Отново за кърменето на обществени места

• 78 221
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 690
  • Пазете Гор
Ох, окъснях да ударя гонга(минавам полугол по ринга с табелка). Шпикерът:

"Ден трети, кърмещи vs скандализирани, ринг свободен. Ако не се сещате какво да кажете - отворете която и да е страница от предишните 50 и препишете мнение. Никой няма да забележи, (те всички комай това правят). Успех и без удари под пояса. Сложете назъбниците."

Последните няколко страници затвърдиха подозрението ми, че немалка част от раздразнението всъщност идва от факта, че случаят има медийно покритие. И не какво да е медийно, ами телевизионно, има "предавания" и "интервюта", "шуми се", "плаче се по медиите". Има елемент на малко ревност в това.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 08:50 от Куркума

# 691
Аз ви препоръчвам вие да си метнете по един шал на главата и нищо потресаващо от рода на хранещо се бебе няма да видите.
Аз ти препоръчвам да оставиш агресивния тон настрана, не помага на каузата ти.

Каква мила препоръка. Хич и не се усещаш колко полезно нещо предлага Aludra. Това е много полезна идея за всеки, на който не му харесва нещо у другите, но за негова зла беда, това нещо е позволено от закона и морала.  

# 692
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Кармелита, ще ти припомня една истина за живота. Проимването на дете не те прави по-специална и с повече права от останалите простосмъртни. Други са факторите, които могат да те издигнат над тълпата. И докато си все още долу с нас няма никаква причина аз да си замятам шал на главата, а не ти на деколтето. Ясно?

# 693
Последните няколко страници затвърдиха подозрението ми, че немалка част от раздразнението всъщност идва от факта, че случаят има медийното покритие. И не какво да е медийно, ами телевизионно, има "предавания" и "интервюта", "шуми се", "плаче се по медиите".

А защо наистина на пресата и е толкова важно? Започнах да си мисля, че е нарочно. Преди два - три дни новината беше "мол - охрана - убийство". А ето че молът и охраната сега са в ролята на жертви, нищо че случката е от миналото лято.

# 694
Само в мол ли всяка уважаваща себе си майка не следва да влиза или по принцип в какъвто и да е магазин? И ако съм с кърмаче и ми трябват памперси, боди/пижамка и нова книга да си уплътнявам времето, докато кърмя, трябва ли да си загубя времето в три магазина в три различни посоки, за да не ме помислят за лоша майка.
`Що се правиш на ощипана не мога да разбера....ясно е , защо не е препоръчително да се ходи на разходка в МОЛ, а не в магазин, аптека, хлебарница, книжарница...и още и още ли да изброявам.??
Ходете си къде щете, само  да не  се навират някои голи части на хората в лицата. Не е приятна гледка, пък вие....ваша си работа. Не се умилявам от кърмеща майка.

Не съм ощипана, не се и правя на такава. Това, че ти ходиш на разходка в мола и не си представяш друг вариант за ползването му, не означава, че всички отиват с тази цел  там. Все едно с кърмаче или без. Аз също не одобрявам ваденето на "голи части", все едно дали с цел кърмене или с друга цел.

Btw, изобщо не е необходимо да се замята кърмачка със шал, чул или каквото и да е покривало, за да не се види нищо. Wink

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 09:00 от wild poppy

# 695
Джой, като оставя настрана несвързаната ти реплика, бих ти обърнала внимание, че аз нямам проблеми. Замятам си когато и където каквото реша. Досега никой не се е оплакал - заметната или незаметната. Проблем явно имаш ти, разрешавай си го по какъвто искаш начин. Но - разрешавай си го ТИ. Някак си не можеш да искаш всеки, който нещо не ти харесва - я кърмеща майка, я жена с гояма брадавица на носа, я нещо друго, да се скрие вдън земи. Затова идеята на Алудра си е супер. Ясно?

# 696
  • Пазете Гор
Скрит текст:
Последните няколко страници затвърдиха подозрението ми, че немалка част от раздразнението всъщност идва от факта, че случаят има медийното покритие. И не какво да е медийно, ами телевизионно, има "предавания" и "интервюта", "шуми се", "плаче се по медиите".
А защо наистина на пресата и е толкова важно? Започнах да си мисля, че е нарочно. Преди два - три дни новината беше "мол - охрана - убийство". А ето че молът и охраната сега са в ролята на жертви, нищо че случката е от миналото лято.

Това се харчи, това папкат сега пристрастените към "блокове", и доставичците гледат да се задържат на гребена, докато има оформен интерес по тая ос - мол-охрана. Утре ще е друго. Това е нещо като практиката - ако излезе упешен филм по кината - да му направиш продължение. каквото и да е то - ще събере касов сбор по инерцията на прототипа. Работят хората, нищо лично, нищо съдбовно.

От друга страна - толкова им е и капацитетът, така разбират "журналистическата" работа. Думата мол от десетилетие буди подсъзнателни трепети у почти всички. Дали молът е отворил, протекъл, фалирал, забранил кучета, разрешил котки - каквото и да е, но има ли мол - има и  трепет, допълнителен.

Хващам се на бас за 25 лева, че ако случката беше на някой ТИР паркинг или хижа, и пет страници нямаше да се изпишат. То нямаше и да стане въпрос по "телевизиите", де.

# 697
Няма да чета цялата тема, защото съм сигурна, че повтаря старата.

Ще постна линк към блога на Бу, защото напълно споделям казаното от нея: https://missby.wordpress.com/

Не знам кога и как децата са се превърнали в Проект, а не в естествения начин, по който хората се появяват на света. Моето лично разбиране е, че те и всичко свързано с тях, имат място в обществото почти от момента, в който се появят. А прословутият мол е просто голям магазин - не е средище на разгул, разврат и чумни епидемии.

