Отново за кърменето на обществени места

• 78 427
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 870
На мен някак си ми е странно това фаворитизиране на кърменето....сякаш става дума за някакво извънземно занимание, супер потайно и трудно за осъществяване от човешката раса.Че чак се налага да има лиги, организации, фондации и прочие организации.
А е толкова просто-имаш бебе, искаш-кърмиш, не искаш-не кърмиш.
Ама то апели, ама то призиви, ама то обучение, като че ли докторат по кърмене ще се защитава.
Та и чак боркини за правата на жените да кърмят където си щат....които всъщност никой и никога не е искал да им отнема.
Абсолютно безсмислена истерия.

А, добър ден  PeaceСъгласна и аз .

Всяко нещо си има предистория....

В САЩ и Западна Европа, през последните 40 години на миналия век са насърчавали родилките да не кърмят, а да ползват АМ, като по-дорбият избор за бебето и за майката. Мисля, че някъде след седемдесетте започва по-активното възвръщане на кърменето като тенденция, подкрепяна и от медиците. Зная със сигурност, че този тип протести в Канада са ставали в средата на деветдесетте години. Когато аз раждах, в началото на този век,  Laughing, насърчаваха кърменето. Аз лично кърмих, защото за според беше по-добрият избор, но съм давала и АМ.

Преди седмица някъде публикуваха проучване, според което кърмените бебета имат по-високо IQ и получават по-високи заплати като възрастни.
http://www.cbsnews.com/news/breastfeeding-benefits-higher-iq-edu … ome-in-adulthood/
Това е за Бразилия. Доколко може да се генерализира, не зная. Аз лично не съм кърмена, но не съм зле откъм IQ и заплата.  Laughing

# 871
  • София
Да даряваш дните нощите си, за да помагаш на майки, които имат проблеми с кърменето не е бизнес.

# 872
Организацията си е хубава и очевидно много добра работа върши, не една и две майки тук са получили помощ и са благодарили.

Обаче не виждам смисъл да се забъркват с разни фанатички, то вече много станаха - антиваксъри, бебешки хигиени, излезе ни на майките лошо име, ей Grinning

Според мен те не се забъркват, в случая, а просто медиите им искат мнение и разбира се отговорът е съвсем резонен. Организациите подкрепят кърменето на обществени места.

# 873
  • София - Рим и обратно
От медиите се надпреварват да ги канят в предаванията си и да им отразяват "събитието" ooooh!. Ей, поне до Великден ще ги гледаме и слушаме тия полудели женоря.

# 874
  • Щастлива мама на 3 слънца
Всичко е реклама за мола.

# 875
За толкова години в чужбина още не съм видяла кърмене в мол или ресторант. Хората кърмят на определените за целта места, не правят демонстрации. Пардон, веднъж в един парк видях, но почти не разбрах - беше покрито всичко. И хем съм в държава демократична и стремяща се да спазва правата на всички.
Всичката Mара втасала, та е опряло до кърменето в мола.
Убиват хора - инвалиди, убиват за паркоместа....да й имам проблемите на госпожата. Очевидно е изтрещяла яко.
В Бг основният проблем е, че хората не желаят да спазват правилата. Винаги считат, че са по-важни личности от другите и че правилата не се отнасят до тях.
Никога няма да забравя отвратителната демонстрация пред народния театър преди 7-8 години. Голи до кръста разплути майки с огромни гърди и 2-3 годишни кърмачета, увиснали на тях. Потресох се до дъното на душата си и до днес мнението ми не се е променило.

# 876
О, като споменахте форумулата, се сетих, че кърмачките наричат бебета, хранени с Ам, адаптарчета, съответно майките им - адаптарки и са против деца в кърмаческа възраст, които не се кърмят, да се наричат кърмачета.

# 877
E, това вече е съвсем извън пътя. Мирише ми на секта.

# 878
На мен някак си ми е странно това фаворитизиране на кърменето....сякаш става дума за някакво извънземно занимание, супер потайно и трудно за осъществяване от човешката раса.Че чак се налага да има лиги, организации, фондации и прочие организации.
А е толкова просто-имаш бебе, искаш-кърмиш, не искаш-не кърмиш.
Ама то апели, ама то призиви, ама то обучение, като че ли докторат по кърмене ще се защитава.
Та и чак боркини за правата на жените да кърмят където си щат....които всъщност никой и никога не е искал да им отнема.
Абсолютно безсмислена истерия.
От популяризиране на кърменето има нужда, тъй като иначе нямаше толкова много жени да упорстват във волята си да кърмят.
От популяризиране, може би.
От истерясване, едва ли.
Конкретния случай е по-скоро истерясване в стил:"Ама, вижте ме, аз кърмя, пък не ми дават!", отколкото популяризиране и насърчаване.

Никога няма да забравя отвратителната демонстрация пред народния театър преди 7-8 години. Голи до кръста разплути майки с огромни гърди и 2-3 годишни кърмачета, увиснали на тях. Потресох се до дъното на душата си и до днес мнението ми не се е променило.
Е, те подобна истерична демонстрация какво точно популяризира?
Лиготията?Простотията?Неадекватността?
За това става дума.Има толкова други, цивилизовани начини да се популяризира нещо.... изобщо не е нужно да се търси битка там, където няма мотиви за нея.

# 879
О, като споменахте форумулата, се сетих, че кърмачките наричат бебета, хранени с Ам, адаптарчета, съответно майките им - адаптарки и са против деца в кърмаческа възраст, които не се кърмят, да се наричат кърмачета.

това звучи малко като онази, която каза, че бебетата, заченати  ин витро са синтетични деца.

няма край простотията човешка.

# 880
На тази демонстрация имаше журналисти, цигани и откровени чикиджии, които се радваха на разголените цици. Беше гадно, и то много.

# 881
Поотделно иди-доди  ама ако синтетичното е и адаптарче ,лошо работа .
Простете за черния хумор.
Долче и Габана са го казали това ,предполагам съфорумка просто го е повторила .

# 882
Ти да не би да ходи на  това Crazy

# 883
  • където ми харесва
Оф, това пък за кърмачета, които са на АМ, да ги отделят от другите деца и да ги наричат адаптерчета и не знам си кво още...Много тъпо, ама много.
Кърмените били по-умни от бебетата на АМ...сериозно... ooooh!

# 884
  • София - Рим и обратно
По-големи заплати получавали.... Joy.Ох, заболя ме коремът вече.

Общи условия

Активация на акаунт