Отново за кърменето на обществени места

• 78 202
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 675
Ако не седиш гола до кръста с две кърмачета, увиснали на циците, на никой няма да му направи впечатление.
Там, където е прието всички да са облечени, е нормално и ти да си. Нещо като нудист на обикновен плаж. Благоприличие се казва.
Нямам нищо против нудистите, нито против кърмачките, но не искам да ми навират голотата си в носа с най-различни оправдания.

# 676
Това става само по лекарско предписание, а не на свободна воля, ей така ми хрумна една хрумка със сокове да включа и захранвам от третия месец, а и тя не пише,  че не са от третия ,а след третия...и предполагам че е само по 1 ч.л. и разбира се, че е било бебето под наблюдение. Сега,  ако се захващате и за думата, то какъв разговор ще се води.. newsm78
Лекарските предписания са да се кърми изключително до 6 месеца. Предполагам, че ти знаеш личната история на авторката на поста точно толкова, колкото и аз. Освен това не всички бебета ядат по 30-40 минути и подремват по време на храненето.

Вие продължавайте да ги водите по МОЛ-ловете вашите деца, аз не бих си го причинила.
Точно така! Всеки избира какво да прави с децата си в рамките на разумното. Темата тук е дали е трябвало да правят забележка на майката, а не защо е отишла в мола, още по-малко пък да се лепят етикети.

Аз никак не вярвам, когато убиха човека в мола във Варна, да сте се пенявили толкова много... Извратена работа.
За човека в мола си има тема. Извратено е това, че пребиват/убиват хора, които не изглеждат по стандартите на баровците и кифлите. Също и че натирват майките в девета глуха, ако се появят на обществено място и недай си Боже решат да хранят бебето си.

# 677
  • София
Само в мол ли всяка уважаваща себе си майка не следва да влиза или по принцип в какъвто и да е магазин? И ако съм с кърмаче и ми трябват памперси, боди/пижамка и нова книга да си уплътнявам времето, докато кърмя, трябва ли да си загубя времето в три магазина в три различни посоки, за да не ме помислят за лоша майка.
`Що се правиш на ощипана не мога да разбера....ясно е , защо не е препоръчително да се ходи на разходка в МОЛ, а не в магазин, аптека, хлебарница, книжарница...и още и още ли да изброявам.??
Ходете си къде щете, само  да не  се навират някои голи части на хората в лицата. Не е приятна гледка, пък вие....ваша си работа. Не се умилявам от кърмеща майка.

# 678
Не е само мол. Утре въпросната ''дойка'' ще реши да си развее ''телесата'' и пред топлата точка или щанда за сирене на верига Х. Аз длъжна ли съм да ставам свидетел на този акт , докато чакам на опашка?  Tired

# 679
Намирам дискретното кърмене извън къщи за нещо напълно нормално и естествено. Под дискретно имам предвид ненатрапващо и демонстративно, при което всичко да е на показ. Моето бебе е на 7 месеца и аз също кърмя, но никога не би ми хрумнало да го накърмя в мола, в някое кафене, ресторант или да го направя така, че да направи впечатление на много хора. Може да съм малко по-старомодна, но за мен кърменето си е интимен акт и свидетел може да бъде единствено таткото. Затова винаги си разпределям времето и гледам да съм си в къщи за храненето на мъника.

# 680
Не е само мол. Утре въпросната ''дойка'' ще реши да си развее ''телесата'' и пред топлата точка или щанда за сирене на верига Х. Аз длъжна ли съм да ставам свидетел на този акт , докато чакам на опашка?  Tired

"Посмали малко, Манго". - натам отива работата. Вече взехте съвсем да преувеличавате.

# 681
  • на плажа
Не мога да разбера каква е тази истерия! Аз лично съм от хората, на които не им е приятно да гледат кърмещи жени! Смятам, че за всичко си има място, време и начин и в този ред на мисли не би ми било приятно да виждам на публични места жени, извършващи тази дейност.
Просто е - не гледай в чужди пазви! На мен не ми е приятна гледката на дебелаци, но няма как да ги накарам да си седят вкъщи, нали?!
П.С.
Много странно ми се струва това истерично подскачане - не искам да гледам, " навират ми в очите" и т.н.  Не съм видяла до момента някоя кърмачка да гони с гола гърда нищо не подозиращи преминаващи, а съм била свидетел на заничащи такива. Щом надничат - вероятността да видят нещо е по-голяма.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 07:01 от Pani Kowalska

# 682
Преувеличение пък за мен е да се явяваш във всички медии и да занимаваш обществото с глупостите си. Цялата история е толкова преекспонирана вече. Забелязвам, че при вчерашното и' гостуване в  ''Сутрешният блок'' на тв 7, вече се говори, че е била изгонена, а не просто, че е била помолена да използва стаята за повиване. Ще споделя с вас и едни мисли на моят съпруг от вчера:
''-Тази е умряла от скука. Тя е била първо 2 години в майчинство  с едното дете, после още няколко месеца с другото дете.....

# 683
  • на плажа
Явява се, защото я канят. Ако теб те " помолят учтиво" да напуснеш МОЛа, който всъщност е обществено място, защото примерно прическата ти е малко алтернативна, или дрехите ти са развлечени, или нещо друго, което не е забранено от закона или поне от вътрешни разпоредби ( не съм виждала знак със задраскана гърда примерно) няма ли да се почувстваш зле, дискриминирана и унизена?

# 684
За всичко ли трябва да има знаци? Толкова ли много са хората, които без упътване не могат да преценяват сами елементарни неща и да взимат съвсем простички решения, мяташ си един шал и никой няма да ти обърне внимание, дори няма да разбере кърмиш ли, седиш ли си просто, а и няма да го интересува. Съобразяваш се с останалите, така никой не нарушава твоето пространство  и ти не нарушаваш чуждото.

# 685
Нова, аз почти никога не съм кърмила навън, защото с първия си син се притеснявах, а вторият много се разсейваше навън. За щастие живея в малък град с кратки разстояния. Но веднъж се опитах да кърмя с шал и не повторих. Такава борба настана с шала, че събрах поне тройно повече погледи, отколкото бих събрала обичайно.
Аз наистина не разбирам как гледката на кърмеща жена, от чиито гърди не се вижда почти нищо, се смята за скандална. И то при положение, че всяко по-щедро деколте разкрива повече.

# 686
 Аз ви препоръчвам вие да си метнете по един шал на главата и нищо потресаващо от рода на хранещо се бебе няма да видите.

# 687
мяташ си един шал и никой няма да ти обърне внимание,

С една дума утрепа цялата им борба.

# 688
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз ви препоръчвам вие да си метнете по един шал на главата и нищо потресаващо от рода на хранещо се бебе няма да видите.
Аз ти препоръчвам да оставиш агресивния тон настрана, не помага на каузата ти.

# 689
Според мен тази кърмачка страда от липса на внимание. След като преди половин година не е получила нужното, вече е в светлините на прожекторите и изживява петминутната си слава.

Общи условия

Активация на акаунт