Имаше някаква африканска (май) поговорка, че възпитанието на децата зависи от цялото село.

Да ги затворим в къщи, докато не станат на 16 и после да се чудим откъде се взимат всички тия подрастващи, дето се държат като отвързани или всички тия възрастни темерути, дето по-скоро ще си прегризат гърлото сами, отколкото да отронят "добър ден".

И за друго се сещам. Куркума беше казал в една тема, че на някои общества им се живее повече, отколкото на други. Нашата култура не е pro-life очевидно. Ок е да не те стряска гледката на някой, пушещ втора кутия цигари за деня - но не е ок да видиш как майка кърми детето си. Това са сбъркани ценности, казвам ви.

И това с нераждането на деца, дето всички се тръшкат, пак е свързано с културата и ценностите, а не с цената на памперсите.

И не бъдете пО католици от папата, моля ви се - буквално в случая. Някак е абсурдно главата на една от най-консервативните институции по света да позволява кърменето в църквата, а охранителят в мола - не.

# 698
  • Пазете Гор
Няма да чета цялата тема, защото съм сигурна, че повтаря старата....

Това е сръхестествено! Ти си провидец!

# 699
Медиите нали трябва с нещо да си запълват ефирното време. Ако не е с историята за мола, ще е Бойко, циганите и прочие. Аз телевизия не гледам, още по-малко сутрешни блокове или през деня някакви бълвочи. Така че проблемът май е, че твърде много висите пред телевизора.

# 700
Прочетох цялата тема и според мен, в по-голямата част пишещите дами са за кърменето на обществено място, но това да бъде дискретно, а не демонстративно. Аз си мисля нещо друго - може би в случая борбата би следвало да бъде насочена към тези помещения, които са предназначени за майките. Имам предвид да се изисква от управата тези места да са чисти и приветливи за ползващите ги. Предполагам, че майките ще предпочетат едно тихо и спокойно място за да нахранят бебетата си.

# 701
По въпроса с кърменето в мола да се включа и аз .Първо детенцето не е кърмаче,както видях върви,предполагам ,че поне десетина зъба има в устата ,респективно е на 4-кратно хранене.Та питането ми е ,кое от гореизброеното налага да се изтипосаш на пейка в мола и да покажеш на изостаналото  население как се отглежда "Крали Марко"ала 21 век.Като кърми да си наляга парцалите в тия часове в къщи .Освен това мисля ,че Мола не е точно място за разходка на деца.Има паркове ,детски площадки и т.н.Тя го кърми до предучилищна възраст за да е здраво и в същия момент го вкарва в една среда на изкуствена вентилация.Айде моите уважения.Не знам в Мола да се продават животоспасяващи стоки.

# 702
По въпроса с кърменето в мола да се включа и аз .Първо детенцето не е кърмаче,както видях върви,предполагам ,че поне десетина зъба има в устата ,респективно е на 4-кратно хранене.Та питането ми е ,кое от гореизброеното налага да се изтипосаш на пейка в мола и да покажеш на изостаналото  население как се отглежда "Крали Марко"ала 21 век.Като кърми да си наляга парцалите в тия часове в къщи .Освен това мисля ,че Мола не е точно място за разходка на деца.Има паркове ,детски площадки и т.н.Тя го кърми до предучилищна възраст за да е здраво и в същия момент го вкарва в една среда на изкуствена вентилация.Айде моите уважения.Не знам в Мола да се продават животоспасяващи стоки.
Активизмът го налага. Че и експерименти си прави, и акции организира.

Прочетох цялата тема и според мен, в по-голямата част пишещите дами са за кърменето на обществено място, но това да бъде дискретно, а не демонстративно. Аз си мисля нещо друго - може би в случая борбата би следвало да бъде насочена към тези помещения, които са предназначени за майките. Имам предвид да се изисква от управата тези места да са чисти и приветливи за ползващите ги. Предполагам, че майките ще предпочетат едно тихо и спокойно място за да нахранят бебетата си.
Именно.
И активистките да не си мислят, че ако в Интернет някой е изразил неодобрение срещу подхода им, това непременно означава, че ще го направи и в реалността, и по някакъв начин ще наруши комфорта им.

# 703
...в по-голямата част пишещите дами са за кърменето на обществено място, но това да бъде дискретно, а не демонстративно. ...

Това е твърде субективно. В предната тема пробвахме със снимки и се оказа, че има доста разминавания в оценката какво е "дискретно".

Как се справяте с гледката на женски тела по плажа, между другото? Щото в мола или на плажа - те са си все същите тела. Накъде гледате, за да не ви отвращават?

# 704
 Не съм против кърменето на обществено място, но не съм  и за разсъбличането т. е. мнението ми се припокрива с повечето мнения, които прочетох в темата.
 Самата аз никога не съм кърмила на обществено място.Имам щастието да живея близо до парк и си организирах разходките така, че да мога да се прибера в рамките на 10-15 минути ако се наложи.Предпочитах да съм у дома на спокойствие, а не около мен да тичат и да викат някакви хора, дори бях предупредила ММ да пази тишина докато кърмя.Малко ми е странно, че има майки, които водят децата си на разходка в мола.Не разбирам каква точно им е целта.Дали си мислят, че там бебето им ще подиша свеж въздух? - Тяхна си работа.Ако една жена се чувства комфортно да кърми в присъствието на много хора, а пък на тези хора не им се налага да гледат голите и гърди,а те са поприкрити - тогава не виждам какъв е проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт