Отново за кърменето на обществени места

• 78 123
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 315
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Какво пречи в протеста да се включи някоя жена с двайсетинагодишен сукалник на гърда. А някой и е казал копче, а му е скочила той ли ще и каже къде и до каква възраст да кърми. Като ще е борба за права, да е!
Ето как и аз се замислих дали да не попротестирам. От чувство на солидарност, не за друго Mr. Green

# 316
Не сравнявам кърменето с изхождане,но ми писна от най-човешки ''нарушени права''.Има си стая за тази цел,направили са го хората за удобство!!!

# 317
А тези които са я помолили да напусне или да отиде в специалната за целта стая де юре какво са нарушили?

Директива 2004/113 на ЕС - според мен, де, съдът в Люксембург още не е имал повод да се изкаже, но най-вероятно би намерил нарушение, ако делото стигне до там. Ако пък съдът в България остави без движение исковата й молба, това вероятно би нарушило член 14+8 от Европейската конвенция. Казусът е интересен.

След бърза справка - ако БХК наистина се сетят да направят преюдициално запитване до Люксембург, сравнително сигурна съм, че мнението на съда би било в тяхна полза. Прегледах последните мнения на съда и на генералните адвокати и виждам, че правят максимално широко тълкуване на direct discrimination, което в случая е равносилно на присъда в полза на жената.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 23:56 от Макарон

# 318
Да, много е интересен.  Tired

# 319
Какво пречи в протеста да се включи някоя жена с двайсетинагодишен сукалник на гърда. А някой и е казал копче, а му е скочила той ли ще и каже къде и до каква възраст да кърми. Като ще е борба за права, да е!
Ето как и аз се замислих дали да не попротестирам. От чувство на солидарност, не за друго Mr. Green

Веднага сядам да пиша на Чанинг Тейтъм с призив да се включи с мен в протест от международна, обществена и общочовешка значимост. Не е двайсетинагодишен, но какво от това.  Laughing Мога да сложа в копие Харди и теб?

# 320
  • където ми харесва

Веднага сядам да пиша на Чанинг Тейтъм с призив да се включи с мен в протест от международна, обществена и общочовешка значимост. Не е двайсетинагодишен, но какво от това.  Laughing Мога да сложа в копие Харди и теб?
За Харди, знаеш ли колко кърмачки ще се наредим на опашка, да посуче малко  Laughing

# 321
Харди става за тази кауза. Чайнинг обаче не го закачайте!

# 322
Така добре бих го закачила там, дето е нужно за каузата, Чек.  Mr. Green

Макарон, тази директива няма да послужи на кърмачките. Няма дискриминиране по пол, всички останали жени в мола не са били помолени да напуснат, нито и е ограничен достъпът до стоки и услуги - никой не я е спрял да ги ползва преди и след кърмене. По време на кърмене, предполагам, няма да и хрумне да ги ползва. Дори са я насочили към конкретна услуга, предлагана от мола - помещението за майки, които трябва да обслужат бебетата си.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 01:30 от hairy rabbit

# 323
 Харди и аз ще го накърмя, хайванина!  Ще може ли някой да уточни, проблем ли ще е, ако го направя в градския транспорт, парк, ресторант, или само в мола е кофти??

# 324
Много си мила, Ники, но в случая ще отстъпя Харди на други желаещи активистки. Аз си имам лично кърмаче, зачислено ми в компроматната от векове Laughing

# 325
Не разбирам къде е драмата да кърмиш на определени за това места?
Ако не е на кърма, а яде пържоли, в средата на мола ли ще опънат софрата?

# 326
  • out of space
Замихте ли си моцарелите? Често ще ви срещам в МОЛ-а, нося и шал, услужлива съм.
Интимен акт между майка и бебе- дръжки! пфу.

# 327
Мисля за ближния, как.  Laughing Но, Джо, ще трябва да го обръснеш! Всичко си има граници все пак. Кърмаче с брада - абсурд  Naughty

Добре, че не искаш Харди, за него вече има цяла опашка.

# 328
  • където ми харесва
Мисля за ближния, как.  Laughing Но, Джо, ще трябва да го обръснеш! Всичко си има граници все пак. Кърмаче с брада - абсурд  Naughty

А, ще извинявате, ама опашката започва след мен.
Ма то, нали ще е групово кърмене, има ли значение, дали само една ще го кърми, или всички на опашката? newsm78

# 329
Сякаш не знаеш, че опашките не ме плашат Whistling. Мой, мой, мой Mr. Green
(което ме подсети, че ако трябва да нахраня целия си списък от британската тема, не в мола, но и библиотеката, и на полянката, все ще съм заета Joy)

Общи условия

Активация на акаунт