокоява така. Уф само се чудя как ще заголвам днес като той не дава да се пипне. Мисля да не пипам а утре с риванола да го направя като се е успокоила чувствителността.

# 686
Асти благодаря за идеята с риванола. Пратих мъжа да купи и почвам с компресите Ами не ми каза да слагам компрес а само вечерта да измия с преварена вода и тетра и да намажа с лидокаин ако боли. Нашия доста тежко го преживява даже отказва да яде само АМ пие явно се упокоява така. Уф само се чудя как ще заголвам днес като той не дава да се пипне. Мисля да не пипам а утре с риванола да го направя като се е успокоила чувствителността.
Може и да е вече късно, но да кажа- по- добре пипай. Сега е важно редовно да го заголваш и да мажеш с нещо - било с лидокаин, било с гентамицин ( на нас това ни казаха) или някакво друго мазило. Иначе е твърде вероятно да залепне отново и тогава ще трябва да повторите процедурата. Ако не иска да пишка, поради болката се потапя в легенче .с топла водичка. Но ти май каза, че няма проблем с пишането.

# 687
  • София
Добър вечер! Направо съм гроги, но като ви чета и леко се обнадеждавам... Явно са в някакъв общ период дребчовците ни, защото днес Миа: не спа, не сука, яде си с лъжица обаче...  newsm78, закачена е като с безопасна игла за мен. А съм мръднала на педя и рееееев. Заспа в 21,30, ама на мен не ми се ляга, като знам че ще е поредната безсънна нощ. Дано е някаква си криза и да минава, че вече  #2gunfire
Купих проходилка от зор. Еми, няма такова диване. Стои в проходилката и реве да я взема. Аз правя вечеря на братята. Тя се блъска в мен, изпотроши ми краката и реве... Сложих я на килима. Реве и пълзи към мен, докопва се за крачола ми и пак рев. Страх ме е да не изпусна върху нея някой прибор....Ох.... #Crazy Оплаках се, лека нощ!

# 688
  • София
desimira, Миа кога стана толкова дива?! Сякаш не беше преди, а и на живо е толкова кротка и спокойна (или тя за пред хората се преструва Crazy Twisted Evil).
Добре, и аз да кажа, че се присъединияваме към ревливата, мрънкаща, неспяща, неспокойна, не особено ядяща група от августовски бебета ooooh! В последните нощи човекът спи нормално само от към 22.30ч до към 01ч и след това през половин час будене, мрънкане, въртене в леглото, което завършва с обръщане по корем и истеричен рев, защото не може да се намести обратно. Говорих днес с педиатъра - според него са зъби, въпреки че въобще не виждам нещо да се случва в устата му. От утре започвам да му давам Осанит и дано да има ефект, защото иначе напускам... ще избягам някъде далеч, на самотно място Joy

# 689
Момичета, сега ще счупя тъпомера...ама Simple Smile зеленият фасул как го приготвяте и с какво комбинирате? Имам замрзазен на Бондуел - трябва ли нещо да му правя, да го почиствам, или само си варя?

Общи условия

Активация на акаунт