Отново за кърменето на обществени места

• 78 515
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 570
 Joy Това бе добро, не само вярно.

# 571
Aludra, не се хващай за думата "режим", моля те. Ясно е, че невинаги можем да предвидим ситуациите, особено свързани с детето. Мисля, че ясно казах какво бих направила, ако детето ми огладнее, когато съм на публично място. Т.е., мисля, че от това се подразбира, че нямам нищо против кой, където реши да кърми, но да го прави по начин, който не смущава околните. Аз поне бих се съобразила с това. Не харесвам демонстрациите и хора, които се борят за права, които никой всъщност не им е отнел или нарушил.

# 572
Разбира се, че ЗА ЗА ЗА и пак ЗА. Мисля, че е най-прекрасното и естествено нещо да дадеш на гладното си бебе да яде, без значение къде.

За теб може да е най-прекрасното нещо, но не за всички е така. Щом няма и значение къде, тогава няма да ти пречи да го направиш на място, на което не смущаваш останалите.

Конкретно по темата - така и не разбрах въпросната майка дали се е прикрила поне малко или не. Ако не го е направила, за мен е явна демонстрация и считам, че мога да я причисля към войнстващите кърмачки и съчувствието ми към нея се изпарява на мига.
В тази връзка, няма да забравя една случка от морето. На плажа беше легнала една дама по монокини. Говореше си с някаква друга жена, а детето й (на видима възраст около 2,5-3 години), след като си поиграеше известно време на пясъка и във водата, се покатерваше върху нея и започваше да суче. Това се повтори поне 10 пъти за 1 час. Нямаше как да не ги видя. Бяха пред очите ми. Съжалявам, но въобще не го намерих за прекрасно и умилително, а по-скоро за нелепо.

Аз също съм кърмила и винаги съм се съобразявала с режима на детето. Но ако ми се беше случило да се наложи да кърмя навън, не бих се изтипосала насред най-големия човекопоток, особено пък без да наметна нещо. Най-малкото, че особено през деня, клиентелата на тези магазини е основно тинейджъри и не бих се чувствала удобно да ме зяпат. Но разни хора...
Peace

# 573
Щом няма и значение къде, тогава няма да ти пречи да го направиш на място, на което не смущаваш останалите.

Например в кенефа. То пък всеки от нещо се смущава, да му се не види! Въпрос на съвсем малко култура е да кърмиш без да смущаваш хората, със сигурност не е трудна работа, ама и хората малко да се усещат. Не може всички да те дразнят и да ги пращаш някъде, където да не се виждат.
От друга страна е добра идея да има удобства за кърмачките, така че хем да не се обиждат, че ги пращат да кърмят в кенефа, където всъщност се помещава стаичката за повиване, хем да няма смутени гражданки. Защо не се искат повече удобства вместо да се прави демонстрация? Когато бях кърмачка, щеше да ми е комфортно ако знаех, че има стаи за кърмене.
Да не ми обясняват кърмачките, че да кърмиш на пейка в мола под силната музика и хорската глъч е невероятно удобство. За това ли ще е борбата, егати правата, дето ги искате, нямам думи.

# 574
чакайте сега да обобщим нещо
жената е получила извинение още преди  9 месеца, когато се е случила случката. Става ?с за някакъв престарал се охранител, който още тогава е поднесъл извиненията си.
сега жената решава да съди мола.
В България може да се кърми на обществено място-  никой не е против ( субективно някакви хора не ги кефи гледката, но и трябва ли), но няма гонения на кърмачки принципно. Пострадали тук кърмещи също няма.

Ла Лече Лига защо не се сети да излезе с едно изявление, че България е нормална страна, в която се кърми свободно на обществено място или предпочита пак да ни разнасят като нецивилизовани диваци??? Докога с тия клевети!?

# 575
Добре де, къде да се разположи това помещение за удобство на кърмещите и преповиващи децата си майки, ако не при останалите сервизни помещения? В личните ни домове нали пак има други помещения около тоалетната, не го разбирам този аргумент "при кенефите", с извинение за цветистия израз.

# 576
Аз пък съм кърмила в стая в мола. Не в този, в който се е разиграла случката. Но стаята съвсем не беше обща с тоалетната. Да беше до тоалетното помещение, но си беше съвсем отделна стая. И да имаше също тоалетна в нея, вероятно за повече удобство на кърмещата, както и имаше стол на който можеше да се седне, за да накърмя детето. Ми в пъти ми е било удобно и никой нито един път не влезе в стаята, че да ме притесни. Може би не всички молове са с подобни удобства, но на снимките ясно се вижда табелата, която пояснява, че е стая за повиване. Което отново означава, че и този мол си е имал отделна стая, конкретно за тази цел. Голяма работа, че е до тоалетните. И мнението ми е, че ако въпросната кърмачка правеше всичко дискретно, охранителя нямаше да забележи, че тя кърми. За да се наложи да и направи забележка, едва ли гледката е била от най-невинните. Да не мислите, че на охранителя му е било много хубаво да иде и да притесни жената. Със сигурност и той се чувствал доста неловко. А кърмещите на вече захранени деца на възраст над година-година и половина, на публични места изобщо не искам да ги коментирам. Какво е тяхното оправдание. Другите казват новородено, гладно и т.н. Интересно ми е какво ще кажат кърмачките на деца, които буквално на тази възраст хапват почти всичко.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 18:41 от fiolio

# 577
  • Пловдив
Разбира се, че ЗА ЗА ЗА и пак ЗА. Мисля, че е най-прекрасното и естествено нещо да дадеш на гладното си бебе да яде, без значение къде.

За теб може да е най-прекрасното нещо, но не за всички е така. Щом няма и значение къде, тогава няма да ти пречи да го направиш на място, на което не смущаваш останалите.

Конкретно по темата - така и не разбрах въпросната майка дали се е прикрила поне малко или не. Ако не го е направила, за мен е явна демонстрация и считам, че мога да я причисля към войнстващите кърмачки и съчувствието ми към нея се изпарява на мига.
В тази връзка, няма да забравя една случка от морето. На плажа беше легнала една дама по монокини. Говореше си с някаква друга жена, а детето й (на видима възраст около 2,5-3 години), след като си поиграеше известно време на пясъка и във водата, се покатерваше върху нея и започваше да суче. Това се повтори поне 10 пъти за 1 час. Нямаше как да не ги видя. Бяха пред очите ми. Съжалявам, но въобще не го намерих за прекрасно и умилително, а по-скоро за нелепо.

Аз също съм кърмила и винаги съм се съобразявала с режима на детето. Но ако ми се беше случило да се наложи да кърмя навън, не бих се изтипосала насред най-големия човекопоток, особено пък без да наметна нещо. Най-малкото, че особено през деня, клиентелата на тези магазини е основно тинейджъри и не бих се чувствала удобно да ме зяпат. Но разни хора...
[/quo
ами явно за теб е по-важно какво ще кажат хората, отколкото дали бебето ти се чувства комфортно... на това му се викат комплекси....

# 578
Човек би казал, че сме минимум в средата на война, щом храната толкова се превъзнася.

Joy

Да вземат да им построят един мол за кърмачки, че направо сърцето ми се къса да чета за гладуващите деца в мола.

# 579
Човек би казал, че сме минимум в средата на война, щом храната толкова се превъзнася.

Joy

Да вземат да им построят един мол за кърмачки, че направо сърцето ми се къса да чета за гладуващите деца в мола.
hahaha Joy

# 580
Аз пък съм кърмила в стая в мола. /.../

Ами ето - абсолютно разбирам и подкрепям да се създават повече удобства и да се строи и планира с повече мисъл за децата на всякаква възраст. Тесни перила на парапети, да няма пролуки, да има стаи за да се погрижи човек за най-малките...абсолютно и твърдо за.  Peace

Не мога да отрека и ничие право да храни детето си, както и не бих си и помислила да направя забележка. Но не мога да си обясня защо някой би предпочел да не ползва удобствата, създадени за целта, когато и където ги има.  Peace

# 581
evjn316, нищо не си разбрала. Има приемливо и неприемливо поведение, което смущава околните. Именно, защото искам да осигуря комфорта на бебето си, не бих го оставила да пищи от глад, докато аз се мотая из мола. А тези скачания, влизания с бутонките напред и думички за комплексите, ги остави за разговор с приятелките си.

# 582
Но не мога да си обясня защо някой би предпочел да не ползва удобствата, създадени за целта, когато и където ги има.  Peace

Не мога да кажа за други, но примерно защото не са никакви удобства. Стая, в която има тоалетна, при това за обществено ползване, аз наричам кенеф и както не мога да седна и да се наям в кенефа, така и не мога да седна да кърмя бебе там. Да не го наричат стая за кърмене, защото не е.

# 583
Да тези стаи са за обществено ползване, но се предполага че се използват само и единствено от майки с деца, а не от всички препикващи където им падне. Още повече тези стаи редовно се почистват и в много от случаите мирише на ароматизатор. Но все пак разбира се ако на някой не му е приятно да кърми там, винаги може да ползва пейката в мола, бидейки по-дискретен.

# 584
10 c's [/b,]случката се е разиграла миналата година,просто сега и е дошъл реда на жалбата в съда,това е!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=796015.0
И тези мацоранки от Ла Лече в момента са набрали скорост!
Сори за невежеството,но каква е разшифровката на това Ла Лече  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт