Отново за кърменето на обществени места

• 78 369
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 095
Медийната звезда всъщност от кой град беше?

# 1 096
  • София
Медийната звезда всъщност от кой град беше?
Май от София, аз поне мернах 1 статия за парадайз център, че ставало дума. Иначе честно казано за цялата драма научих от форума Simple Smile

Iris04  - не знам кога си го чела, преди 10 години препоръката беше същата.
Иначе, прави сте - за друго е редно да се  борят кърмачките - за подобряване на условията.
Обаче в материала, на който попаднах пишеше, че за сега забрана да се кърми в мола нямало, но скоро щяло да има... което вече си е чиста дискриминация и не става дума за начин на кърмене, а за цялостна забрана.

# 1 097
Не била от София, само се преместила там да става медийна звезда.

# 1 098
karmelita_007 - повярвай ми обаче, че моята жалба ще бъде уважена и ще се придвижи със скоростта на светлината! А и наистина ще получа парично обещетение! Ама що да ставам за кашмер на жени с постродилен проблем, който вместо да отшумава явно се задълбочава?

Това не го разбрах. Какво ще ти бъде уважено?

# 1 099
Аз зададох един куп въпроси, на които кърмачките боркини не ми отговориха. Ето още един. Може би ще получа отговор. Какво може да накара една здравомислеща майка, да кърми редовно в мола?

# 1 100
karmelita_007 -  не се задълбочавай ако ти е сложничко.

# 1 101
Какво може да накара една здравомислеща майка, да кърми редовно в мола?

Скуката. С уточнение, че не съм боркиня, само сеирджия.

# 1 102
  • София - Рим и обратно
Някоя дискриминирана все пак яви ли се? Някоя, на която е направена забележка защо, къде и как кърми? Освен оная горкана, дето циркулира из телевизиите в последните дни.
Бай дъ уей, кой й гледа детето, докато виси с часове по разни интервюта?

# 1 103
karmelita_007 -  не се задълбочавай ако ти е сложничко.

Ако някой ДРУГ те е разбрал, да каже.

# 1 104
Стига бе, хора, какво ви става, помислете само какво е да си майка в БГ? Първо, забременяването- 200 000 двойки с репродуктивни проблеми по официални данни, кой знае още колко са нерегистрираните. Държавата я няма, всеки се спасява както може.
Това не е съвсем така. Много хора имат вече дечица и благодарение на държавните програми за ин-витро. http://www.telekabeltv.bg/bg/news/3148.html

Едно от най-хубавите неща, които се случиха през последните години.

Жаве, а защо се "случиха"? Според мен, не са се "случили", а семействата си ги издействаха. Аз помня.

# 1 105
  • София
Аз зададох един куп въпроси, на които кърмачките боркини не ми отговориха. Ето още един. Може би ще получа отговор. Какво може да накара една здравомислеща майка, да кърми редовно в мола?

Аз за нищо не се боря та не мога да ти отговоря... Не съм била и на място, че да знам въпросната колко разгърдена е била.
Ти били яла в тоалетна... там нали вие/ние (възрастните) си вършите работите, та същото и да ти смърди от мръсните памперси и да си храниш детето...
И да, някога, когато кърмех не са ми правели забележки, даже съм имала случай когато след 15 минутен разговор се усети човека възкликна - ама ти кърмиш ли в момента - извинявай, че те занимавам...(не че имало нужда от извинения).

Иначе аз  не знам какво изобщо кара хората нон стоп да висят по молове - аз лично ходя когато трябва нещо да си купя или когато ми се гледа филм. Ама има хора, които им е комфортно цял ден да се мотат из мола, майки и не само... ми тяхна си работа.

# 1 106
Из пропагандата по млеконадоя под наслов: "В мола ние кърмим,
В мола ний ядем,
В мола ний зачеваме,
В мола ний растем.
В мола ний се раждаме,
В мола ще умрем." /цитати на кърмилки от фейсбук/:

Мамчета, някой поканил ли е медиите? Колкото повече шум, толкова по-добре, ако никой още не е мога да се заема... имаме някой друг контакт;)

Гледането в чуждата паница е национална черта. Дори в тази на бебетата

днес влязох в мол парадайз.... изтъпаних се пред охраната и го попитах...Харесвате ли ме???? добре ли съм???? той се изненада и промърмори...да, харесвам ви, добре сте, защо???? Ами защото в моловете биете, отговорих аз, и изхвърляте майки, които кърмят...А, госпожо, отговори той, имаме си специално място за кърмене! А питам го аз, кой и къде е записал, в коя наредба или закон, че майката пък точно в тая стая трябва да кърми, а? той млъкна...

ЗАЩО ГО ПРАВИМ?
- Правим го, защото ни провокирате! Нямаше да го правим, ако не се налагаше да се обясняваме защо храним децата си!

...А след кърменето, и на кафе ще седнем, и по магазините ще минем, поне една вода ще си купим. Защо да се прави оборот на този мол? Да идем да кърмим на публично място наистина...

тъй като коментарите по обществени медии стават все по-нагли..разни кухи лейки си позволяват да определят личния живот на хората.....и то по такъв естествено, достоен само за възхита и окуражаване акт, .та, моля ви, нека направим протест!!!!

Тъкмо в ранни зори се чудех кой е мола и защо няма инициатива да се съберем кърмещите и тези ,които ни подкрепят, да го посетим.Браво за инициативата!

А, кажете ми не са ли секта????? Като гледам какви са майките от сега зная какви ще са дъщерите! Господи, пази сина ми!!!! Praynig Praynig Praynig

# 1 107
  • Австрия
Колко пъти в бг сте виждали с на живо жена кърмеща 'неприлично'?

Един път - хубава и спретната млада циганка беше седнала на една каменна ограда и кърмеше без да се прикрива; усмихваше се и излъчваше щастие; цялата картинка беше тъй хубава и нежна Simple Smile

И вероятно си се усмихнала и ти, нали?

Ами, ако насред МОЛ-а седи напращяла от хормони и килограми, поразрошена и доволно разголена, в попреминаваща 'първа' младост повлекана българка, гледаща изпод вежди и излъчваща фанатизираност и демонстративна, провокативна матерност, каква ще е картината?
Какво ще почустваш, помислиш, направиш?

Аз като тактична, скромна, неконфликтна личност, възпитана в обикновени човешки ценности, с нормални естетически виждания и възприятия  Mr. Green ... ще регистрирам негативност, ще се засрамя вместо кърмачката и ще се направя, че не я виждам. Обаче.. друг човек, знам ли, може да я помоли да се позагърне лекинко  Thinking

# 1 108
  • Варна
И вицове взеха да измислят вече на тема кърмене  ooooh!

ХУМОР: Жена осъди КАТ, написали ѝ акт, задето кърмила зад волана

СОФИЙСКИ ГРЪЦКИ СЪД - 27-годишната Петя Петрова осъди КАТ за дискриминация, след като ѝ бе издаден акт за кърмене, докато шофира.
Жената е била спряна миналия месец, след като хранела 4-месечния си Герган с кърма, прясно заредена с екстракт от киноа, която младата майка ядала всеки ден.
„Справедливостта възтържествува. Те ще ми кажат кога мога и не мога да храня детето си“ – сподели жената, държаща парчета от плацентата на двете си деца в ъгъла на предното стъкло до винетните стикери.
Петрова ще бъде обезщетена с 40 милиона лева. С тях тя ще създаде фондация за популяризирането на кърменето в обществото, като например жените, четящи новините, да кърмят в ефир, или сервитьорките в Макдоналдс да кърмят, докато ви объркват поръчката и не ви дават картофите, които 5 минути по-рано са ви пробутали, без да ги искате, но излизат само още 30 стотинки.
„Тя караше без колан, не внимаваше в пътя, можеше да стане ПТП. Добре, че я спряхме. Не виждаме дискриминация, но щом съдът е решил, значи държавният бюджет ще плати. Голям праз! Пръдла“ – коментираха непукистки от КАТ.

# 1 109
Стига с тези тоалетни бе хора. Казах вече, кърмила съм в такава стая. Беше чисто и миришеше на ароматизатор, който периодично пръскаше автоматично. Имаше стол, на който да седнеш и не миришеше на лайна. Никой не влезе и не ме притесни. В пъти ми беше по-спокойно да си нахраня детето, да си го сменя и да продължа да правя каквото съм правила. В тази стая има друга стая с тоалетна. Двете стаи са разделени с врата. Малките едностайни апартаменти, прави ли ги тоалетни, просто защото са две стаи една до друга и няма трета.

Общи условия

Активация на акаунт